Ώρα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

FRONTEX : Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Tο διογκούμενο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν κρύβεται πια ούτε από την FRONTEX. Με παρέμβαση του στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ κατά τη διάρκεια ακρόασης του Διευθυντή του FRONTEX κ. Ilkka Laitinen, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, επανέφερε το ζήτημα της μεγάλης εισροής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα καλείται να σηκώσει το βάρος της παράνομης μετανάστευσης για λογαριασμό όλης της Ευρώπης.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται με όρους αλληλεγγύης και συνεργασίας. Παράλληλα, σημείωσε την απροθυμία της Τουρκίας να συνεργαστεί σε θέματα επιστροφής παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στην Ελλάδα από το έδαφος της, ενώ αναφέρθηκε και στην αποτελεσματικότητα της δράσης του οργανισμού στα ελληνικά σύνορα.

Απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή, ο κ. Laitinen συμφώνησε πως η άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί, αποτελεί σημαντικό πλήγμα στη προσπάθεια αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών και επανέλαβε πως ο έλεγχος των συνόρων από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Επιβεβαιώνοντας την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου της Frontex, κ. Μίκαλ Πάρζιζεκ, ο Διευθυντής του οργανισμού σημείωσε, πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλες εισροές παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα, ανέφερε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η σύλληψη και καταγραφή των στοιχείων των παράνομα εισερχομένων, αλλά η διαχείριση του αριθμού αυτού από την χώρα -από την προσωρινή φιλοξενία μέχρι την επιστροφή- σημείο στο οποίο η νέα υπηρεσία ασύλου θα πρέπει να αναπτύξει σημαντικό ρόλο

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου