Ώρα

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ : ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για το ρόλο που έπαιξε στο θάνατο 850 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.
 
Ο Μουμπάρακ έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου, πάνω σε φορείο, για να ακούσει την ετυμηγορία για το ρόλο του στο θάνατο των διαδηλωτών.

 _________________________________ Οι γιοι του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, έφθασαν το πρωί στο δικαστήριο το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα την ετυμηγορία του στη δίκη τους καθώς και του πατέρα τους, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αντλι και έξι πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας που επίσης δικάζονται, έφθασαν στη σχολή της αστυνομίας όπου εδρεύει το δικαστήριο.

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί και 2.000 έχουν αναπτυχθεί για λόγους ασφαλείας στο προάστιο αυτό του Καΐρου, ενώ τεθωρακισμένα βρίσκονται έξω από τη σχολή. Η ακροαματική διαδικασία θα μεταδοθεί απευθείας από τη δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση.
 
Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος τελεί υπό προσωρινή κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στο Κάιρο, αναμένεται να φθάσει με ελικόπτερο. Το δικαστήριο θα ανακοινώσει αν ο πρώην πρόεδρος κρίνεται ένοχος για το θάνατο 850 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του πέρυσι.
Ο Αντλι και οι έξι πρώην συνεργάτες του δικάζονται με την ίδια κατηγορία, για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις θανάτου κατά των διαδηλωτών. Ο Αλάα και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ διώκονται για διαφθορά, μια κατηγορία που έχει απαγγελθεί και σε βάρος του πατέρα τους.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει την ποινή του θανάτου για τον 84χρονο Μουμπάρακ, τον πρώτο από τους ηγέτες των αραβικών χωρών που ανατράπηκε από το κίνημα της Αραβικής Άνοιξης.
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου