Ώρα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

TΣΙΠΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ........

Κόντρα γύρω από θέμα της ανταγωνιστικότητας και τον κατώτατο αλλά και τους 13ο και 14ο μισθό είχαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει....




σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα εργασιακά και μάλιστα επιτέθηκε στον κ. Παπαδήμο τονίζοντας του ότι δεν έχει εκλεγεί από τους πολίτες: «Σκέφτεστε κε πρωθυπουργέ να προχωρήσετε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τον κατώτατο μισθό; Πως θα υπογράψετε; Σας θυμίζω ότι δεν είστε εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, είστε εκλεγμένος πρωθυπουργός από τον βουλευτές».

Ο κ. Παπαδήμος, παίρνοντας το λόγο, μίλησε για ραγδαία απώλεια ανταγωνιστικότητας που χαρακτηρίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και υποστήριξε ότι για αν ανακάμψει η οικονομία πρέπει να αυξηθούν οι εξαγωγές: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης αυτό συνδέεται εν μέρει με την ύφεση. Συνδέεται όμως και με την αδυναμία της χώρας να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα. Κανείς δε μπορεί να είναι αδιάφορος σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα».

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση ενθαρρύνουν το διάλογο των κοινωνικών εταίρων και αναμένουν τις αποφάσεις τους: «Πρέπει να δοθεί χρόνος στους εταίρους να διαβουλευτούν. Όσο διαρκεί, η κυβέρνησης δε μπορεί και δε θα πάρει θέση. Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την έκβαση του διαλόγου και με το βλέμμα στην προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου