Ώρα

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ : ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ : ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Νέα κίνηση στο χώρο της "καθαρής" δεξιάς, εν αναμονή - αν και εφ'όσον - της ... ολικής επαναφοράς του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της παράταξης. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που κινείται η ομάδα των βουλευτών και στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και άλλων όπως οι Ν. Νικολόπουλος, Θ. Σολδάτος και Γ. Κασαπίδης οι οποίοι απέχουν από την συγκεκριμένη κίνηση, αλλά δεν απέχουν από την ιδέα της επαναφοράς Καραμανλή.

Η ομάδα των πρώην "Ανεξάρτητων", Κ.Μαρκόπουλου (ο συγκεκριμένος εντυπωσιάζει με την ιδεολογική του συνέπεια και τις πατριωτικές του θέσεις αφού θα μπορούσε τώρα να ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης αν δεν διαφωνούσε κάθετα με την πολιτική του Μνημονίου)) . Χρ. Ζώης, Κ. Μαρκόπουλος, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης και άλλα στελέχη όπως οι Χρ. Λύτρας, Χαρ. Αποσκίτης, Ν. Δρίτσας, Θ. Μοσχοβίτης του στενού κλίματος Μαρκόπουλου), Ν. Μπάλτας, αντίθετα με ότι αναμένεται δεν πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία κόμματος.

Θα αναμένουν τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουν. Η βιωσιμότητα ενός νέου σχήματος, κατ'αρχήν θα κριθεί δημοσκοπικά. Αν δηλαδή διαφανεί ότι καταφέρνουν να "ψαλιδίσουν" της Χρυσή Αυγή.
Χωρίς υπερβολές, αυτή την στιγμή το στοίχημα όλων είναι να "κοπούν" τα φτερά της Χρυσής Αυγής. Για πολλούς και διάφορυς λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν. Τόσο η ΝΔ, όσο και ο Π.Καμμένος, βλέπουν το ποσοστό των "σκληρών" της δεξιάς και ζαλίζονται.

Ο ίδιος ο Α.Σαμαράς, όπως μας μεταφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή του Μαξίμου, στις ιδιαίτερες συνομιλίες του με την Α.Μέρκελ, την έχει "απειλήσει" με ... προέλαση της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που δεν επαυξηθεί "το πνεύμα αλληλεγγύης" διάβαζε να εγκριθούν τα δανειακά πακέτα - προς την Ελλάδα!

Ήδη εκτιμούν ότι έχουν "φρενάρει" την ΧΑ δημοσκοπικά στο 12% ή και πιο κάτω, σε σχέση με το 14% που κατέγραφε πριν δυο μήνες.
Και το "ψαλίδισμα" της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο στοίχημα εντός Ελλάδος. Είναι και στοίχημα εκτός Ελλάδας...

Εν πάση περιπτώσει ο χώρος της κεντροδεξιάς μέχρι και της καθαρόαιμης δεξιάς που αυτή την στιγμή έχει "μετακομίσει" στην Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δεν ξεκαθαριστεί τι σκοπεύει να πράξει ο Κ.Καραμανλής.

Ο οποίος το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι υπάρχοντος του Α.Σαμαρά δεν το συζητά καν για επάνοδο. Άρα η επιστροφή του Κ.Καραμανλή συνδέεται με την αποχώρηση του Α.Σαμαρά, κάτι που δεν διαφαίνεται άμεσα στον ορίζοντα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : 
 εσείς πιστεύετε ότι η χρυσή αυγή παίρνει σε τέτοιο βαθμό ψήφους από τον χώρο της ν.δ. ώστε να μπορούμε να μιλάμε για διαρροές ψήφων όπως πχ στην περίπτωση του Καμμένου;;;;;;;
Όπως και να 'χει η κατάσταση αν πράγματι γυρίσει ο Καραμανλής τότε θα κάνει μεγάλο λάθος, αν θέλει να σώσει το τομάρι του......

Είχε την ευκαιρία του -για μένα- να μιλήσει όταν μας έβαλε ο Τζέφρυ στο ΔΝΤ και να τον κοροϊδέψει κι όλας που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν......Με αυτόν τον τρόπο πράγματι θα μπορούσε να κερδίσει ίσως κάποιους πόντους ως πολιτικός/πρώην πρωθυπουργός αφού πέρα από τις κινήσεις του με τη Ρωσία και το βέτο για τα Σκόπια στο Βουκουρέστι δεν έκανε τίποτα άλλο...άφησε τους κηφήνες να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο με αποτέλεσμα όλην την ώρα να μαθαίνουμε νέα σκάνδαλα, θα μου πεις σε αυτό βοήθησαν και οι εφημερίδες που ήθελαν να φέρουν τον Τζέφρυ στην εξουσία δεν παύει όμως αυτός ο άνθρωπος να έχει μείνει στο μυαλό μας ως ένας τεμπέλης πρωθυπουργός παρά κάποιος που προσπάθησε να προσεγγίσει τον Πούτιν........

Εν κατακλείδι αν γυρίσει κάποτε ο Καραμανλής δεν νομίζω να καταφέρει να προσεγγίσει τον άνθρωπο που ψήφισε χρυσή αυγή, με τη λογική πως αυτό το κόμμα στηρίχθηκε από ανθρώπους νέους αλλά  και από παθώντες του πολυπολιτισμού.. 

( για τον νέο ο Καραμανλής είναι ένας τεμπέλης που κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός έγιναν πολλά σκάνδαλα και τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 που έδωσαν αφορμή στον ΣΥΡΙΖΑ να μπει στα σχολεία, και για τους 2ους είναι ακόμη ένας που δεν έκανε τίποτα για τους λαθρό -και να μην ξεχνάμε τις πυρκαγιές στην Ηλεία και ότι τελικά ΚΑΝΕΙΣ δεν αποζημιώθηκε όπως είχαν τάξει και τέλος πάντων το πως διαχειρίστηκαν την κατάσταση.......... )

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου