Ώρα

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ : ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΑΝΟΔΟ.....


Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Kάπα Research για πρώτη φορά ...το Μνημόνιο, βρίσκεται στην τρίτη θέση των προβλημάτων που τους απασχολούν, αλλά και η Χρυσή Αυγή περνάει στην τέταρτη θέση, όντας το μοναδικο κόμμα με άνοδο σε σχέση με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Με το σημαρινό ποσοστό και δυναική θα μπορούσε να συγκεντρώσει περί το 9% αν σήμερα είχαμε εκλογές.
Πρώτη προτεραιότητα είναι πλέον η ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη και αναθέρμανση της αγοράς και  δεύτερη η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, οι συσχετισμοί των κομμάτων δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου. Απαντώντας στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε σήμερα εκλογές», το 23,6% δηλώνει ΝΔ, το 20,7% ΣΥΡΙΖΑ και το 11,1% ΠαΣοΚ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν ένα ποσοστό 6,4%, με τη Χρυσή Αυγή να είναι υψηλότερα, στο 7,4% (μοναδικό κόμμα που έχει άνοδο), ενώ η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στο 5,7% και το ΚΚΕ στο 4,8%.

Όταν όμως οι συμμετέχοντες στην έρευνα ερωτώνται σε ποιο κόμμα αισθάνονται πιο κοντά σήμερα, ανεξάρτητα από το ποιο ψήφισαν στις εκλογές, η πλειοψηφία (25,1%) δηλώνει σε «κανένα»!

Είναι η απόδειξη του χαρακτήρα ανοχής και αναγκαστικότητας που είχε η ψήφος αρκετών Ελλήνων στην τελευταία αναμέτρηση. Το 21,4% αισθάνεται πάντως πιο κοντά στη ΝΔ, το 16,8% στον ΣΥΡΙΖΑ και το 9,6% στο ΠαΣοΚ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου