Ώρα

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Επανέρχεται το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες. Αφορμή υπήρξε προεκλογική αναφορά του υπουργού Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου ανέφερε ότι η μία θητεία 12 μηνών είναι καλή. Σήμερα με σχόλιό του στο....





Twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Κωσταράκος επανέρχεται και αυτός, τονίζοντας ότι η αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες, από εννέα σε δώδεκα, δεν συνδέεται με το θέμα της αναδιοργάνωσης, αλλά με την έλλειψη προσωπικού εφόσον όπως λέει, υπάρχει έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των μη προσλήψεων και της ύπαρξης της (εξ ανατολών) απειλής.

Παράλληλα, ο κ. Κωσταράκος απαντώντας σε κριτική ότι αν προχωρούσε η αναδιοργάνωση δεν θα χρειαζόταν ενδεχομένως αύξηση της θητείας, αναφέρει ότι πρόκειται περί δύο ξεχωριστών στόχων, και ότι η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μερικούς μήνες, όπως έχουν αποκαλύψει τα ΝΕΑ, μελέτη του ΓΕΕΘΑ έχει καταλήξει στην αναγκαιότητα αύξησης της θητείας κατά τρεις μήνες και σχετικά με αυτό υπήρξε ενημέρωση και της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, θα επισκεφτεί την Πέμπτη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και θα του γίνει ενημέρωση από τον ΓΕΕΘΑ.

ta nea .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου