Ώρα

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ : ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.......

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.........
ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ..........

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, με αφορμή την ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορούσε επειδή θα έδινε το παρών στα εγκαίνια των τοπικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ο Αμβρόσιος σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση ξεκαθάρισε τους λόγους που δεν θα δώσει το παρών στα εγκαίνια, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τους δικούς του κουκουλοφόρους, που έχουν προκαλέσει ζημιές στην Αθήνα!

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται το κόμμα της Κουμουνδούρου να ρυθμίσει τη δική του ζωή, ενώ μέσως της ανακοίνωσής του… φρόντισε να δώσει συμβουλές στα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς μερικές ενέργειές τους δείχνουν ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού, Μάλιστα, όλα αυτά τα… «ανδραγαθήματα» του κόμματος του Μιχαλολιάκου πιστεύει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ότι οφείλονται «στον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή στην μέθη από την εκλογική τους επιτυχία»!

Τέλος ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του στον μητροπολίτη Σισανείου και Σιατίστης Παύλου, που είχε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή ως «Μαύρη Νύχτα».


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας.

Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου.

Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.

Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής! Διότι:

1) Όχι μόνον διότι την ίδια ώρα είχα κάποια άλλη σοβαρή υποχρέωση, αλλά και διά πολλούς εισέτι λόγους τους οποίους θα σας εκθέσω.

Έχω παρακαλέσει τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Πουλή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, να με εκπροσωπήσει και να τελέσει τον αγιασμό.

2) Εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαί-νια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών, για να μη δίδω αφορμή σε σχόλια! Πάντοτε μερικοί είναι έτοιμοι να μας πυροβολήσουν!

3) Ένεκα της θέσεώς μου ως Επίσκοπος, δεν έχω το δικαίωμα να ανήκω σε κάποιο πολιτικό Κόμμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, ήτοι από την άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά! Τούτο δε, διότι ο Επίσκοπος είναι πνευματικός πατήρ όλων, ανεξαιρέτως όλων, και πρέπει να είναι προσιτός σε όλους, γι’ αυτό δε αχρωμάτιστος και συνεπώς ακομμάτιστος! Πολλοί κατά καιρούς μας έβαλαν ετικέτες, εμείς όμως ουδέποτε προέβημεν σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου, και μάλιστα κατά τη διάρκεια προεκλογικών αναμετρήσεων. Ως παράδειγμα έστω το εξής: στον οδηγό μας, που ευρίσκεται τις περισσότερες ώρες της εβδομάδος μαζί μας επί 34 τόσα, χρόνια ουδέποτε υποδείξαμε τι να ψηφίσει και ουδέποτε επίσης τον ερωτήσαμε τι εψήφισε!

4) Είμαι λοιπόν ακομμάτιστος και γι’ αυτό δεν ασχολούμαι με την πολιτική! Πιστεύω όμως, ότι στη Δημοκρατία όλοι χωρούν! Παρά ταύτα ασχολούμεθα με τους πολιτικούς, των οποίων τις πράξεις κρίνουμε και ενίοτε επικρίνουμε, οσάκις παραβλάπτεται είτε η Μεγάλη μας Μητέρα, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, είτε η άλλη μας Μητέρα, η ΠΑΤΡΙΔΑ, η γλυκειά μας Ελλάδα, η Χώρα των Ηρώων και των Αγίων!

Υπό την έννοια αυτή κατέκρινα δημοσίως και τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν, καλώντας τους πολιτικούς Αρχηγούς των εν τη Βουλή Κομμάτων αμέσως μετά τις εκλογές, παρέλειψε να προσκαλέ- σει και τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς να με συνδέσουν με την παράταξη αυτή. Αλλά δεν έχουν αποδείξεις! Απλώς τότε είπα: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κ.Κ.Ε.».

5) Ένας σοβαρός, λόγιος, αρετής άνθρωπος και αγαπητός μας Αδελφός Αρχιερεύς προσφάτως, με σκληρές δηλώσεις του, επετέθη εναντίον σας, προέβη δε και σε ένα βαρύτατο χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν με ευρίσκει σύμφωνο.

Με όλα αυτά όμως ο Αρχιερεύς εκείνος άνοιξε ένα μέτωπο, μια μεγάλη συζήτηση, την οποία εκμεταλλεύθησαν τα ΜΜΕ με στόχο, έτσι ώστε η Ελληνική Κοινή Γνώμη να παύσει να ασχολείται με την οικονομική κρίση και τα κατορθώματα των Πολιτικών, και να ασχολείται με τα εκκλησιαστικά πρόσωπα και τη Χρυσή Αυγή. Τώρα πια ψάχνουν να ανακαλύψουν ποίοι Αρχιερείς είναι με την Χρυσή Αυγή και ποίοι είναι εναντίον της!

Δεν θα ερχόμουν, λοιπόν, διότι δεν θα ήθελα να δώσω τροφή στα αδηφάγα στόματα των ΜΜΕ! Παρά ταύτα ο λόγος αυτός εξέλιπε! Χωρίς να δώσω κάποια αφορμή, αυτό έγινε ήδη!

Επί τρεις ημέρες τώρα κορυβαντιούν εναντίον μας μόνο και μόνο με την υπόθεση, ότι μπορούσα να παραστώ σήμερα εδώ. Αν δεν ερχόμουν, λοιπόν, τι θα είχα να κερδίσω; Κατέφαγαν τις σάρκες μου! Με κατακρεούργησαν!

6) Δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια και για ένα πρόσθετο λόγο. Διότι μερικές άστοχες ενέργειες Μελών της Χρυσής Αυγής δίδουν προς τα έξω την εντύπωση, ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού.

Σε άλλους πάλι δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγο- ρούν «ότι αποτελούν ένα θηρίο, που εκτρέφεται μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδος», καθώς κάποιος άλλος Αρχιερεύς διατύπωσε χθες. Σε κάποιους άλλους επίσης δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν, ότι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Δωδεκαθεϊστές ή ο,τιδήποτε άλλο. Βεβαίως εμείς προσωπικά ούτε εγκρίνουμε, ούτε και αποδεχόμεθα όλα αυτά.

Αλλά παρά ταύτα και οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής πρέπει να προσέξουν. Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή την μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες.

Πως π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο «εγέρθητι», που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό;

Καλόν είναι να μη ξεχνούν, ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την Πατρίδα θεωρείται αμάρτημα, και το «εθνικιστής», ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι «ρετσινιά», που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας.

7) Ας μη λησμονείται επίσης, ότι στην εποχή μας όσοι παραχαράσσουν την ιστορία μας όχι μόνον παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά αντιθέτως και επιπλέουν και επιβραβεύονται! Έστω ως απόδειξη η κα Ρεπούση, που ωμίλησε για τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη.

Σήμερα είναι Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, και γι’ αυτό όχι μόνο φρουρείται από την Ελληνική Αστυνομία μας, αλλά και ακριβοπληρώνεται από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου!

8) Καλόν θα ήτο επίσης οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής να ακροασθούν την αγωνία του σημερινού Έλληνα και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό σας.

Ας μη λησμονούν, ότι αφ’ ότου ξέσπασε η οικονομική κρίση περίπου τρεις χιλιάδες (3.000) Έλληνες αυτοκτόνησαν!

Και όμως τα προδοτικά ΜΜΕ της εποχής μας ενώ προβάλλουν και μεγενθύνουν τις όποιες ακρότητες της Χρυσής Αυγής, εν τούτοις επιμελώς αποσιωπούν και «ταπώνουν» την μεγάλη αυτή καταστροφή, την οποίαν κάθε μέρα προκαλεί το σάπιο πολιτικό σύστημα!

Ακόμη και πολεμική σύρραξη αν είχαμε, πολύ δύσκολα θα υπήρχαν τόσοι νεκροί, τόσες χήρες, τόσα ορφανά, τόση δυστυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

9) Για όλους αυτούς τούς λόγους δεν θα μεταβώ απόψε στα εγκαίνια. Αλλά και για τους εξής πρόσθετους ακόμη λόγους. Αν πήγαινα, θα δικαιωνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν τους έκαμα το χατίρι!

Θα ήθελα να γνωρίζουν, ότι δεν τους «χαμπερίζω!» Και μόνο στην ιδέα, ότι μπορούσα να μεταβώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι εφρύαξαν, τα δε αδηφάγα ΜΜΕ, όπως και παραπάνω είπα, επί τρεις ημέρες τώρα δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου, χωρίς κάποιος να κάμει τον κόπο για να με ερωτήσει τι σκέπτομαι να κάμω.

Από τις εκατοντάδες των δημοσιογράφων μόνο δύο -φιλικά προσκείμενα στην ελαχιστότητά μου πρόσωπα- είχαν την ευγένεια να με καλέσουν στο τηλέφωνο και να με ερωτήσουν σχετικά. Απήντησα αμέσως, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, θα παραστεί όμως κάποιος κληρικός ως εκπρόσωπός μου.

10) Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να διαφεντεύει τη ζωή μου. Ας κοιτάξουν τα δικά τους και ας μας αφήσουν ήσυχους. Η Χρυσή Αυγή τους έκαψε; Ας θυμηθούν τα «ανδραγαθήματα» των δικών τους «κουκουλοφόρων» και των λοιπών «αναρχικών», οι οποίοι πρίν δύο χρόνια περίπου έκαψαν την Αθήνα, αποξήλωσαν και κατέφαγαν τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, για να τα εκσφενδονίζουν εναντίον των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ δε των άλλων εγκληματικών τους πράξεων κατέκαυσαν ζωντανή τη δική μας, αείμνηστη πια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που ήταν και έγκυος, όταν οι «γνωστοί-άγνωστοι» έρριψαν βόμβες Μολότωφ στο Υποκατάστημα της Τραπέζης επί της οδού Σταδίου, εκεί όπου εργαζόταν!

Δράστες βέβαια τότε δεν ήταν οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής! Μπορεί όμως να ήσαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ! Οπωσδήποτε όμως γενικώτερα ήσαν τα τσιράκια της αριστεράς πτέρυγος. «Αιδώς Αργείοι»! Έχετε και το θράσος να ομιλείτε! Δεν θα σας καταστήσω ρυθμιστές της ζωής μου! Από επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είμαι συνηθισμένος!

11) Ωσαύτως δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ασχολείται είτε με την Εκκλησία, είτε με τους Αρχιερείς!

Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους αυλή! Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του!

Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά;

Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας!

Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας!

Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!

12) Στον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουμε και τα περί Ναζισμού λεχθέντα, όχι επειδή θέλουμε να υπερασπισθούμε τη Χρυσή Αυγή, αλλά διότι θέλουμε να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τη Δημοκρατία!

Στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας» απαντάμε ευθέως: Η Χρυσή Αυγή μέχρι αυτήν την ώρα δεν αποτελεί μία «συμμορία»!

Αντιθέτως, είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κόμμα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ισότιμο και ισόκυρο με τον ΣΥΡΙΖΑ! Ή μήπως δεν είναι; εν προήλθε μέσα από νόμιμες εκλογές και από δημοκρατικές διαδικασίες;

Ασφαλώς, ΝΑΙ! Άρα όσοι δεν την αναγνωρίζουν είναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Προκαλώ την Βουλή των Ελλήνων: Χαρακτηρίστε διά Νόμου την Χρυσή Αυγή ως παράνομη οργάνωση και τότε εμείς πρώτος θα της δώσουμε μια μεγάλη κλωτσιά!

Μέχρι τότε όμως εσείς, όσοι ομιλούν περί «συμμορίας», θα θεωρούνται «φασίστες»! Θα μας θυμίζουν τους Μπολσεβίκους της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως!

13) Επιστεγάζοντες, θα θέλαμε να απευθυνθούμε προς την Χρυσή Αυγή.

Κύριοι της Χρυσής Αυγής,

Λέγοντας και γράφοντας όλα αυτά, μη νομίσετε, ότι είμαι δικός σας οπαδός! Απλώς είμαι λάτρης της Δημοκρατίας και υπηρέτης της αληθείας!

Θα σας επαινώ, όπου πρέπει και θα σας κατακρίνω, όπου διαπράττετε σφάλματα! Είμαι της Εκκλησίας μέλος και της Ελλάδος γέννημα και θρέμμα! Διορθώστε ακρότητες και λάθη, ώστε να είσθε περισσότερον ωφέλιμοι.

Κάποιοι σας κατέκριναν, επειδή διαμαρτυρηθήκατε για την προβολή του θεατρικού έργου Corpus Christi στο θέατρο «Χυτήριο».

Εμείς, αντιθέτως, προσωπικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, επειδή -χωρίς να χρησιμοποιήσετε βόμβες Μολότωφ, πέτρες, ξύλα, ή και αποξηλωμένα μάρμαρα- υπερασπιστήκατε το όνομα του Σωτήρος Χριστού, που είναι ο Κύριός μου και ο Νυμφίος της ψυχής μου!

* Στη Δημοκρατία έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρώμεθα, ευπρεπώς βέβαια και με ειρηνικό τρόπο.

Για να καταλάβετε τι σπουδαίο έργο επιτελέσατε, θα επαναλάβω εδώ τα λόγια του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος εδήλωσε σχετικώς τα εξής: «Τι θα έλεγε η Ελληνική Πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση, στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κ…. ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Λεωφόρο Συγγρού; ……..Θα έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;» (βλ. www.iefimerida.gr).

* Τα τελευταία αυτά λόγια ας είναι και μια απάντηση σε ένα αγαπητό μας Ιεράρχη, ο οποίος με Fax μας διαβίβασε σχετικά κείμενα από το «εθνος.gr» και το «αντίφωνο» με την συμβουλή: «Είμαι περίεργος να δώ, αν κάποιος, με έστω λίγο μυαλό, διαθέτει την αναίδεια να έχει αντίθετη άποψη ….» και την προτροπή: «Ξαναδιαβάστε το. Κάνει καλό».

* Στην αρρωστημένη σήμερα και παρακμάζουσα Δημοκρατία μας δεν είσθε βέβαια μια «Μαύρη Νύχτα!».

Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ, που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα, όπου οι κλέφτες ευδοκιμούν και κάποιοι Υπουργοί των Οικονομικών τους προστατεύουν, με το να εξαφανίζουν τις λίστες των υπόπτων και εν ταυτώ, χωρίς αιδώ, να ισχυρίζωνται δημοσίως, ότι έχασαν το CD, δηλ. τη λίστα Λαγκάρντ!

* Τελειώνοντας, λέγω, ότι εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία των Εγκαινίων σας μόνο και μόνο για να περάσω στην Ελληνική Κοινωνία αυτά τα μηνύματα! Πότε άλλοτε άραγε θα εύρισκα ένα τόσο πρόσφορο βήμα;

Σας έδωσα μερικά μηνύματα, τα οποία τα ΜΜΕ ασφαλώς θα κόψουν και θα ράψουν στα δικά τους μέτρα!

Όταν θα κυκλοφορήσει αυτό το Δελτίο τα ΜΜΕ δεν θα αντιλέγουν σ’ ΑΥΤΑ που διετύπωσα, αλλά θα τα κόψουν και θα τα ράψουν στα δικά τους μέτρα, και τελικά για μια ακόμη φορά θα κατακρεουργήσουν ΑΥΤΟΝ που τα είπε πρός δόξαν της Δημοκρατίας!

Έτσι όμως θα διαπιστωθεί, ότι σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στα χαρτιά!

+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

......
ΠΗΓΗ : trelokouneli.gr

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ : ΔΙΗΡΚΕΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ....

Δεν ξανάγινε! Υπό το φόβο επεισοδίων και κατω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η παρέλαση μια που άρχισε και μια που τελείωσε. ..Μόλις 15 λεπτά διήρκησε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα. Αμέσως μετά μπλόκα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέα με Πακιστανούς μισθοφόρους έκαναν παρέλαση από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια.

Αμέσως μετά ακολούθησε αντιπαρέλαση μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των Πακιστανών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο την Πανεπιστημίου στην Ομόνοια.             

ΠΗΓΗ : eglimatikotita.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 1941-1945 : ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...

.......ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ.....;;;;;;;;;;;;;

Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί πέραν της καταστροφής που έφεραν στη χώρα μας στην Κατοχή, "βούτηξαν" και χιλιάδες αρχαιότητες που τις μετέφεραν στην Γερμανία, όπου ακόμα εκεί βρίσκονται. Στο στόχαστρό τους ήταν και το Άγιο Όρος
Το Άγιον Όρος, το τελευταίο καταφύγιο του μοναχισμού στο σύγχρονο κόσμο δεν έμεινε έξω από τη δίνη των κατοχικών χρόνων.

Και όπως με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς θησαυρούς, έτσι και τα ανεκτίμητα εκκλησιαστικά κειμήλια μπήκαν στο στόχαστρο των Γερμανών κατακτητών.
Μόνο που με το Άγιον Όρος δεν έγινε ό,τι και στην υπόλοιπη χώρα και οι ναζί δεν κατάφεραν χάρη στην ευέλικτη πολιτική των μοναχών να λεηλατήσουν και την Αθωνική Πολιτεία.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην διοικητής του Αγίου Όρους Δημ. Γ. Τσάμης στο βιβλίο του «Άγιον Όρος, Προσέγγιση στην πρόσφατη ιστορία του» αναφέρεται αναλυτικά στην προσπάθεια αυτή των Γερμανών.

«Το ενδιαφέρον των Γερμανών για τους θησαυρούς του Αγίου Όρους εκδηλώθηκε από τους πρώτους μήνες της Κατοχής», γράφει ο καθηγητής. «Τον Ιούνιο του 1941 με εντολή των Ανωτάτων Στρατιωτικών Αρχών της Γερμανίας έφθασε στο Άγιον Όρος ο διαπρεπής βυζαντινολόγος καθηγητής του πανεπιστημίου του Μονάχου και γνωστός φιλοναζιστής δρ Φραντς Ντέλγκερ (Dr. Franz D?lger).
Τον καθηγητή Ντέλγκερ πλαισίωνε ομάδα από επιστήμονες και τεχνικούς με έγκριση της Ανωτάτης Αρχής της Γερμανικής Στρατιάς».

Σύμφωνα με γερμανικά έγγραφα η αποστολή είχε σκοπό τη μελέτη εγγράφων και χειρογράφων και τη φωτογράφηση των θησαυρών. Τα συμπεράσματα της αποστολής και τα στοιχεία που θα συγκέντρωνε θα στέλνονταν σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας. Για να βοηθηθεί το έργο της αποστολής έστειλαν συστατικές επιστολές στην Ιερά Κοινότητα ο πρόεδρος της κυβερνήσεως Γ. Τσολάκογλου, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας Λογοθετόπουλος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Γεννάδιος.

Ο αντιστράτηγος Χάαρντε, Γερμανός στρατιωτικός διοικητής Θεσσαλονίκης  Αιγαίου, στην επιστολή του ανέφερε τα εξής για τον επικεφαλής της αποστολής:
«Ο καθηγητής κ. Ντέλγκερ, αρχηγός της ως άνω επιστημονικής επιχειρήσεως, δεν είναι άγνωστος εις τους Πατέρας του Αγίου Όρους και η προσωπικότης του παρέχει πάσαν ασφάλειαν διά την κατάλληλον και προσεκτικήν χρησιμοποίησιν των αρχαίων αντικειμένων.

Παρακαλούμεν όθεν του αγίους Πατέρας να παράσχουν εις τους προαναφερθέντας πάσαν ευκολίαν και κυρίως να επιτρέψουν εις τον κ. Ντέλγκερ να εργάζηται ο ίδιος μέσα εις τα αρχεία και τας βιβλιοθήκας των Μονών, ως και την τη οδηγία αυτού ελευθέραν φωτογράφησιν υπό των τεχνικών, προς εκτέλεσιν της εντολής των Ανωτάτων Στρατιωτικών Αρχών της Γερμανίας».
Ο καθηγητής Τσάμης σημειώνει για τον πραγματικό σκοπό της αποστολής υπό τον Ντέλγκερ: «Ο Γερμανός αντιστράτηγος αποσιωπά έντεχνα την αλήθεια και καλύπτεται πίσω από την επιστημονική φήμη του Ντέλγκερ, που ήταν γνωστός στους μοναχούς από επισκέψεις του στο Άγιον Όρος πριν από τον πόλεμο.

Στην πραγματικότητα η αποστολή αυτή δεν είχε οργανωθεί με πρωτοβουλία του Ντέλγκερ, αλλά από τη γερμανική υπηρεσία Einsatzstab Reinchsleiter Rosenberg f?r die besetzten Gebiete, που, όπως θα δούμε, το φθινόπωρο του 1943 επιχείρησε να απαγάγει τους θησαυρούς του Αγίου Όρους και ανέθεσε την αποστολή αυτή στο παράρτημά της στην Ελλάδα, το Sonderkommandos Griechenland». Στη διάρκεια της παραμονής τους στο Άγιον Όρος ο Ντέλγκερ και οι φωτογράφοι του γερμανικού Στρατού που τον συνόδευαν έκαναν 1.900 λήψεις (χειρόγραφα, εικόνες, μικρογραφίες, κειμήλια κ.ά.) και όλα αυτά τα στοιχεία αποτέλεσαν τη βάση για το σχέδιο αρπαγής θησαυρών του Αγίου Όρους.
Τελικά η Einsatzstab Reinchsleiter Rosenberg προσπάθησε να υλοποιήσει το σχέδιο το φθινόπωρο του 1943 χωρίς όμως επιτυχία. Ο καθηγητής Τσάμης γράφει για αυτή την επιχείρηση η οποία, όπως εκτιμά, μάλλον δεν προχώρησε λόγω της αρνητικής τροπής που είχαν αρχίσει να παίρνουν τα πράγματα για τους Γερμανούς:

«Ο Μέρτεν (σ.σ. ο Μαξ Μέρτεν ήταν προϊστάμενος της Γερμανικής Διοικήσεως Μακεδονίας που συνελήφθη στα τέλη της δεκαετίας του '50 ως εγκληματίας πολέμου κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ αλλά τελικά δεν δικάστηκε, γεγονός που προκάλεσε τότε τεράστιες αντιδράσεις) ισχυρίστηκε ότι με δική του υπόδειξη η Γερμανική Στρατιωτική Αστυνομία δεν επέτρεψε στον υπεύθυνο της Sonderstab Rosenberg την είσοδό του στο Άγιον Όρος και ότι με τον τρόπο αυτό ματαιώθηκαν τα σχέδια της υπηρεσίας αυτής.

Ο ισχυρισμός αυτός του Μέρτεν δεν είναι βέβαια πολύ πειστικός ούτε ήταν δυνατόν ένας διοικητικός αξιωματούχος να μην πειθαρχήσει σε διαταγές, που προέρχονταν από κεντρική υπηρεσία του Βερολίνου. Προφανώς, θα μεσολάβησε κάτι άλλο, που σήμερα το αγνοούμε, και ίσως δεν θα ήταν άσχετο με την τροπή του πολέμου και ιδίως με τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας.
Ως προς τη συμμετοχή του Ντέλγκερ τα σχετικά γερμανικά έγγραφα που έχουμε υπόψη μας δεν μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι ο καθηγητής ήταν ενήμερος για την κλοπή των θησαυρών του Αγίου Όρους, που σχεδίαζε από το 1941 το Sonderkommandos Griechenland.

Η τελευταία επίσημη επαφή της υπηρεσίας Rosenberg με το Άγιον Όρος έγινε στις 4 Νοεμβρίου 1943. Με εντολή της επισκέφθηκε την Ιερά Κοινότητα στις Καρυές ο Γερμανός διοικητής Αγίου Όρους, Στένγκερ, ο αντισυνταγματάρχης Πφάνεστλ (Pfannestl), καθηγητής της ιατρικής σχολής του Μαρβούργου, και ο καθηγητής Β. Έξαρχος, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα.
Ο Στένγκερ εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της υπηρεσίας Rosenberg για το Άγιον Όρος και την επιθυμία της να διαφωτίσει το γερμανικό και γενικά το ευρωπαϊκό κοινό για την πολιτιστική σημασία του Άθω. Τέλος πρόσφερε 22 αντίτυπα με τα πορίσματα της επιστημονικής αποστολής της ομάδας του καθηγητή Ντέλγκερ».

Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι Γερμανοί προσπάθησαν να αρπάξουν τους θησαυρούς με το πρόσχημα της προστασίας τους από τυχόν συγκρούσεις. Όμως οι μοναχοί κατάφεραν να αφήσουν το Άγιον Όρος μακριά από τις συγκρούσεις κι έτσι δεν υπήρχε η «δικαιολογία» για να μεταφέρουν οι Γερμανοί τους θησαυρούς και τελικά να τους αρπάξουν.
Τα επιτελεία της «επιχείρησης αρπαγής των θησαυρών»

Η γερμανική υπηρεσία που οργάνωσε την επιχείρηση λεηλασίας των θησαυρών είχε δύο ειδικά επιτελεία (Sonderstab). Ο καθηγητής Τσάμης γράφει:

- Το πρώτο, με την επωνυμία Religionswissenschaften (Θρησκευτικές επιστήμες), διευθυνόταν από το γενικό επιθεωρητή του Γ' Ράιχ (Reichshauptstellenleiter) Α. Ντάιντλ. Το επιτελείο συγκέντρωνε πληροφορίες και ετοίμαζε μελέτες για την ορθόδοξη Εκκλησία, για τις σχέσεις της με το Βατικανό και για τον ορθόδοξο μοναχισμό. Για το σκοπό αυτόν ο Ντάιντλ είχε αποκτήσει διασυνδέσεις με καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και επισκέφθηκε μαζί με τον Ντέλγκερ το Άγιον Όρος.

-Το δεύτερο επιτελείο, με την επωνυμία «Άθως», είχε επικεφαλής τον καθηγητή Ντέλγκερ και αντικείμενο έρευνας τη μελέτη των θησαυρών του Αγίου Όρους.

Γενικότερα το Γ' Ράιχ προσπαθώντας να δώσει μυστικιστικό και αποκρυφιστικό υπόβαθρο στην ναζιστική θεωρία, προσπαθούσε να μαζέψει πολιτιστικούς, και πνευματικούς θησαυρούς από όλο τον πλανήτη, φυσικά το Άγιο όρος δενμπορούσε να λείψει από τους σχεδιασμούς τους. Οι αρχαιότητες τους ενδιέφεραν για να πείσουν ότι η Άρεια Φυλή δημιούργησε τον απίστευτο αρχαιοελληνικό πολιτισμό, και τα θρηκσυτικά κειμήλια για να πείσουν ότι το Θείο ήταν μαζί τους και ότι το Σύμπαν τους προόριζε για κυβερνήτες του κόσμου. Οι συμβολισμοί φτιάχνουν ηθικό, και το ηθικό κερδίζει πολέμους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

 Ο ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΓΚΡΑΤΣΙ
 ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.........

Ο Εμμανουέλε Γκράτσι, πρέσβης της Ιταλίας στην χώρα μας, το 1940, συμπρωταγωνιστής κι αυτός της
ιστορικής εκείνης νύχτας της 28/10/1940 στο βιβλίο του, που το ονομάζει με μια πρωτοφανή οξυδέρκεια για το μέλλον του καθεστώτος Μουσολίνι: «Η αρχή του τέλους – η επιχείρηση κατά της Ελλάδος», γράφει τα εξής:

Δέκα λεπτά πριν από τις 3 της νύχτας της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο στρατιωτικός μου ακόλουθος, ο διερμηνέας μου και εγώ, φθάσαμε στην καγκελόπορτα μιάς μικρής οικίας στην Κηφισιά, όπου έμενε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Στον φρουρό της οικίας είπα ότι επιθυμώ να δώ τον Πρωθυπουργό για κάτι πολύ επείγον. Ο φρουρός άρχισε να κτυπά το κουδούνι του εσωτερικού της οικίας, αλλά δεν ελάμβανε καμίαν απάντηση. Διερωτήθηκα εάν ήτο δυνατόν μια πρωθυπουργική κατοικία να μην απαντά αμέσως. Γιατί εγώ είχα εντολή να παραδώσω το τελεσίγραφον στις 3 π.μ. ακριβώς, της 28/10/1940, λόγω δε της προσπάθειάς μου να ακουσθεί το κουδούνι και να ανοίξει η πόρτα, η ώρα είχε ήδη φθάσει 3. Επιτέλους το κουδούνισμα ξύπνησε τον ίδιο τον Μεταξά, που έκαμε την εμφάνισή του σε μια μικρή πλαϊνή πόρτα και αναγνωρίζοντάς με, με άφησε να περάσω. Ο Μεταξάς φορούσε μια μάλλινη ρόμπα, από τον γιακά της οποίας φαινόταν ένα μετριότατο βαμβακερό νυκτικό. Μου έσφιξε το χέρι και με έβαλε να καθίσω σε ένα μικρό φτωχικό σαλόνι του σπιτιού. Μόλις καθίσαμε, και επειδή η ώρα ήταν λίγα λεπτά μετά τις 3, του είπα αμέσως ότι η Κυβέρνησίς μου, μου είχε αναθέσει να του εγχειρίσω προσωπικά ένα κείμενο, που δεν ήτο τίποτε άλλο, παρά το τελεσίγραφον της Ιταλίας προς την Ελλάδα, με το οποίον η Ιταλική Κυβέρνηση απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση των στρατευμάτων της στον Ελληνικό χώρο, από τις 6 π.μ. της 28/10/1940. Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει. Μέσα από τα γυαλιά του, έβλεπα τα μάτια του να βουρκώνουν. Όταν τελείωσε την ανάγνωση με κοίταξε κατά πρόσωπο, και με φωνή λυπημένη αλλά σταθερή μου είπε:

-Μεταξάς: Λοιπόν έχουμε πόλεμο (Alors, c’ est la guerre*).

-Γκράτσι: Όχι απαραίτητα Εξοχότατε. Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα δεχθείτε την αξίωσίν της και θ’ αφήσετε τα ιταλικά στρατεύματα να διέλθουν δια να καταλάβουν τα στρατηγικά σημεία της χώρας.

-Μεταξάς: Και ποια είναι τα στρατηγικά αυτά σημεία, περί των οποίων ομιλεί η διακοίνωσις;

-Γκράτσι: Δεν είμαι εις θέσιν να σας είπω, Εξοχότατε. Η Κυβέρνησίς μου δεν με ενημέρωσε… Γνωρίζω μόνον ότι το τελεσίγραφο εκπνέει εις τας 6 το πρωί.

-Μεταξάς: Εν τοιαύτη περιπτώσει η διακοίνωσις αυτή αποτελεί κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος.

-Γκράτσι: Όχι, Εξοχότατε. Είναι τελεσίγραφον.

-Μεταξάς: Ισοδύναμον προς κήρυξιν πολέμου.

-Γκράτσι: Ασφαλώς όχι, διότι πιστεύω ότι θα παράσχετε τας διευκολύνσεις, τας οποίας ζητεί η κυβέρνησίς μου.

-Μεταξάς: ΟΧΙ! Ούτε λόγος δύναται να γίνη περί ελευθέρας διελεύσεως. Ακόμη όμως και αν υπετίθετο ότι θα έδιδα μια τοιαύτην διαταγήν (την οποίαν δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω), είναι τώρα τρεις το πρωί. Πρέπει να ετοιμασθώ,να κατέβω εις τας Αθήνας, να ξυπνήσω τον Βασιλέα, να καλέσω τον Υπουργόν των Στρατιωτικών και τον αρχηγόν του Γενικού Επιτελείου, να θέσω εις κίνησιν όλες τις στρατιωτικές τηλεγραφικές υπηρεσίες, έτσι που μια τέτοια απόφασις να γίνει γνωστή στα πλέον προκεχωρημένα τμήματα των συνόρων. Όλα αυτά είναι πρακτικώς αδύνατα. Η Ιταλία, η οποία δε μας παρέχει καν τη δυνατότητα να εκλέξωμε μεταξύ πολέμου και ειρήνης, κηρύσσει ουσιαστικώς τον πόλεμον εναντίον της Ελλάδος. (μετά από μια σύντομη παύση)

-Μεταξάς: Πολύ καλά λοιπόν, έχομεν πόλεμον.


ΠΗΓΗ : http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr








ΠΟΜΑΚΟΙ : ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΡΙΑΝΩΝ

Οι Πομάκοι, μουσουλμάνοι Έλληνες της Θράκης, δείχνουν ότι Έλληνας δεν καθορίζεται μόνο από τη θρησκεία αλλά και από την ψυχή και την ιστορία.
 
Η περίπτωσή τους έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, η οποία αγωνίστηκε στη Θράκη, με κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας, για να διδάξει σ’ αυτά τα παιδιά την ελληνική παιδεία και γλώσσα καθώς και να αποτρέψει το τουρκικό προξενείο από το να τους εκτουρκίσει. Το αποτέλεσμα ήταν μετατεθεί από το Μεγάλο Δέρειο, κατόπιν εντολής του υπουργείου Παιδείας.
 
Στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου πομάκοι μαθητές παρέλασαν φωνάζοντας περήφανοι «Ελλάς» σε μία περιοχή που το ελληνικό κράτος χάριν της υποτακτικότητας της Αθήνας στα συμφέροντα της Άγκυρας έχει παρατήσει, αφήνοντάς τους έρμαιο στα χέρια της τρομοκρατίας του προξενείου. Άξιο αναφοράς είναι ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή οι συντελεστές της παρέλασης φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των «συνεργατών» του προξενείου.
 
Οι Πομάκοι είναι κατά την πλειοψηφία υψηλοί, ξανθοί, γαλανομάτηδες, δολιχοκέφαλοι, φιλοπρόοδοι και κατοικούν στα ορεινά της Θράκης όντας απόγονοι των Αγριάνων. Σήμερα μιλούν το πομακικό γλωσσικό ιδίωμα. Ο Στράβων στα «Γεωγραφικά» του, γράφει ότι οι Αγριάνες ήταν Ελληνοθρακικό φύλο που κατοικούσε στο Νοτιοδυτικό μέρος της Ροδόπης δηλαδή στο Βόρειο τμήμα του νομού Ξάνθης, ονομαστοί για την τόλμη τους και τις πολεμικές τους αρετές.
 
Την μαχητικότητα των Αγριάνων θαύμασε ο Μέγας Αλέξανδρος και τους είχε στο πλευρό του στις πιο δύσκολες μάχες, όπως στον ποταμό Εριγώνα κα το Γρανικό: «Ο Αλεξανδρος επήγεν με τους τε Αγριάνας και τους τοξότας…» (Αρριανός, ΑV 17).

Ο Μακεδόνας στρατηλάτης αναγνωρίζοντας τη μαχητικότητα, την εργατικότητα και την αφοσίωση των Αγριάνων, τους εμπιστευόταν απόλυτα και τους τοποθέτησε ως μαχητές στο ιππικό του, γιατί είχαν μεγάλη εξοικείωση και εμπειρία με τα άλογα, όπως υποστηρίζει και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σταύρος Θεοφανίδης.

 Η ονομασία «ιππομάχοι» λόγω της αίγλης και της δόξας της αρχίζει να επικρατεί και το «Αγριάνες» ταυτίζεται με το «Ιππομάχοι», από την οποία λέξη προήλθε το «Πομάκος».
 
Τους Πομάκους, τους απογόνους των αρχαίων Αγριάνων που εξισλαμίστηκαν πλήρως  στα τέλη του 18ου αιώνα και ενώ ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι, το ελλαδικό κράτος με την ατολμία του τους «σπρώχνει» στην αγκαλιά της Τουρκίας, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των μουσουλμάνων στα πλαίσια του «νεό-οθωμανικού δόγματος Νταβούτογλου». Οι Βούλγαροι, στηριζόμενοι στο γλωσσικό τους ιδίωμα, τους διεκδικούν σαν Βούλγαρους, ενώ οι Τούρκοι, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι είναι μουσουλμάνοι, τους θεωρούν Τούρκους. Η άποψη όμως ότι η λέξη «Πομάκοι» προέρχεται από το βουλγαρικό «πομαγκάμ», που σημαίνει «βοηθώ» λησμονεί ότι πρόδρομος της σλαβικής και βουλγαρικής λέξης ήταν η ομηρική-ελληνική λέξη «Ιππομάχος», που σημαίνει: «ο από ίππου μαχόμενος, ο οπλίτης ιππεύς» (Δημητράκος, «Εκσυγχρονισμένο Λεξικό», Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών).
 
Οι Πομάκοι αποτελούσαν και θα αποτελούν πάντα δελεαστική λεία για τον τουρκικό εθνικισμό. Το ελληνικό κράτος οφείλει να παρέμβει άμεσα, αφού οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται Έλληνες.

Χαρακτηριστική είναι παλαιότερη δήλωση του Πομάκου δημοσιογράφου, Σεμπαϊδίμ Καραχότζα: «Ο Σύλλογος των Πομάκων Ξάνθης ιδρύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2007. Πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να διαφοροποιηθούν από την κατεστημένη εικόνα των Πομάκων που θεωρούνται Τούρκοι. Θέλουν απλώς να λέγονται Πομάκοι, γιατί αυτό είναι και να διακηρύσσουν την ελληνική τους συνείδηση. (…)Γενικότερα όμως δέχομαι απειλές, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι Πομάκοι που αγωνίζονται για την διάσωση της Πομακικής Γλώσσας και του Πομακικού Πολιτισμού, δηλώνοντας ανοιχτά Έλληνες».
 
ΠΥΓΜΗ.gr

................................
Κιζηλμπάσηδες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Κιζηλμπάσηδες Πομάκοι, επειδή η αίρεσή τους εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά τόσο προς την χριστιανική πίστη όσο και προς τις αρχαίες μυστηριακές τελετές. Ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή Μεγάλου Δερείου – Ρούσσας, όπου υπάρχει αποδεδειγμένη συνέχεια της ανθρώπινης παρουσίας τουλάχιστον από το 1100 π.χ. Αυτό αποδεικνύεται από την βραχογραφία με τα εγχάρακτα σχέδια αλλά και από τους μεγαλιθικούς τάφους τύπου Dolmen , που βρίσκονται στη Ρούσσα.
Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν πως οι Πομάκοι που λέγονται και Αχριάν είναι απόγονοι του αρχαίου Θρακικού φύλου των Αγριάνων. Άλλοι λένε πως οι Κιζηλμπάσηδες έχουν σχέση με τους Ερεθρίνους. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι Κιζηλμπάσηδες χιλιάδες χρόνια κρατούν κλειστά τα στόματά τους σχετικά με τη μυστηριακή λατρεία τους. Σταυρώνουν το ψωμί όταν το κόβουν, κεντάνε σταυρούς στο κάτω μέρος στις κάλτσες τους, πίνουν νερό από τα αγιάσματα και επισκέπτονται χριστιανικά ξωκλήσια, τρώνε χοιρινό και πίνουν οινοπνευματώδη σε αντίθεση με τους ομόθρησκους τους. Η γλώσσα τους είναι σλαβική με πολλές αρχαιοελληνικές λέξεις.
Στην περιοχή του νομού Έβρου, κατοικούν Κιζηλμπάσηδες Πομάκοι. Ονομάζονται έτσι γιατί είναι αιρετικοί μουσουλμάνοι που υποχρεώθηκαν μετά το βίαιο εξισλαμισμό τους να φορούν κόκκινο σκούφο. Η αίρεση αυτή είναι μπεκτασική και η περιοχή που κατοικούν περιλαμβάνει τα παρακάτω χωριά και οικισμούς : Κόρυμβος, Σιδηρώ, Μικρό και Μεγάλο Δέρειο, Ρούσσα, Ανω και Κάτω Μικράκιο, Κισσός, Μεσημέρι και Ουράνια.
Το εορτολόγιό τους σύμφωνα με τον καθηγητή Ευστράτιο Ζεγκίνη, έχει πολλές ομοιότητες με το χριστιανικό και πολλές γιορτές τους συμπίπτουν με το παλιό ημερολόγιο. Την περίοδο των Χριστουγέννων γιορτάζουν το Τζέμ, που περιλαμβάνει εξομολόγηση, οινοποσία και χορό, ενώ έχουν κατηγορηθεί ότι προβαίνουν σε όργια μετά αυτού.

Πηγή http://www.wake-up.gr/article_read.asp?id=575

ΠΗΓΗ :  http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ : ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΚΚΕ

Η κλάψα της στην Τσαπανίδου έδειξε την οριστική χρεωκοπία αυτού του κόμματος .
Όταν βγαίνεις με κλάμματα , στην ουσία εκλιπαρείς για την αντιμετωπιση του...''φασισμού'' και έχεις καταντήσει "μάνα ρέιβερ" απλά κάνεις τον κόσμο να γελάει.
Στην αρχή ήταν οι φάπες απο τον Κασιδιάρη αλλά τελικά η Κανέλλη δεν ήξερε ούτε αυτήν...
την εις βάρος της επίθεση να εκμεταλλευτεί .

Βγήκε μια φορά απο κάτω και πλέον σέρνεται στα κανάλια . Πλήρης αδυναμία... απο το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή.
Δεν έχουν καταλάβει το παραμικρό .

Πως μια θεωρία κι ένα κόμμα τέτοιο αντιμετωπίζεται όχι με κλάψα στα ΜΜΕ στους αστικούς μηχανισμούς καταστολής και στους πολίτες.
Αντιμετωπίζεται με οργάνωση και πολιτική που δεν αφήνει πεδίο δράσης στην χρυσή Αυγή..... δηλαδή στην υποστήριξη των Ελλήνων εργαζομένων και των κατοίκων σε γειτονιές και περιοχές που υποφέρουν από την εγκληματικότητα και την γκετοποίηση.

Το μόνο που κατάφερε η Κανέλλη είναι να γελάσουν όσοι την είδαν και κυρίως να πειστούν πως είναι σε μειονεκτική θέση το κόμμα της.
Και ο κόσμος έχει την τάση να αποφεύγει την κακομοιριά και να πηγαίνει με τους δυνατούς.
egersis2.blogspot.gr

Σχόλιο..Τόσα χρόνια όποιον τολμούσε να ψελλίσει κάτι εις βάρος όλων αυτών που προανέφερα τον χαρακτήριζαν αμέσως ως φασίστα.Τελικά αυτό λειτούργησε ως μπούμερανγκ εις βάρος τους.
Εδώ κολλάει γάντι η παροιμία.."Όποιος δεν κοιτάει το σπίτι του,τότε αυτό θα τον πλακώσει"..

Σειρά μετά το ΚΚΕ όπως φαίνεται θα πάρουν κι άλλα τέτοια κόμματα,μόλις θα ζορίσουν κι άλλο τα πράγματα...Μόλις αποδειχθεί και ο Τσίπρας ότι είναι του δόγματος ΓΑΠ "λεφτά υπάρχουν".."δεν θα  απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι" κλπ.. τότε θα πέσει και το μεγάλο κλάμα.Και δεν λυπάμαι τους πολιτικούς που θα κλαίνε.Λυπάμαι μόνο τους Έλληνες που τους πιστεύουν και θα κλαίνε από την πείνα και την δυστυχία.
jack the riperr.

ΠΗΓΗ  : eglimatikotita.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 : 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.
Ο ελληνικός στρατός βάδιζε από νίκη σε νίκη στη Δυτική Μακεδονία. Όμως, από την αρχή των εχθροπραξιών σοβούσε σοβαρή διαφωνία μεταξύ του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου.

Ο διάδοχος επιθυμούσε πρώτα την κατάληψη του Μοναστηρίου προς Βορρά, ενώ ο Βενιζέλος, βλέποντας την πιθανότητα να καταληφθεί η Θεσσαλονίκη από το βουλγαρικό στρατό, πίεζε τον Κωνσταντίνο να κατευθυνθεί προς τη φυσική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μια περιοχή με στρατηγική σημασία, η απελευθέρωση της οποίας αποτελούσε διακαή πόθο του ελληνισμού. «Καθιστώ υμάς υπευθύνους διά πάσαν αναβολήν έστω και στιγμής» του τηλεγραφεί επιτακτικά.

Τελικά, ο Κωνσταντίνος πείθεται με τη μεσολάβηση του πατέρα του βασιλιά Γεωργίου Α' και στις 25 Οκτωβρίου η εμπροσθοφυλακή του ελληνικού στρατού φθάνει προ των πυλών της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί η καθοριστική νίκη στη Μάχη των Γιαννιτσών (19-20 Δεκεμβρίου), που είχε κάνει ευκολότερη την προέλαση του ελληνικού στρατού. Ο Χασάν Ταξίν Πασάς που υπερασπιζόταν τη Θεσσαλονίκη δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να ζητήσει μια έντιμη συμφωνία για την παράδοση της πόλης.

Στις 25 Οκτωβρίου οι απεσταλμένοι του ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο να επιτραπεί στον Ταξίν να αποσυρθεί με το στρατό και τον οπλισμό του στο Καραμπουρνού και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του πολέμου. Ο Κωνσταντίνος, φυσικά, απέρριψε τον όρο του και του πρότεινε την παράδοση του στρατού του και τη μεταφορά του στη Μικρά Ασία με δαπάνες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Οθωμανός αξιωματούχος δέχθηκε, τελικά, τους όρους του Κωνσταντίνου και στις 11 το βράδυ της 26 Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, οι πληρεξούσιοι αξιωματικοί Ιωάννης Μεταξάς (ο κατοπινός άνθρωπος του "ΟΧΙ") και Βίκτωρ Δούσμανης μεταβαίνουν στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης και υπογράφουν τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης της πόλης στον ελληνικό στρατό.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, παραδίνονταν ως αιχμάλωτοι 25.000 τούρκοι στρατιώτες και 1.000 αξιωματικοί. Στην κατοχή του ελληνικού στρατού περιέρχονταν όλος ο βαρύς και ελαφρύς οπλισμός του σχηματισμού (70 πυροβόλα, 30 πολυβόλα, 70.000 τυφέκια και πυρομαχικά). Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη δύο τάγματα ευζώνων και ύψωσαν την ελληνική σημαία στο Διοικητήριο, ενώ οι υπόλοιπες ελληνικές δυνάμεις άρχισαν να λαμβάνουν θέσεις στα υψώματα γύρω από την πόλη.

Στις 11 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1912 ο Κωνσταντίνος εισήλθε με το επιτελείο του στη Θεσσαλονίκη και το μεσημέρι έγινε πανηγυρική δοξολογία στο ναό του Αγίου Μηνά. Την ίδια μέρα, κατέφθασαν έξω από τη Θεσσαλονίκη και οι Βούλγαροι, όμως για τους γείτονες ήταν ήδη αργά. Ο επικεφαλής της μεραρχίας τους στρατηγός Τεοντορόφ ζήτησε να εισέλθει στην πόλη για να στρατοπεδεύσει. Εισέπραξε την αρνητική απάντηση του Κωνσταντίνου και ύστερα από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε να μπουν στην πόλη για ολιγοήμερη ανάπαυση δύο τάγματα με επικεφαλής τους βούλγαρους πρίγκιπες Βόρι και Κύριλλο. Επικράτησε, όμως, σύγχυση και τελικά εισήλθε στη Θεσσαλονίκη ένα ολόκληρο βουλγαρικό σύνταγμα, γεγονός που εκνεύρισε τον Βενιζέλο. Οι Βούλγαροι δήλωναν εμφαντικά παρόντες στις εξελίξεις στη Μακεδονία. Ο σπόρος του Β' Βαλκανικού Πολέμου είχε ριχτεί.

Στις 29 Οκτωβρίου ήταν η σειρά του βασιλιά Γεωργίου Α' να εισέλθει στην πόλη και να επισημοποιήσει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους έλληνες κατοίκους της, με απάθεια ανάμικτη με φόβο του από το μουσουλμανικό στοιχείο, 
ενώ.........
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..................

[Πηγή: sansimera.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο Α' ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ( 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1912 - 30 ΜΑΪΟΥ1913 ) ΑΦΙΕΡΩΜΑ Β'

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η μικρή τότε Ελλάς (με σύνορα μέχρι τον Όλυμπο, χωρίς τα Νησιά του Αν. Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα) κηρύσσει, μαζί με τους Συμμάχους της τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και όμως, ούτε 20 χρόνια πριν, η πτώχευση του 1893, αποκλείει οποιαδήποτε φιλοδοξία. Το υπέρογκο εξωτερικό χρέος, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η κοινωνική αποσύνθεση, η δουλοπρεπής εξωτερική πολιτική, οι συνεχόμενες ανίκανες κυβερνήσεις σκιάζουν πάθος, οράματα και ιδανικά και ο Ελληνισμός μοιάζει να βρίσκεται σε βαθειά νάρκη.

Το Ελληνικό αίμα έχει καταγεγραμμένο στο γονότυπό του Θερμοπύλες και Σαλαμίνες, αρκεί μια μικρή σπίθα και όλα αλλάζουν. Τώρα η σπίθα έρχεται από την Κρήτη. Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλει να μείνει μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήσει. Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνον διότι πρέπει. Η κίνηση είναι προτιμότερη από τη νεκρική ακινησία. Έτσι και η Ελλάδα, μόνο και μόνο για να δειχθεί αλληλέγγυα στην Κρητική επανάσταση, κηρύσσει τον ατυχή πόλεμο της Μελούνας το 1897. Μετά απ’ αυτή την καταστροφή τα πάντα αλλάζουν άρδην προς το καλύτερο. Αξιωματικοί και οπλίτες του Ελληνικού Στρατού είναι τώρα τα εγγόνια των Αγωνιστών – Ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, έχουν ανατραφεί με αφηγήσεις άθλων και την εντολή να γίνουν ήρωες. Πρέπει να σβήσουν την ντροπή του 1897. Διοχετεύουν την οργή τους προσωρινά, κατατασσόμενοι ως εθελοντές στην Κρητική Επανάσταση και κυρίως στον Μακεδονικό αγώνα. Αυτός ο τελευταίος είναι ένας ανορθόδοξος πόλεμος όπως και του 21, είναι ο κρίκος που τους συνδέει με τους προγόνους, υπερασπιζόμενοι την Μακεδονία υπερασπίζονται την βαριά τους Ιστορία.

Οι βαρβαρότητες των Βουλγάρων (σφαγές δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων το 1906, ολοσχερής πυρπόληση της Αγχιάλου κλπ) αλλά και αυτός ο μεγάλος Έλληνας Αγωνιστής Παύλος Μελάς με τη γενναιότητά του, τον ιδεαλισμό του και κυρίως με τον  ηρωϊκό του θάνατο, κάνουν αυτή την σπίθα τεράστια πυρκαϊά που θ’ αναγεννήσει τον Ελληνικό Φοίνικα και θα κατακαύσει τους εχθρούς του Γένους, Τούρκους και Βουλγάρους. Το τελευταίο συστατικό που θα πυροδοτήσει την οργή των Ελλήνων είναι η επανάσταση των Νεότουρκων του 1908 με τον βίαιο εκτουρκισμό, με όλες αυτές τις ωμότητες και διωγμούς (αποκορύφωμα η σφαγή όλου του πληθυσμού της πόλης Κότσαινα, η λεηλασία από τον τουρκικό στρατό της Σάμου κλπ) που διέπραξε ο σφαγέας του Ελληνισμού Κεμάλ (γόνος, της πολυπολιτισμικής τότε Θεσσαλονίκης).

Με την επανάσταση των εντίμων αξιωματικών στο Γουδή (1909), ο στρατός θα επιβάλει την εξυγίανση που δεν είχε επί 70 χρόνια καταφέρει η Δημοκρατία και ο Κοινοβουλευτισμός, θα βάλει μια τάξη στα διοικητικά (πολλοί και κυρίως οι φοιτητές προτρέπουν τους Αξιωματικούς για δικτατορία) και οικονομικά της χώρας. Η χρηστή διοίκηση θα βρει τους πόρους, εν μέσω «διεθνούς οικονομικού ελέγχου» να εκπαιδευθεί και εξοπλισθεί ο στρατός, αλλά κυρίως να καλλιεργηθεί σ’ αυτόν επιθετικό πνεύμα. Θα δημιουργηθεί έτσι αυτός ο εξαίρετος συνδυασμός έμψυχου και άψυχου υλικού που κάτω από μια λαμπρή Ηγεσία θα δημιουργήσει τους άθλους των Βαλκανικών πολέμων.

Χαρακτηριστικό του πνεύματος που επικρατεί τότε (1911-1912) στην Ελλάδα είναι ότι οι Έλληνες τα Σαββατοκύριακα πηγαίνουν στο Φάληρο να θαυμάσουν το ‘’Αβέρωφ’’, αυτό το «υπερόπλο» της εποχής, ο άξιος διάδοχος των τριήρεων. Το πλοίο σύμβολο του Ελληνισμού, χάρη σ’ αυτό συμμετείχαμε στη συμμαχία του Α’ Βαλκανικού Πολέμου κατά της Τουρκίας, καθώς Σέρβοι και Βούλγαροι δεν θέλουν την Ελλάδα ως τρίτο μνηστήρα για την Μακεδονία (κάθε Κράτος θα κρατούσε όποια εδάφη ελευθέρωνε).

Οι Βούλγαροι τελικά δέχτηκαν, ξέροντας την υπεροπλία τους (η ιστορία έμελλε σύντομα να τιμωρήσει αυστηρά τους Βούλγαρους γι αυτή τους την έπαρση) και εκτιμώντας ότι ο Ελληνικός στρατός δεν θα περάσει τα σύνορα της Θεσσαλίας, αλλά κυρίως γιατί ήθελαν τον Ελληνικό στόλο με Ναυαρχίδα το ‘’Αβέρωφ’’, για να σταματήσει την μεταφορά Τουρκικό Στρατού από Θαλάσσης. Αδιάψευστη απόδειξη είναι τα λόγια ανώτατου Τούρκου Αξιωματικού σε εφημερίδα της εποχής (Φεβ. 1913): «… ότι και να λεχθεί, ο πιο σκληρός μας αντίπαλος στον πόλεμο αυτό δεν είναι η Βουλγαρία. Είναι η Ελλάδα, της οποίας ο στρατός μας πήρε την Θεσσαλονίκη και τώρα μόλις τα Ιωάννινα. Της οποίας ο στόλος μας αφαίρεσε τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως εμπόδισε την δια θαλάσσης μεταφορά από την Μ. Ασία στην Τσατάλτζα 250.000 ανδρών… . Αυτός ο Ελληνικός στόλος, τι αποφασιστικό ρόλο έπαιξε στον πόλεμο! Χωρίς αυτόν θα ήμασταν προ πολλού στην Σόφια. … » .

Έτσι λοιπόν, έστω και με αυτή την απρόθυμη υποδοχή εκ μέρους των συμμάχων μας (Σερβία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο), κηρύσσουμε τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία την 5η Οκτωβρίου 1912. Τα περί συσχετισμού δυνάμεων, αντίξοων συνθηκών, διεθνών συγκυριών κλπ, πιθανόν να ισχύουν για τους άλλους λαούς, αυτή η εσχατιά της Χερσονήσου του Αίμου είναι γραφτό από τη μοίρα να γεννά Πολιτισμούς και Ήρωες. Ο Ελληνικός στρατός με αρχιστράτηγο τον Πρίγκιπα Κωνσταντίνο βαδίζει πλέον μόνο μπροστά. Δίπλα στους 130.000 (129.000 και 1.000 ιππείς) περίπου άνδρες του Ελληνικού στρατού αγωνίζονται 2.300 φιλέλληνες εθελοντές (Ερυθροχίτωνες), 1.100 Έλληνες εθελοντές από το Εξωτερικό (Σώμα Γαριβαλδινών) και άνω των 5.000 Ελλήνων εθελοντών (Πρόσκοποι) από τις τότε σκλαβωμένες πατρίδες (κυρίως Κρήτη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία κλπ). Την ίδια στιγμή η Ελληνική σημαία ανέμιζε περήφανη στο Ελληνικό Αιγαίο, πάνω σε 4 Θωρηκτά με Ναυαρχίδα το ‘’Αβερωφ’’, 10 Αντιτορπιλικά και 14 διάφορα άλλα πλοία που και μόνο τα ονόματά τους (Κανάρης, Σφακτηρία, Σπέτσαι, Ύδρα κλπ) τρομοκρατούσαν τους Τούρκους.

Οι απόγονοι των Σαλαμινομάχων, τα εγγόνια του Κανάρη ξαναρίχνονται στη μάχη σε ένα χώρο που είναι ασυναγώνιστοι, στην πολυαγαπημένη τους θάλασσα. Παράλληλα τους Ελληνικούς Αιθέρες έσκιζαν για πρώτη φορά 4 ζευγάρια σιδερένια φτερά με Ελληνικά χρώματα, είναι τα κατασκοπευτικά μάτια του στρατού μας. Η πολεμική μας αεροπορία, στα σπάργανά της ακόμη, διεκδικεί το δικό της μερίδιο στη δόξα. Με πρωτόγονα αεροπλάνα πραγματοποιεί τις πρώτες σε παγκόσμια κλίμακα πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν περιορίζεται μόνο σε αναγνωριστικές πτήσεις αλλά τολμά και βομβαρδισμούς που προξενούν πανικό και καταρρακώνουν το ηθικό του εχθρού.

Με αρειμάνιο πνεύμα, με δύναμη, με πεποίθηση για τη νίκη, με άξια Ηγεσία, ο Ελληνικός στρατός ολιγάριθμος, αλλά όπως πάντα εμπνεόμενος από τα υψηλά ιδανικά της φυλής μας, έχοντας το δίκιο με το μέρος του, αφού ήξερε ότι αγωνιζόταν για την απελευθέρωση των ομοεθνών του, σύντομα πετά από την μία νίκη στην άλλη, εκπορθώντας οχυρά θεωρητικά απόρθητα, απελευθερώνοντας το μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας, όλη την Ήπειρο (και την Βόρειο) και τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η διαταγή κατά τον απόπλου του Ελληνικού Στόλου, που έδωσε ο Βασιλεύς Γεώργιος στον δαφνοστεφή Ναύαρχο του, Παύλο Κουντουριώτη, μας δείχνει ανάγλυφα το πνεύμα της εποχής, αφού κατέληγε: «… Η Πατρίς προσδοκά από εσάς όχι μόνο να θυσιαστείτε υπέρ Αυτής, το οποίο άλλωστε είναι καθήκον σας αλλά, να νικήσετε».

Επιγραμματικά και μόνο, αναφέρονται τα παρακάτω κύρια γεγονότα του Α΄ Βαλκανικού πολέμου:

Ø    5 Οκτωβρίου 1912: Κήρυξη Πολέμου, για τον αδελφό τον σκλαβωμένο και της Πατρίδος την Τιμή.

Ø    6 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Ελασσόνας

Ø    8 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Λήμνου

Ø    9 Οκτωβρίου 1912: Νίκη Σαρανταπόρου, για τα οποία ο Γερμανός σχεδιαστής είχε προβλέψει ότι θα ήταν ο τάφος του Ελληνικού στρατού

Ø    10 Οκτωβρίου 1912: Νίκη, με κατάληψη εξ εφόδου, στα στενά της Σιδηρόπορτας, απελευθέρωση Σερβίων  και Γριμπόβου

Ø    11 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Κοζάνης (με επέλαση του ιππικού)

Ø    12 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Φιλιππιάδας

Ø    16 Οκτωβρίου 1912: Νίκη στη μάχη των Καϊλαριών, απελευθέρωση Βέροιας και Κατερίνης

Ø    17 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Νάουσας

Ø    18 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Έδεσσας, Αμυνταίου, Ίμβρου, Θάσου και Αγ. Ευστρατίου. Τορπιλισμός (πρώτος σε παγκόσμια κλίμακα) και βύθιση του τουρκικού θωρηκτού «Φετχί Μπουλέντ», στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το ελληνικό τορπιλοβόλο αρ.11 με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, κάτω από την μύτη των πυροβολείων του Καρα-μπουρνού.

Ø    19 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Σαμοθράκης

Ø    20 Οκτωβρίου 1912: Νίκη στη μάχη των Γιαννιτσών, απελευθέρωση Γιαννιτσών και Σιάτιστας

Ø    21 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Πρέβεζας και Ψαρών

Ø    22 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Νιγρίτας

Ø    24 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Τενέδου

Ø    26 Οκτωβρίου 1912: Παράδοση άνευ όρων της πόλεως της Θεσσαλονίκης στον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο

Ø    27 Οκτωβρίου 1912: Ο απελευθερωτής Διάδοχος Κωνσταντίνος εισέρχεται θριαμβευτής στη Θεσσαλονίκη. Απελευθέρωση Ελευθερουπόλεως

Ø    28 Οκτωβρίου 1912: Νίκη στη μάχη των Πέντε Πηγαδιών

Ø    31 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Μετσόβου

Ø    4 Νοεμβρίου 1912: Απελευθέρωση Ικαρίας

Ø    5 Νοεμβρίου 1912: Απελευθέρωση Χειμάρρας (μετά από απόβαση μικρής δύναμης με επικεφαλής τον Ταγματάρχη Σπύρο Σπυρομήλιο)

Ø    7 Νοεμβρίου 1912: Νίκη στη μάχη της Φλώρινα και απελευθέρωση της πόλης

Ø    8 Νοεμβρίου 1912: Απελευθέρωση Λέσβου

Ø    11 Νοεμβρίου 1912: Απελευθέρωση Καστοριάς και Χίου

Ø    21 Νοεμβρίου 1912: Απελευθέρωση Αγίων Σαράντα

Ø    28 Νοεμβρίου 1912: Μάχη στο Δρίσκο της Ηπείρου. Εδώ έπεσε πολεμώντας στο πεδίο της μάχης ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης, λοχαγός του σώματος των Γαριβαλδινών.  Τα τελευταία του λόγια ήταν: «επερίμενα πολλές τιμές από τούτον τον πόλεμο, αλλά όχι και την τιμή να θυσιάσω τη ζωή μου για την Ελλάδα μου».

Ø    1 Δεκεμβρίου 1912: Η μεγάλη μάχη της Αετοράχης (Ηπείρου), τα δύο τάγματα Ευζώνων πολεμώντας σαν ημίθεοι, χαράζουν με το αίμα τους τη νέα χρυσή ιστορία της Ελλάδος

Ø    3 Δεκεμβρίου 1912: Νίκη στη Ναυμαχία της Έλλης.

Όταν ο Ναύαρχος Κουντουριώτης σήμανε πολεμική έγερση, εξέπεμψε το ακόλουθο ιστορικό σήμα προς τον στόλο: «Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του Γένους». Το ιστορικό σήμα επίθεσης φέρεται στο πρυμναίο κατάστρωμα του Θ/Κ Αβέρωφ. Το ηρωϊκό θωρηκτό ‘’ΑΒΕΡΩΦ’’, λαβωμένο από την προηγηθείσα δίωρη ναυμαχία, φέρον επηρμένο το σήμα ‘’Ζ’’, ανεξαρτήτου κινήσεως, καταδιώκει μόνο του ολόκληρο τον τουρκικό στόλο και τον κλείνει έντρομο στα στενά των Δαρδανελλίων. Για αυτό και τα άλλα κατορθώματά του η ιστορία το ανταμείβει ηθικά πλουσιοπάροχα: Έξι χρόνια αργότερα (1918), είναι το μόνο Ελληνικό πλοίο που ναυλοχεί στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, με τον καπνό από τα φουγάρα του να χαϊδεύει τους τρούλους της Αγιασοφιάς.

Ø    6-7 Δεκεμβρίου 1912: Νίκη στη μάχη της Κορυτσάς και απελευθέρωση της πόλης

Ø    5 Ιανουαρίου 1913: Πανωλεθρία της Τουρκικής Αρμάδας και μεγάλος θρίαμβος του Ελληνικού Στόλου. Ο τουρκικός στόλος ζητά για άλλη μια φορά  έντρομος προστασία από τα παράκτια πυροβολεία και βρίσκει καταφύγιο στα στενά των Δαρδανελλίων. Δεν θα αποτολμήσει να βγει ξανά στο Αιγαίο, που γίνεται έτσι μια Ελληνική λίμνη (όπως και πρέπει να παραμείνει).

Ø    16-21 Φεβρουαρίου 1913: Η γιγαντομαχία του Μπιζανίου. Η οχύρωση του Μπιζανίου (σκύλα το ονόμαζαν) προκαλεί ακόμα και σήμερα τον θαυμασμό αφού οι Γερμανοί ειδικοί που την είχαν σχεδιάσει εκμεταλλεύτηκαν με άριστο τρόπο τα κακοτράχαλα βουνά της Ηπείρου, έθαψαν πυροβόλα και πολυβολεία κάτω από 3 έως 5 μέτρα φυτικής γης και ο επιτιθέμενος βρισκόταν πάντα κάτω από διασταυρούμενα πυρά. Ο ελληνικός στρατός αναμετράται με το οχυρωματικό αυτό θαύμα και νικά. Άνευ όρων παράδοση και των Ιωαννίνων, για άλλη μια φορά τα σπαθιά Τούρκων στρατηγών ρίχνονται στα πόδια του αλόγου του Στρατηλάτη Πρίγκιπα.

Ø    2 Μαρτίου 1913: Απελευθέρωση Σάμου

Ø    3 Μαρτίου 1913: Απελευθέρωση Αργυροκάστρου

Ø    5 Μαρτίου 1913: Απελευθέρωση Τεπελενίου. Ύποπτη δολοφονία του Βασιλέως Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Κατά πολλούς Ιστορικούς αυτή η δολοφονία, που πολλοί υποψιάζονται ποιοι κρύβονται πίσω από τον φυσικό αυτουργό, απετέλεσε την απαρχή πολλών μετέπειτα δεινών του Ελληνισμού με αποκορύφωμα την Μικρασιατική καταστροφή. Δυστυχώς ο Θεός της Ελλάδος για κάποια χρονικά διαστήματα ξεχνά να της στείλει τον ‘’Έλληνα’’ του Περικλή Γιαννόπουλου, τον μεγάλο Ηγέτη, κι’ άλλες περιόδους της στέλνει δυο και τρεις Ηγέτες μαζί για να ερίζουν μεταξύ τους. Έτσι αυτή τη περίοδο η Ελλάς έχει τρεις ταυτόχρονα μεγάλους Άνδρες: τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Πρίγκιπα – Βασιλιά Κωνσταντίνο και την Στρατιωτική (και όχι μόνο) μεγαλοφυΐα του Ι. Μεταξά.

Ø    4 Απριλίου 1913: Πτώση του ηρωϊκού Στρατιωτικού Αεροπόρου Εμμ. Αργυρόπουλου στον Λαγκαδά ενώ κατόπτευε τον εχθρό,

Ø    17 Μαΐου 1913: Υπογραφή συνθήκης ειρήνης

Ο Α’ Βαλκανικός πόλεμος έληξε τυπικά, με την υπογραφή της συνθήκης του Λονδίνου (30 Μαΐου 1913). Στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε η κυριαρχία της στην Μακεδονία (πλην ενός τμήματος της Ανατολικής), την Κρήτη και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.Όμως η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμη έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο (Ιούνιος 1913), τους Βουλγάρους. Παρόλη την αριθμητική υπεροχή τους, οι ομόθρησκοι εχθροί μας, όχι μόνο δεν κατάφεραν τίποτε το ουσιαστικό, αλλά μετά από τις θριαμβευτικές νίκες του Ελληνικού στρατού και το διπλωματικό (ο Κάϊζερ, κουνιάδος του Κωνσταντίνου, επενέβη τότε καθοριστικά υπέρ των Ελληνικών θέσεων) θρίλερ που τις ακολούθησε αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή της Καβάλας.

ΠΗΓΗ :
αποσπάσματα από "Φλόγα του Ταινάρου"
http://toorama.blogspot.gr/2012/10/5-2012-100.html

 

Ο Α' ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ( 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1912 - 30 ΜΑΪΟΥ 1913 ) ΑΦΙΕΡΩΜΑ Α'/ΕΙΚΟΝΕΣ

100 χρόνια πριν η Σερβία η Βουλγαρία και η Ελλάδα πέρνουν παράδειγμα από το Μαυροβούνιο και
ξεκινάνε έναν πόλεμο κατά της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας που θα σημάνει την αρχη του τέλους της οθωμανικής κυριαρχίας στα βαλκάνια...
Με αυτήν την ανάρτηση γίνεται αφιέρωμα μέσω διάφορων εικόνων και φωτογραφιών της εποχής....































































































ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α' ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΒΡΟΣ/ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ : ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!


Τραγελαφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στον Έβρο, όταν γεφυροφόρο άρμα μάχης Μ48Α3 του τουρκικού Μηχανικού επιχείρησε να διαβεί την ποταμό σε μια κλασική άσκηση ζεύξης υδάτινου κωλύματος και αντ'αυτού παραλίγο να το καταπιεί η λάσπη και  να πνιγεί το τετραμελές πλήρωμά του, το οποίο σώθηκε από ταχύπλοο πουυ έσπευσε να τους διασώσει. Όλα αυτά μέρα μεσημέρι, σε ένα ήρεμο ποτάμι. Φαντασθείτε τι έχει να γίνει υπό πολεμικές συνθήκες με τα άρματα των εισβολέων να βάλλονται από αέρος και εδάφους...

Στην άσκηση διάβασης του Έβρου συμμετείχε η 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με έδρα το Λουλεμπουργκάζ του Κιρκαλερί (Σαράντα Εκκλησίες). Το συμβάν σημειώθηκε κατά την απόπειρα διάβασης του ποταμού στο πλαίσιο τακτικής άσκησης όταν το γεφυροφόρο, έχοντας ήδη διανύσει το μέσο της απόστασης, άρχισε να βυθίζεται από εισροή υδάτων, αφού τα στεγανά, προφανώς λόγω κακής συντήρησης είχαν καταρρεύσει..

Ακούστε στο βίντεο τις κραυγές αγωνίας του μισοπνιγμένου πληρώματος που ήθελε να ασκηθεί για το πως θα εισβάλλουν στην Ελλάδα, τρομάρα τους, όταν δεν μπορούν ούτε μια άσκηση να κάνουν.

Την τελευταία στιγμή ένα ταχύπλοο σκάφος που επιτηρούσε την άσκηση κατάφερε να τους πλησιάσει και να τους περισυλλέξει. Την άσκηση παρακολουθούσε ο ίδιος ο διοικητής της 65ης Μ/Κ ΤΑΞ, Ταξίαρχος Mustafa Uzun, που "τραβούσε τα μαλλιά" του με την ασχετοσύνη των ανδρών του...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...;;;


Ραγδαίες εξελίξεις σε ότι αφορά τον πολιτικό χάρτη της χώρας θα έχουμε τους επόμενους μήνες, καθώς οι δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο) και την συναλλάσσονται με την τρόϊκα προ του κινδύνου να ... τους "πατήσει" το "τρένο" του ΣΥΡΙΖΑ  που έρχεται με ταχύτητα, βαίνουν προς συγχώνευση! Αν όχι σε επίπεδο σφραγίδων, πάντως σε επίπεδο στελεχών.
Οι νέες δημοσκοπήσεις είναι απλά του πρελούδιο της πολιτικής κυριαρχίας που θα αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υπάρξει μια πειστική απάντηση την οποία την επιβάλλει και άλλο ένα γεγονός: Ο χώρος από την κεντροδεξιά, μέχρι την δεξιά, είναι κατακερματισμένος. Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν στις δημοσκοπήσεις μεταξύ 19 και 21% και βέβαια όλοι αυτοί είναι πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ, για την ακρίβεια συγκεντρώνουν σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2004!
Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να επιστρέψουν πάλι στη ΝΔ εν μέσω της πολιτικής και κοινωνική αναταραχής που βιώνει ο τόπος; Ελάχιστες. Αντίθετα, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις η ΝΔ χάνει και η Χρυσή Αυγή κερδίζει έδαφος. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και έντονη φημολογία για δημιουργία νέου κόμματος, επίσης δεξιότερα της ΝΔ.

Μην ξεχνάμε ότι το πραγματικό ποσοστό της ΝΔ είναι το 18,92% των εκλογών του Μαΐου και όχι το σχεδόν 30% που έλαβε μετά από 40 ημέρες λόγω ανησυχίας των συντηρητικών πολιτών από την δυναμική που είχε αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος ο Α. Σαμαράς ελπίζει καταρχήν σε δύο πράγματα: Πρώτον να απορροφήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ πριν μέρος αυτού καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον να πλαγιοποδίσει πολιτικά τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι έχουν στερήσει από τη ΝΔ ένα σημαντικό μέρος της εκλογικής της δύναμης. 

Η δημιουργία έτσι μιας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης η οποία θα περιλαμβάνει στελέχη τα οποία είτε δεν βρίσκονται πλέον στο ΠΑΣΟΚ είτε έχουν αποστασιοποιηθεί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και η Άννα Διαμαντοπούλου είναι στα σχέδια του πρωθυπουργού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει προσέγγιση ακόμα και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ απλά ολοκλήρωσε την διαδρομή του και ο ίδιος πρέπει να επιβιώσει πολιτικά.

Η διεργασία αυτή της δημιουργίας της νέας παράταξης έχει φανεί ήδη και τις με δηλώσεις στήριξης στο έργο Σαμαρά τόσο από τον Α. Λοβέρδο όσο και - μόλις εχθές-  από τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Το νέο αυτό πολιτικό κόμμα ελπίζουν ότι θα οδηγήσει σε ένα νέο δικομματικό σκηνικό με το ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχεί από το κέντρο και αριστερά και το νέο κόμμα από το κέντρο και δεξιά. Μπορεί; Ελάχιστα πιθανό, όσο ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή προελαύνει και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κρατάνε δυνάμεις.

Η ΝΔ έχει έλλειψη ενός ουσιαστικού ιδεολογικού βάθρου που θα θέσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας σε εκκίνηση. Ο περίφημος «κοινωνικός φιλελευθερισμός» τον οποίο εξακολουθεί να επικαλείται –έννοια την οποία είχε πρωτοπαρουσιάσει ο Κωστής Στεφανόπουλος το 1982 με την ίδρυση της ΔΗΑΝΑ(!)- δεν έχει ούτε ιδεολογικό βάθρο αλλά και στερείται ουσίας.
 
Πώς, λοιπόν, θα δοθεί η μεγάλη μάχη κατά του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο ένας στους δύο ψηφοφόρους πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ την έχει εγκαταλείψει οριστικά, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : 
ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΟΠΩΣ ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ;;;;;;;;;;
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΘΕΜΑ ΨΗΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ............. 
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...........

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΘΡΑΚΗ : ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ....

............Η ΑΘΗΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ..............

Στη Θράκη η κατάσταση με την δράση του τουρκικού προξενείου και όσων “σκληρών κύκλων” ελέγχει και καθοδηγεί, έχει ξεφύγει εδώ και χρόνια. Η αδιαφορία με την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τα όσα επιδιώκουν αυτοί οι σκληροί κύκλοι που δηλώνουν “τούρκοι” και εκφράζουν πίστη στην “μητέρα πατρίδα Τουρκία”, είναι …συγκλονιστική. 

Λάβαρα και σημαίες…της ανεξάρτητης Θράκης κυκλοφορούν εδώ κι εκεί και η επιδίωξη των “τούρκων” να εμφανιστούν ως “καταπιεσμένα θύματα” είναι συνεχής κι επίμονη. Ένας από τους στόχους να εμφανιστούν ως δήθεν καταπιεσμένη μεινότητα στο εξωτερικό. Όπου ας μην κρυβόμαστε ,υπάρχουν πάρα πολλοί πρόθυμοι να τους ακούσουν.
 
Από προχθές λοιπόν επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται Θράκη! Η επιτροπή ,όπως αναδημοσιεύουν τα tourkikanea.gr συναντήθηκε με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης Ιρφάν Ουζούν την επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Πρώτο βήμα προς την ισότητα” Σιμπέλ Μουσταφάογλου και τους δημοσιογράφους του περιοδικού Αζινλίκτσα Αϊντίν Μποσταντζή και Εβρέν Ντεντέ. 
 
Για να βοηθήσουμε λοιπόν στις “ανησυχίες” και στην έρευνα των αμερικανών τους συμβουλεύουμε να δουν το παρακάτω βίντεο. Για να καταλάβουν ποιοι στην πραγματικότητα καταπιέζονται στη Θράκη. Καλό βέβαια είναι να το δουν και στην κυβέρνηση, για να τελειώνει αυτό το παραμύθι της …καταπιεσμένης μειονότητας που σαν το καρκίνο η Τουρκία προσπαθεί να το μεταδώσει και στα Δωδεκάνησα.

ΥΓ
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ 

ΠΗΓΗ : οnalert.gr

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ : ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Η ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

.............ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.........

Η μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου κατά Γ.Παπανδρεου και Γ.Παπακωνσταντίνου για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσιας και εξαπάτησης εκλογέων,και την οποία συνυπέγραψαν 283 Ελληνες και Ελληνίδες, διαβιβάστηκε με επιτυχία από τον Αρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Παράλληλα ζητείται και η άρση της βουλευτικής ασυλίας του ΓΑΠ προκειμένου να δικασθεί από τα Ποινικά Δικαστήρια για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Στη συνέχεια,όλα θα κριθούν από το αν υπάρξει πρόταση 30 βουλευτών για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή και αν θα υπάρξει στη συνέχεια ο αριθμός των 151 βουλευτών που απαιτείται για να σταλούν οι προδότες στο Ειδικό Δικαστήριο.

Δειτε ΕΔΩ- το Δελτίο Τύπου για την εξέλιξη της μήνυσης απο τη Ντόρα Κρητικοπούλου.
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ: Κρατάτε επαφή με το site και διαδίδετε συνέχεια τις εξελίξεις γιατί, το πιο κρίσιμο σημείο είναι η μυστική ψηφοφορία που απαιτεί 151 ψήφους στη βουλή για να στείλουν τους προδότες στο ειδικό δικαστήριο και, εάν το θάψουν εκεί θα σημαίνει ότι ολόκληρη η βουλή αποτελείται από προδότες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.10.2012
Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ,
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από 10.10.2012

Η μήνυση που κατέθεσα στις 6 Ιουλίου 2012, με ΑΒΜ Α 2012/2593, κατά Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κατά μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και κατά βουλευτών που συμφώνησαν, εισηγήθηκαν και ψήφισαν τα δύο Μνημόνια, για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσίας και της εξαπάτησης εκλογέων, την οποία συνυπέγραψαν αρχικά 283 Έλληνες και Ελληνίδες, διαβιβάσθηκε από τον Άρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών υπέβαλε άμεσα τη μήνυση προς τον Κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος στη συνέχεια την διαβίβασε αμελλητί προς τον κ.Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων μέσω του κ.Υπουργού Δικαιοσύνης, για να δικασθούν οι μηνυόμενοι για την εσχάτη προδοσία με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Παράλληλα, ζητείται και η άρση της βουλευτικής ασυλίας του ΓΑΠ προκειμένου να δικασθεί από τα Ποινικά Δικαστήρια για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων.
Έφτασε λοιπόν η ώρα τους!

Η ώρα που οι προδότες της χώρας μας θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που μεθόδευσαν, οργάνωσαν και διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Τον λαό που πρόδωσαν, οδήγησαν στην αυτοκτονία, την εξαθλίωση, την ανεργία, την ταπείνωση, τον λαό που του έκλεψαν την πατρίδα του. Τον λαό που του έκλεψαν τον μισθό και τη σύνταξη. Θα λογοδοτήσουν που άνοιξαν την κερκόπορτα για να εισβάλουν οι ξένοι κατακτητές και να λεηλατούν την περιουσία μας, τον εθνικό μας πλούτο, να μας εξευτελίζουν (σημείωση: για τους τροϊκανούς θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον ενέργειες, για απόδοση ευθυνών για ό,τι έχουν διαπράξει σε βάρος μας με τη συνέργεια των εθνοπροδοτών).

Σε κάθε περίπτωση, το όνομα των εθνοπροδοτών (Ελλήνων;) θα μείνει ανά τους αιώνες στην ιστορία ισότιμο και ισάξιο με αυτό του Εφιάλτη, που πρόδωσε τον Λεωνίδα και τους 300 γενναίους, βοηθώντας τους Πέρσες. Το ίδιο τέλος περιμένει όλους τους προδότες, η ίδια μοίρα τους αξίζει, εάν στο μεταξύ δεν έχουν αυτοκτονήσει είτε από τις τύψεις είτε από την αδυναμία τους και την ανικανότητά τους να αντέξουν το βάρος της ευθύνης τους.

Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι λειτουργεί. Ότι υπάρχει για να αποδίδεται το δίκαιο και για να τιμωρούνται οι εγκληματίες. Έπραξε το καθήκον της. Συγχαρητήρια στους Δικαστές μας!
Το θέμα τώρα είναι ότι πρέπει να υπάρξει πρόταση 30 βουλευτών για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή. Τα αντιμνημονιακά κόμματα με έχουν διαβεβαιώσει ότι θα στηρίξουν τη μήνυση. Να δούμε αν αυτό θα γίνει στην πράξη.

Επίσης, θυμίζω και τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012, που στις 23.04.2012, δια στόματος του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ.Μάξιμου Χαρακόπουλου, δεσμεύτηκε ότι η τιμωρία των πρωταιτίων του ελληνικού ναυαγίου ήταν ένας από τους στόχους της. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, ο ανωτέρω ανέφερε: «Η ψήφος σε κόμματα διαμαρτυρίας θα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Εάν στην επόμενη Βουλή δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, δεν θα πληρώσουν οι πρωταίτιοι του ελληνικού δράματος. Δεν θα μπορέσουμε να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη. Δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί Εξεταστική Επιτροπή και Ειδικό Δικαστήριο στη συνέχεια για τον κ.Παπανδρέου και τον κ.Παπακωνσταντίνου».

Επομένως, η Ν.Δ. είναι πεπεισμένη ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, «πρωταίτιοι του ελληνικού δράματος» κατά τις δηλώσεις της, διέπραξαν εγκλήματα κατά της χώρας μας.
Αυτό λοιπόν που περιμένουμε, είναι να φανεί η Ν.Δ. αντάξια των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Εκτός αν, και αυτές οι δηλώσεις έγιναν προς εξαπάτηση των εκλογέων …
Όλα θα κριθούν από το αν υπάρξει ο αριθμός των 30 για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή, και αν θα υπάρξει στη συνέχεια ο αριθμός των 151 βουλευτών που απαιτείται για να σταλούν οι προδότες στο Ειδικό Δικαστήριο.

Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πέσουν οι μάσκες. Θα φανεί ποια κόμματα, ποιοι βουλευτές είναι συνεπείς με τις δεσμεύσεις τους, και ποιοι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό.
Η διαδικασία στη Βουλή θα δείξει πολλά.
Αναμένουμε τη συνέχεια. Αναλόγως, θα ακολουθήσουν οι σχετικές και δέουσες νομικές ενέργειες…

ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Για να ενημερώνεστε άμεσα για τις εξελιξεις στείλτε το e-mail η το κινητό σας (για sms) στο kritikopoulou@letmefree.gr με θέμα “Ενημερωση”
Δείτε και τα διαβιβαστικά:
Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στη Βουλή μήνυση για εσχάτη προδοσία!
Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στη Βουλή μήνυση για εσχάτη προδοσία! Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στη Βουλή μήνυση για εσχάτη προδοσία!

ΠΗΓΗ : skandalistis.blogspot.gr

ΤΟΥΡΚΙΑ : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΤ ΣΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ

Aλλά και την ανικανότητα των Τούρκων  Καταδρομών και Στρατοχωροφυλάκων  ! 
Η Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας η περιβόητη  (ΜΙΤ) θα μπορούσε να μεταβεί στπ Ιμραλί όπου κρατείται ο Ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν και να έχει συνομιλίες μαζί του για βρεθεί λύση ώστε να τερματίσουν οι Κούρδοι Αντάρτες του PKK 
τις επιχειρήσεις εναντίον των Τουρκικών Δυνάμεων  ...δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν !


Η "MİT μπορεί να κάνει οποιοδήποτε είδος της κίνησης, ανά πάσα στιγμή ... Για παράδειγμα, αν είναι απαραίτητο να πάει στο Ιμραλί  ακόμη και αύριο, θα ήθελα να πω στην MİT οτι μπορεί ο Επικεφαλής  «Κάνε ό, τι πρέπει να γίνει," είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν,  σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό NTV  σήμερα. 

Οι συνομιλίες αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν, αν είναι να φέρουν  λύση και δεν πρέπει να θεωρείται μια κίνηση υποστήριξης της τρομοκρατίας, πρόσθεσε.
O Ερντογάν δεν αντέχει άλλο τις κατάρες των συγγενών των νεκρών  κληρωτών οπλιτών

Να υπενθυμίσουμε βέβαια οτι στην Τουρκίας έχει στοιχίσει πάνω από 40.000 νεκρούς  από τότε που οι Κούρδοι έλαβαν τα όπλα !Οι απώλειες σε μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων  είναι  πέραν απο κάθε  σχεδιασμός και υπάρχει ορατός ο κίνδυνος των πολλαπλών λιποταξιών στον Τουρκικό Στρατό και όσοι από αυτούς πάνε να υπηρετήσουν στα ανατολικά σύνορα είναι χαμένοι απο χέρι ...
Οι Τούρκοι έχουν χάσει τα  6 από 10 ελικόπτερα και μάλιστα απο αντάρτες οπλισμένους μόνο με ρουκέτες και δεν μιλάμε για απλά ελικόπτερα αλλά για COMBRA ...!

Αξιωματικοί της Τουρκίας όμως αναφέρουν ότι ο Οτσαλάν έχει χάσει την εμπιστοσύνη ως Ηγέτης των Κούρδων και μια συμφωνία μαζί του δεν θα έχει καμιά περίπτωση εκεχειρίας !!

ΠΗΓΗ :  http://trikalagr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9876.html 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ;;;;;;;;;;;;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ;;;;;;; ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ;;;;ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;;;;;;;;
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ '' ΦΙΛΟΥΣ '' ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ...........

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012...


Μικρότερη διάρκεια θα έχει φέτος η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Για λόγους ασφαλείας θα διαρκέσει μόνο 40 λεπτά αντί για 80 λεπτά, προκειμένου αυτή να γίνει χωρίς έκτροπα.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μετά τα περσινά παρατράγουδα, με αποκορύφωμα τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια από την παρέλαση, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να χειριστούν διαφορετικά τη φετινή εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της διασφάλισης της ομαλής διεξαγωγής της παρέλασης θα αναλάβουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί.
Ήδη τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικές δυνάμεις από διευθύνσεις της Μαγνησίας και πιθανότατα και από την Αθήνα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας «αποστειρωμένος χώρος» περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων, μέσα στον οποίο θα βρίσκονται μόνο οι επίσημοι και οι δημοσιογράφοι. Κανείς δεν πρόκειται να περνά χωρίς έλεγχο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : 

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΟΡΤΩΝ 
ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ

ΝΑΤΟ : ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;;;;;


Διπλωματική ένταση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας από την διαρροή τηλεγραφήματος στο WikiLeaks του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο φέρει την υπογραφή της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κίντον, σύμφωνα με το οποίο το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι 'ετοιμο για μαζική επίθεση στην Ρωσία!

Το τηλεγράφημα διέρρευσε στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian» και βέβαια δημιουργεί ανατριχίλα στον πλανήτη. "Το σχέδιο είναι άκρως απόρρητο", τόνιζε στο μήνυμά της η Κλίντον προς τους επιτήδειους Αμερικανούς διπλωμάτες στο ΝΑΤΟ και πρέπει να αρνηθούμε την ύπαρξή του ακόμα και αν διαρρεύσει"!

Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων από εννέα μεγάλες στρατιωτικές βάσεις από τις οποίες θα προέλθουν τα στρατεύματα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Πολωνία.

Σύμφωνα με την «Guardian», το σχέδιο επίθεσης περιλαμβάνει τα λιμάνια της Γερμανίας και της Πολωνίας που θα χρησιμοποιηθούν για να δεχθούν δυνάμεις του Ναυτικού από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία που θα αναλάβουν το κύριο βάρος της ναυτικής αντιπαράθεσης.
Οι δυτικές δυνάμεις θα εξορμήσουν προς το εσωτερικό της Ρωσίας σε ένα είδος κεραυνοβολου πολέμου με βασικούς άξονες από τις βαλτικές δημοκρατίας προς τα νότια και από την Πολωνία προς τα ανατολικά.   

Στόχος είναι η συντριβή στο πεδίο της μάχης στην ευρωπαϊκή Ρωσία των μεγαλύτερων σχηματισμών του ρωσικού Στρατού, αλλά δεν λαμβάνουν π'όψι ότι έστω και αν κατάφερναν κάτι τέτοιο (κάπως δύσκολο...) θα ειχαν να αντιμετωπίσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας.
Μέλη της ρωσικής κυβέρνησης διαμαρτυρήθηκαν τότε για το σχέδιο, καθώς συμπίπτει απόλυτα με όσα είχαν ήδη αποκαλυφθεί από το WikiLeaks μέσω της δημοσίευσης τηλεγραφημάτων μεταξύ πρεσβειών των ΗΠΑ και της αμερικανικής κυβέρνησης.

"Θα περιμένουμε να λάβουμε εγγυήσεις ότι τα σχέδια αυτά θα ακυρωθούν και ότι το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί τη Ρωσία εχθρική χώρα", δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα στη Λισαβόνα.

Σε ένα από τα τηλεγραφήματα που φέρουν την υπογραφή της ίδιας της επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου και στάλθηκαν σε Αμερικανούς διπλωμάτες στο ΝΑΤΟ, τονίζεται ότι, "Πρέπει να τηρηθεί αυστηρή και απόλυτη εχεμύθεια".

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτό το σχέδιο δεν θα πρέπει να συζητηθεί δημόσια. Έχει χαρακτηριστεί ως "το πλέον απόρρητο σχέδιο του ΝΑΤΟ", αναφέρεται στο τηλεγράφημα. "Οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση για σχέδια έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να υπονομεύσει την στρατιωτική αξία τους", προσθέτει η Κλίντον, "επιτρέποντάς τους να εκθέσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Αυτό αποδυναμώνει όλους τους συμμάχους μας".

Η Κλίντον επίσης συνιστά στους Αμερικανούς διπλωμάτες να κάνουν διαψεύσεις στον Τύπο, σε περίπτωση διαρροής αυτών των πληροφοριών. Πρότεινε μάλιστα, σε περίπτωση που διαρρύεσει κάτι από το σχέδιο να γίνονται υπεκφυγές, όπως: "Το ΝΑΤΟ δεν συζητά συγκεκριμένα σχέδιά του".  Σε ότι αφορά τους ανθρώπους του ΝΑΤΟ που επηρεάζουν τα ΜΜΕ (...!) οι οποίοι χαρακτηρίζονται "πράκτορες" τους δίνονται οδηγίες να δηλώνουν ότι "Τα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν στοχεύουν εναντίον καμιάς χώρας συγκεκριμένα".

Λογικό και επόμενο ήταν ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, να αμφισβητήσει αμφισβήτησε ειδικά αυτό το τελευταίο μέρος του τηλεγραφήματος της Χίλαρι Κλίντον:
"Εναντίον ποιου άλλου θα μπορούσε να στοχεύει αυτό το σχέδιο; Εναντίον της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Γροιλανδίας, ή της Ισλανδίας; Εναντίον των πολικών αρκούδων ή μήπως εναντίον της ρωσικής αρκούδας";

Το ύφος της δήλωσης ήταν μεστό από ειρωνεία. Στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο ζήτησε από την Guardian να μην αποκαλύψει το όνομά του, μίλησε με περισσότερη αμεσότητα, λέγοντας:
"Αυτό το συγκεκριμένο έγγραφο, όπως και κάποια άλλα έγγραφα σόκαραν και προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά".

Επιπλέον, στο δημοσίευμα της Guardian τονίζεται η έκπληξη του Ρώσου διπλωμάτη λόγω του γεγονότος ότι τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών διπλωματών αντιμετωπίζουν το θέμα με απόλυτη ελαφρότητα, αφού, όπως δήλωσε ο Ρώσος "δεν γίνεται καμιά αναφορά και δεν εκφράζεται καμιά ανησυχία σχετικά με τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων στον κόσμο".

Το πρόσχημα για το σχέδιο επίθεσης είναι η υπεράσπιση των νέων μελών του ΝΑΤΟ ανάμεσα στις χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία) που έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Στα τηλεγραφήματα υποδεικνύεται ότι "το σχέδιο που ήδη υπάρχει για την άμυνα της Πολωνίας θα πρέπει να επεκταθεί". Και είναι χαρακτηριστικό ότι, αντίθετα με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ, οι οποίες εκδηλώθηκαν μέσω του σχεδίου της αντιπυραυλικής ασπίδας επί προεδρίας Μπους, οι Ρώσοι δεν ανέπτυξαν κανένα σχέδιο για ενίσχυση της αντιπυραυλικής τους άμυνας από επιθέσεις που τυχόν θα γίνουν από πολωνικό έδαφος ή από αλλού.

Σε άλλο τηλεγράφημα με ημερομηνία Οκτωβρίου του 2009, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Άιβο Ντάαλντερ, αναφέρει ότι τόσο η Χίλαρι Κλίντον όσο και ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην ανάπτυξη του στρατιωτικού αυτού σχεδίου κατά της Ρωσίας.

Ο Ντάαλντερ στο σημείωμά του προτείνει "να μην διασαφηνιστεί σε κανένα σχέδιο εάν ή όχι η Ρωσία θα είναι πιθανός στόχος", αλλά αντ' αυτού να υιοθετηθεί ένα "γενικό σχέδιο" το οποίο θα προβλέπει τη μετακίνηση στρατευμάτων προς στις χώρες της Βαλτικής, ενώ δεν αναφέρει εναντίον ποιών θα πορευθούν αυτά τα στρατεύματα - σε περίπτωση που το περιεχόμενο του εγγράφου διαρρεύσει - ώστε να μην προκληθούν προβλήματα με τη Μόσχα.Να υποθέσουμε ότι δεν προορίζονται για τον ... Βόρειο Πόλο...

Το σχέδιο απλά επιβεβαιώνει τους φόβους της Μόσχας ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ σπρώχνουν σε μία παγκόσμια σύρραξη για να επικρατήσουν και εν συνεχεία να επανακαθορίσουν τους κανόνες του παγκόσμιο γεωπολιτικού και οικονομικού παίγνιου, καθώς τώρα η θέση τους στο παγκοσμιο γίγνεσθαι έχει αμφισβητηθεί αρκούντως...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : 

το έγγραφο είναι πραγματικό ή αποτελεί προϊόν ψυχολογικού πολέμου;;;;;;;;;;
και αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο μήπως η εισβολή θα γίνει σε περίπτωση
που η Ρωσία συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία κατά των 
'' αγωνιστών της ελευθερίας'';;;;;;;;;;;;;;
πολλή ειρωνία από τους Αμερικανούς που δείχνουν τουλάχιστον να νομίζουν
ότι η Ρωσία έχει ακόμα κομμουνισμό και διοικείται από ανθρώπους τύπου
Γκορμπατζώφ.........................
μήπως -σε περίπτωση που πράγματι σχεδιάζεται γενική εισβολή στη Ρωσία-
αυτό θα αποτελέσει και το Βατερλώ του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου;;;;;;;


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

CORPUS CHRISTI : ΕΠΕΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ........

Μπροστά στην κατακραυγή του κόσμου και παρά την στήριξη κράτους, παρακράτους, ΜΜΕ, πολιτικών (δεξιών και αριστερών) και δημοσιογράφων, διακόπτονται οριστικά οι παραστάσεις της γνωστής παράστασης. Δείτε πως παρουσιάζουν την είδηση τα καθεστωτικά μέσα, χωρίς καμία επέμβαση. Πάρτε καλού-κακού ένα χαρτομάντηλο δίπλα σας, μην σας πάρουν τα κλάματα

"Απειλές για την ζωή του δέχεται ο σκηνοθέτης του Corpus Christi - Διακόπτονται οριστικά οι παραστάσεις Η παράσταση «Corpus Christi» δε θα συνεχιστεί αφού ο σκηνοθέτης άρχισε να δέχεται απειλές και για τη ζωή του, ενώ απειλές δέχονται και οι γονείς του στους οποίους λένε ότι «θα στείλουμε τα μέλη του παιδιού σας σε ένα κουτί», αποδεικνύοντας τη φασιστική και παρακρατική δράση των ακροδεξιών οργανώσεων σε όλο της το μεγαλείο.

Για τα περιστατικά στο Θέατρο Χυτήριο και τον σκοταδισμό που προσπαθεί να επιβάλλει στη χώρα η Χρυσή Αυγή μίλησε ο Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθέτης της επίμαχης παράστασης «Corpus Christi» που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έγινε αφορμή για ανελέητο κυνήγι μαγισσών από παραθρησκευτικές οργανώσεις και μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο ελληνοαλβανικής καταγωγής Λ. Βασιλείου, εξηγεί ότι η παράσταση όχι μόνο δεν προσβάλει τα χρηστά ήθη, αλλά αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και αμφιλεγόμενη ιστορία του κόσμου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος για τα περιστατικά της περασμένης Πέμπτης, «νιώθω σαν να μας βίαζαν. Μας εγκλώβισαν μέσα στο θέατρο, δεν μπορούσαμε να βγούμε, μας έβριζαν, χτυπούσαν τις πόρτες και πετούσαν γιαούρτια. Μου φώναζαν "Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου, θα σε βρούμε μην ανησυχείς. Θα σε κάψουμε ζωντανό. Να πας στους μωαμεθανούς να τα κάνεις αυτά"

Απαντώντας στην απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά, που κανένα θρησκευτικό ή εθνικιστικό μένος δεν μπορεί να δικαιολογήσει, ο Λαέρτης Βασιλείου τονίζει ότι κανείς δε μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να κουβαλάει μέσα του δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, αφού η μητέρα του είναι από την Αλβανία και ο πατέρας του από την Ελλάδα.

Ωστόσο η Χρυσή Αυγή δεν σεβάστηκε ούτε αυτό το γεγονός και αγνοώντας για ακόμη μία φορά την ελευθερία της σκέψης και της Τέχνης σε μία χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική πυροδότησε σκηνές μεσαιωνικού μένους, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε το έργο απαράδεκτο, προτρέποντας το κοινό να το αποδοκιμάσει, ξεχνώντας σαφώς ότι οι ρίζες του Ευρωπαϊκού θεάτρου ξεκίνησαν από τους κόλπους της εκκλησίας και τα θρησκευτικά δρώμενα.

Σε αυτό απαντά καυστικά ο Λαέρτης Βασιλείου τονίζοντας ότι με την ίδια λογική «θα έπρεπε να απαγορεύσουμε και τα έργα του Σαιξπηρ γιατί έχουν αναφορές στην μοναρχία (...) το έργο δείχνει την ανάγκη του συνόλου να βρει έναν ηγέτη, όποιοι λένε ότι έχει αναφορές στον Ιησού είναι ψέμα και αστείο.»

ΕΘΕΛ Συνάδελφος

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Ωμή παραδοχή από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Abdurrahman Arıcı, ότι μέσω των τηλεοπτικών σειρών τους υλοποιούν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα προπαγάνδας είχαμε πρόσφατα σε συνέντευξη που παρέθεσε ο υπουργός στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, "Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε δωρεάν σε άλλες χώρες, τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, για το καλό της Τουρκίας".

Μετά από αυτή την παραδοχή θα έπρεπε το ΕΣΡ να διερευνήσει το ζήτημα των τουρκικών σήριαλ υπό διαφορετική οπτική γωνία αυτή της εθνικής ασφάλειας διότι αν και ζούμε σε μία ελεύθερη κοινωνία όπου όλα επιτρέπονται εντός του πλαισίου του νόμου ορισμένα θέματα όπως η εθνική ασφάλεια θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι με την γνωστή αφελή ελληνική προσέγγιση.

Η πολιτική της νόμιμης εσωτερικής υπονόμευσης μίας κοινωνίας από τον αντίπαλο είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνετε στα χέρια επιχειρηματιών που επιδιώκουν το εύκολο κέρδος
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ : ΚΑΛΕΣΑΝ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ/ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΑΟΖ/ΕΛΑΒΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  Έκτακτη άσκηση-ενημέρωση εφέδρων καταδρομέων εκτελέστηκε στην ΣΕΑΠ της Κρήτης με την πρόσκληση και επιχειρησιακή ενημέρωση 135 εφέδρων των οποίων χώρος ανάπτυξης σε περίπτωση κρίσης προβλέπεται να είναι το Καστελόριζο, η Κάρπαθος και η Σαρία που ελέγχει τον δίαυλο με την Ρόδο. Η Σαρία καλύπτει την δεύτερη έξοδο, μετά τον δυτικό δίαυλο Κρήτης-Κυθήρων, από την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο προς την Μεσόγειο .

Σήμερα το πρωί στην  Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, στο χώρο όπου γίνονται και οι συγκεντρώσεις των Δοκίμων Αξιωματικών Πεζικού, οι έφεδροι ενημερώθηκαν από αξιωματικούς της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) και της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.

Σκοπός της άσκσηης ήταν ... η ψυχολογική προετοιμασία προσπάσπισης της ΑΟΖ! Τι σημαίναι ΑΟΖ και πως θα υπερασπιστούν συγκεκριμένες περιοχές μετά την ανακήρυξή της και γιατί η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα σε περίπτωση που ανακηρυχθεί ΑΟΖ!
Συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ενημέρωσης ήταν "Να ενημερωθούν όλες οι έφεδρες δυνάμεις πυρός και ταχείας επέμβασης για το τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη-ΑΟΖ".

Προς τι τέτοια ενημέρωση εφέδρων; Γιατί "Ο καλός καταδρομέας εκτός από εκπαιδευμένος πρέπει να είναι και σωστά ενημερωμένος γι’ αυτό που θα κληθεί να προασπίσει" σημειώνουν οι αξιωματικοί που κάνουν την ενημέρωση. Εξήγησαν προς τους καταδρομείς την αναγκαιότητα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ποιες είναι οι επιδιώξεις των Τούρκων που αμφισβητούν την ΑΟΖ  που συνιστά το Καστελόριζο και τι θα σημάνει η απόφαση ανακήρυξης της ΑΟΖ από ελληνικής πλευράς.
Μετά την γενική ενημέρωση για την σκοπιμότητα ανακήρυξης ΑΟΖ και τα ελληνικά δικαιώματα, ακολούθησε η επιχειρησιακή ενημερωση, για την αποστολή: Πως θα συγκεντρωθούν, που θα συγκεντρωθούν, από που θα αναχωρήσουν για Καστελόριζο και Κάρπαθο, ποια η αποστολή τους και οι κανόνες εμπλοκής. 

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη επιθετικού τυφεκίου FN, με το οποίο θα εξοπλιστούν αφού δεν προβλέπεται στην εφεδρεία η διάθεση M16A2. Και καλύτερα, αφού το FN είναι ανώτερο σε όλα, πλην ίσως του μεγέθουςκαι της μεταφορικής ικανότητας πυρομαχικών του στρατιώτη, αλλά για αμυντική αποστολή είναι ιδανικό: Με διπλάσιο δραστικό βεληνεκές και διπλάσια φονικότητα από το βλήμα των 5,56 χλστ. του Μ16, το 7,62 χλστ. του FN είναι ιδανικό για αντιαποβατικο αγώνα, αντιμετώπιση αεραποβάσεων και για αγώνα σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους, όπως η Κάρπαθος και το Καστελόριζο.
Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι. Πρόταση: Την επόμενη φορά να κληθούν για βολές με το FN. Άλλο να το βλέπεις και να στο περιγράφουν και άλλο να το "δουλεύεις"...

Τώρα, σε πολιτικό επίπεδο τι σημαίνουν όλα αυτά: Υπάρχει περίπτωση ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα από την παρούσα κυβέρνηση; Από ελάχιστα πιθανό έως απίθανο. Άρα η ενημέρωση για την ΑΟΖ αποσκοπούσε περισσότερο στην ψυχολογική προετοιμασία ανάληψης δράσης σε περίπτωση "θερμού" επεισοδίου ή επαπειλούμενου "θερμού" επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας με στόχο το Καστελόριζο.

Με τον τουρκικό Στόλο ανεπτυγμένο και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε πλήρη συναγερμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα, έστω για επιχειρήσεις στην Συρία, ποτέ δεν ξέρεις πότε ο αντίπαλος θα επιχειρήσει αιφνιδιασμό και "ξεκαθάρισμα" εκκρεμοτήτων. Ο λύκος, πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη να υπενθυμίσουμε ότι η "Βαριοπουλα" θα εκτελείτο τον Μάρτιο του 2003, ταυτόχρονα με την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ : ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ....

Τὸ μεταπολιτευτικὸ ἐθνοπροδοτικὸ κατεστημένο ἔχει μιὰ τάσι γενικῶς νὰ ἐπικαλῇται τόν "διεθνισμό" καὶ τὴν "φιλοξενία" τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων, μὲ προπαγανδιστικὸ τρόπο, προκειμένου νὰ ὑποστηρίξῃ τὴν ἀντεθνική του λειτουργία. Στὸ δόλωμα ὅμως τῆς δῆθεν "πολυ-πολιτισμικῆς" Ἀρχαίας Ἑλλάδος, τσιμπᾶνε μόνον οἱ ἀδαεῖς καὶ οἱ ἀνιστόρητοι.

Κἄποια στιγμὴ πρέπει νὰ ἀποκατασταθῇ ἡ ἀλήθεια σχετικὰ μὲ τὴν κοσμοθέασι τῶν Ἐλλήνων σὲ αὐτὰ τὰ θέματα. Διότι, στὴν καταγεγραμμένη ἱστορία, δέν ἔχει ὑπάρξει πολιτισμὸς περισσώτερο βιολογικῶς καὶ φυλετικῶς προσδιωρισμένος ἀπ' τοὺς Ἀρχαίους Ἕλληνες. Αὐτὸ ᾖταν καὶ τό "μυστικό" ποὺ ἐξετόξευσε τὸν πολιτισμὸ αὐτὸ στὸν Οὐρανὸ καὶ τὸν κατέστησε ἀνυπέρβλητον πῆχυ ἐς ἀεί.

Ἂν λάβῃ κανεὶς ὑπ' ὄψιν, ὅτι στὴν ἀρχαία Ἀθήνα, μία "δημοκρατική" κοινωνία γιὰ τὰ δεδομένα τῆς ἐποχῆς, ἀπηγορεύοντο οἱ βιολογικὲς διασταυρώσεις μεταξὺ τῶν Φυλῶν ποὺ ἀπήρτιζαν τὴν Ἀθήνα, μπορεῖ εὐκόλως νὰ συμπεράνῃ, ποία ᾖτο ἡ ὀπτικὴ τῶν Ἑλλήνων περὶ τῶν ἐπιγαμιῶν μὲ Ἕλληνες ἄλλης Πόλεως-Κράτους καί, ἀκόμα περισσώτερο, περὶ τῶν ἐπιγαμιῶν μὲ ἀλλοφύλους.

Ἡ σημερινὴ μερίδα τῶν διεθνιστῶν πιπιλίζει τήν "καραμέλα" τῶν γνωστῶν χωρίων περὶ τοῦ "Ἕλλην εἶναι ὅ,ποιος μετέχει τῆς Ἑλληνικῆς παιδείας" κλπ, προκειμένου νὰ μᾶς ἀποδείξῃ ὅτι οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες ᾖσαν δῆθεν διεθνιστές. Τὰ χωρία αὐτὰ ὅμως παρατίθενται πάντα ἀποκομμένα ἀπὸ τὰ συμφραζόμενά των, ἔτσι ὥστε νὰ ἀλλοιοῦται τὸ νόημά των. Τό "Ἕλλην εἶναι ὅ,ποιος μετέχει τῆς Ἑλληνικῆς παιδείας" στὸ πρωτότυπο, ἀναφέρεται μόνο στὰ Ἑλληνικὰ Φῦλα, μὲ τὴν βιολογικὴ ἔννοια. Δέν ἐννοῦσαν οἱ Ἕλληνες, ὅτι ἂν π.χ. 10 ἑκατομμύρια Γιαπωνέζων μετάσχουν τῆς Ἑλληνικῆς Παιδείας, θὰ δημιουργήσουν καὶ ἑλληνικὸ πολιτισμό.

Ἡ περίφημη "Φιλοξενία" τῶν Ἀρχαίων Ἕλλήνων, ποὺ καὶ αὐτὴ δέν ἴσχυε σὲ ὅλες τὶς Πόλεις-Κράτη, ἴσχυε μόνον ἀπὸ Ἕλληνες πρὸς Ἕλληνες, στὰ πλαίσια τῆς Πανελληνικῆς Ὁμοφυλίας καὶ Φυλετικῆς Ἀλληλεγγύης. Δέν παρῆχαν Φιλοξενία οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες πρὸς ἀλλοεθνεῖς. Ἐπίσης, πόλεις ὅπως ἡ Σπάρτη, δέν τηροῦσαν κὰν τὸν θεσμὸ τῆς Φιλοξενίας ἀκόμα καὶ γιὰ "ἐξωσπαρτιατικούς" Ἕλληνες. Ἀντιθέτως ἐκεῖ ἴσχυε ὡς θεσμὸς ἡ ΞΕΝΗΛΑΣΙΑ, ἤτοι ἡ "ἀνηλεὴς λεηλασία" οἱουδήποτε ξένου εἰσχωροῦσε στὸν γεωγραφικὸ χῶρο τῆς Λακεδαίμονος, προκειμένου νὰ διασφαλισθῇ ἡ πολιτισμιακὴ "ἀποστείρωσι" τὴν ὁποία ἐφήρμοσαν ἐπιτυχῶς ἐπὶ αἰῶνες οἱ Λακεδαιμόνιοι, δημιουργῶντας τὸν πιό ἄτρῳτο καὶ ἀδιαπέραστο πολιτισμὸ ὅλων τῶν ἐποχῶν.

Ἡ Ἱερὰ Ἀρχαία Ἑλληνικὴ Γραμματεία βρίθει "ἀντι-διεθνιστικῶν" διδαχῶν. Αὐτὲς ὄχι μόνο δέν "προπαγανδίζονται σὰν καραμέλα" ἀπὸ τοὺς μετα-πολιτικούς καὶ ὅλο τὸ συμπαρομαρτοὺν τσίρκο τῆς "Νέας Διεθνιστικῆς Τάξεως", ἀλλὰ ἀποσιωποῦνται καὶ ὰποκρύπτονται μὲ λυσσῴδη καὶ πανικόβλητο ζῆλο ἀπὸ τὸ Ἐκπαιδευτικὸ Σύστημα, ἀπὸ τὶς Φιλολογικὲς καὶ Φιλοσοφικὲς Διατριβές, ἀπὸ κάθε εἴδους Πανεπιστημιακὲς μελέτες καὶ ἔρευνες, ἀπὸ κάθε εἴδους Βιολογικὲς καὶ Ἀνθρωπολογικὲς ἔρευνες, ἀπὸ τὰ δόγματα ἁπασῶν τῶν Θρῃσκειῶν, καὶ γενικῶς ἀπὸ ὅλη αὐτὴν τήν "δημοκρατικὴ καὶ ἀπρόσκοπτη" διακίνησι ἀνθρωπιστικῶν καὶ οἰκουμενικῶν ἰδεῶν. Κάτωθι παρατίθενται μερικὰ ἀποσπάσματα ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς δῆθεν "διεθνιστές" καί "ἀνθρωπιστές" Ἕλληνες Φιλοσόφους, ὅπως τὸ παμπλανητικὸ Ἀκαδημαϊκὸ Κατεστημένο χαρακτηρίζει φιλοσόφους ὅπως τὸν Πλάτωνα καὶ τὸν Ἀριστοτέλη, πρὸς "ἀποκατάστασι" τῆς Ἀληθείας ἐπὶ τοῦ θέματος:

ΠΛΑΤΩΝΟΣ "ΜΕΝΕΞΕΝΟΣ":

ΟΥΤΩ ΔΗ ΤΟΙ ΤΟ ΓΕ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΓΕΝΝΑΙΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΒΕΒΑΙΟΝ ΤΕ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΦΥΣΕΙ ΜΙΣΟΒΑΡΒΑΡΟΝ, ΔΙΑ ΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΜΙΓΕΙΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ. ΟΥ ΓΑΡ ΠΕΛΟΠΕΣ ΟΥΔΕ ΚΑΔΜΟΙ ΟΥΔΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΕ ΚΑΙ ΔΑΝΑΟΙ ΟΥΔΕ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΥΣΕΙ ΜΕΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΝΤΕΣ, ΝΟΜΩ ΔΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΟΙΚΟΥΣΙΝ ΗΜΙΝ, ΑΛΛ' ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΥ ΜΙΞΟΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝ, ΟΘΕΝ ΚΑΘΑΡΟΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΤΕΤΗΚΕ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΑΣ ΦΥΣΕΩΣ."

(ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ):
"ΤΟΣΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΕΙ ΜΙΣΟΒΑΡΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ (ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ), ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟΝ ΑΙΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΑΣ ΠΕΛΟΠΕΣ Η ΚΑΔΜΟΙ Η ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΝΑΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ· ΗΜΕΙΣ ΜΕΝΟΜΕΝ ΑΥΤΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΒΑΡΒΑΡΟΜΕΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙ' ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΓΧΑΡΑΧΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΝΤΟΝΟΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΦΥΛΩΝ."

"ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ ΣΥΝΗΨΑΝ (ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ) ΔΙΟΤΙ ΕΘΕΩΡΟΥΝ, ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ, ΟΠΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ."

"ΟΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΕΖΗΣΑΝ ΜΕ ΑΓΑΘΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΗΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ. [...] ΟΥΤΕ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΠΕΝΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ'ΤΑ ΚΟΙΝΑ· ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΤΙΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΕΔΩ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΞΙΩΜΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΘΗ ΣΟΦΟΣ Η ΑΓΑΘΟΣ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΑΙΔΕΥΘΗΜΕΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΣΥΝΤΕΛΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΦΥΤΟΥ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ [ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΦΥΝΤΕΣ], ΑΠΕΚΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ."

ΠΛΑΤΩΝΟΣ "ΕΠΙΝΟΜΙΣ":
«Τὸ ἐξῆς, λοιπόν, πρέπει νὰ σκέπτεται κάθε Ἕλλην, ὅτι ἔχουμε ὡς τόπο τὴν χώρα τῶν Ἑλλήνων, ἀνάμεσα σχεδὸν σὲ ὅλες τὶς ἄλλες, ποὺ εἶναι ἡ πιὸ εὐνοϊκὴ γιὰ τὴν ἀνάπτυξι τῆς ἀρετῆς»
«Ἀς λάβουμε ὑπ᾽ ὅψιν ὅτι ὁτιδήποτε παραλαμβάνουν οἱ Ἕλληνες ἀπὸ τοὺς βαρβάρους, τὸ ὀμορφαίνουν καὶ τὸ τελειοποιοῦν»
ΠΛΑΤΩΝΟΣ "ΝΟΜΟΙ":

«...ἀλλὰ σὲ αὐτὸν ποὺ εἶναι ἀσυγκρατήτως καὶ ἀνιάτως ἐσφαλμένος καὶ κακὸς, πρέπει νὰ αφίνουμε νὰ ξεσπᾷ ἡ ὀργή μας» 

«Τὸ ὀρθὸν εἶναι νὰ μετέχουν καὶ εἰς τὰ ἔργα τοῦ πολέμου αἱ γυναῖκες, διὰ νὰ δύνανται, ὅταν παρουσιασθῇ ἀνάγκη, νὰ ἀγωνισθοῦν, ὅπως κάμνουν καὶ ὅλα τὰ ζῷα, διὰ τὴν σωτηρίαν τῶν τέκνων των»

«ὁ φόνος κλεπτῶν καὶ λωποδυτῶν καὶ ὀ φόνος τῶν ἐπιχειρούντων νὰ βιάσουν γυναῖκας ἢ παιδία δὲν συνεπάγεται οὔτε τιμωρίαν οὔτε θεωρεῖται πρᾶξις ἐναγής»

«Οἱ αὐτοκτονοῦντες ἄνευ κάποιας δικαιολογίας θὰ θάπτωνται εἰς χωριστοὺς τάφους εἰς τόπους ἐρήμους... διότι ἡ αὐτοκτονία ἀποτελεῖ ἀνταρσία κατὰ τῆς θείας βουλήσεως»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ "ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ":

Ὅσοι διαλέγονται μὲ φωνὴν ὀξεῖαν, τρυφερὰν καὶ ἐκτεθηλυμμένην εἶναι κίναιδοι. Ὅσοι ἔχουν φωνὴν βαρύτονον, ἐπιβλητικὴν καὶ καθαράν, εἶναι γενναῖοι καὶ εὑρίσκονται ἐν ἁρμονίᾳ μὲ τὴν φύσιν. 

Οἱ μελαγχροινοὶ ἄνθρωποι εἶναι δειλοί. Παράδειγμα οἱ Αἰγύπτιοι, οἱ Αἰθίοπες. Οἱ ξανθοὶ εἶναι γενναῖοι ὅπως τὸ γένος τῶν Αἰλουροειδῶν, τὰ γενναιότερα ἀπ’τα ζῷα. Παράδειγμα οἱ Δωριεῖς. Οἱ λίαν πυῤῥόχρωμοι εἶναι πανοῦργοι, ὅπως οἱ Ἀλώπεκες. Ὅσοι ἔχουν τὸ χρῶμα ἐρυθρόν, οὗτοι εἶναι ταχεῖς εἰς τὰς κινήσεις· διότι πάντα τὰ μέρη τοῦ σώματος θερμαινόμενα ὑπὸ τῆς κινήσεως κοκκινίζουν. Εἰς ὅσους δὲ τὸ χρῶμα εἶναι φλογοειδές, οὗτοι ὑπόκεινται εἰς τὴν φρενοβλάβειαν· διότι τὰ τοῦ σώματος θερμαινόμενα ὑπερβολικῶς προσλαμβάνουν χρῶμα φλογοειδές· οἱ δὲ εἰς τὸ ἔπακρον θερμανθέντες κατ’ ἀνάγκην θὰ εἶναι φρενοβλαβεῖς. Εἰς ὅσους δὲ τὸ περὶ τὰ στήθη χρῶμα εἶναι πύρινον, οὗτοι εὐκόλως ὀργίζονται. Εἰς ὅσους οἱ ὀφθαλμοὶ εἶναι σκοῦροι, εἶναι δειλοί ὅπως ὁ Λαγῶος, ἡ Ἔλαφος, τὸ Πρόβατο. Εἰς ὅσους εἶναι ἀνοιχτόχρωμοι, εἶναι γενναῖοι. Ὅσοι ἔχουν ἀπαστράπτοντες καὶ πράσινους ὀφθαλμούς, εἶναι γενναῖοι στὴν ψυχήν, ὅπως ὁ Τίγρης, ὁ Λέων καὶ ὁ Ἀετός. Ὅσων οἱ ὀφθαλμοὶ εἶναι βαθέος χρώματος οἴνου, αὐτοὶ εἶναι λαίμαργοι. 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ:

ΤΑ ΜΕΝ ΓΑΡ ΕΝ ΤΟΙΣ ΨΥΧΡΟΙΣ ΤΟΠΟΙΣ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ ΘΥΜΟΥ ΜΕΝ ΕΣΤΙ ΠΛΗΡΗ, ΔΙΑΝΟΙΑΣ Δ' ΕΝΔΕΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ. ΔΙΟΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΝ ΔΙΑΤΕΛΕΙ ΜΑΛΛΟΝ, ΑΠΟΛΙΤΕΥΤΑ ΔΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΡΧΕΙΝ ΟΥ ΔΥΝΑΜΕΝΑ. ΤΑ ΔΕ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΘΥΜΑ ΔΕ. ΔΙΟΠΕΡ ΑΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑ ΔΙΑΤΕΛΕΙ.

ΤΟ ΔΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΟΣ, ΩΣΠΕΡ ΜΕΣΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΟΥΤΩΣ ΑΜΦΟΙΝ ΜΕΤΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΓΑΡ ΕΥΘΥΜΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΝ ΕΣΤΙΝ. ΔΙΟΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΕ ΔΙΑΤΕΛΕΙ ΤΑ ΒΕΛΤΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΝΟΝ ΑΡΧΕΙΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ Δ' ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΗ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗΛΑ. ΤΑ ΜΕΝ ΓΑΡ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΝ ΜΟΝΟΚΩΛΟΝ, ΤΑ ΔΕ ΕΥ ΚΕΚΡΑΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΜΦΟΤΕΡΑΣ ΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΥΤΑΣ.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ:
ΤΑ ΜΕΝ ΕΘΝΗ ΤΩΝ ΨΥΧΡΩΝ ΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗ ΘΥΜΟΥ (= ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥΣ), ΑΛΛΑ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ ΣΕ ΔΙΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ (=ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ). ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΝ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΔΕ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΔΕ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΕΘΝΗ (ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΘΥΜΑ (=ΔΕΙΛΑ) ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝ ΑΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΑ.

ΤΟ ΔΕ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, "ΩΣΠΕΡ ΜΕΣΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ" (ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ), ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥ-ΘΥΜΟΝ (ΓΕΝΝΑΙΟ, ΗΡΩΪΚΟ) ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΝ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΝ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΘΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΜΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ, ΤΑ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 2 ΔΥΝΑΜΕΩΝ...

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ "ΠΕΡΙ ΑΕΡΩΝ, ΥΔΑΤΩΝ, ΤΟΠΩΝ":

ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΕΙΛΟΙ, ΑΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ. ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΙΟ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ.
Χρῆστος Νίκας

 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : 
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ( ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΩΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ........