Ώρα

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΛΓΙΟ Η ΒΕΛΓΙΣΤΑΝ;;;;;;ΥΠΟΜΟΝΗ 10 ΧΡΟΝΙΑ.....

Στο Βέλγιο επί πολλά χρόνια μάζευαν μετανάστες και τώρα πληρώνουν το τίμημα της μη αφομοίωσης τόσο μεγάλων ξένων πληθυσμών, ειδικά όταν αυτοί προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες. 

Με τα χρόνια κέρδισαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, και φυσικά ήρθε η ώρα να συμμετέχουν στις εκλογές με υποψήφιους, και μάλλιστα με επιτυχία.

Το νέο κόμμα Ισλάμ κέρδισε δύο έδρες στις δημοτικές εκλογές στις Βρυξέλλες (Anderlecht και Molenbeek), και ήδη η ανησυχία των πολιτών αυξάνεται.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των εφημερίδων La Dernière Heure (1) και La Libre Belgique (2), ο Redouane Ahrouch, ο οποίος, θα πρέπει να το υπενθυμίσουμε, εκλέχτηκε δημοκρατικά, ήθελε να ησυχάσει τον βέλγικο πληθυσμό: «Με δύο εκλεγμένους σε 685 στη Περιφέρεια των Βρυξέλλών, δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι η λέξη Ισλάμ που προκαλεί το φόβο».

Redouane Ahrouch: «Το Ισλάμ πάσχει από κακή εικόνα. Αλλά είμαστε δημοκράτες. Το Ισλάμ σημαίνει να αλλάξουν οι νοοτροπίες, να είσαι σε διάλογο. Δεν είμαι εγώ ο ίδιος που θα αλλάξω την πολιτική του δήμου».

Redouane Ahrouch: «Θέλουμε να εξηγήσουμε τον νόμο του Θεού, και αν το θέλει ο λαός,θέλουμε να θεσπίσουμε τον νόμο της Σαρίας μετά από δημοψήφισμα σε 10-15 ή 20 χρόνια. Φυσικά, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Θα έπρεπε νακόψουμε πάρα πολλά χέρια».
 

Όταν εμφανίστηκε στον κατάλογο του ισλαμικού κόμματος Noor, το 2009, το πρόγραμμα του, το οποίο κληρονόμησε το Κόμμα Ισλάμ, ήδη προέβλεπε:
- την επιστροφή της θανατικής ποινής για «αποτρόπαια» εγκλήματα
- την απαγόρευση της ανάμιξης των φύλων σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα σχολεία ή τις πισίνες,
- την δυνατότητα να παντρευτούν οι έφηβοι.


Redouane Ahrouch: «Έχουμε σήμερα μια άλλη πιο ρεαλιστική στρατηγική. Ήταν ίσως λίγο υπερβολικά φιλόδοξο.»

Redouane Ahrouch: «Αν ο γάμος (των έφηβων κοριτσιών) γίνεται με τη συγκατάθεση των γονέων είναι μια θετική εξέλιξη. Θα μπορούσε να είναι ένα καλό πράγμα, αντί για την προώθηση των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων από την ηλικία των 12 ετών. Δεν πρόκειται προφανώς να προωθήσουμε τον γάμο των κοριτσιών με ηλικιωμένους άνδρες».

Το γκράφιτι σε ένα κτίριο στο Βέλγιο τα λέει όλα: “Καλώς ήρθατε στο ‘Belgistan.”
Στην πραγματικότητα, ορισμένοι την αποκαλουν ηδη τη μουσουλμανική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σε 20 χρόνια περίπου θα έχουν την πλειοψηφία στις Βρυξέλλες!
«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ισλάμ και Σαρίας»

«Η δημοκρατία είναι ένα λάθος και είναι το αντίθετο του Ισλάμ..»

Καταλαβαίνετε ότι οι ισλαμιστές κάνουν πίσω ακόμα γιατί δεν τους "παίρνει". Ομως είδατε τι λένε, μόλις νιώσουν δυνατοί πληθυσμιακά, θα προωθήσουν δημοψήφισμα με ερώτημα της θεσπίσεως της σαρίας! Και που το στηρίζουν αυτό, μα φυσικά στις πολλές γεννήσεις, ενώ αντίθετα στους γηγενείς πληθυσμούς μέχρι η γυναίκα να κάνει "καριέρα", και ο άντρας να τακτοποιηθεί οικονομικά, πάει πέταξε το "πουλάκι".

Αν κάποιος νομίζει ότι το Βέλγιο πέφτει μακριά γελιέστε, αναλογιστείτε ποιούς έχουμε μαζέψει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και θα καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι ήδη εδώ.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ :'' ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ '' ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ FINANCIAL TIMES.....

Η τεταμένη κατάσταση και η αίσθηση απελπισίας στην Αθήνα είναι βραδυφλεγές φιτίλι, υποστηρίζει άρθρο γνώμης στους γερμανικούς Financial Times (FTD) μετά την υπερψήφιση του πακέτου της Τετάρτης.
 
Από την πλευρά του, και αρθρογράφος στους New York Times επισημαίνει ότι «κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο για την κοινωνική σταθερότητα από το πακέτο περικοπών». Με τον τίτλο «εξέγερση εν όψει», ο αρθρογράφος των γερμανικών Financial Times εκτιμά ότι όταν αρχίζουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ύφεση «ανεξάρτητοι παρατηρητές δεν απομακρύνουν το ενδεχόμενο εξέγερσης».
 

«Τα πνεύματα είναι οξυμένα, κάθε νέο πακέτο σπρώχνει τους Έλληνες βαθύτερα στην απελπισία» λέει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος τόσο σε συνομιλίες του με διαδηλωτές έξω από τη Βουλή την Τετάρτη όσο, παρακάτω, και στα παράλληλα τεκταινόμενα εντός Κοινοβουλίου.
 

Η Ελλάδα, γράφει, «είναι σε ελεύθερη πτώση» και η διάθεση γίνεται «όλο και ριζοσπαστικότερη».Ενδεικτικά μάλιστα αναφέρει και αποστροφή του του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ.Παππά στη συνεδρίαση περί μεταγενέστερων δικών σε «ειδικά δικαστήρια».

Ανακεφαλαιώνοντας τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη,και μεταφέροντας την αναφορά ενός από τους «ανεξάρτητους παρατηρητές»που επικαλείται πως «το έδαφος σείεται», ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος ίσως στην αρχή του επόμενου χρόνου, οπότε και θα γίνουν αισθητές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
 

Παράλληλα,άρθρο στους New York Times (ΝΥΤ) με τον τίτλο «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο» επισημαίνει ότι η ελληνική Βουλή έκανε ό,τι είχε να κάνει τα ξημερώματα της Πέμπτης: «Κανείς υπεύθυνος Έλληνας βουλευτής δεν μπορεί να αγνοούσε τις τρομακτικές συνέπειες ενός "όχι", αλλά και κανείς δεν μπορεί να απορρίψει την απειλή στην κοινωνική σταθερότητα που επιφέρουν αυτές οι περικοπές» γράφει.

«Γεγονός είναι ότι σχεδόν όλα στο πακέτο λιτότητας έχει δοκιμαστεί και πριν και έχει αποτύχει παταγωδώς»λέει το άρθρο στους ΝΥΤ, που γράφει παρακάτω ότι οι Έλληνες «χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που απέτυχε να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή».
 

«Υποπτευόμαστε πως πολλοί από τους πιστωτές γνωρίζουν ότι απάντηση δεν είναι η περισσότερη λιτότητα» αναφέρει, για να καταλήξει ότι «μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν αμφισβητήσει την αρχηγό της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας, την Γερμανίδα καγκελάριο, που συνεχίζει να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα πιέσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

http://www.lykavitos.gr/2012/11/financial-times_9.html


ΠΗΓΗ : greeknation.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : 

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΟΥ '' ΘΑ'' ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.........
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΝΤ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ FINANCIAL TIMES, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ CIA
ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η ''ΑΝΗΣΥΧΙΑ'' ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ''ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ'' ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ Η ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, 
ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;;;;

ΑΛΒΑΝΙΑ : Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ 2.094 ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ..........ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ;;;;;;;;;

Με αφορμή την 100ή επέτειο από την ίδρυση του αλβανικού κράτους η κυβέρνηση Μπερίσα έδωσε άφεση αμαρτιών σε 2.094 ποινικούς κρατουμένους.
Ορισμένοι από αυτούς είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, σωματεμπορία και συμμετοχή σε κυκλώματα ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπινων οργάνων! Που θα πάνε όλοι αυτοί;


olympia

ΛΑΚΩΝΙΑ : ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.......

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;.....................
............................
Κάποτε θα έρθει ο καιρός που η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα καταφέρει, να μην τολμάμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες, γιατί απλούστατα θα το μετέτρέψουν σε ποινικό αδίκημα. Δυστυχώς ο καιρός πλησιάζει, και αν ισχύει η καταγγελία μητέρας από την Αρεόπολη, τότε είναι ήδη εδώ.

Aπίστευτο σκηνικό στην Αρεόπολη Λακωνίας! Η Γρηγορία Στραβοκέφαλου μητέρα μαθήτριας, έκανε έγγραφη καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας, το Λύκειο Αρεόπολης και το Γυμνάσιο Αρεόπολης, αναφέροντας τα εξής:
"Μετά λύπης μου θέλω να σας πληροφορήσω τα παρακάτω που αφορούν το Λύκειο και Γυμνάσιο Αρεόπολης, και συγκεκριμένα όπως με πληροφόρησε η κόρη μου:

Καθηγήτρια Λυκείου και καθηγητής Γυμνασίου - Λυκείου του Λυκείου Αρεόπολης θεωρεί ότι πρέπει να επιπλήττει μαθήτρια και συγκεκριμένα την κόρη μου για αναρτήσεις σε ιστοσελίδα κοινωνικής Διαδικτίωσης (face book) που κατά τη γνώμη τους εκφράζουν εθνικιστικές -ρατσιστικές τάσεις απειλώντας μάλιστα το παιδί μου με οριστικές αποβολές από όλα τα σχολεία. 

Δεν παρέλειψαν να την παρομοιάσουν με την πρωταθλήτρια Παπαχρήστου λέγοντας ότι θα 
υποστεί αποκλεισμούς από πολλά, και ότι μπορούν να της της χαλάσουν τη διαγωγή από κοσμιοτάτη σε κόσμια ενεργώντας κατά αυτό τον τρόπο παράνομα στο παιδί μου με την ακριβή έννοια της απελής δημιουργώντας της φόβο και ανασφάλεια και διαταραχή της ομαλής σκέψης του. 

Προσέβαλαν την προσωπικότητα του παιδιού μου ενώπιων τρίτων γεμίζοντας το ανασφάλειες και ενοχές για τις πολιτικές πεποιθήσεις και την ελληνική του υπηκοότητα.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επιπλήτουν το παιδί μου για καυγά που είχε με άλλη μαθήτρια εκτός σχολείου αλβανικής υπηκοότητας η οποία την προκαλούσε αρκετές φορές κατά τρόπο ανάρμοστο, αγενή, και εξυβριστικό τόσο για την ίδια όσο και για οικείους της. 

Ερωτάτε έχει δικαίωμα το λύκειο Αρεόπολης καθηγητές και λυκειάρχης να ασχολείται με εξωσχολικά γεγονότα μαθητών απειλώντας μάλιστα με παιδοψυχολόγους τα παιδία, όταν αυτά ως συνηδιτοποιημενα άτομα στην ηλικία των 17 ετών έχουν πολιτική συνείδηση, να τα κρίνουν για αυτή όταν πιθανώς δεν τους αρέσει η θέλουν οι ίδιοι καθηγητές ίσως καθοδηγούμενοι να καταπνίγουν κάθε εθνικιστική άποψη και γνώμη επιβάλλοντας κατά αυτό το ν τρόπο τις δικές τους απόψεις.

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου σε βάρος οποιουδήποτε ξανά καθʼ οποιοδήποτε τρόπο ενεργήσει σε βάρος του παιδιού μου απαιτώντας την παραδειγματική ποινική τιμωρία του. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμώ τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαιτίων επιφυλασσόμενη ποινικού καταλογισμού.
Τέλος στο Λύκειο- Γυμνάσιο Αρεόπολής που συστεγάζονται κυκλοφορεί ,αν δυνατόν καθηγήτρια που προέβηκε σε χειροδικία σε βάρος ανηλίκου μαθήτριας . Είναι δυνατό κυκλοφορεί εκεί χωρίς συνέπειες της πράξης της θέτοντας σε κίνδυνο την αφάλεια των παιδιών μαζί και της κόρης μου ; Τι μέτρα πήρατε η θα πάρετε; Θα ξανακλείσουν τα παιδιά στις τουαλέτες για να αποφύγουν την επίθεση της μαινόμενης καθηγήτριας;

Σας γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση όπως σας προαναφέρω μην τολμήστε ξανά να ασχοληθείτε με της πολιτικές πεποιθήσεις της κόρης μου διότι αυτό δεν σας αφορά διότι δε λαμβάνει χώρα εντός σχολείου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα δώσετε λόγο στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Παρακαλώ για την διεξαγωγή έρευνας και την εγγραφή απάντησή σας".

Το θέμα στην τοπική κοινωνία έχει πάρει διαστάσεις και οι ντόπιοι δηλώνουν έτοιμη να προστατέψουν την μαθήτρια και συμπατριώτισσα τους δηλώνοντας "εδώ είναι Μάνη"

Εάν ισχύει η παραπάνω καταγγελία, περιμένουμε την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας (και φυσικά υπέρ της μαθήτριας).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΣ : ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Στην ελληνική μυθολογία, και γενικότερα στην αρχαία Ελλάδα, με τον όρο Ηρακλείδες αναφέρονται οι γιοί του Ηρακλή και οι απόγονοί τους.

Πολλοί βασιλικοί οίκοι στην αρχαία Ελλάδα ανήγαν την καταγωγή τους μέχρι τον ένδοξότερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, τον Ηρακλή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των βασιλέων της Μακεδονίας, τους οποίους μιμήθηκαν και όλες σχεδόν τις δυναστείες των ελληνιστικών κρατών.

Με τη στενότερη σημασία του όρου, Ηρακλείδες είναι οι απόγονοι του Ηρακλή και της Δηιάνειρας, με την κάθοδο των οποίων στην Πελοπόννησο σχετίζεται η άφιξη των τελευταίων Δωριέων στην Ελλάδα. Αμέσως μετά τον θάνατο του Ηρακλή και την άνοδό του στον Όλυμπο, τα παιδιά του έμειναν χωρίς προστάτη και καταδιώχθηκαν από τον Ευρυσθέα. Κατέφυγαν αρχικώς στον βασιλιά της Τραχίνας, τον Κύηκα, που θυμόταν τις ευεργεσίες του Ηρακλή. Αλλά ο Ευρυσθέας τον ανάγκασε να τα διώξει. Τότε οι Ηρακλείδες πήγαν στην Αθήνα, όπου βασίλευε ο Θησέας (κατ' άλλους οι απόγονοί του), και του ζήτησαν άσυλο, καθίζοντας ως ικέτες στον «Ελέου βωμόν». Ο Ευρυσθέας ζήτησε την παράδοση των «ικετών», ωστόσο ούτε ο Θησέας, ούτε άλλος Αθηναίος δέχθηκε να τους παραδώσει, κι έτσι ο Ευρυσθέας κήρυξε τον πόλεμο στην Αθήνα. Στη μάχη που επακολούθησε στην Αττική, οι Αθηναίοι κατετρόπωσαν τον στρατό του Ευρυσθέως, ο οποίος έχασε τη ζωή του, ενώ σκοτώθηκαν και οι 5 γιοί του. Η νίκη αυτή είχε προφητευθεί από το Μαντείο των Δελφών, που είχε δώσει στους Αθηναίους την υπόσχεση ότι θα νικούσαν αν θυσιαζόταν με τη θέλησή της μία παρθένος από «γένος ευγενών». Η Μακαρία, κόρη του Ηρακλή και της Δηιάνειρας, θυσιάσθηκε τότε θεληματικά για να χαρίσει τη νίκη στα αδέλφια της και τους Αθηναίους.


Από τη στιγμή του θανάτου του Ευρυσθέα και της καταστροφής του στρατού του, οι Ηρακλείδες ήθελαν να επιστρέψουν στην Πελοπόννησο, από όπου καταγόταν ο Ηρακλής, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να γυρίσει εκεί ως τον θάνατό του. Με οδηγό τον Ύλλο κατέλαβαν όλες σχεδόν τις πόλεις της. Αλλά μετά ένα χρόνο περίπου εμφανίσθηκε εκεί μία θανατηφόρα επιδημία και ο χρησμός που ζήτησαν ανέφερε πως αυτή ήταν εκδήλωση της «θείας οργής» επειδή οι Ηρακλείδες είχαν επιστρέψει πριν από τον καθορισμένο «από το πεπρωμένο» χρόνο. Υπακούοντας τότε στη «θέληση των θεών», οι Ηρακλείδες εγκατέλειψαν την Πελοπόννησο και ξαναγύρισαν στην Αττική, όπου εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Μαραθώνα.

(φώτο αριστερά: Ο Ηρακλής με έναν εκ των Ηρακλειδών, τον Τήλεφο (Μουσείο του Λούβρου).

Μόλις απέδραμαν και τα τελευταία ίχνη της τρομερής επιδημίας, ο Ύλλος κατέφυγε στο Μαντείο των Δελφών και ζήτησε χρησμό για το πότε έπρεπε να ξαναγυρίσουν στην Πελοπόννησο. Του δόθηκε τότε ο χρησμός ότι ο κατάλληλος χρόνος θα ήταν «μετά τον τρίτο θερισμό» ή «μετά την τρίτη σοδειά». Ανάμεσα σε όλους τους αδελφούς του, ο Ύλλος ήταν ο πραγματικός κληρονόμος του Ηρακλή και αυτός που είχε ζήσει τον περισσότερο καιρό μαζί του και ανατράφηκε κοντά του. Για τους λόγους αυτούς ο Ύλλος είχε αναγνωρισθεί από τους Ηρακλείδες αρχηγός τους και σε αυτόν είχαν αναθέσει να τους οδηγήσει στην εστία τους. Αμέσως μετά τον χρησμό αυτόν λοιπόν, ο Ύλλος επικεφαλής των αδελφών του επεχείρησε να περάσει τον Ισθμό της Κορίνθου.

Εκεί όμως συνάντησε παραταγμένο τον στρατό του Έχεμος, του βασιλιά της Τεγέας. Αντί για μάχη, προτιμήθηκε από τις δύο πλευρές μία μονομαχία ανάμεσα στους αρχηγούς τους. Σε αυτή σκοτώθηκε ο Ύλλος, κι έτσι οι Ηρακλείδες επέστρεψαν πίσω.

Μετά από πολλά χρόνια, ο εγγονός του Ύλλου Αριστόμαχος ξαναπήγε να ρωτήσει το Μαντείο. Ο χρησμός που του δόθηκε, όπως τουλάχιστον τον κατάλαβε ο ίδιος, έλεγε ότι οι θεοί θα του χάριζαν τη νίκη αν ακολουθούσε την «ευθεία οδό». Πίστεψε ότι η φράση σήμαινε τον Ισθμό και προσπάθησε να τον περάσει, αλλά σκοτώθηκε εκεί. Οι Ηρακλείδες επέστρεψαν στη Στερεά Ελλάδα για μια ακόμα φορά.

Οι γιοί του Αριστομάχου, όταν ενηλικιώθηκαν, απέστειλαν τον πρεσβύτερό τους, τον Τήμενο, ξανά στους Δελφούς, όπου ζήτησε τον ίδιο χρησμό που ζητούσαν οι πρόγονοί του: «Πότε θα έρθει η μέρα του γυρισμού;» Επειδή ωστόσο είχε παρατηρήσει ότι οι προγόνοι του ακολούθησαν τον χρησμό και αυτός είχε σταθεί η αιτία του χαμού τους, ο Τήμενος ρώτησε επιπλέον με πίκρα τον θεό: «Γιατί;» Αυτός του αποκρίθηκε δια της Πυθίας ότι δεν ήταν δικό του το λάθος εάν οι πρόγονοί του δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν σωστά τους χρησμούς. Του εξήγησε όμως λίγο περισσότερο, ότι με τον «τρίτο θερισμό» υπονοούσε την τρίτη γενιά, και με την «ευθεία οδό» τον θαλάσσιο δρόμο ανάμεσα στις ακτές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ο Τήμενος έμεινε ευχαριστημένος από τις διευκρινήσεις του νέου χρησμού. Ο ίδιος και τα αδέλφια του αποτελούσαν πραγματικά την τρίτη γενιά. Αμέσως, οι Ηρακλείδες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν σε μια ακτή της Λοκρίδας τα απαραίτητα για μια θαλάσσια εισβολή και απόβαση πλωτά μέσα. Στην τοποθεσία αυτή υπήρχε μια κωμόπολη που, μετά το στήσιμο των ναυπηγείων εκεί, ονομάσθηκε μέχρι σήμερα Ναύπακτος (από τη λέξη ναυς και το ρήμα πήγνυμι = κατασκευάζω). Ο μύθος μας λέει ότι το χρονικό διάστημα που οι Ηρακλείδες ανέμεναν την κατασκευή των πλοίων, ο νεότερος αδελφός του Τημένου, ο Αριστόδημος, παραφρόνησε και σκοτώθηκε. Ο θάνατός του έγινε η απαρχή μιας σειράς από κακοτυχίες για τους Ηρακλείδες. Ο Παυσανίας όμως στα Λακωνικά μας λέει ότι ο Αριστόδημος σκοτώθηκε στην Λακωνία αφού πρώτα την μοίρασε στους γιους του.

Λίγο αργότερα, μια μέρα έφθασε στο στρατόπεδο των Ηρακλειδών ένας μάντης που ονομαζόταν Κάρνος (απο τα Κάρνεια) και διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί τους. Ωστόσο, η ψυχολογική κατάσταση στο στρατόπεδο ήταν τεταμένη και τώρα πίστεψαν ότι ερχόταν να τους «κάνει μάγια» σταλμένος από τους Πελοποννήσιους. Και ένας Ηρακλείδης, ο Ιππότης, γιος του Φύλα, τον τρύπησε με τη λόγχη του. Τότε ξέσπασε μια αιφνίδια θύελλα και κατέστρεψε τα πλοία που ήταν σχεδόν έτοιμα. Την επόμενη μέρα ένας λοιμός άρχισε να αποδεκατίζει το στράτευμα. Ο Τήμενος έτρεξε ακόμα μια φορά στο περιώνυμο Μαντείο των Δελφών και εξακρίβωσε από τον χρησμό ότι η θύελλα και ο λοιμός ήταν συνέπειες της θεϊκής οργής για τον φόνο του μάντη. Ο θεός προσέθεσε ότι ο φονιάς έπρεπε να εξορισθεί για 10 χρόνια και ότι οι Ηρακλείδες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ως οδηγό στην εκστρατεία τους «ένα πλάσμα με τρία μάτια». Ο Τήμενος υπάκουσε και εξόρισε τον Ιππότη. Τότε πέρασε από εκεί ο Όξυλος, επιστρέφοντας από την Ήλιδα στην πατρίδα του, την Αιτωλία, καβάλα στο άλογό του. Ο Όξυλος ήταν μονόφθαλμος και οι Ηρακλείδες θεώρησαν ότι το μάτι του μαζί με τα δύο του αλόγου του συνιστούσαν τα τρία μάτια του «πλάσματος» που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν. Τον πήραν λοιπόν ως οδηγό για την επάνοδό τους στην Πελοπόννησο, αφού ο Όξυλος δέχθηκε με τον όρο ότι θα τον βοηθούσαν να καταλάβει τον θρόνο της Ήλιδας.

Μετά από όλα αυτά, οι Ηρακλείδες αποβιβάσθηκαν στην Πελοπόννησο και υπέταξαν τους κατοίκους της ύστερα από αρκετές μάχες. Ως επιστέγασμα της τελικής και οριστικής επικρατήσεώς τους, ίδρυσαν ένα βωμό του «Διός Πατρώου».

Στη συνέχεια, οι Ηρακλείδες μοιράσθηκαν μεταξύ τους τις διάφορες περιοχές-βασίλεια της Πελοποννήσου. Υποστηρίζεται πάντως από τους μυθογράφους ότι μόνο τρεις μεγάλες περιοχές μοιράσθηκαν: Η Αργολίδα, η Μεσσηνία και η Λακωνία. Η ορεινή Αρκαδία δεν κατακτήθηκε ποτέ από τους Ηρακλείδες, καθώς εξαιτίας υποτίθεται και πάλι ενός χρησμού αναγκάσθηκαν να κλείσουν ειρήνη με τους Αρκάδες (βλ. και Κρεσφόντης, Κύψελος). Την αιτία όμως αυτής της ειρήνης ο κάθε μυθογράφος τη θεωρεί διαφορετική και φαίνεται λογικό το ότι απλώς οι νέοι κατακτητές δεν θα είχαν κανένα όφελος από την καταπόνηση των στρατευμάτων τους για την κατάκτηση της πλέον ορεινής και άγονης περιοχής της Πελοποννήσου.


Κατάλογος των παιδιών του Ηρακλή

Α) Από τις κόρες του Θέσπιου:
  • Αλοκράτης
  • Αμέστριος
  • Αντιάδης
  • Αντιλέων
  • Αντίμαχος
  • Άντιφος
  • Αρχέδικος
  • Αρχέμαχος
  • Αστυάναξ
  • Άτρομος
  • Βουκόλος
  • Βουλεύς
  • Δυνάστης
  • Εντελίδης
  • Εράσιππος
  • Ευμένης
  • Ευρύθρας
  • Ευρυκάπης
  • Ευρυόπης
  • Ευρύπυλος
  • Θρεψίππας
  • Ιόβης
  • Ιππεύς
  • Ιππόδρομος
  • Ιππόζυγος
  • Κάπυλος
  • Κελευστάνωρ
  • Κλεόλαος
  • Κρέων
  • Λαομέδων
  • Λαομένης
  • Λεύκιππος
  • Λυκαίος
  • Λυκούργος
  • Μέντωρ
  • Νέφος
  • Νικόδρομος
  • Οιστρόβλης
  • Όλυμπος
  • Ομόλιππος
  • Ονήσιππος
  • Πάτροκλος
  • Πολύλαος
  • Τελευταγόρας
  • Τέλης
  • Φαλίας

Β) Από άλλες θνητές:
  • Δηικόων, Θηρίμαχος, Κρεοντιάδης (από τη Μεγάρα)
  • Τληπόλεμος (από την Αστυόχη ή τη Μελίτη)
  • Θεσσαλός (από τη Χαλκιόπη ή την Αστυόχη)
  • Ευήρης (από την Παρθενόπη)
  • Θέσταλος (από την Επικάστη)
  • Ύλλος, Γλήνος, Κτήσιππος, Μακαρία, Ονίτης (ή Οδίτης) (από τη Δηιάνειρα)
  • Αχέλης (ή Αγέλαος) ο Τυρρηνός (από την Ομφάλη)
  • Παλαίμων (από την Αυτονόη)
  • Αντίοχος (από τη Μήδα)
  • Τήλεφος, Τηλέφα (από την Αύγη)

Γ) Από θεές:
  • Αλεξιάρης, Ανίκητος (από την Ήβη)

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ : '' ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ''

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα, η σύναξη της ναζιστικής οργάνωσης-συνέχειας των Αλβανών συμμάχων των ναζί ακυρώθηκε.
Στον υπότιτλο μάλιστα αναφέρεται ότι ακυρώθηκε από “φόβο για τη ζωή των μεταναστών”!! Οι Αλβανοί ομολογούν δηλαδή ότι εντός Ελλάδας βρίσκονται υπάνθρωποι που στελεχώνουν πυρήνες της οργάνωσης υπό τον μανδύα του “μετανάστη”! Οι απόγονοι δηλαδή αυτών που αιματοκύλισαν την Ευρώπη, παρουσιάζονται ως “αθώοι μετανάστες” που “απειλούνται”!

Η είδηση αυτή θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στις Ελληνικές αρχές, ειδικά μετά το βίντεο που παρουσίαζε μέλη της οργάνωσης με εμβλήματα των SS να πυροβολούν την Ελληνική σημαία, σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Αλβανία. Εκτός από τις αυτονόητες ενέργειες εντός Ελληνικού εδάφους, θα πρέπει να γίνουν διαβήματα τόσο στην Αλβανική κυβέρνηση όσο και στους διεθνείς οργανισμούς. Δεν μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθερα κτήνη που απειλούν να “σφάξουν τους Έλληνες”, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί εκατοντάδες στυγνά εγκλήματα, όπου η ζωή των θυμάτων αφαιρείται με ρατσιστικά κριτήρια και όχι για “οικονομικό έγκλημα”. Οι απειλές δηλαδή, ήδη πραγματοποιούνται.


ΠΗΓΗ : greeknation.blogspot.gr 

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΘΡΑΚΗ : 3.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΩΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

............ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.........

Σκληρή απάντηση ετοιμάζει το υπουργείο Εξωτερικών στα παιχνίδια της Τουρκίας στην περιοχή της Δυτικής Θράκης είναι η Αθήνα καθώς οι προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή έχουν προκαλέσει προβληματισμό. 

Ήδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, ανώτερα στελέχη του υπουργείου δεν αποκλείουν την πιθανότητα, εφόσον το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή συνεχίσει να τρομοκρατεί και να απειλεί όσους δεν υπηρετούν τα ανθελληνικά σχέδια του, να υπάρξουν ακόμα και απελάσεις διπλωματών και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο.

Οι πληροφορίες των Παραπολιτικών αναφέρουν ότι συνολικά το τουρκικό κράτος μισθοδοτεί με «μαύρο» χρήμα μέσω του προξενείου περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Δυτική Θράκη, καθένας από τους οποίους αμείβεται με ποσά που ξεκινούν από τα 1.200 και φτάνουν τα 2.000 ευρώ κάθε μήνα. Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται στις υπηρεσίες της Άγκυρας και επιχειρούν να ποδηγετήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα, η συντριπτική πλειονότητα της οποίας συνυπάρχει απολύτως αρμονικά με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής.


ΠΗΓΗ : greeknation.blogspot.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ,
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ,
ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ;;;;;;;;;;;;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ : ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ....

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 


Σχετικά με την πρόκληση του κόμματος των Τσάμηδων “Ερυθρόμαυρη Συμμαχία”, το οποίο διοργανώνει επίσημη εκδήλωση την Κυριακή στις 10:00π.μ. στο κέντρο της Αθήνας, το ξενοδοχείο stanley απαντάει σε όσους επικοινωνούν μαζί του ότι η εκδήλωση έχει ακυρωθεί.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι συνέλληνες να βιαστούν, και να ανακοινώσουν στο διαδίκτυο ότι οι Αλβανοί φοβήθηκαν τις αντιδράσεις και ακύρωσαν την πρόκληση.

 Παρ' όλα αυτά στην επίσημη σελίδα του Τσάμικου κόμματος στο Facebook
 ((http://www.facebook.com/aleancakuqezi ), η οποία αριθμεί 90.000 υποστηρικτές, η πρόσκληση στην εκδήλωση φιγουράρει με μεγάλη αφίσα, εκατοντάδες like και διθυραμβικά σχόλια. Δεν έχει ανακοινωθεί καμία ακύρωση...

 Συμπεραίνουμε πως το πιθανότερο το ξενοδοχείο Stanley σε συνεννόηση με τους Αλβανοτσάμηδες της “Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας”, απαντάει στα τηλέφωνα οτι υπάρχει ματαίωση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Η εκδήλωση συνεχίζει να διαφημίζεται κανονικά από το Τσάμικο κόμμα και οι εσωτερικές τους κινητοποιήσει προφανώς είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εμείς μέχρι να δούμε επίσημη ανακοίνωση ακύρωσης απο την “Ερυθρόμαυρη Συμμαχία” ή μέχρι να δούμε ανακοίνωση απαγόρευσης, όπως οφείλει να εκδώσει η “Ελληνική” κυβέρνηση, θα συνεχίζουμε την κινητοποίηση μας κανονικά. Την Κυριακή 10:00π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο), θα είμαστε παρόντες για να σταματήσουμε την Αλβανική πρόκληση. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση των Αλβανών, τα τελευταία χρόνια. Μέσα στο κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας θέλουν να θέσουν επισήμως θέμα Τσάμικου και Αλβανικής μειονότητας. Έστω και μία πιθανότητα να υπάρχει οτι θα γίνει, δεν πρέπει να το κάνουν ανενόχλητοι... Καλούμε για άλλη μία φορά, Πατριωτικές Οργανώσεις, Φορείς, Β/Ηπειρωτικούς Συλλόγους, Συλλογικότητες και Κόμματα να κινητοποιηθούν.

Όχι απαραίτητα μαζί μας. Οι “ΌΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ” θέλουμε να είναι οι λιγότεροι και οι πιο ασήμαντοι από τους Έλληνες που θα βρεθούν εκεί, για να θάψουν τα ανθελληνικά σχέδια εν τη γενέσει τους... Δεν είναι στην λογική μας να κάνουμε υποδείξεις σε κανέναν, ούτε να κρίνουμε την δράση του, όμως εδώ έχουμε μία πολύ ιδιάζουσα ΠΡΟΚΛΗΣΗ και δυστυχώς από το Πατριωτικό χώρο διακρίνουμε μία νωχελικότητα. ΚΥΡΙΟΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Ή ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ, ΚΟΝΤΡΕΣ Ή ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ! ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!
ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ!! ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

ΠΗΓΗ : eglimatikotita.gr

 

AΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ : Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΚΟΥΡΕΑ

Το αληθινό πρόσωπο του κέντρου της Αθήνας παρουσιάζει το βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ΜΕΚΕΛΕΙΟ αφού ακόμα και από το κρεβάτι του νοσοκομείο ο Έλληνας 45χρονος κουρέας θύμα των Πακιστανών λαθροεισβολέων φοβάται όπως λέει να δείξει το πρόσωπο του για να μην τον εκδικηθούν αργότερα οι αλλοδαποί.

Αυτή είναι η κατάντια της ελληνικής πολιτείας. Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες να μαχαιρώνονται από λαθροεισβολείς και να φοβούνται να ζήσουν  μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και επιχειρήσεις, μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.

Όπως περιγράφει από το κρεβάτι του νοσοκομείο με τα τραύματα του εμφανή στην κάμερα, ο 45χρονος αποκαλύπτει ότι αν και έδωσε στον αλλοδαπό τα χρήματα που ζητούσε ο Πακιστανός τον μαχαίρωσε στην καρδιά τρείς φορές εκφράζοντας το μίσος του.

Σύμφωνα με το θύμα τα ελληνικά μαγαζιά στην περιοχή έχουν εκδιωχτεί από τους αλλοδαπούς και ακόμα και αυτός σκέφτεται να ξανανοίξει το μαγαζί του διότι φοβάται τις συνέπειες από νέες επιθέσεις αλλοδαπών.  Οι Έλληνες μπροστά σε αυτή την εκστρατεία τρόμου φεύγουν από τα σπίτια τους και την θέση τους την καταλαμβάνουν Ασιάτες λαθροεισβολείς.

Την ίδια στιγμή οι «συνεργάτες» των νέων «κατακτητών» της χώρας, οι «προοδευτικοί» άνθρωποι αυτού του τόπου αντί να σωπάσουν για αυτή την  σφαγή που γίνεται και να σταθούν δίπλα στον κάθε Έλληνα βιοπαλαιστή μεροκαματιάρη που αγωνίζεται να επιβιώσει σε αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο περιβάλλον παίρνουν σαφώς το μέρος των λαθροεισβολέων αποκαλύπτοντας με ευκολία την αληθινή τους ταυτότητα.

Αποκαλύπτουν πόσο ανθέλληνες είναι.
Αποκαλύπτουν με τις πράξεις τους ότι όλα αυτά που ισχυρίζονται περι αλληλεγγύης στην εργατική τάξη είναι απλά ψεύδη αφού καμία ανακοίνωση συμπαράστασης για το άτυχο θύμα δεν εκδόθηκε.  

Τουναντίον το «άνθος της ελληνικής νεολαίας» έτρεξε να ετοιμαστεί για μία ακόμη ανθελληνική διαδήλωση συμπαράστασης στους αλλοδαπούς.  Όταν οι αλλοδαποί σφάζουν Έλληνες,  βιάζουν Ελληνίδες κακοποιούν και ληστεύουν απλούς μεροκαματιάρηδες Έλληνες η αλληλεγγύη των «προοδευτικών μυαλών» αυτού του τόπου πάει περίπατο όπως λέει ο λαός. Αν όμως κάποιος αγανακτισμένος Έλληνας αγγίξει έστω και μία τρίχα αλλοδαπού τότε κινητοποιούνται όλοι οι «αλληλέγγυοι χώροι».

Με λίγα λόγια μετά από 70 χρόνια οι συνεργάτες των κατακτητών είναι πάλι εδώ απλά δυστυχώς τώρα το καταλαβαίνουμε….    


ΠΗΓΗ : defencenet.gr

AΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ : ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

                 ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ...........

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα που διατηρούν αλλοδαποί να υποστούν ζημιές. Τα επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας περίπου 100 ατόμων, με αφορμή την επίθεση με μαχαίρι σε ιδιοκτήτη κουρείου στην οδό Μιχαήλ Βόδα, την περασμένη Τετάρτη, με δράστη αλλοδαπό και κίνητρο τη ληστεία.

Κατά τη χθεσινή επίθεση, στη οδό Μιχαήλ Βόδα, αλλά και στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγίου Μελετίου, άγνωστοι έσπασαν ένα μίνι μάρκετ και ένα ίντερνετ καφέ, βιτρίνες, εξοπλισμούς μαγαζιών, αφήνοντας πίσω τους ένα βομβαρδισμένο τοπίο, με αποτέλεσμα πολλοί να ξεκινήσουν πλιάτσικο μέσα στα κατεστραμμένα μαγαζιά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας Αλγερινός δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο αλλοδαπός βρίσκεται εκτός κινδύνου. Αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, καταγγέλλουν επίθεση "ακροδεξιών", ενώ κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την αυξημένη εγκληματικότητα. Τα επεισόδια προκάλεσαν την επέμβαση της Αστυνομίας και την προσαγωγή 12 ατόμων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνεργάτης του "Στόχου" -που ασχολείται πολλά χρόνια με το Βορειοηπειρωτικό ρεπορτάζ- μετά από πληροφορίες που διακινούνταν επικοινώνησε με το ξενοδοχείο Stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη, από την διεύθυνση του οποίου ενημέρωσαν πως η εκδήλωση της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας" που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή σε αίθουσα τους έχει ακυρωθεί από τους διοργανωτές... Αυτό αυτή την στιγμή δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε είναι αν η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλο μέρος κρυφό (γιάφκα) ή θα ακυρωθεί τελείως....
www.stoxos.gr -->

ΠΗΓΗ : eglimatikotita.gr

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ΄ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ / ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ : ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ

'Ένα εξαιρετικά τοξικό βακτήριο από τα ύδατα της Στυγός, ενός από τους ποταµούς που κατά την ελληνική µυθολογία οδηγούσαν στον Κάτω Κόσµο, µπορεί να κρύβεται πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύµφωνα µε οµάδα επιστηµόνων.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συµπέρασµα ρίχνοντας το φως της σύγχρονης γεωλογίας και τοξικολογίας σε πληροφορίες που προέρχονται από την αρχαία γραµµατεία.

Αρχαίες πηγές
Όπως επισηµαίνουν, τόσο ο Ησίοδος όσο και ο Παυσανίας αναφέρουν στα κείµενά τους ότι τα ύδατα της Στυγός ήταν δηλητηριώδη. Σύµφωνα µε τη µυθολογία, οι θεοί έδιναν όρκους στη Στύγα και εάν τους παραβίαζαν έπιναν από αυτά τα ύδατά της ως τιµωρία.
Ο Ησίοδος γράφει ότι όποιος έπινε από τα νερά του ποταµού δεν µπορούσε να κινηθεί, να αναπνεύσει και να µιλήσει για έναν χρόνο. Παρόµοια συµπτώµατα είχε εµφανίσει και ο Μέγας Αλέξανδρος. Αρχικά παρουσίασε υψηλό πυρετό και κοιλιακό άλγος και µπορούσε να κινήσει µόνο τα µάτια του και τα χέρια του πριν πέσει τελικά σε κώµα.

Η εκδοχή της δηλητηρίασης
Η υπόθεση της δηλητηρίασης είχε απορριφθεί από πολλούς επιστήµονες καθώς την εποχή του Αλεξάνδρου υπήρχαν 
ελάχιστα δηλητήρια που προκαλούσαν υψηλό πυρετό. Δεδοµένου, όµως, ότι τα συµπτώµατα που παρουσίασε µοιάζουν µε αυτά που, σύµφωνα µε τη µυθολογία, εµφάνιζαν και οι θεοί όταν έπιναν από τα ύδατα της Στυγός, η δρ Αντριαν Μέιγιορ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήµιο του Στάνφορντ, θεωρεί ότι η υπόθεση της δηλητηρίασης από ένα φυσικό δηλητήριο είναι απολύτως βάσιµη.

Μία διαφορετική προσέγγιση του θανάτου του Αλεξάνδρου
Με αφορμή την πολυσυζητημένη ταινία του Ολιβερ Στόουν το 2004, ο κ. Νίκος A. Παπανικολάου ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα "Το Βήμα" ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον μυστηριώδη θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη. Έγραφε τότε:

"Ο Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα στις 10 Ιουλίου του 323 π.X. και όχι στα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους, όπως αναγράφεται. Αμερικανοί επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τον θάνατό του διεξοδικά αναφέρουν πως οφειλόταν σε αλκοολική ηπατοπάθεια, δηλητηρίαση με αρσενικό ή στρυχνίνη, ηπατίτιδα, περιτονίτιδα, σαλμονέλωση, τραυματισμό και φλεγμονή.

Ο Δημήτρης Τσουτσούλης, Senior registrar του Νοσοκομείου Hammersmith του Λονδίνου, σε άρθρο του στο «Βήμα» της 25ης Οκτωβρίου 1998, αποδίδει τον θάνατο πιθανότατα σε τυφοειδή πυρετό, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ οι οποίοι διατύπωσαν τις απόψεις τους σε τεύχος της επιθεώρησης «New England Journal Medicin» στις 11 Ιουνίου 1998.

Τα περί δηλητηρίασης με στρυχνίνη, που στην εποχή του ήταν άγνωστη, από τη γυναίκα του, τη Ρωξάννη, "επειδή είχε σεξουαλικές σχέσεις τάχα με τον Ηφαιστίωνα", ανήκουν στον χώρο της φαντασίας. H αλήθεια είναι ότι μικρός δεν έδειχνε την προτίμησή του σε γυναίκες, γι' αυτό η μητέρα του Ολυμπιάδα του πήγε τη 17χρονη Καλλίξεινα, στις περιπτύξεις της οποίας έμεινε απαθής. Αλλά στους πολέμους του είχε συντροφιά την εταίρα Θαΐδα, μαζί με την οποία έβαλε φωτιά στα ανάκτορα της Περσίας για να εκδικηθεί τον Ξέρξη που έκαψε την Ακρόπολη.

Επίσης από την αρχαιότητα ακόμη υποστηρίχθηκε η άποψη ότι ο Αλέξανδρος δηλητηριάστηκε είτε από τον Μήδιο είτε από τον γιο του Αντίπατρου, τον Ιόλα, ο οποίος ήταν αρχιοινοχόος του. Ακόμη, ότι σε αυτή τη συνωμοσία έλαβε μέρος και ο Αντίπατρος και πως το δηλητήριο το έστειλε ο Αριστοτέλης, ο δάσκαλός του, επειδή φοβήθηκε για τον εαυτό του μετά την εκτέλεση του Καλλισθένη, που ήταν μαθητής του" (απορριπτέα όμως φαίνεται και αυτή η εκδοχή).

Το χρονικό του θανατου του.

Αμέσως μετά ο κ. Παπανικολάου, παραθέτει τα στοιχεία της δικής του έρευνας: "Από προσωπική έρευνα και με την πολύτιμη συμβολή του αείμνηστου καθηγητή της Χειρουργικής Χαράλαμπου Σμπαρούνη επάνω στα συμπτώματα της πάθησης που προκάλεσε τον θάνατο του Αλέξανδρου οδηγηθήκαμε στην πιθανότερη αιτία που τον προκάλεσε. Ξέρουμε ότι αυτά κράτησαν 14 ημέρες γιατί ο θάνατός του δεν ήταν αιφνίδιος. Ας τα παρακολουθήσουμε.

Την πρώτη ημέρα, 31 Μαΐου (15 Δαισίου) 323 π.X., ύστερα από βαρύ φαγητό και οινοποσία, αισθάνθηκε έντονο πόνο στην κοιλιά και στον θώρακα, που τον ακολούθησε εμετός, ρίγος και πυρετός.

Τη δεύτερη ημέρα αισθάνθηκε εξάντληση, που δεν τον δυσκόλεψε το βράδυ να φάει και να πιει ώσπου να μεθύσει. Ο πόνος στην κοιλιά συνεχίστηκε με αντανάκλαση στον ώμο. Ο πυρετός και το ρίγος εξακολούθησαν.

Την τρίτη ημέρα ο πυρετός παρέμεινε υψηλός και συνοδεύτηκε από ιδρώτα, ρίγος και σωματική κατάπτωση. Την τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη ημέρα η κατάσταση επιδεινώθηκε και, άρρωστος, δεν είχε καλή επικοινωνία. Την όγδοη έφτασε σε προκωματώδη κατάσταση που κράτησε ως τη δωδεκάτη ημέρα. Παρ' όλα αυτά όρισε διάδοχός του να είναι ο «κράτιστος».

Τη δέκατη τρίτη ημέρα η αναπνοή του δυσχεραίνεται και η όψη του παίρνει το χαρακτηριστικό περιτονιδικό προσωπείο, το «ιπποκράτειο προσωπείο», όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην Ιατρική, γιατί πρώτος το περιέγραψε ο πατέρας της Ιατρικής. Τη δέκατη τέταρτη ημέρα, 13 Ιουνίου, πέθανε."

Η πιθανότητα της χολολιθίασης

H συμπτωματολογία της πάθησης του βασιλιά της Μακεδονίας, με τα σημερινά δεδομένα της ιατρικής επιστήμης, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πέθανε από χολολιθίαση, η οποία του προκαλούσε συχνές κρίσεις.

"Είναι γνωστό ότι η χολολιθίαση οδηγεί σε οξεία πυώδη ή σηπτική χολοκυστίτιδα και χολαγγειίτιδα και σε οξεία νεκρωτική ή σηπτική παγκρεατίτιδα. Έτσι γίνεται φανερό ότι αυτή πρέπει να οδήγησε στον θάνατο τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί της αρρώστιας προηγήθηκε βαρύ γεύμα και κατάχρηση οινοπνεύματος και γιατί η εξέλιξή της είχε την τυπική εικόνα της οξείας παγκρεατίτιδας, δηλαδή διαξιφιστικό πόνο στην κοιλιά με αντανάκλαση στον θώρακα, συνοδευόμενο από εμετό, από ρίγος και πυρετό, κολλώδεις ιδρώτες, ωχρότητα, συγχυτική κατάσταση, παραλήρημα και «ιπποκράτειο προσωπείο». Στη ληξιαρχική πράξη θανάτου θα μπορούσαμε σήμερα να αναφέρουμε ως αιτία: οξεία παγκρεατίτιδα", καταλήγει ο καθηγητής.


ΠΗΓΗ : http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ : Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιστορικά στοιχεία

Στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. ιδρύεται στον Κρότωνα, στην κάτω Ιταλία, η πρώτη σχολή φιλοσοφίας του κλασικού κόσμου, το Ομακοείο. Είναι μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο των μυστηρίων και στον κόσμο των ανθρώπων. Αποτελεί την αρχή μιας πλειάδας σχολών φιλοσοφίας που θα δημιουργηθούν αργότερα στην Ελλάδα και στην Ρώμη. Δημιουργός της είναι ο Πυθαγόρας από την Σάμο.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Πυθαγόρας γεννήθηκε στην Σάμο, ανάμεσα στο 592 και το 572 π.Χ. Από μικρός εμφάνισε ιδιαίτερα χαρίσματα που θα προκαλέσουν αργότερα την δημιουργία ενός θρύλου που τον θέλει γιο του Απόλλωνα. Το ίδιο το όνομά του σημαίνει «αυτός που αναγγέλθηκε από την Πυθία».

Παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και στέφεται ολυμπιονίκης στην πάλη.

Ταξιδεύει στην Αίγυπτο και μυείται στα μυστήρια της Μέμφιδος και της Ηλιούπολης. Μετά στην Φοινίκη και στην Χαλδαία όπου διδάσκεται αστρονομία και γεωμετρία. Τέλος φαίνεται ότι ήλθε σε επαφή με τους δρυίδες στη Γαλατία. Επιστρέφει στην Σάμο και ιδρύει μια σχολή καταφέρνοντας να κάνει πάνω από 3000 μαθητές.

Η αίγλη του προκαλεί τις αντιδράσεις της εξουσίας της Σάμου και έτσι αναγκάζεται να φύγει, όπου μετά από ένα αρκετά μακρύ ταξίδι φτάνει στον Κρότωνα και ιδρύει την πασίγνωστη σχολή του γύρο στο 520 π.Χ.

Σε όλη του την ζωή φρόντισε να είναι παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους, κάτι που αποτελεί την βάση του τρόπου διδασκαλίας του.


Η Πυθαγορική διδασκαλία

Η διδασκαλία του είναι μια «φόρμουλα» που θα οδηγήσει τον άνθρωπο στο να κατανοήσει τους νόμους της φύσης και να βελτιώσει και να αναπτύξει τις ικανότητές του.

Η αρχή αυτής της «φόρμουλας» είναι τα Μαθηματικά. Όχι όμως με την σημερινή αντιμετώπιση αλλά με μία θεώρηση που μπορεί να μας οδηγήσει στην πρώτη αιτία των πραγμάτων. Οι αριθμοί είναι Θεοί θα πει αργότερα ο Πλάτωνας, που για πολλούς είναι ο τελευταίος μεγάλος πυθαγόρειος, παρόλο που δεν γνώρισε ποτέ τον Πυθαγόρα. Από τους αριθμούς είναι που αρχίζει το στάδιο της εκδήλωσης του κόσμου.

Ο Πυθαγόρας εκφράζει την δημιουργία του κόσμου ως εξής:

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Τα μαθηματικά είναι το σημείο όπου συναντιούνται και εναρμονίζονται η θρησκεία, η επιστήμη και η τέχνη. Γι' αυτό η διδασκαλία του μπορεί να είναι ολιστική και να περιλάβει αρμονικά, την θρησκευτική αντίληψη, την επιστημονική έρευνα και το πείραμα. Και όλα αυτά διαποτισμένα από ένα σύνολο ηθικών κανόνων που και αυτοί σχετίζονται με μαθηματικά κλειδιά και αριθμούς.

Τα μαθηματικά σύμβολα έχουν μεγάλη σημασία για την Πυθαγορική διδασκαλία γιατί μέσα από αυτά κατάφερναν να «στερεώσουν» στον εκφρασμένο κόσμο οτιδήποτε είχαν καταφέρει να κατακτήσουν. Δηλαδή μπορούσαν να γράψουν, χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά σύμβολα μία ψυχολογική κατάσταση ή μια έκφραση ομορφιάς. Όπως για παράδειγμα ο αριθμός Φ (Φ = 1.62...) που είναι η έκφραση του κανόνα της ομορφιάς της φύσης.

Ο Πυθαγόρας είναι ο ιδρυτής της μουσικής επιστήμης, ο εφευρέτης των συμβόλων που σχετίζονται με τις νότες και τα μουσικά σύμβολα. Το μαθηματικό μέρος αυτής της επιστήμης ονομαζόταν «Αρμονική».

Είναι ο πρώτος που μιλάει για την σφαιρικότητα της γης και ότι αυτή αποτελεί μέρος ενός συνόλου ομόκεντρων σφαιρών όπου οι αποστάσεις μεταξύ τους ρυθμίζονται με μουσικά διαστήματα. Είναι η αρμονία των σφαιρών.


Η Πυθαγορική εκπαίδευση.

Παρόλο που το Ομακοείο λειτουργούσε με κοινοβιακό τρόπο υπήρχαν παράλληλα και δραστηριότητες που απευθύνονταν στο πλατύ κοινό. Αυτές ήταν κυρίως, δημόσιες ακροάσεις, πάνω σε ερωτήματα της καθημερινότητας και σε φιλοσοφικές λύσεις τους. Πόλοι ήταν αυτοί που απλά παρακολουθούσαν χωρίς να επιθυμούν την εφαρμογή των λύσεων στην πράξη. Άλλοι πάλι εμβάθυναν προχωρώντας στην είσοδό τους στην κοινότητα και γίνονταν μαθητές.

Για να γίνει δεκτός μαθητής κάποιος, έπρεπε να περάσει δοκιμασίες, κυρίως ψυχολογικού τύπου. Σκοπός των δοκιμασιών ήταν να μπορέσει να ενεργοποιήσει, την Διάνοια και Ηθική ικανότητα.

Την Διάνοια ώστε να μπορέσει να έχει δική του γνώμη. Και την Ηθική ικανότητα για να θέση αυτή την Διάνοια στο κοινό καλό, ελέγχοντας τις εγωιστικές τάσεις.

Ακόμα στόχος ήταν να σφυρηλατηθεί ο χαρακτήρας του ανθρώπου και να αναπτύξει την ανδρεία, την δύναμη, την ηρεμία και τον αυτοέλεγχο. Για παράδειγμα, τον έβαζαν για λίγες ημέρες μόνο του, σ' ένα δωμάτιο, με λίγο φαγητό και λίγο νερό. Ακόμα του έδιναν μια πινακίδα με κάποιο γεωμετρικό σύμβολο χαραγμένο επάνω της. Αφού διαλογιζόταν τον έφερναν στο αμφιθέατρο, όπου μπροστά σε πολλούς παλιότερους μαθητές, θα έπρεπε να παρουσιάσει τι κατάλαβε. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης το ακροατήριο τον αποδοκίμαζε με διάφορους τρόπους. Με αυτή την δοκιμασία ο υποψήφιος μπορούσε να ελέγξει το ελάττωμα της υπεροψίας.

Στα πλαίσια των μελών υπήρχαν τρεις βαθμοί. Ο Νεόφυτος, ο Ακουσματικός και ο Μαθηματικός.

Στον βαθμό του Νεόφυτου οι δοκιμασίες ήταν λεπτότερες και κυρίως πάνω στην φαντασία του. Αποσκοπούσαν στο να αναπτυχθεί η δημιουργική φαντασία απομονώνοντας και περιορίζοντας την φαντασιοπληξία. Η δημιουργική φαντασία διαφέρει από την φαντασιοπληξία στο ότι είναι ελεγχόμενη, έχει στόχο και δίνει πρακτικά αποτελέσματα. Αντίθετα η δεύτερη μας παρασύρει σε ουτοπικούς συνειρμούς που είναι εντελώς ανεφάρμοστοι.

Το επίπεδο αυτό ολοκληρωνόταν όταν ο μαθητής κατάφερνε να «στερεώσει τις συγκινήσεις και τα συναισθήματά του». Όταν μπορούσε να τα ελέγξει και να τα κατευθύνει.

Αφού είχε μάθει να υπερισχύει στις υπερβολικές και αρνητικές όψεις της προσωπικότητάς του πέρναγε στο επίπεδο του Ακουσματικού. Η διάρκεια αυτής της φάσης ήταν περίπου πέντε χρόνια και ήταν υποχρεωμένος να κρατάει σιωπή. Έτσι μάθαινε πως να βελτιώνει και να χειρίζεται τις δικές του δυνάμεις και αρετές.

Γεωμετρία θα άρχιζε να μαθαίνει από τα 28 χρόνια του και μετά. Μέχρι τότε, η εκπαίδευση στόχευε στην διαπαιδαγώγηση της προσωπικότητάς του. Στα 28 χρόνια (7 Χ 4 = 28) συμπληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος ζωής για τον άνθρωπο. Επτά χρόνια για κάθε ένα από τα σώματα της προσωπικότητας. Τα σώματα αυτά είναι α) το φυσικό, β) το ζωτικό, γ) το συναισθηματικό και δ) το συγκεκριμένο νοητικό.

Αφού είχε διαπαιδαγωγήσει την προσωπικότητα ο μαθητής τότε μπορούσε να εμβαθύνει, ελαχιστοποιώντας τις περιπτώσεις παρερμηνείας, σε θέματα της φύσης και του Θείου.

Μετά και από αυτό το στάδιο της εκπαίδευσης μπορούσε πάλι να ενταχθεί στην κοινωνία των ανθρώπων (δηλαδή να είναι πολιτικός ή πολίτης ή πολιτικό άτομο) για να μπορέσει να είναι περισσότερο χρήσιμος. Πολιτικός για τους πυθαγόρειους ήταν ο άνθρωπος που αφού είχε διδαχθεί την φιλοσοφία, επέστρεφε στον κόσμο για να είναι χρήσιμος στους άλλους. Δεν ενδιαφερόταν για αξιώματα και εξουσίες αλλά για την βελτίωση της κοινωνίας.

Αυτός που επέλεγε να γίνει πολιτικός δεν μπορούσε να περάσει στο στάδιο του Μαθηματικού. Δηλαδή αυτού που μπορεί να παραδίδει μαθήματα, να διδάσκει. Αυτοί που μπορούσαν είχαν και το πλεονέκτημα ότι μπορούσαν να ζουν κοντά στον Πυθαγόρα.

Ύψιστη σημασία για τους πυθαγόρειους είχαν η φιλία και η συντροφικότητα. Θεωρούσαν ότι σ' αυτά τα στοιχεία καθρεπτιζόταν η παγκόσμια αγάπη.

Ήταν «δεμένοι» από τον όρκο του μυστικού πάνω στην ανώτερη διδασκαλία, τις τελετές και τα ιερά σύμβολα.

Ο Πυθαγόρας πρόσφερε στην ανθρωπότητα ένα ‘‘επιτυχημένο πείραμα'' γι' αυτό που αργότερα ο Πλάτωνας θα ονομάσει: εκπαίδευση με Γυμναστική και Μουσική.

Παρόλο που η σχολή του Κρότωνα έπαυσε να λειτουργεί με βίαιο τρόπο, η φήμη των πυθαγορείων εξακολούθησε να υπάρχει και να επηρεάζει τον τότε κόσμο. Έτσι ενάμιση αιώνα αργότερα ένας άλλος μεγάλος άνθρωπος θα επηρεαστεί από τον πυθαγορισμό και θα συμβάλει και αυτός με την σειρά του στην εξέλιξη του ανθρώπου. Φυσικά δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή της ακαδημίας, τον Πλάτωνα.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ
του ΚΕΝΕΘ ΓΚΑΡΘΙ εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

2. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ
του J.S. Morrison εκδόσεις ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ

3. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
του J.S. ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΜΠΡΙΝ εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ ΚΛΑΣΙΚΑ

4. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Η Ιστορία της Φιλοσοφίας

ΠΗΓΗ : http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr

ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ / ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ 


Μια άλλη απόδειξη της προς βορρά επεκτάσεως των πανάρχαιων Ελλήνων αποτελεί η αρχαιοελληνική παράδοση για τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων,

τα οποία έπρεπε να παραλάβει ο Ηρακλής κατόπιν εντολής του Ευρυσθέα. Όλοι σχεδόν οι συγγραφείς από την αρχαιότητα ως σήμερα μπερδεύοντας

την λέξη εσπερίς με την Δύση, νόμισαν ότι ο Ηρακλής κινήθηκε δυτικά και ότι ο κήπος των Εσπερίδων ήταν η Ταρτησσός (Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβασις, Β.16,5). Ο R. Graves μάλιστα στο έργο του "Ηρακλής ο Συνταξιδιώτης μου" ταυτίζει τις Εσπερίδες με τις Βαλεαρίδες νήσους,ενώ άλλοι πιο τολμηροί με την Αμερική! Όλες όμως οι προαναφερθείσες απόψεις είναι αναπόδεικτες. Ο κήπος των Εσπερίδων βρισκόταν στην Β.

Ευρώπη, στην χώρα των Υπερβορείων, όπως αποδεικνύεται απ' τα κάτωθι στοιχεία:

Α) Ο Αριστέας στα Αριμάσπεια έπη, γράφει ότι πέραν από τους Αριμασπούς βρίσκονται οι γρύπες που φυλάσσουν τον χρυσό και τέλος πέρα από αυτούς οι Υπερβόρειοι (Ηρόδοτος, Δ, 13). Σύμφωνα με την θεογονία του Ησιόδου (211-335)μαζί με τις Νύμφες τα μήλα (= τα κοιτάσματα χρυσού) των Εσπερίδων φρουρούσε ο εκατοντακέφαλος δράκος, ο Λάδων. Άρα ο κήπος των Εσπερίδων βρισκόταν κοντά στην χώρα των Υπερβορείων.

Β) Αυτό το επιβεβαιώνει και ο Απολλόδωρος: "Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων ήσαν επί του
Άτλαντος εν Υπερβορείοις" (III, 13, 18). Ο

 Απολλόδωρος περιγράφει ως εξής την πορεία του Ηρακλή: Φθάνει στον Καύκασο και ελευθερώνει τον Προμηθέα, και από εκεί ανεβαίνει προς την χώρα των Υπερβορείων και παραλαμβάνει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων από τον Άτλαντα.

Γ) Σύμφωνα μ' όλες τις παραδόσεις ο Ηρακλής, για να βρει τα μήλα των Εσπερίδων, ξεκίνησε απ' τον Ηριδανό, ο οποίος ήταν ποταμός της χώρας

των Κελτών. Ο Ηρόδοτος παρουσιάζει κάποιες αρχαίες παραδόσεις για το πού βρισκόταν ο Ηριδανός, χωρίς να τις αποδέχεται: "Κάποιος ποταμός που ονομάζεται από τους βαρβάρους Ηριδανός, χύνεται στην βόρεια θάλασσα, από την οποία λένε ότι έρχεται το ήλεκτρον" (Θάλεια,115).

Εκεί, όπως μας πληροφορεί ο Διόδωρος ο Σικελιώτης "κατέσφαξαν τον Υπερίονα, και τον Ήλιο, πού ήταν ακόμη παιδί τον έριξαν στον ποταμό Ηριδανό" (Γ, 57). Στις εκβολές του μάλιστα έπεσε ο Φαέθων (Ε, 23). Ο Ηρόδοτος λοιπόν ομιλεί για βόρεια θάλασσα.

Δ) Ο Ησίοδος παρουσιάζει τις Εσπερίδες τέκνα της Νυκτός πού κατοικούν στον "ξακουστό Ωκεανό" ("Νύξ δε έτεκε Εσπερίδας, αις μήλα πέραν κλυτού Ώκεανοίο χρυσέα καλά μέλουσι φέροντα τε δένδρεα καρπόν", 211-215). Όλοι σχεδόν οι ερευνητές πιστεύουν ότι ομιλεί για τον  Ατλαντικό Ωκεανό, όμως, όπως είδαμε στην αρχή του άρθρου αυτού, οι Αργοναύτες περνώντας την χώρα των Υπερβορείων έφθασαν στον ωκεανό,πού ονομαζόταν "νεκρή θάλασσα". Αυτός πιθανότατα είναι ο ξακουστός ωκεανός του Ησιόδου. Οι Εσπερίδες ονομάζονται "τέκνα της Νύκτας",
διότι βρίσκονται κοντά στον βόρειο παγωμένο ωκεανό, όπου σύμφωνα με τον Ηρόδοτο "οι άνθρωποι κοιμούνται 6 μήνες" (Δ, 25).
ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΟΓΑ

Ε) Τα μήλα των Εσπερίδων και οι Υπερβόρειοι βρίσκονταν πιιθανότατα στην Φινλανδία, και μάλιστα στη νότια Φιλανδία μεταξύ των περιοχών Savo Kad Karjala, στις οποίες υπάρχουν 120 λίμνες απ' όπου εξορύσσεται χρυσός (Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια). Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα της σημαντικότερης λίμνης της περιοχής αυτής, Ladoga, ομοιάζει ηχητικά με τον δράκο Λάδωνα. Αυτό φαίνεται και απ' το γεγονός ότι στην Φινλανδική μυθολογία υπάρχει νύμφη ονόματι Kratti, που φύλαττε τον θησαυρό του χρυσού, ή οποία δεν είναι άλλη από την Εσπερίδα Κρήτη.


Ίσως και η νύμφη Melatar αποτελεί παραφθορά του "μήλα τηρούσα".

Κατά την αρχαιοελληνική μυθολογία οι Εσπερίδες είχαν ως γονείς εκτός από την Νύκτα, τον Φόρκυνο και την Κητώ. Απ' τον Φόρκυνο (ενδέχεται να )προήλθε ο Φινλανδικός δαίμων Perkunas και από την Κητώ η νύμφη Kaitas.


Απ' αυτά συμπεραίνουμε ότι ο Ηριδανός, ο οποίος κατέληγε στην Βόρεια θάλασσα και απ' όπου προερχόταν το ήλεκτρο πρέπει να βρισκόταν στην επαρχία Samland της ανατολικής Πρωσίας, όπου υπάρχει ακτή ονόματι "ακτή του ήλεκτρου". Μάλλον έκανε λάθος ο Απολλόδωρος, όταν έγραφε,ότι μετά τον Ηριδανό ο Ηρακλής επισκέφθηκε την Λιβύη, αφού η αρχαιοελληνική παράδοση πιθανότατα θα εννοούσε την χώρα των Liivi (Λιβίων και όχι Λιβύων) της Φινλανδίας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Αν αποδειχτεί λοιπόν ότι οι Έλληνες είχαν φθάσει στην Φινλανδία και ότι η γλώσσα τους και η μυθολογία τους είναι ελληνογενής(έχει στοιχεία ), θα είναι η σημαντικότερη απόδειξη για την άφιξη των Ελλήνων στην Β. Ευρώπη. 

Αψευδής μάρτυρας της αφίξεως των Ελλήνων στην Φινλανδία (θα μπορούσαν να ) είναι τοπωνύμια και εθνικά ονόματα των Φιλανδών, τα οποία(ενδέχεται να… ) είναι ελληνικής προελεύσεως:

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ Η ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

- Als: νησί της Δανίας. Ετυμολογείται εκ του άλς, αλός (θάλασσα)

- Kimi: επαρχία της Ν.Α. Φινλανδίας. Πρβλ. Κύμη Ευβοίας

- Salo: πόλη της Φινλανδίας

- Sala: πόλη της Σουηδίας Πρβλ. Σάλα Φρυγίας

- Hamina: (προφορά χέμινα) Περιοχή της Φινλανδίας, όπου κατοικούν οι Hama (= χέμε), το όνομα των οποίων σημαίνει "κάτοικοι λιμνών". Πρβλ.

Αίμονία (= χεμονία) της Θεσσαλίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ηρόδοτο η Θεσσαλία ήταν λίμνη ("την δε θεσσαλίην λόγος εστί TO παλαιόν είναι λίμνην" Η 129), αυτό άλλωστε φανερώνει και το ίδιο το όνομα της: Θεσσαλία εκ του θέσις αλός. Δεδομένου ότι ή Θεσσαλία ήταν λίμνη σε πανάρχαια (προ του κατακλυσμού του Δευκαλίωνος) εποχή, (ενδεχομένως μπορούμε να … )συμπεραίνουμε ότι η άφιξη των Θεσσαλών (= κατοίκων των λιμνών) Ελλήνων στην Φιλανδία έγινε πριν την μετατροπή της περιοχής σε στεριά. Άλλη μια (πιθανή) ένδειξη ότι οι Θεσσαλοί είχαν φθάσει στην Φινλανδία, είναι ότι το τοπωνύμιο τους Εστιαιώτις εμφανίζεται στην περιοχή αυτή: πρβλ. Εστονία και Esti, ονομασία κατοίκων της Φινλανδίας.
 ΑΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ 

- Bjarmer: πρλβ. Βέρμιον όρος Μακεδονίας.

- Kainu: φινλανδικός λαός πού κατοικεί στις όχθες του Βοττνικού κόλπου. (πιθανά) Το όνομά τους δεν είναι παρά παραφθορά του εθνικού θρακικού ονόματος Καινοί (Στράβων).

- Kur : κατοικούν στα παράλια της Κουρλανδίας. (πιθανά) Το όνομά τους προέρχεται είτε από τους Κουρήτες της Κρήτης, είτε από τους Κουριείς της Κύπρου.

- Karja : κατοικούν κοντά στη λίμνη Ladoga. Πρβλ. Κουρία των Μεγάρων και της Μικράς Ασίας. (πιθανά) Και ο ποταμός Ladoga είναι παραφθορά του μυθολογικού δράκου Λάδωνα, πού φρουρούσε το χρυσάφι του κήπου των Εσπερίδων.

Η μυθολογία επίσης των Φιλανδών, όπως και η θρησκεία τους, είναι ή εχει πιθανά στοιχεία αρχαιοελληνικής προελεύσεως. Αυτό φάνηκε και από την ταύτιση των νυμφών της Φινλανδίας με τις Εσπερίδες νύμφες. Οι ομοιότητες όμως δεν περιορίζονται εκεί.  Οι Φιλανδοί επίσης ονομάζουν τον θεό Jen. Ο Jen είναι Ο Ζευς των Ελλήνων (Ζευς > γεν. Ζηνός, Ζενός). Η μετατροπή του ζ (Ζευς) σε j (Jen) δεν πρέπει να μας ξενίζει:
Ο Ζευς- πάτερ των Ελλήνων εμφανίζεται στους Λατίνους ως Jupiter.

Αλλά και άλλοι θεοί του φινλανδικού πανθέου (πιθανά) έχουν ελληνική προέλευση.

Ο θεός του ήλιου στους Φινλανδούς ονομάζεται Ροίνο, το οποίο είναι αντιγραφή του επιθέτου του θεού του Ήλιου των Ελλήνων "Φοίβος".

Ο γιος του θεού Ήλιου των Φινλανδών ονομάζεται Panu. 

Δενπρέπει να έχει σχέση με τον θεό Πάνα, αλλά με τον Φαναίο Απόλλωνα.

Kuu είναι ο θεός της Σελήνης, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη λέξη κύων, πού ήταν επίθετο της θεάς της Σελήνης Εκάτης.

Την ελληνικότητα της γλώσσας των Φινλανδών απέδειξαν οι Σ. Δωρικός - Κ. Χατζηγιαννάκης στη μελέτη τους "Centum-Satem. Ο μύθος των Ινδοευρωπαίων", Ίχώρ, τ. 5. Στην παρούσα εργασία θα ήθελα να προσθέσω τις εξής λέξεις:

ΦΙΛΑΝΔΙΚΑ = ΕΞΗΓΗΣΗ >ΕΡΜΗΝΕΙΑ>ΕΤΥΜ. 

akka = …………...γύναιον < ακκώ = γύναιον, ακκίζομαι = γυναικίζομαι

aro = ……………..αγρός < ρίζα άρ= γη και άρούς = λιβάδι (Ησύχιος)

askare = …………άσκηση < άσκησις, ασκέω-ώ

elo = ……………..τροφή < έλυμα (Κατά τον Ησύχιο έλυμα ήταν τροφή των Λακώνων από σιτάρι)

hamara = ………..λυκαυγές < ημέρα � αμέρα

heppo = …………άλογο < ίππος

humina = ……….ύμνος < ύμνος (χύμνος)

kalamies =……… ψαράς < καλαμεύς (ψαράς)

lampo = …………θερμότητα < λάμπω

lirina = …………..φλυαρία < λήρος (= φλύαρος )

mykka = …………άφωνος < μυκός (=άφωνος). (Από εκεί και το νεοελληνικό μουγκός.)

pera = ……………τέλος < πέρας

tuuli = …………...άνεμος < θύελλα

vuori = …………..βουνό < όρος (Fόρος).

Τι να ερευνήσει κανείς από το φινλανδικό λεξιλόγιο; Υπάρχουν (ίσως ) Ελληνικές λέξεις που έχουν παραμορφωθεί τόσο, ώστε να χρειάζεται μια περεταίρω ειδική ανάλυση.

 Ας δούμε για παράδειγμα την λέξη hurskas που σημαίνει θρήσκος. Παράγεται από τις λέξεις θρησκεία και ερεσκίη (=θρησκεία κατά τον Ησύχιο):Fερεσκία (ερεσκίη) θερεσκεία (θρησκεία σύμφωνα με τους κανόνες της Γραμμικής Β)

res - ligio (λατινική λέξη)

Furus-kas > hurus - kas > hurs - kas (φινλανδική). Εκ τούτου φαίνεται ότι η λέξη hurskas είναι προμυκηναϊκή. 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τα κοινά στοιχεία στην γλώσσα, στην θρησκεία και εν γένει στον πολιτισμό των Ευρωπαίων οφείλονται στις επεκτάσεις αυτές των Αιγαίων

κατά την απώτατη προϊστορία και όχι σε μεταναστεύσεις ενός ανύπαρκτου λαού, προϊόν φαντασίας των γλωσσολόγων του περασμένου αιώνα, των Ινδοευρωπαίων.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι θρησκευτικά σύμβολα του μινωικού πολιτισμού (διπλός πέλεκυς, ταύρος κ.λπ.),  εμφανίζονται διάσπαρτα σε όλη την Ευρώπη κατά τη Μέση Νεολιθική εποχή.

Ο Alain Danielou αναλύοντας στο έργο του "Shiva and Dionysus" (σελ. 168) τον περίφημο "Γίγαντα του Cerne Abbas" - τον οποίο ο Stukeley από το 1764 ταυτοποιούσε με τον Ηρακλή, επειδή κρατούσε ρόπαλο και το όνομα του Helis ήταν παραφθορά του Hercules - παρατηρεί: Όλα τα σύμβολα (ταύρος, φαλλός, κριός, όφις) ευρίσκονται σε πολιτιστικά και γεωργικά κέντρα του 6000 π.Χ. πού είναι εξαπλωμένα από την Ευρώπη και την Αφρική ως την Ν.Α. Ασία. Ο νέος και γυμνός ιθυφαλλικός θεός υπάρχει σε όλες τις περιόδους της προϊστορικής Ευρώπης, από τον

Πρωτο-Σέσκλο και το Starcevo (6000 π.Χ.) ως το Διμήνι και την περίοδο Vinca της Ρουμανίας, όπου η αρχαιολογική έρευνα απεκάλυψε νεκρούς σε στάση Γιόγκα. Αμέτρητες(πιθανά) ομοιότητες στους μύθους και την εικονογραφία δεν αφήνουν (πιθανά) αμφιβολία για την αρχική ενότητα της αρχαίας θρησκείας και της ευρείας εξαπλώσεως της επιρροής της. Το μεγάλο αυτό πολιτιστικό ρεύμα εκτεινόταν από την Πορτογαλία ως το Μπαλί".

Κυρίαρχος λαός της Ευρώπης λοιπόν κατά την απώτατη προϊστορία ήταν οι Έλληνες - Πελασγοί. Στην κυτταρική μνήμη της πελασγικής καταγωγής

των Ευρωπαίων πρέπει να αποδοθεί και η Αναγέννηση, η αναγέννηση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Το γεγονός της προϊστορικής επεκτάσεως των Ελλήνων θα γίνει με τον καιρό αποδεκτό απ' την πανεπιστημιακή κοινότητα, εφ' όσον στηρίζεται σε αδιάβλητα στοιχεία και όχι σε  αοριστολογίες και εικασίες, στις οποίες στηρίζεται η ινδοευρωπαϊκή θεωρία. Είναι καιρός οι Ευρωπαίοι να παραδεχθούν τις πελασγικές καταβολές τους.

Του Μάριου Δημόπουλου - Απολλώνιου (Περιοδικό «Ιχώρ», τ. 7, Μάρτ. 2001) 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ"

ΦΕΙΔΙΑΣ ΒΟΥΡΛΑΣ
Ελληνικό Χρονολόγιο

ΠΗΓΗ : http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΘΗΝΑ : ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ : 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ STANLEY
( ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ )

Στην Αθήνα θα πάνε μέλη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Αλβανίας "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", για να πουν ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο facebook, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη) πραγματοποιεί συγκέντρωση. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θεωρεί, άκουσον άκουσον, ότι Αλβανία είναι η Ήπειρος και όλη η βορειοδυτική Ελλάδα (νομοί Φλώρινας – Καστοριάς).

 Το ελληνικό κράτος και η ελληνική διπλωματία, πρέπει να βγουν από την απέραντη νηφαλιότητά τους και να αντικρούσουν τώρα τον παράλογο και καθαρά επιθετικό ψευδοαλυτρωτισμό. Τα μέλη της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», επιδίδονται σε ένα σκληρά ανθελληνικό προπαγανδιστικό πόλεμο, αποκαλούν «αιμοσταγείς τους Έλληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων», αν είναι δυνατόν(!) και τονίζουν για Ήπειρο και τους δύο δυτικομακεδονικούς νομούς: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές, που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών". Με θράσος ισχυρίζονται ότι"η μη καταγραφή των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν". Αυτά αποτελούν ανεπίτρεπτες προκλήσεις, που πρέπει να σταματήσουν.

ΠΗΓΗ : ellhnografos.blogspot.gr



ΡΟΔΟΠΗ-ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ : ΣΥΧΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

Θύματα λεκτικής και σωματικής βίας από μετανάστες έχουν πέσει, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, αστυνομικοί της Α.Δ. Ροδόπης που έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη των μεταναστών, περίπου 500 στον αριθμό, που παραμένουν μέχρι και σήμερα στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής. Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, η πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κα Σταυρούλα Τζατζανά λέει ότι στο χώρο της Αστυνομικής Σχολής, που κρατούνται οι μετανάστες, γίνονται συχνές και πυκνές εξεγέρσεις τις οποίες οι αστυνομικοί λόγω έλλειψης δύναμης αλλά και της ακαταλληλότητας του χώρου δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου για άμεση επαναλειτουργία της Σχολής και ταυτόχρονη απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών απ’ αυτή, μέχρι και σήμερα 500 μετανάστες κρατούνται στις εγκαταστάσεις της Σχολής, η οποία δεν πληροί τις προδιαγραφές, όπως επανειλημμένως έχει επισημανθεί, για να λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης ενώ την φύλαξη των λαθρομεταναστών έχουν αναλάβει μόλις 25 αστυνομικοί υπάλληλοι.


 Ήδη βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίσημη ημερομηνία διεξαγωγής της ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων δόκιμων αστυφυλάκων για την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο και ο μεγαλύτερος όγκος των μεταναστών δεν έχει απομακρυνθεί από τους κοιτώνες της Σχολής. Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Ροδόπης κρούουν τον κώδωνα για το ενδεχόμενο της παράλληλης λειτουργίας της Σχολής ως Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών και ως Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως αυτό τους βρίσκει αντίθετους ενώ εμφανίζονται πρόθυμοι να προσφύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη.                   

ΠΗΓΗ : eglimatikotita.gr

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ : ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ : ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΤΟ ΘΥΜΑ

Πανικός επικρατεί αυτήν την στιγμή στον Αγ. Παντελεήμονα στην οδό Μιχαήλ Βόδα μετά από επίθεση αλλοδαπών σε κομμωτήριο.
Οι αλλοδαποί έσφαξαν τον κομμωτή, έσπασαν το μαγαζί και έφυγαν, σύμφωνα με το eglimatikotita.gr
Στο σημείο έχουν σπεύσει μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους οι βουλευτές Παναγιώταρος και Μπαρμπαρούσης και 500 περίπου κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, το κομμωτήριο ήταν το τελευταίο ελληνικό της περιοχής και μιλάνε για ανταγωνισμό και στο ότι οι Αλλοδαποί κάνουν προγκρομ στους Έλληνες, δηλαδή προσπαθούν να διώξουν στην περιοχή ότι είναι ελληνικό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr