Ώρα

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ VULTURE FUNDS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Με την Ελλάδα σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και αρκετά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, τα ξένα distress funds έρχονται στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%.

Εκεί μπαίνουν στο… κάδρο τα distress funds. Πληροφορίες της εφημερίδας «Εθνος» αναφέρουν ότι πρόσφατα μεγάλο fund του εξωτερικού κατάθεσε πρόταση σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες για να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των στεγαστικών της δανείων στο 30% της αξίας τους. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ δανείου, να δώσει 30 ευρώ και να αναλάβει το δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σ’ άλλες τράπεζες που θέλουν να ξεφορτωθούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια, δίνοντάς τα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα distress funds έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και στοχεύουν στην απόκτηση, κυρίως στεγαστικών, δανείων σχεδόν… τσάμπα.

Ο σχετικός τιμοκατάλογος των distress funds αναφέρει ότι τα δάνεια που διαθέτουν εξασφαλίσεις ακινήτων μπορούν να πουληθούν στο 30-40% της αξίας τους, ενώ όσα δεν έχουν τέτοιες εξασφαλίσεις «πωλούνται» ακόμα και στο 10%. Ετσι, τα στεγαστικά που έχουν δοθεί με προσημειώσεις ακινήτων θεωρούνται τα καλύτερα στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ακόμα κι αν δεν εξυπηρετούνται κανονικά, αφού οι μπορούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές που θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ποσά μεγαλύτερα του κεφαλαίου που δαπάνησαν για την αγορά του δανείου. Ακόμα κι αν δεν πετύχουν το στόχο τους, όμως, θα παραμείνουν στην κατοχή τους ακίνητα με σαφώς μεγαλύτερη αξία.

Παράλληλα, οι fund managers φέρονται να έχουν βάλει στο μάτι και τα λεγόμενα «καλά» δάνεια, κυρίως αυτά που έχουν δοθεί στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες

Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με όσους δουν το δάνειό τους – κυρίως τα στεγαστικά όπου δεν προβλέπεται όρος αλλαγής κατόχου – να περνά στην κατοχή ενός ξένου fund; Το δάνειο θα εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η εκάστοτε τράπεζα, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει για λογαριασμό του fund και οι πιέσεις θα αυξηθούν στον μέγιστο βαθμό και η όποια κοινωνική ανοχή θα εξαφανιστεί μπροστά στη εισπρακτική λογική.

Αν, μάλιστα, το 2014 απελευθερωθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, αφού εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 150.000 κατασχέσεις. Στα δικαστήρια της Αττικής, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με το «Εθνος», έγιναν οι πρώτες αγωγές ξένων εταιριών κατά δανειοληπτών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειό τους.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως μόνο αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» ήρθαν στην Αθήνα εκπρόσωποι έξι funds τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη τραπεζών. Συγκεκριμενα, στη χώρα μας φέρονται να βρίσκονται στελέχη των Apollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management, Fairfax.

ΠΗΓΗ : olympia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ : ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ;;;;;;

                                                                                                                                                                                     
Έρχεται η “στρατοχωροφυλακή”; Η υπόθεση της -ανεπιτυχούς μέχρι στιγμής- καταδίωξης των Αλβανών δραπετών στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, έχει προκαλέσει μια έντονη παρασκηνιακή συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας ενός σώματος που θα μπορεί να αναλαμβάνει επιχειρήσεις “εσωτερικής ασφάλειας” σε επιχειρησιακό περιβάλλον “ανταρτοπόλεμου” σαν κι αυτές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των δραπετών. Η αναγκαστική όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές χρησιμοποίηση Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού αλλά και του Στρατού, έδειξε την ανάγκη “ανασύστασης της χωροφυλακής” ή την δημιουργία κάποιου ανάλογου σώματος.



Η εμπλοκή του στρατού στην επιχείρηση εντοπισμού των δραπετών αποκαλύφθηκε από ένα “ατύχημα”. Η προσγείωση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους του στρατού σε λάθος περιοχή ,προκάλεσε αναστάτωση και αποκάλυψε σε πρώτη φάση την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια αποστολή “εσωτερικής ασφάλειας”. Κάτι που νομικά δεν μπορεί να σταθεί αφού η αποστολή τους είναι επακριβώς καθορισμένη και αφορά μόνο στην αντιμετώπιση του “εξωτερικού εχθρού”.

Όμως η στρατιωτική εμπλοκή δεν σταμάτησε εκεί. Ένα ελικόπτερο Chinook ,μετέφερε σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας μία ομάδα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και μία της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Η “δικαιολογία” της παρουσίας τους στην περιοχή που διεξάγονταν οι έρευνες ήταν μια άσκηση με την κωδική ονομασία “Εύηνος”. Κανείς βέβαια δεν πείστηκε από την δικαιολογία και ήταν πλέον σαφές ότι στρατιωτικοί και λιμενικοί είχαν αποστολή να εντοπίσουν τους δραπέτες χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους στον ορεινό αγώνα αλλά και τον ανάλογο εξοπλισμό που διαθέτουν.

Όπως κι έγινε τουλάχιστον για τους δύο δραπέτες που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν οι άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ εντόπισαν μέσα στη νύχτα τους δύο Αλβανούς και τους “οδήγησαν” στην ενέδρα των ΕΚΑΜ. Ακούστηκαν πολλά άλλα σενάρια για το ποιος αντάλλαξε πυροβολισμούς με τους δραπέτες, αλλά ας παραμείνουμε στην “επίσημη” εκδοχή.

Ο εντοπισμός έστω δύο δραπετών προκάλεσε ικανοποίηση στην κυβέρνηση ,όχι όμως και στους στρατιωτικούς επιτελείς ή τουλάχιστον στους περισσότερους απ΄ αυτούς. Η εμπλοκή τους σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν τους είναι ευχάριστη για πολλούς λόγους :

•πρώτα απ΄ όλα “ψυχολογικούς”. Η πλειοψηφία των στρατιωτικών που την εποχή της χούντας ήταν στη Σχολή Ευελπίδων , “βίωσε” τις συνέπειες του “στίγματος” μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 80. Και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να “κατηγορηθούν” για εμπλοκή τους στα “εσωτερικά της χώρας”

•η ανησυχία και η δυσαρέσκειά τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία επιμονή στην χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές “αστυνομικού χαρακτήρα”. Ξεκινώντας από τα μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης ,συνεχίζοντας με την χρησιμοποίηση της επίλεκτης 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας σε ρόλο “σεκιούριτι” του ΥΠΕΘΑ και τώρα με την αποστολή για τους δραπέτες. Τι άλλο μπορεί να ακολουθήσει;

Οι στρατιωτικοί επιτελείς μπορεί να καταννοούν την άποψη ότι η αστυνομία δεν έχει εκπαιδευμένες μονάδες για “ορεινό αγώνα”, αλλά επισημαίνουν ότι “δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει ο στρατός να εμπλακεί σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις”. Η δικαιολογία κυβερνητικών παραγόντων ότι “η αστυνομία δεν μπορεί” προκαλεί κι ένα εύλογο ερώτημα σε “μάχιμους” στρατιωτικούς : “Κι αν αύριο πουν ότι η αστυνομία δεν μπορεί να διαχειριστεί επεισόδια σε κάποιο αστικό κέντρο τι θα κάνουν; Θα ζητήσουν τη συνδρομή μας”;

Το ερώτημα δεν τίθεται τυχαία. Αντιθέτως. Τον Δεκέμβριο του 2008 ,όταν η Αθήνα φλεγόταν από τα επεισόδια μετά από την δολοφονία Γρηγορόπουλου, υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή είχε προτείνει να κατέβει ο στρατός στο κέντρο! Οι φωνές του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα ακούγονταν ...μέχρι τη Μεσογείων και τα όσα έλεγε δεν μεταφέρονται.



Συζητάνε την στρατοχωροφυλακή.

Προς το παρόν έχει αρχίσει να “φουντώνει” μια συζήτηση για την δημιουργία μιας “στρατοχωροφυλακής” η οποία θα έχει βαρύ εξοπλισμό και κατάλληλη εκπαίδευση για να επιχειρεί στην δύσκολη ελληνική ύπαιθρο.

Οι συζητήσεις μπορεί να γίνονται αλλά για να γίνει πράξη το σχέδιο δεν είναι εύκολο. Γιατί όπως είναι κατανοητό χρειάζονται χρήματα που δεν υπάρχουν. Και αυτό αναζωπυρώνει τις ανησυχίες των στρατιωτικών που “φοβούνται” την χρησιμοποίησή τους σε αποστολές εκτός του αντικειμένου τους και στο μέλλον.

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι τα δεδομένα παντού έχουν αλλάξει και φέρνουν ως παραδειγματα περιπτώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου ο στρατός βγήκε στους δρόμους . Στην Ιταλία και στην Γαλλία για παράδειγμα. Συγκρίσεις βέβαια μ΄ αυτές τις χώρες δεν μπορούν να γίνουν αφού έχουν διαφορετική κουλτούρα και μνήμες. Εκτός αν κάποιοι θέλουν να αρχίσουν να κάνουν συσγκρίσεις και με την Αίγυπτο.

Από τον πολύ έντονο διάλογο που γίνεται πάντως μέσω διαδικτύου προκύπτει ότι υπάρχει κι ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που δεν βλέπει διόλου αρνητικά την αξιοποίηση δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά του.

Οι πρώτοι πάντως που έχουν αντιρρήσεις και αναμένεται να την διατηρήσουν είναι οι στρατιωτικοί και κυρίως τα νεότερα στελέχη που θεωρούν ότι ακόμη και η συζήτηση του θέματος βλάπτει. Δεν μπρούμε να πούμε το ίδιο για την στρατιωτική ηγεσία η οποία δείχνει πολύ ευέλικτη να συζητήσει το θέμα “αξιοποίησης” των ΕΔ. Μέχρι τουλάχιστον να έρθει η “στρατοχωροφυλακή”...


ΠΗΓΗ :
eglimatikotita.gr

ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν απο τις φυλακές Τρικάλων,τους κυνηγούν δύο ελικοπτέρα, έξι σκάφη του Λιμενικού, δεκάδες ΕΚΑΜίτες, δύο διμοιρίες βατραχανθρώπων, ιχνηλάτες του στρατού και εκατοντάδες αστυνομικοί από τους γύρω νομούς.

Την ώρα που οι Αλβανοί δραπέτες διασχίζουν τη μισή Ελλάδα και είναι μια ανάσα πριν τη μεγάλη απόδραση στη χώρα τους, η ΕΛ.ΑΣ δαπανά εκατομμύρια ευρώ στο κυνήγι τους.

 Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων και ειδικά τον τελευταίο μήνα μετά το αιματηρό τετ-  τετ στο Δίστομο Βοιωτίας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δαπανήσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ στη γιγαντιαία επιχείρηση που έχει στήσει από άκρη σε άκρη της χώρας.

Και αυτό γιατί, η επιστράτευση δύο ελικοπτέρων, έξι σκαφών του Λιμενικού, δεκάδων ΕΚΑΜιτών, δύο διμοιριών βατραχανθρώπων, ιχνηλατών του στρατού, εκατοντάδων αστυνομικών από τους όμορους νομούς, αποδεικνύεται εξαιρετικά δαπανηρή.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, το ακριβές ποσό των χρημάτων που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής είναι δύσκολο να προσδιοριστεί καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουν το μέγεθος μιλούν για πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο τελικά οι Αλβανοί δολοφόνοι να μη συλληφθούν, θα αποτελέσει φιάσκο για την Ελληνική Αστυνομία που σε περίοδο κρίσης χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της χωρίς κανένα περιορισμό αλλά και χωρίς αποτέλεσμα.

Και μπορεί ο Μάριο Κόλα και οι συνεργοί του να είναι εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι όμως σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται επί σχεδόν τέσσερις μήνες η μισή ΕΛ.ΑΣ, να τρέχει από πίσω τους καταϊδρωμένη και χωρίς να μπορεί να τους πιάσει...

Μια απλή καταγραφή των δυνάμεων που τον τελευταίο μήνα κυνηγούν τους δραπέτες αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το κόστος της γιγαντιαίας επιχείρησης. Τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, πετούν καθημερινά πολλές ώρες ενισχύοντας από αέρος τις έρευνες των επίγειων δυνάμεων. Με δεδομένο ότι τα καύσιμα για μια ώρα πτήσης κάθε ελικοπτέρου είναι πάνω από 350 ευρώ, συνεπάγεται ότι όλο αυτό το διάστημα δαπανήθηκαν περισσότερα από 100. 000 ευρώ μόνο για καύσιμα, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος συντήρησης που είναι δυσβάστακτο για τα ελικόπτερα των συγκεκριμένων μοντέλων..

. Φυσικά, πέρα από το χρηματικό κόστος, έμειναν πίσω άλλες επιχειρήσεις στις οποίες θα έπαιρναν μέρος τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, από την Πρέβεζα μέχρι την Κέρκυρα περιπολούν σε καθημερινή βάση 6 με 7 σκάφη του Λιμενικού. Το καθημερινό κόστος για την κίνηση των συγκεκριμένων μέσων ξεπερνά τις 5000 ευρώ με αποτέλεσμα τις δέκα ημέρες που σαρώνουν τα νερά του Ιονίου να έχουν συνολικά “κάψει” πάνω από 50.000 ευρώ.

Οι 40 ΕΚΑΜίτες με τα δέκα ειδικά οχήματα που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στο κυνήγι των δραπετών έχουν λειτουργικά έξοδα περίπου 5000 ευρώ ημερησίως. Αυτά τα λεφτά αφορούν στα εκτός έδρας που ανέρχονται σε 50 ευρώ ημερησίως για κάθε ΕΚΑΜίτη, 30-40 ευρώ για τη διαμονή ενώ τα θηριώδη τζιπ και οχήματα που χρησιμοποιούν χρειάζονται ημερησίως πολλά ευρώ για καύσιμα. Με απλά λόγια, μόνο για τον τελευταίο μήνα έχουν δαπανηθεί πάνω από 150.000 ευρώ μόνο για τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ.

Το Λιμενικό Σώμα, έχει διαθέσει δύο επίλεκτες μονάδες βατραχανθρώπων που αποτελούνται από δέκα ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες και τρία οχήματα. Και για αυτούς, το ημερήσιο κόστος για τον καθένα σε ο,τι έχει να κάνει με τα εκτός έδρας, τη σίτιση και τη διαμονή τους ξεπερνά τα 80 ευρώ.
Σε μόνιμη βάση και εκ περιτροπής, με το κυνήγι των δραπετών ασχολούνται περίπου 350 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες της ΟΠΚΕ και των συνοριακών φυλάκων. Από αυτούς οι 25 μετέβησαν από τον Έβρο όπου υπηρετούν ενώ ένα μεγάλο μέρος έχει αποσπαστεί στην ορεινή περιοχή της Θεσπρωτίας από τους γειτονικούς νομούς.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί σε καθημερινή βάση πόσοι ακριβώς είναι από άλλους νομούς οπότε πληρώνονται εκτός έδρας που μεταφράζεται σε περίπου 80 με 90 ευρώ για τον καθένα καθημερινά. Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί επιχειρούν σε τρεις βάρδιες ημερησίως και εκατοντάδες το κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γα παράδειγμα για περίπου δεκαπέντε ημέρες επιχειρούσαν στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας περίπου 80 αστυνομικοί που μετέβησαν μόνο από την Ευρυτανία.

Ένα ποσό που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να υπολογιστεί με ακρίβεια αφορά στα καύσιμα των δεκάδων οχημάτων που καθημερινά τον τελευταίο μήνα ανεβοκατεβαίνουν τα βουνά από την ορεινή Ναυπακτία μέχρι την Παραμυθία και το Σούλι.

Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που χτενίζουν τα δάση και τα βουνά είναι τεράστιος όπως φυσικά και τα ποσά που ξοδεύονται για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα και τη συντήρηση.

Οι πληροφορίες λένε πως στις έρευνες μετέχουν ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις 25 θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των φυγάδων. Παράλληλα περίπου 15 ιχνηλάτες του στρατού αλλά και αστυνομικοί με σκύλους παίρνουν μέρος στις έρευνες.

ΠΗΓΗ : eglimatikotita.gr

UCK ΚΑΙ UCC ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ : ΤΙ ΒΡΗΚΕ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Τι βρίσκει χαραγμένο στα καλάσνικοφ η Aντιτρομοκρατική; Στην γενική σιωπή που έχουν επιβάλλει οι μηχανισμοί του εγχώριου «συστήματος», ώστε να απονευρωθούν οι αντιστάσεις του ελληνικού λαού, έχει υποβαθμιστεί και ένα θέμα που θα όφειλε να παρακολουθείται στενά από τη χώρα μας. Αναφέρομαι στον UCC, ο οποίος μπορεί να είναι ένα φαινομενικά εν υπνώσει όργανο του αλβανικού μεγαλο-ιδεατισμού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως και πότε θα το ενεργοποιήσουν οι υπερατλαντικοί πάτρωνες. Τα περί Τσάμηδων και της προπαγάνδας τους είναι λίγο πολύ γνωστά. Στο παρόν σημείωμα αξίζει να αναφερθούν κάποια στοιχεία που οι πολλοί αγνοούν και οι «αρμόδιοι» προσπερνούν.

Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς», μιά 100μελή άτυπη βουλή. Ο Σύνδεσμος αυτός έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995, μια ενέργεια στην οποία ούτε καν αντέδρασε η τότε ελληνική κυβέρνηση. Στην Αλβανία οι Τσάμηδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική μαζί με τους Κοσοβάρους. Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς, θεωρούνται εκπρόσωποι των «σκλαβωμένων» πατρίδων (Κόσοβο - Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27 Ιουνίου ως ημέρα «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες.

Ο UCC εκτιμάται ότι ελέγχεται άμεσα από τον UCK. Το αρχηγείο του UCC, είναι στη νότιο Αλβανία, όπου έχουν εγκαταστήσει την έδρα τους οι Τσάμηδες αντάρτες, οργανωμένοι στα πρότυπα του UCK. Η δύναμη τους υπολογίζεται σε 5.000 ένοπλους, πανέτοιμους να αναλάβουν δράση με σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο εντός της Ελλάδος, αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Γνωστοί πολιτικοί (ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλιας και άλλοι), έχουν επισημάνει ότι η Θεσπρωτία αποτελεί τον 3ο στόχο του UCK, μετά το Κόσσοβο και τα Σκόπια.

Αξιόπιστη πληροφορία, αναφέρει ότι έχουν γίνει αντιληπτά έως σήμερα 30 έως 40 άτομα στην βορειοδυτική Ελλάδα, αλβανικής εθνικότητας, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι στελέχη-πράκτορες του UCC. Μόνο στην περιοχή της Ηπείρου και σε διάστημα 12 μόνο μηνών, ανακαλύφθηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας περισσότερα από 1.000 καλάσνικοφ, 200 πιστόλια και πολλές σφαίρες, που οι Αλβανοί «συμπτωματικά» εισάγουν σε αυτό το μέρος της Ελλάδας.

Aπόρρητες πληροφορίες λένε ότι αποθήκες με βαρύ οπλισμό του UCK και του UCC υπάρχουν διάσπαρτες στις παρυφές της Αθήνας, και σε μυστικά σημεία της βόρειας Ελλάδας. Όσοι Αλβανοί νέοι εντάσσονται στον UCC, λαμβάνουν το ποσό των 15.000 ευρώ από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτές στέλνουν Αλβανούς να καταφύγουν στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά και να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να πάρουν άδεια παραμονής. Θυμίζουμε το περιβόητο άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» (nr. 46 / 10.11.2003) με τίτλο «Η εξέγερση των Σκιπετάρων: Αλβανοί εξτρεμιστές σχεδιάζουν ένοπλο αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας».

Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού ο UCC, με καθοδήγηση του UCK, είχε θέσει ως στόχο να στήσει μέχρι την άνοιξη και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ένα δίκτυο έτοιμο για ένοπλη δράση σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί. Αν η Ελλάδα δώσει στις ΗΠΑ δείγματα «κακού παιδιού», αν επιχειρήσει φιλορωσικά ανοίγματα ή αντιδράσει σθεναρά στο ανεξάρτητο Κόσοβο, o UCC θα είναι ένα ακόμα όπλο των Αμερικανών για να δημιουργήσουν μειονοτικό πρόβλημα και ταραχές μέσα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία είναι απόλυτα σίγουρο πως:

■Ο UCC δημιουργήθηκε και εξοπλίζεται από τον UCK.
■Ο οπλισμός του έρχεται κυρίως από Κροατία, Βοσνία και Αλβανία.
■Τα χρήματα φτάνουν από Σαουδική Αραβία, την ίδια την Αλβανία, μέσω Ελβετίας (μαύρο χρήμα) και Αλβανούς της Αμερικής.
■O UCC ελέγχεται πλήρως από τις αμερικανικές υπηρεσίες.
■Έχει ήδη συγκεντρώσει οπλισμό σε δεκάδες κρυφά σημεία σε όλη την βόρεια Ελλάδα.
■Στρατολογεί μέλη από το 1.500.000 Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, αλλά οι «επαγγελματίες» και τα ηγετικά στελέχη είναι Αλβανοί από το Κόσσοβο.


ΠΗΓΕΣ :
http://www.e-grammes.gr/
http://northern-epirus.pblogs.gr
http://www.elesme.gr/

ΠΗΓΗ :
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΑΣΦΑΛΕΙΑ : ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ;;;;;;;

Νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να λυθούν πιθανά προβλήματα αστυνόμευσης στους Δήμους λόγω των κινητοποιήσεων των Δημοτικών Αστυνόμων έως το τέλος Σεπτεμβρίου που θα τεθούν οριστικά σε διαθεσιμότητα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Πέραν αυτού ο κ. Μιχελάκης εξήγησε ότι η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνόμων ορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προκειμένου «να δώσουμε χρόνο, να υπάρξει σωστή αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων και να πληρωθούν σωστά οι ανάγκες της ΕΛΑΣ που είναι σημαντικές».

Πρόσθεσε δε «Γνωρίζουμε επίσης ότι η δημοτική αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα επειδή δεν οπλοφορεί κ.α. να ανταποκριθεί στην αυξημένη εγκληματικότητα της καθημερινότητας. Αντίθετα τώρα θα εξοπλιστούν, θα εκπαιδευτούν και ελπίζω ότι θα έχουμε πια τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να έχουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς και την πεζή περιπολία»

ΠΗΓΗ : trelokouneli.gr

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ : ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΡΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Στο πολυνομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή την Τετάρτη κατατέθηκε – μεταξύ πολλών άλλων – και άλλη μια τροπολογία που αφορά στην κάλυψη θέσεων εργασίας στα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών.

Μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας θα επιχειρηθεί η απορρόφηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ με δημιουργία οργανικών θέσεων των υπο στελέχωση υπηρεσιών Ασύλου, Πρώτης Υποδοχής και Αρχής Προσφύγων.

ΠΗΓΗ :
trelokouneli.gr

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ : ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ << ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ >>

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την Πέμπτη το στρατόπεδο Παραδέλλη στη Μόρια της Λέσβου, όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Εκεί επιθεώρησε τους χώρους του και στη συνέχεια πήγε στο λιμάνι όπου και προχώρησε σε δηλώσεις. Ανάμεσα σε αυτά που είπε ήταν και το ότι η Αμυγδαλέζα είναι από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα στην Ευρώπη.


"Είναι μεγάλη μου χαρά που ήρθα σήμερα εδώ. Ο σκοπός είναι ένας και συγκεκριμένος.
Ήρθα να διαπιστώσω την κατάσταση στο λιμάνι της Λέσβου με το γνωστό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που ταλαιπωρεί και την κοινωνία της Λέσβου και τον τουρισμό του νησιού, αλλά εκθέτει και διεθνώς τη χώρα. Και από την άλλη να επιθεωρήσω το στρατόπεδο, που χθες παραχωρήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελληνική Αστυνομία και στο οποίο άμεσα θα αρχίσουν εργασίες δημιουργίας ενός Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Παρανόμων Μεταναστών".

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως το ζήτημα αυτό είναι ύψιστη προτεραιότητα για το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του, μέσα στις επόμενες 50 ημέρες το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής να μπορέσει να λειτουργήσει, αν και η ολοκλήρωση της κατασκευής θα πάρει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, μήπως η επίσκεψη ήταν καθυστερημένη και θα έπρεπε ο υπουργός να είχε έρθει λίγο νωρίτερα, ο κ. Δένδιας απάντησε:

"Το συνολικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, το αντιμετωπίζουμε με μια καθυστέρηση 10 ετών. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι τους τελευταίους 11-12 μήνες έχει γίνει στη χώρα ότι δεν έχει γίνει όλα τα προηγούμενα 10 χρόνια. Δημιουργήθηκε μια νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, ένα υποκατάστημά της θα έχετε εδώ στη Λέσβο, δημιουργήθηκε μία νέα Υπηρεσία Ασύλου, επίσης θα λειτουργήσει εδώ στη Λέσβο τέτοιο υποκατάστημα της Υπηρεσίας Ασύλου. Δημιουργήθηκε η Αρχή Προσφυγών. Δημιουργήθηκε ένας πλήρης μηχανισμός επιστροφών.

Πρέπει να σας πω ότι το 2012, 22.500 παράνομοι μετανάστες επέστρεψαν είτε εθελούσια είτε υποχρεωτικά στις χώρες που προερχόντουσαν. Και ελπίζω το 2013 θα υπερβούμε τις 25.000. Και εκτός από αυτό δημιουργήθηκε μία σειρά από Προαναχωρησιακά Κέντρα, στα οποία οδηγούνται οι παράνομοι μετανάστες των οποίων η επιστροφή καθυστερεί. Όλος αυτός ο μηχανισμός λοιπόν θα έπρεπε να είχε υπάρξει στη χώρα πολλά χρόνια πριν. Έννοια δεν έχει να κοιτάμε πίσω, έννοια έχει να κοιτάμε μπροστά. Να λύνουμε τα προβλήματα, να ανακουφίζουμε την κοινωνία, να βοηθάμε την εικόνα του ελληνικού τουρισμού".

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πάντως βρέθηκε στην ανάγκη να απαντήσει και σε δύσκολες ερωτήσεις, όπως σε μία που αφορούσε στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις συνθήκες κράτησης τόσο τοπικά εδώ στα κρατητήρια, όσο και κεντρικά σε κέντρα κράτησης όπως είναι η Αμυγδαλέζα.

"Οι εικόνες, αλλά και οι συνθήκες κράτησης που καταγγέλλουν είναι άθλιες", είπε ο δημοσιογράφος ο οποίος ζήτησε ένα σχόλιο από τον κ. Δένδια, ο οποίος εμμέσως αμφισβήτησε την έκθεση.

"Θέλω να σας πω καταρχήν ότι οι ΜΚΟ και η Διεθνής Αμνηστία κάνουν τη δουλειά τους. Και η δουλειά τους είναι συνήθως να καταγγέλλουν. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μελετάμε τα όσα λένε. Δεν έχω την αίσθηση ότι η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας λέει αυτό που αναφέρετε. Βέβαια, αν θυμάμαι καλά, γιατί χθες την μελετούσα, αναφέρεται στις απωθήσεις κυρίως".
Στο σημείο αυτό προχώρησε και σε μία δήλωση η οποία πιθανά να προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις.

"Η Αμυγδαλέζα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα στην Ευρώπη. Και νομίζω ότι είναι εξαιρετικό. Στα κρατητήρια, επειδή αναφερθήκατε, σε πολλά κρατητήρια η κατάσταση δεν είναι καλή. Βέβαια αυτό οφείλεται κυρίως σε ότι το σωφρονιστικό σύστημα δεν μπορεί να απορροφήσει τους ανθρώπους που καταδικάζονται και κατά συνέπεια οι υπεράριθμοι μένουν στα κρατητήρια της Αστυνομίας αντί να οδηγούνται στις φυλακές. Ο συμπατριώτης σας ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου σε συνάντηση που είχαμε μόλις προχθές μου δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αυξήσει τους αριθμούς απορρόφησης των κρατουμένων από τα κρατητήρια".



ΠΗΓΗ :
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ : ΟΙ Η.Π.Α. ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΤΙ << ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΡΙΑ>> ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΡΣΙ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.
Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ.



Η αραβόφωνη El Watan αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες από την μυστική συνάντηση της πρέσβειρας Anne Patterson με υψηλόβαθμα στελέχη της σκληρής φράξιας των ισλαμοφασιστών, από την οποία ζήτησε να μπλοκάρουν κάθε συζήτηση για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, εως ότου “βομβαρδιστεί” η έδρα του στρατού από τα τάγματα εφόδου των ισλαμιστών (!!), πράγμα που έγινε.

Η αποκάλυψη είναι μεγάλης σημασίας, αφού δείχνει ότι η πρέσβειρα ήταν τουλάχιστον ενήμερη για την αιματηρή έφοδο των παραστρατιωτικών στο αρχηγείο, αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος Μόρσι. Την επεδίωξε μάλιστα όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο ρεπορτάζ, “μέχρι την τελευταία στιγμή”!

Όσον αφορά την συνομιλία που είχε με τον στρατηγό Sisi που εκτελεί χρέη υπουργού Άμυνας, η ίδια η πρέσβειρα φέρεται να εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για την επέμβαση του στρατού, “καθώς κάτι τέτοιο καταστρατηγεί την πολιτική διαδικασία!”

Ο Αιγύπτιος στρατηγός την διέκοψε λέγοντας της ότι “είναι απλά ένας διπλωματικός υπάλληλος και δεν έχει κανέναν δικαίωμα, ούτε αυτή, ούτε η χώρα της, να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου”!

Η πρέσβειρα ανταπάντησε απειλώντας ότι “Η κατάσταση που δημιουργείται, θα μετατρέψει την Αίγυπτο σε Συρία”!!!

Η συνάντηση της Patterson με τον στρατηγό Abdel Fattah al-Sisi, ζητήθηκε από την ίδια προκειμένου να προσφέρει τις “υπηρεσίες” της ώστε να μεσολαβήσει σε διαπραγματεύσεις με την μουσουλμανική αδελφότητα! Ο στρατηγός απέρριψε άμεσα αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι “όλοι αυτοί που δολοφόνησαν Αιγυπτίους, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις με δολοφόνους”!

Η συνέχεια της έρευνας όμως είναι ακόμα πιο συνταρακτική, αφού σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, η Patterson άναψε το πράσινο φως στους παραστρατιωτικούς της “Αδελφότητας” για να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις του στρατού, δίνοντας μάλιστα έμφαση στο ότι “αυτό θα έπρεπε να γίνει πριν ξημερώσει”!

Το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης περιλάμβανε ελεύθερους σκοπευτές που θα έβαλλαν από τις ταράτσες των απέναντι κτιρίων κατά των στρατιωτών που φυλούσαν τις εγκαταστάσεις. Η συνομιλία αποκαλύπτει ότι το σχέδιο περιλάμβανε και “σύνδεσμο” για τα διεθνή ΜΜ”Ε”, που θα έδινε πληροφορίες κατά την διάρκεια της επιδρομής των παραστρατιωτικών, παρουσιάζοντας την ως “σφαγή αθώων διαδηλωτών”! Έτσι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα το Al Jazeera (ιδιοκτησίας Κατάρ) άρχισε να μεταδίδει συνεντεύξεις και “αναλύσεις” που παρουσίαζαν την ανησυχία των μελών της μουσουλμανικής αδελφότητας για φονικές επιθέσεις του στρατού κατά διαδηλωτών, έχοντας μάλιστα “πληροφορίες” για ενίσχυση των στρατιωτικών τμημάτων!

Η συνέχεια είναι γνωστή: Ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν το δολοφονικό τους έργο από τα γύρω κτίρια, ενώ συγχρόνως υπήρξε έφοδος στην πύλη του στρατηγείου από “αμαχους” διαδηλωτές, με βόμβες μολότωφ προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση πως οι στρατιώτες έβαλλαν με πυρά κατά διαδηλωτών!Το σχέδιο όμως είχε διαρρεύσει και παρά τις απώλειες, οι Αιγύπτιοι ακύρωσαν το σχέδιο, με παράλληλη έφοδο σε γιάφκες της “Μουσουλμανικής αδελφότητας” όπου η κατάσχεση του οπλισμού ήταν ενδεικτική για το σχέδιο που είχε εξυφανθεί, με αμεση συνέργεια της πρέσβειρας, όπως υποστηρίζει η El Watan.

Οι ευθύνες του καθεστώτος Ομπαμα – Κλίντον, είναι πλέον τεράστιες.

ΠΗΓΗ : οlympia.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Θεέ μου τι είπε ο κ.Αντιπρόεδρος στη Βουλή…!!!

Έφτασε στο έσχατο σημείο Εθνικής παρακμής, ώστε, για χατήρι των Τροϊκανών, να καταφερθεί σε όσους υπηρέτησαν στο Στράτευμα σε ειδικές κατηγορίες ( ΛΟΚ-Βατραχάνθρωποι) λέγοντας ότι:

«Όσοι υπηρέτησαν 15 χρόνια και βγήκαν στην σύνταξη στα 40, δεν δικαιούνται να παίρνουν πλήρη σύνταξη»…!!!

Πάνε όλα ξεχασθήκανε, υπηρέτησαν την Πατρίδα κάτω από τις πλέον δυσμενείς συνθήκες εκπαίδευσης και λειτουργίας, --όταν οι περισσότεροι από αυτούς έχουν «σημάδια» υγείας στο σώμα και τον οργανισμό-- και τώρα πού δεν αντέχουν θα πρέπει ο κ Αντ/δρος να τους στείλει στο διάολο;;;

Θα πρέπει κατά τον Beni-to να κάνουν οι Ειδικές Δυνάμεις μας καταδρομές και μετά τα 40 όπως και υποβρύχιες καταδύσεις για να αναπληρώσουν τα γερμένα και ελαττωματικά Γερμανικά υποβρύχια πού με υπογραφή δική του και του ΛΑΟΣ παρελήφθησαν…!!!
Τι πρωτάκουστα είναι όσα είπε σήμερα στη Βουλή;;;

Να ξεχαρβαλώσουμε και το καμάρι των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατεύματός μας στο βωμό της εξυπηρέτησης των Τροϊκανών;;;
Εδώ μιλάμε για ολική παράδοση…!!!

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για την πρόωρη συνταξιοδότηση στρατιωτικών, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δήλωση απαξίωσης και ειρωνείας του Υπουργού Οικονομικών προς τα στελέχη ειδικών κατηγοριών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάποιος πρέπει να θυμίσει στο ΠΑΣΟΚ ότι τα στελέχη αυτά, τα χρόνια που υπηρέτησαν, αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκπαιδεύονταν σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες, έπαιζαν κάθε μέρα τη ζωή τους «κορώνα γράμματα» και είναι αυτοί οι οποίοι συνιστούσαν τη βασική παράμετρο της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Τα στελέχη αυτά εξάσκησαν ένα απολύτως νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα Της Ελληνικής Δημοκρατίας και αποχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία όταν συμπλήρωσαν τα απαραίτητα χρόνια, και βέβαια η αποστρατεία τους εγκρίθηκε, όπως για όλους τους αξιωματικούς από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Συμβούλια, τα οποία τυπικά θα μπορούσαν να μην αποδεχτούν το αίτημά τους.

Είναι αδιανόητο, να έρχεται σήμερα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας που υποτίθεται ότι γνωρίζει, και με τις δηλώσεις αυτές να μηδενίζει την προσφορά και την αυτοθυσία προς την Πατρίδα τόσων χιλιάδων στελεχών.

Ας μας πει ο κ. Βενιζέλος, πόσες χιλιάδες στελέχη παραιτήθηκαν επί υπουργίας του. Γιατί δεν τα εμπόδισε;

Γιατί τότε δεν είπε λέξη;

Δεν υπολογίζει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις που θα έχουν τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές, στο ηθικό των εν ενεργεία στελεχών;

Αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση, δεν μπορεί να σταθεί πια, έχει χάσει κάθε μέτρο και βρίσκεται σε απόλυτο πανικό

Μια μόνο καλή υπηρεσία έχει να προσφέρει στον Ελληνικό λαό.

Να τον απαλλάξει από την παρουσία της.

Γιατί τέτοιο μίσος κ. Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης για αυτούς που υπηρέτησαν την πατρίδα, χωρίς να γνωρίζουν Κυριακές, γιορτές, γι’ αυτούς που όργωσαν κάθε γωνιά της Ελληνικής γης;

Είναι σαφές πως έχετε χάσει κάθε αίσθηση δικαίου».

http://pasmiellinbarbaros.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4720.html
http://diadoseto.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8221.html
http://www.katohika.gr/2013/07/an-einai-dinaton.html
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5779.html
http://attikanea.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1363.html

Σχόλιο Πελασγού : Ας μας πεί αυτός πού και πότε υπηρέτησε καθώς και τί έχει προσφέρει στην Πατρίδα...Να τον χαίρονται όσοι τον έστειλαν εκεί που είναι.

ΠΗΓΗ : ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Με τις εσωτερικές διαμάχες στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και την ριζοσπαστική πτέρυγα να διεκδικεί αυξημένο ρόλο στην κεντρική επιτροπή έγιναν γνωστές οι προτάσεις πρωτοβουλιών για την «αναδιαμόρφωση» του Στρατού αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φυσικά δεν είναι σίγουρο πόσες από αυτές θα υιοθετηθούν στην έγκριση του Σχεδίου Απόφασης του κόμματος αλλά  η «ποιότητα» των προτάσεων αυτών (τις οποίες ενθαρρύνει θερμά η «τάση Λαφαζάνη») είναι ενδεικτική για τις προθέσεις κάποιων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή οριοθετούνται οι ισορροπίες με την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από 200(!) μέλη.

Πιο αναλυτικά το σχέδιο  για τη συνολική αναμόρφωση του Στρατού όπως αυτό έχει προταθεί από την ριζοσπαστική πτέρυγα ή αριστερή πλατφόρμα, ή εσωκομματική αντιπολίτευση ή αριστερές τάσεις κ.ο.κ  έχει ως εξής:

Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς.

Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα.

Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης της ζωής στις μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας.

Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.

Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του.

Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.

Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.

Για τη "ριζική αναμόρφωση" των σωμάτων ασφαλείας προβλέπεται:

Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους.

Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας.

Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ : Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!!!!

ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ.......

 Ξαφνιάζει η είδηση ότι ο Χρήστος Παπουτσής, πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αρκείται στο να επισημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ας σημειωθεί ότι ο Χρήστος Παπουτσής έμεινε γνωστός για το άπειρο ξύλο που έπεσε επί δικαίων και αδίκων στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων

Tμήμα ειδήσεων defencnet.gr

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

parapolitika.gr : ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

- Καλούμε τους ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ και όλους τους ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ να στείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη ανάρτηση που αποκαλεί Αλβανίδα μια υπερήφανη Βορειοηπειρώτισσα!

Τον γύρω του διαδικτύου έκανε πριν από λίγες μέρες η συνέντευξη της ηθοποιού Βασιλικής Αγγελή στο περιοδικό «Λοιπόν».

Κι ενώ όλα τα ΜΜΕ της χώρας έκαναν ιδιαίτερη αναφορά για την υπερηφάνεια που νιώθει η ιδία για την βορειοηπειρωτική της καταγωγή αλλά και για τον ρατσισμό που έχει βιώσει επειδή κατάγεται από το κατεχόμενο κομμάτι της Ηπείρου, την Βόρεια Ήπειρο, κάποιοι δημοσιογραφίσκοι της δεκάρας, επιμένουν να συνεχίζουν ξεδιάντροπα τον εθνομηδενιστικό κατήφορο, αποκαλώντας την αλβανίδα μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικά κλικ και να πουν στο αφεντικό τους πως το θέμα τους «πούλησε»!

Ο λόγος για την ιστοσελίδα parapolitika.gr και τον συντάκτη της, ο οποίος εάν δεν είναι τέρμα βλάκας σίγουρα είναι εντελώς ανίδεος για τα εθνικά μας θέματα και ειδικά για το Βορειοηπειρωτικό.

Μιλώντας στο «Λοιπόν» η Βασιλική από τα Κλεμμένα Όνειρα είχε πει: "Ναι. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί οι ρατσιστές. Έχω βιώσει πολύ το ρατσισμό, γιατί είμαι Βορειοηπειρώτισσα. Αν και ήμασταν από την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, ο κόσμος δεν γνωρίζει και μας αντιμετώπισε ρατσιστικά. Όπως οι δάσκαλοι μας θεωρούσαν αλλοδαπούς και μας ξεχώριζαν, έτσι μας θεωρούσαν και τα παιδιά. Έπρεπε οι δάσκαλοι να καταγράψουν τους αλλοδαπούς κι εμείς να σηκώσουμε το χέρι μας σαν να ήμασταν κάτι διαφορετικό και όχι σαν όλα τα άλλα παιδάκια. Αυτό είναι τραυματικό για ένα παιδάκι. Ένιωθα άσχημα. Εγώ αυτή είμαι, δεν έχω να κρύψω κάτι. Εγώ το θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου που είμαι Βορειοηπειρώτισσα. Είμαστε χωρίς πατρίδα ουσιαστικά. Νιώθω σαν να μην έχω πατρίδα, σαν να μην έχω κάπου να ακουμπήσω. Εκεί μας θεωρούν Έλληνες και όλο μας βρίζουν, εδώ μας θεωρούν Αλβανούς και μας απομονώνουν. Εγώ δεν μιλάω καν αλβανικά".

Πόσο «τούβλο» μπορεί να είναι λοιπόν αυτός ο δημοσιογράφος της κακιάς ώρας που διαβάζοντας τις δηλώσεις αυτές έβγαλε το συμπέρασμα ότι είναι Αλβανίδα;! Και καλά αυτός μπορεί να είναι εντελώς ανίδεος, κάποιος συνάδελφός του δεν τον ενημέρωσε για το φάουλ που έκανε ούτος ώστε να το διορθώσει άμεσα; Ένα φάουλ που είναι σαν μαχαιριά στην καρδιά για τους Βορειοηπειρώτες που μετά από όσα έχουν υποστεί συνεχίζουν να επιμένουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Μια μαχαιριά από «αδελφικό» χέρι που δίνει χαρά σε κάθε ανθέλληνα Αλβανό! Αλήθεια η αρχισυνταξία και η διεύθυνση του parapolitika.gr συμφωνούν με τον τίτλο αυτό;! Για αυτούς οι Βορειοηπειρώτες είναι Αλβανοί;!! Ντροπή και αίσχος στην ιστοσελίδα αυτή που για λίγα «κλικ» παραπλανεί την Ελληνική κοινή γνώμη.

Καλούμε τους ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ και όλους τους ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ να στείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη ανάρτηση που αποκαλεί Αλβανίδα μια ΕΛΛΗΝΙΔΑ Βορειοηπειρώτισσα.

Μηνύματα διαμαρτυρίας μπορείτε να στείλετε στις παρακάτω διευθύνσεις:

Στην σελίδα του parapolitika.gr στο facebook:https://www.facebook.com/pages/Parapolitikagr/239059192856378?fref=ts
Στο e-mail: info@parapolitika.gr
Και στο τηλέφωνο:  2106901502

Πηγή: Aftonomi.gr/ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 


ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ : ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

O διαγωνισμός για το τζαμί θα γίνει μέσα σε 10 με 15 ημέρες, το έργο είναι προϋπολογισμού 950 χιλιάδων ευρώ και σύμφωνα με τη μακέτα δεν θα έχει μιναρέ.

Διαδικασίες για νέο διαγωνισμό για την κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό ξεκινά το υπουργείο Υποδομών. Xθες δεν κατέθεσαν προσφορές όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή λόγω και των αντιδράσεων κατοίκων της περιοχής και πολιτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Στράτος Σιμόπουλος, διευκρίνισε ότι ο διαγωνισμός μπορεί να επαναληφθεί μέσα σε 10 με 15 ημέρες.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 950 χιλιάδων ευρώ και σύμφωνα με τη μακέτα δεν θα έχει μιναρέ. Το έργο θα κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

ΠΗΓΗ : dogma.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Ο Άγιος Ανδρέας, πολιούχος της πόλης των Πατρών, είναι άμεσα συνδεδεμένος με την πόλη, αφού στον ομώνυμο Ιερό Ναό βρίσκεται ο τάφος, τα Ιερά Λείψανα του, η Τίμια Κάρα και ο Σταυρός πάνω στον οποίο μαρτύρησε.

Η ιστορία του Σταυρού του Αγίου, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό. Που φυλασσόταν μέχρι να μεταφερθεί μόνιμα στην Πάτρα, από τι υλικό ήταν κατασκευασμένος και αν ο Απόστολος Ανδρέας άφησε όντως την τελευταία του πνοή πάνω στο συγκεκριμένο Σταυρό.

Θεωρείται ένα πολύ σημαντικό κειμήλιο για όλον τον Χριστιανικό κόσμο, και το πρωί της Πέμπτης θα αναχωρήσει για την Ρωσία, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.



Τον Σταυρό αναμένεται να προσκυνήσουν χιλιάδες πιστοί από τη Ρωσία μιας και η Ρωσική Εκκλησία, ετοιμάζει λαμπρή υποδοχή. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που «φεύγει» ο Σταυρός από την Πάτρα από την μέρα που επέστρεψε από τη Γαλλία στις 19 Ιανουαρίου 1980.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1980

Από την ημέρα της σταύρωσης του Αποστόλου έως και την εποχή της Φραγκοκρατίας όπου και αρπάχθηκε , ο Σταυρός βρισκόταν στην Πάτρα. Η εποχή εκείνη χαρακτηρίζεται σκοτεινή γιατί πολλά κειμήλια της Εκκλησίας αρπάχτηκαν και μεταφέρθηκαν στη Δύση. Ένα από αυτά ήταν δυστυχώς και ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέα.




(αριστερά : Ο Σταυρός σήμερα. Φωτό ΔΟΓΜΑ: Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο σχεδιαστής της νέας θήκης κ. Β. Τσιρώνης)





Σύμφωνα με τα αρχεία του Δουκάτου της Βουργουνδίας, ο Σταυρός αρχικά τοποθετήθηκε στη Μονή Weaume στη Μασσαλία, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στη Μονή του Αγίου Βίκτωρος της ίδιας πόλης.

Κατά τη Γαλλική Επανάσταση επιχείρησαν να κλέψουν τον Σταυρό πράγμα που τελικά δεν επιτεύχθηκε. Τα τμήματα του, διασώθηκαν και τοποθετήθηκαν σε θήκη σχήματος κανονικού Σταυρού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στις 9 Οκτωβρίου 1979 ο τότε Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο της Γαλλικής Ιεραρχίας και ολόκληρης της Ρωμαιοκαθολικής Ιεραρχίας της Δυτικής Ευρώπης, Καρδινάλιο και Roger Etchegaray στη Μασσαλία, για να συζητήσουν το θέμα της επιστροφής του Σταυρού στη Πάτρα.

Αφού έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων, ο Καρδινάλιος είπε στον Μητροπολίτη Πατρών «εφ όσον εκ Πατρών εκομίσθη ενταυθα ο Σταυρός, ανήκει εις Πάτρας».

Σύντομα άρχισαν οι επαφές και οι συζητήσεις των δυο πλευρών για την επιστροφή του Σταυρού στην Πάτρα.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενημερώθηκαν για το θέμα .
Στις 18 Ιανουαρίου 1980 αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας με την αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, αναχώρησε για τη Γαλλία για την παραλαβή και τη μεταφορά του Σταυρού στην Πάτρα.

Αφού μετέβησαν στη Μασσαλία, παραδόθηκε ο Σταυρός στην ελληνική αντιπροσωπεία, μέσω μιας «άτυπης» τελετής.

Την επόμενη μέρα 19 Ιανουαρίου , αφίχθη στο αεροδρόμιο του Άραξου το αεροπλάνο που μετέφερε το σταυρό, και τις δυο αντιπροσωπείες, των Ορθόδοξων και των Ρωμαιοκαθολικών, και στη συνέχεια και έγινε η επίσημη υποδοχή.

ΤΟ ΥΛΙΚΟ

Όσον αφορά το είδος του ξύλου του Σταυρού, υπάρχουν διαφορετικές αναφορές. Ο Ιππόλυτος Ρώμης αναφέρει για ξύλο ελιάς, ο Επιφάνιος μιλάει για σταυρό χωρίς να προσδιορίσει το ξύλο, ο Αρσένιος Κέρκυρας αναφέρεται σε ένα φυτό το οποίο δεν προσδιορίζει, ενώ ο ιστορικός Στέφανος Θωμόπουλος μιλά επίσης για δέντρο ελιάς.

Σε μελέτες που έχουν γίνει πάντως έχει αποδειχθεί πως πρόκειται πράγματι για ξύλο ελιάς και χρονολογείται στον πρώτο αιώνα.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ

Για τον τρόπο σταύρωσης δεν υπάρχει ομοφωνία. Υπάρχουν αναφορές περί «προσηλώσεως» και όχι περί «προσδέσεως». Στο δεξί πέλμα του Αγίου Ανδρέα, υπάρχει ουλή από το καρφί το οποίο καρφώθηκε στο ξύλο πάνω στο οποίο πέθανε.
Οι υμνογράφοι της Εκκλησίας μιλούν για «προσήλωσιν επί Σταυρού» ενώ παλαιοχριστιανικά έγγραφα μιλούν περί «πρόσδέσεως του Αποστόλου επι του Σταυρού»

ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το σχήμα του Σταυρού. Αγιογραφίες και φορητές εικόνες σε Ναούς, απεικονίζουν τον Απόστολο Ανδρέα πάνω στο Σταυρό με κάθετα τα δύο ξύλα του ενώ άλλες τον απεικονίζουν πάνω στο σταυρό με το κεφάλι προς τα κάτω.

Ωστόσο η επικρατέστερη άποψη είναι εκείνη που λέει ότι ο Σταυρός ήταν σε σχήμα Χ.Η άποψη αυτή είναι τόσο διαδεδομένη έτσι ώστε συνηθίζεται πλέον τους Σταυρούς σε σχήμα Χ να τους χαρακτηρίζουν ως «Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέου».
Κατά τη μεταφορά του στην Πάτρα, το 1980, ήταν τοποθετημένος σε θήκη σχήματος κανονικού Σταυρού αλλά αντικαταστάθηκε από μεγαλύτερη και πιο επιβλητική θήκη, αυτή τη φορά σε σχήμα Χ.

Χαρακτηριστικό της δυναμικής του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα είναι το γεγονός πως το Χ, από το σχήμα του είναι το σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας το οποίο έχει τον Απόστολο Ανδρέα προστάτη του.


κείμενο : Θεοδώρα Αβαγιανού
πηγή : dogma.gr

troktiko.blogspot.gr

ΟΠΩΣ -ΛΟΓΙΚΑ- ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ
ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΥΠΗΡΞΕ ΞΑΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ <<ΤΡΟΚΤΙΚΟ>> ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.....
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ !!!

Σήμερα, 9 Ιουλίου 2013 και ώρα 08:30, συγκεντρωθήκαμε έξω από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) στην οποία επρόκειτο να διενεργηθεί η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου για την ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό, όπου και διαμαρτυρηθήκαμε για την επαίσχυντη απόφαση της ανέγερσης τεμένους, την κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και την καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμα.

Οι Έλληνες Πολίτες κρατώντας  Ελληνικές Σημαίες βροντοφώναξαν το «ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ».

Οι καθ’ όλα ευγενέστατοι υπάλληλοι της υπηρεσίας κλήθηκαν να συνταχθούν μαζί μας και να αρνηθούν να συναινέσουν στο έγκλημα κατά της Ελλάδος και να καταπατήσουν και οι ίδιοι τον όρκο τους στο Ελληνικό Σύνταγμα. Αρκετοί ήταν αυτοί που συμμερίστηκαν και συντάχθηκαν… νοερώς… μα κανείς τους δεν είχε το σθένος να κάνει αυτό που ορίζει ο όρκος του στο Ελληνικό Σύνταγμα!
Από τις ΔΕΚΑ ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες, που τόλμησαν και πλησίασαν τον χώρο της ΕΥΔΕΚ διά των εκπροσώπων τους, ουδέ μία κατάφερε να εισέλθει στην υπηρεσία και να καταθέσει φάκελο προσφοράς!

Ακόμη και όταν κάποιοι εξ αυτών κάλεσαν την ΥΑΤ που ευρίσκετο εκεί για την προστασία τους (ή την με συνοδεία είσοδό τους στην υπηρεσία), πάλι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν.
Αποτέλεσμα; Η δημοπρασία εκρίθη ΑΓΟΝΗ καθ’ ότι ΟΥΔΕΜΙΑ προσφορά κατετέθη!
Εν τω μεταξύ είχε πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία η ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ από τον Σύλλογο Αθηνά του Βοτανικού για την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της δημοπρασίας, γεγονός που την καθιστά υποχρεωτικά να τελεί εν αναμονή της εκδίκασης της αποφάσεως για την ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ του νόμου 3512/2006 περί ανεγέρσεως τεμένους στον Βοτανικό.

Ευχαριστούμε όλους και κυρίως τους Κυπρίους και Ποντίους αδελφούς που αγωνίσθησαν μαζί μας σήμερα και παραμένουμε σε επαφή για τις επόμενες κινήσεις μας.

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΑΧΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ
ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

«ΔΡΑΣΗ ανεξαρτήτων ΠΟΛΙΤΩΝ»
Κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης
μουσουλμανικού τεμένους ή τζαμιού

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ_2 :

ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ / ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ