Ώρα

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΑ : ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ...!!!!


Φαίνεται ότι αντιστρέφονται πλήρως τα πράγματα στην Συρία, υπερ του καθεστώος Άσαντ αυτή την φορά: Δεάκδες αξιωματικοί του αντιστασιακού Ελεύθερου Συριακού Στρατού δήλωσαν ότι καταθέτουν τα όπλα τους και περνούν στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ!

Ένας από τους λιποτάκτες – ο συνταγματάρχης Χαλέντ αλ Ζαλέμ καταδίκασε «τη χρήση όπλων από τους συμπατριώτες του ενός κατά του άλλου» και κάλεσε τους αντάρτες «να αναγνωρίσουν το λάθος τους που οδήγησε την Συρία στο χάος και στην είσοδο στην χώρα διαλυτικών για την ενότητά της, στοιχείων». Στο επιτελείο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ο Χαλέντ αλ Ζαλέμ κατείχε μία από τις καθοδηγητικές θέσεις.

Στο πλευρό των συριακών αρχών επέστρεψαν μόνο τις τελευταίες εβδομάδες επίσης 11 στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι πρώην αντάρτες -πέντε στρατιωτικοί και έξι πολίτες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


 

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ : ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ.../ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ.../ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


"Παράπλευρες" αλλά πολύ ουσιαστικές και επικίνδυνες "απώλειες" γα την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κομίζει η οικονομική κρίση, δικαιώνοντας όπως φαίνεται τα αγγλοσαξονικά think tanks τα οποία προβλέπουν μείζονες κοινωνικές-εθνοτικές αναταραχές με άμεσο αντίκτυπο στο τομέα της ασφάλειας ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Η χθεσινή διαδήλωση 1,5 εκατ. Καταλανών που ζητούσν την απόσχισή τους από την Ισπανία είναι μόνο το πρελούδιο αυτού που θα ακολουθήσει σε όλη την Ευρώπη, είτε υπό την μορφή αιτημάτων απόσχισης είτε με την μορφή μειονοτικών ταραχών. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βαρκελώνης 1,5 εκατ. διαδηλωτές  πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στη Βαρκελώνη για να απαιτήσουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Οι διαδηλωτές με συνθήμαστα όπως FREE KATALONIA κατηγορούσαν την κεντρική κυβέρνηση στην Μαδρίτη ότι έχει οδηγήσει Καταλονία στο φαύλο κύκλο της κρίσης.

Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της Καταλονίας είναι 7,5 εκατ. κάτοικοι οπότε μία διαδήλωση 1,5 εκατ. ατόμων αναπόφευκτα θα έπρεπε να προβληματίσει όχι μόνο της Μαδρίτη αλλά και τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Σημειώνεται ότιο αντίστοιχη διαδήλωση με το ίδιο αίτημα είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο χρόνια το καλοκαίρι του 2010, αλλά με το ένα τρίτο των συμμετεχόντων χθες..

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν τα σύννεφα και για την διατήρηση της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου με την κυβέρνηση της Σκωτίας να ετοιμάζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το Φθινόπωρο του 2014 για το αν διατηρηθεί η ένωση με την Αγγλία που ισχύει από το 1707. Βασικός λόγος και σε αυτή την περίπτωση είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία.

Επιπλέον τριβές είχαν προκύψει πρόσφατα στην συμβίωση των Βαλώνων και των Φλαμανδών στο Βέλγιο, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές στην Ιταλία που μιλάνε για τον αδικημένο βορά ο οποίος πληρώνει τα λάθη του νότου. 
Σε γενικές γραμμές αυτή την περίοδο, αυτή την στιγμή η Ευρώπη κινδυνεύει να μετατραπεί σε μία ένωση μικρών αδύναμων κρατών τα οποία θα έχουν προκύψει από την διάσπαση κρατών με επίσημο ή
ανεπίσημο  ομοσπονδιακό χαρακτήρα όπως η Ισπανία και η Βρετανία. 


Οι γραφειοκράτες της ΕΚΤ και της ΕΕ θα πρέπει να αντιληφτούν ότι προς όφελος της αυστηρής οικονομικής πολιτικής της περιστολής των δαπανών και την ύφεσης τελικά θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική ενότητα όχι μόνο της ΕΕ αλλά και των ίδιων των κρατών μελών της και αυτή η πολιτική μπορεί τελικά να οδηγήσει σε καταστάσεις που μέχρι σήμερα βλέπουμε στην Β. Αφρική και στην Μέση Ανατολή.

Στην Ελλάδα ήδη έχει ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό το εξτρεμιστικό κίνημα των υποκινούμενων από την Άγκυρα μουσουλμάνων της Δ.Θράκης (για την ακρίβεια μια μικρή μειοψηφία των νοματαγών Ελλήνων μουσουλμάνων) και εκμεταλλευόμενη η Άγκυρα την οικονομική καταστροφή που έχει αποσαθρώσει την κοινωνία ρίχνει άφθονο χρήμα και βρίσκει πρόθυμα ώτα για τις ύπουλες μεθοδέυσεις της.

Και το ερώτημα όλων των χωρών που πλήττονται βαριά από την κρίση την ώρα που η Γερμανία θησαυρίζει από αυτήν είναι: 

"Αξίζει να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, αφού όλα αυτά που μας παίρνουν υποτίθεται ότι ήταν το κέρδος για να συμμετάσχει μια χώρα στην Ένωση και να στερηθεί ένας μέρος της εθνικής της κυριαρχίας;" Ή είναι καλύτερα να ακολουθήσουμε έναν εθνοκεντρικό δρόμο όπου εμείς θα αποφασίζουμε για την τύχη μας και όχι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών; Και ποιο νόημα έχει να ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όταν η χώρα κυβερνάται από τις Βρυξέλλες;"

Το ζητούμενο είναι ποια θα είναι τελικά η χώρα που θα επιβάλει το no fly zone όταν θα αρχίσουν οι διαφυλετικές συγκρούσεις στην Ευρώπη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ : ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ

 Προκλητικά πλέον άνθρωποι διασυνδεόμενοι με το τουρκικό προξενείο διαβάλλουν την Ελλάδα διεθνώς προσπαθώντας να δημιουργήσουν θέμα "τουρκικής" μειονότητας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ είναι γνωστό ότι των μόνων τα δικαιώματα που παραβιάζονται είναι των Ελλήνων, που τους πίνουν το αίμα κάθε μέρα με "οθωμανικές" φορολογίες, και τους βουλώνουν το στόμα αν προσπαθήσουν να υπερσπιστούν την εθνική τους ταυτότητα.

Διαβάστε όπως δημοσίευσε και το proxeneio-stop.org τι απερίγραπτες βρωμιές έσυρε πάλι σε βάρος της Ελλάδας σε σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Βιέννη η γνωστή "φίλη" του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής Περβίν Χαϊρουλλάχ, σε μία ακόμη πολύ χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου με τον οποίο σπιλώνει και διασύρει διεθνώς τη χώρα μας όλη αυτή η τουρκόψυχη πέμπτη φάλαγγα της ελληνικής Θράκης…

Ο λόγος για τον περιβόητο «Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD), που μετείχε σε σύνοδο στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη, με θέμα «Διακρίσεις σε βάρος μουσουλμάνων και οδηγίες/προσανατολισμοί για τους εκπαιδευτικούς για τον αγώνα ενάντια στην μισαλλοδοξία».

Εκεί λοιπόν εκ μέρους του BTAYTD παρέστη το μέλος του συλλόγου (και ακόμη Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ) Περβίν Χαϊρουλλάχ (1η φωτογραφία). Πρόκειται βεβαίως για τη γνωστή τουρκοφιλη που εδώ και χρόνια (εκπροσωπώντας τυπικά τον Σύλλογο Επιστημόνων και ατύπως την…”Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης”), αλωνίζει κυριολεκτικά τον διεθνή χώρο και ασκεί καθήκοντα…εισαγγελέως σε βάρος της χώρας μας, την οποία διασύρει συστηματικά κατηγορώντας την με τον πιο χυδαίο τρόπο ως τόπο αυταρχισμού και φασισμού, στον οποίο παραβιάζονται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Τι είπε τώρα η εν λόγω κυρία στη συγκεκριμένη εκδήλωση; Κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα, αυτή τη φορά μάλιστα για τα σχολικά βιβλία της που…προάγουν το μίσος κατά των Τούρκων (ναι, μιλάμε για τα βιβλία που διαπράττουν το…μέγα λάθος να αναφέρουν πως η Σμύρνη κάηκε το 1922 και ο Χρυσόστομος δολοφονήθηκε, και για τα οποία είχε προ εβδομάδων διαμαρτυρηθεί και η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») και δεν έχασε και την ευκαιρία βεβαίως να διανθίσει τις γελοιότητές της και με άλλα απύθμενα ψεύδη, όπως η αναφορά στη δήθεν επίθεση των Χρυσαυγιτών στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» ή σε 1-2 αντιτουρκικά συνθήματα σε τοίχους, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο απειροελάχιστα, αλλά όλα δείχνουν ότι αποτελούν και προβοκάτσιες κάποιων τουρκοφρόνων ομοϊδεατών της.


Για πιο πολλές λεπτομέρειες, ανατρέχουμε πλέον στο τουρκοπεριοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (στις 7/9/2012), που μας ενημερώνει ότι «η Περβίν Χαϊρουλλάχ ανέφερε πως το μίσος ανοίγει τον δρόμο ια εγκλήματα μίσους και τόνισε τον ρόλο της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Η Χαϊρουλλάχ έδωσε έμφαση στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και είπε ότι στα βιβλία που θα διδαχτούν στην Στ΄ Δημοτικού εμπεριέχονται φράσεις προκατάληψης ενάντια στους Τούρκους, κάτι που, όπως είπε, επηρεάζει τα νεαρά μυαλά και τα εξωθεί στο έγκλημα.

Ως παράδειγμα ανέφερε την επίθεση της οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις 6 Αυγούστου στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, το σύνθημα ¨Πιο καλός Τούρκος ο νεκρός Τούρκος¨ που γράφτηκε στον τοίχο του νεκροταφείου Μπεκτασί, και την φράση ¨Έξω οι Τούρκοι¨. Επίσης η Χαϊρουλλάχ περιέγραψε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Παιδείας, όταν στις 17 Αυγούστου εκπρόσωποι της Τουρκικής Μειονότητας του έστειλαν επιστολή σχετικά με τα βιβλία Ιστορίας, και είπε ότι οι νέοι λόγω των εκφράσεων προκατάληψης μαθαίνουν πως ο γείτονας τους είναι εχθρός, κάτι που ανοίγει τον δρόμο στην μισαλλοδοξία…

Επίσης ανέφερε πως στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελλάδας δεν υπάρχει εκπρόσωπος της μόνης αναγνωρισμένη μειονότητας, της Τουρκικής (σ.σ. μπα, από πότε…αναγνωρισμένης;), και ότι παρά το ότι στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας υπάρχει ειδική γραμματεία για τη μειονότητα δεν παρευρίσκεται εδώ κάποιος εκπρόσωπος (σ.σ. προφανώς εδώ υπονοείται ότι δεν υπάρχει τουρκόφρονας εκπρόσωπος, όπως βεβαίως πολύ θα ήθελε η κυρα-Χαϊρουλλάχ), κάτι που δείχνει πως λαμβάνονται αποφάσεις για τη μειονότητα χωρίς αυτήν».

Αυτά λοιπόν για το ανεκδιήγητο θράσος της εν λόγω κυρίας, που τόσο…κόπτεται για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την εξουδετέρωση της μισαλλοδοξίας.

Δεν θυμόμαστε όμως βέβαια να έχει πει ποτέ της το παραμικρό για το ρατσιστικό μίσος που βγάζουν π.χ. τα συνήθη διαγγέλματα του ακραίου που παριστάνει τον ψευδομουφτή Ξάνθης ή φυσικά για την απερίγραπτη μισαλλοδοξία που απέπνεε το γνωστό πλέον προ ετών βίντεο με τους Μέτε και Ντεντέ να ουρλιάζουν περί «γκιαούρηδων».

Ούτε βέβαια θυμόμαστε να είχε δηλώσει τίποτε όταν ο ομοϊδεάτης της Τζεγκίζ Ομέρ έγραφε στη «Μιλλέτ» της Ξάνθης για «δίποδους σατανάδες», αναφερόμενος στα μέλη του εκεί Συλλόγου Πομάκων ή όταν πήγαιναν κάποιοι υπάνθρωποι, φανατισμένοι από την εν λόγω φυλλάδα, και απειλούσαν τα μέλη του Συλλόγου ή πετούσαν αυγά στα σπίτια τους.


Και – θυμίζουμε – της ανεπάγγελτης Χαϊρουλλάχ, καθώς κανείς δεν ξέρει ποια είναι πραγματικά η δουλειά της κυρίας, ούτε συνεπώς το πώς βιοπορίζεται, αλλά ούτε και το ποιος πληρώνει τα συνεχή ταξίδια της στο εξωτερικό, χώρια βέβαια το πού βρίσκει τους πακτωλούς χρημάτων χάρη στους οποίους λειτουργεί το μαγαζί της, η ΠΕΚΕΜ (δηλαδή η λεγόμενη «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», ένα από τα βασικά όργανα της Άγκυρας για τον γλωσσικό και ευρύτερα πολιτιστικό εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της περιοχής).


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΤΡΟΪΚΑ : ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ( ΕΟΖ )

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης η ΤΡΟΙΚΑ είναι αντίθετη στην δημιουργία ΕΟΖ  με τον υπουργό όμως Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει ότι «οι ΕΟΖ δεν είναι υποχρεωτικό να αποτελούν γεωγραφική περιοχή, αλλά μπορούν να αντιστοιχούν σε μία θεματική ενότητα για ένα συγκεκριμένο κλάδο της ελληνικής οικονομίας».

Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι της ΤΡΟΙΚΑ ζήτησαν την μείωση των τιμών στο εμπόριο. Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα ενημερώσει όλους τους παράγοντες της αγοράς και τους καταναλωτές, προκειμένου οι τελευταίοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους σχετικά με τους τομείς στους οποίους πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Επιπλέον ο υπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε τη σύμβαση με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, μέσω της οποίας ο Οργανισμός θα παράσχει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά για τους τομείς παρεμβάσεων, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς    

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ : ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Δύο νέα κόμματα είναι "προ των πυλών", ένα στο χώρο της κεντροαριστεράς και ένα στο χώρο της δεξιάς, που φιλοδοξούν να εκμεταλλευθούν την κατάρρευση του δικομματισμού, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρικομμματική κυβέρνηση και το "πολιτικό κενό" που οι ιδρυτές τους θεωρούν ότι έχει δημιουργηθεί από την κατάρρευση αυτή.

Η πιο ενδιαφέρουσα κίνηση που καταγράφεται έχει να κάνει με ένα κόμμα καθαρά "δεξιάς", πατριωτικής απόχρωσης η οποία φιλοδοξεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στη ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες από την μία πλευρά και τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή από την άλλη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πέρα από την ηγετική ομάδα (εν ενεργεία βουλευτές) σκοπός της κίνησης είναι να συλλέξει στελέχη και από τους τρεις κομματικούς σχηματισμούς, από την κεντροδεξιά ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δείχνουν να αναζητούν πολιτική ταυτότητα,, όσο και από την εθνικιστική Χρυσή Αυγή. Χρόνος εκδήλωσητ ης κίνησης το ερχόμενο δίμηνο.
Βασικά ο νέος κομματικός φορέας θα προσπαθήσει να αποκομίσει εκλογικά οφέλη από το παλλιροϊκό κύμα της πατριωτικής δεξιάς και του συντηρητισμού που σαρώνει την ελληνική κοινωνία και έχει αναδείξει δύο κόμματα στον χώρο (τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες) και έχει οδηγήσει ακόμα και τις "άνοστες" πολιτικές θέσεις και ενέργεις της ΝΔ, ειδικά σε θώματα εσωτερικής ασφάλειας σε πιο "καθαρές" θέσεις, μακριά από τις επιρροές της Αριστεράς που έχουν "δηλητηριάσει" - κατ'αυτούς - το κυβερνών κόμμα.

Στην αντιπέρα όχθη, ο Α.Λοβέρδος είναι έτοιμος να κάνει αυτό που όλοι ανέμεναν εδώ και καιρό: Το δικό του κόμμα, με την συλλογή στελεχών από το παλιό "εσκυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα είναι κατά πόσον μια τέτοια κίνηση μπορεί να έχει επιτυχία, καθώς ο Α.Λοβέρδος, πέρα από την αδιαμφισβήτητη δημοφιλία του εντός του ΠΑΣΟΚ, στους άλλους χώρους θεωρείται από τους βασικούς στυλοβάτες του Μνημονίου και "ηρακλειδέας" της τρόϊκα. Πάντως χθες κυκλοφόρησε  στα βιβλιοπωλεία  το νέο βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου με τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» που θεωρείται το πολιτικό μανιφέστο του νέου κόμματος. 
 
Όπως αναφέρει  στον Επίλογο του βιβλίου, μετά την πρώτη δημοσιοποίηση των θέσεων του για τη Νέα 'Ελληνική  Ανόρθωση το Φεβρουάριο του 2012, "έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια , περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει, τέλος". 

Περιγράφει το νέο πολιτικό φορές, τον οποίο εμμέσως ανακοίνωσε ως "συμμετοχικό, ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό, ριζοσπαστικό, σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού υποκείμενου".

Και σημειώνει: "Η Γ' Ελληνική Δημοκρατία ολοκλήρωσε το κύκλο της και πρέπει να ενταφιαστεί με τρόπο πανηγυρικό».

« Η μάχη πρέπει να δοθεί  εδώ και τώρα και να θεμελιωθεί στην αναθέωρηση του Συντάγματος που θα αποτελέσει την αφετηρία της Δ' Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ιδιαίτερα φιλόδοξος στόχος, αφού τοποθετεί την πολιτική προσπάθεια που ξεκινά στους θεμελιωτές της Δ'Ελληνικής Δημοκρατίας.Ο νέος πολιτικός σχηματισμός βασικά θα προσπαθήσει να τοποθετηθεί σε μία θέση "αντί-ΠΑΣΟΚ" δηλαδή ούτε δεξιότερα, ούτε αριστερότερα αυτού και εδώ ο Ε.Βενιζέλος είναι σαφές ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Πολύ σύντομα θα δούμε ποιοι συμμερίζονται την πίστης του στις δυνατότητες του νέου φορέα.
Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι οι τεκτονικές μετατοπίσεις που είχαμε στο πολιτικό σκηνικό τον περασμένο χειμώνα με την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την πρακτική διάλυση του ΠΑΣΟΚ, την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος με ευρεία εκλογική επιρροή και την εκπληκτικής δυναμικής διείσδυση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στην ελληνική κοινωνία, θα συνεχιστούν ως απόρροια της συνεχιζόμενης εθνικής κρίσης που βιώνει η χώρα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΕΛΑΣΤΙΚ : Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Του Γιώργου Δελαστίκ
Εξέπληξε πολλούς το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να διεκδικήσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική κληρονομιά της ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974. Αρκετοί μάλιστα τη θεώρησαν μια «ρετρό» μάχη άνευ σημασίας. Ποιος ενδιαφέρεται, λένε, για μια πολιτική διακήρυξη που έγινε...
σχεδόν σαράντα χρόνια πριν; Πόσω μάλλον που τα θεμελιώδη σημεία της δεν τα εφάρμοσε ούτε καν αυτός που έγραψε....
τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν ανέλαβε την εξουσία επτά μόλις χρόνια αργότερα, όχι σαράντα που έχουν περάσει μέχρι σήμερα!
Ενας παρόμοιος τρόπος σκέψης μπορεί να δείχνει λογικοφανής, είναι όμως επιφανειακός και δεν λαμβάνει υπόψη του βαθύτερες διεργασίες.

Ας πάρουμε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή. Στη βαθύτατη κρίση που οδήγησε τα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η μνημονιακή πολιτική, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε με επιμονή ως φορέα διεξόδου από την κρίση την ενότητα της Αριστεράς. Ολα τα κόμματα της Αριστεράς αρνήθηκαν την πρότασή του.

Οι εκλογές του Μαΐου όμως έδωσαν το ένα τρίτο των ψήφων στην Αριστερά, το ένα τρίτο στη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο ένα τρίτο στα άλλα κόμματα, με προεξάρχοντα εκείνα της αντιμνημονιακής Δεξιάς του Πάνου Καμμένου (10,6%) και της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής (7%), επίσης αντιμνημονιακής, τουλάχιστον φραστικά.

Τα κόμματα της Αριστεράς αρνήθηκαν εκ νέου την πρόταση Τσίπρα για ενότητα πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, καθιστώντας πασιφανές στα μάτια του ελληνικού λαού ότι αριστερή λύση δεν υπάρχει στον πολιτικό ορίζοντα της χώρας. Αυτό είχε πολύ πιο σοβαρές επιπτώσεις από όσο αντιλαμβάνεται κάποιος απλώς κοιτάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου.

Η Αριστερά συνολικά παρέμεινε μεν λίγο κάτω από το ένα τρίτο των ψήφων, αλλά όλο σχεδόν το ποσοστό της πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ (27%), με το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά να χάνουν το μισό έως τα δύο τρίτα, κατά περίπτωση, των δυνάμεών τους. Επί σαράντα ολόκληρα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πρόδρομα αυτού σχήματα (ΣΥΝ, ΕΑΡ, ΚΚΕ Εσωτερικού) ουδέποτε κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το ποσοστό του ΚΚΕ και ξαφνικά βρέθηκε το ΚΚΕ να έχει το ένα... έκτο (!!!) της εκλογικής απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ (4,5% έναντι 26,9%).

Πρόκειται για κοσμογονική κυριολεκτικά αλλαγή στον εσωτερικό συσχετισμό δυνάμεων της Αριστεράς, με κατακλυσμιαίες συνέπειες.

Παράλληλα, αν προσθέσει κανείς στο 4,6% που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 το 5% που πήρε τον Ιούνιο από το ΚΚΕ και αριστερά μικρά κόμματα, διαπιστώνει ότι ποσοστό άνω του 15% του συνολικού εκλογικού σώματος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένο όμως ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πήρε μόλις 12,3%, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα άκρως εντυπωσιακό και ανατρεπτικό γεγονός: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα περισσότερους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚικής προέλευσης από όσους έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ!

Εχοντας ήδη αποσπάσει από τα άλλα αριστερά κόμματα όσους ψηφοφόρους μπορούσε και έχοντάς τα οδηγήσει σε... εκλογική χρεοκοπία (όλα μαζί έχουν πλέον μετά βίας συνολικό ποσοστό 5%) με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν εκλογικό ενδιαφέρον για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δικαιολογημένα ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να διεκδικήσει την περαιτέρω εκλογική λεηλασία του ΠΑΣΟΚ.

Η ιδέα του ήταν απλή: Αντί να επιδιώξει να πείσει την εναπομείνασα βάση του ΠΑΣΟΚ για την ορθότητα της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσει απευθείας τη συνέχεια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, η οποία βρίσκεται απείρως αριστερότερα από τη σημερινή γραμμή του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί σε καμιά περίπτωση να την οικειοποιηθεί ουσιαστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Ο Τσίπρας δηλαδή θέλει να απευθυνθεί στους ΠΑΣΟΚτζήδες με ΠΑΣΟΚική γλώσσα, μέσα από την πολιτική παράδοση του ΠΑΣΟΚ, με ένα κείμενο μάλιστα το οποίο -ειρήσθω εν παρόδω- είναι σε αρκετά σημεία σαφώς αριστερότερο και από τη σημερινή γραμμή του... ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΠΑΣΟΚογενής συνιστώσα

Η προσέλκυση μεγάλου τμήματος της ΠΑΣΟΚικής βάσης στον ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει αναπότρεπτα, αργά ή γρήγορα, και στην πολύ μεγαλύτερη προσέλευση στο κόμμα αυτό στελεχών που θα εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ. Απολύτως φυσιολογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντάσσει στις γραμμές του πολλά από τα στελέχη αυτά. Το θεμελιώδες ερώτημα είναι κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετριάζει τον ριζοσπαστισμό των θέσεών του μέσα από τη διαδικασία αυτή προκειμένου να συνεχίσει να προσελκύει ΠΑΣΟΚογενείς ψηφοφόρους σε τέτοιο βαθμό ώστε μέσω αυτών να διεκδικήσει την εξουσία. Θα ενσωματώνει δηλαδή στην Αριστερά την πλημμυρίδα των ψηφοφόρων και στελεχών ΠΑΣΟΚικής προέλευσης ή όχι; Οψόμεθα.

Από: ethnos.gr

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VPRC : ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΤΑ 2% Ο ΣΥΡΙΖΑ.../ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ....

Προβάδισμα δύο μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει νέα δημοσκόπηση της VPRC, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναγωγή συγκεντρώνει 30%, η Νέα Δημοκρατία 28%, στη τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 12% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ιστορικό χαμηλό 7,5%, το κόμμα του
Πάνου Καμμένου εμφανίζεται να έχει μικρή άνοδο ενώ στον αντίποδα η ΔΗΜΑΡ σημειώνει σημαντική πτώση. Αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ: 30% ΝΔ: 28% Χρυσή Αυγή: 12% ΠΑΣΟΚ: 7,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7% ΚΚΕ: 6% ΔΗΜΑΡ: 4% Στην ίδια δημοσκόπηση, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης ενώ οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 77% που ήταν τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ : eglimatikotita.gr

ΡΩΣΙΑ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ............

 Η Ρωσία μετά από 20 περίπου χρόνια αναγκαστικής απουσίας από τα Βαλκάνια λόγω της γεωπολιτικής καταστροφής, που συνιστούσε η διάλυση της Σοβ.Ένωσης επανέρχεται δριμύτερη, προσθέτοντας στο μπλοκ των φιλικών χωρών τη Σερβία μια χώρα που μετά την πτώση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς είχε ενταχθεί στην αμερικανική σφαίρα επιρροής.

΄Όπως μεταδίδει το Ria Novosti η Σερβία, και η Ρωσία υπέγραψαν πρωτόκολλο που παρέχει στη σερβική πλευρά πίστωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη σταθεροποίηση του προϋπολογισμού, όπως αναφέρει το Ria Novosti, το οποίο επικαλείται δελτίο τύπου της σερβικής κυβέρνησης.


Το πρωτόκολλο υπεγράφη στη Μόσχα από τον  Υπουργό Φυσικών Πόρων της Σερβίας,  Μιλάνο Μπάτσεβιτς και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξαντάρ Νόβακ.
Σύμφωνα με το έγγραφο  στη Σερβία θα χορηγηθούν μέχρι το τέλος του έτους ποσό ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων και τα υπόλοιπα 700 εκατ. θα εκταμιευθούν μέσα στο 2013.

Σήμερα, εξάλλου, έφθασε στο Βελιγράδι ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ  Τιτόφ, όπως έγραψε στη διαδικτυακή του σελίδα το σερβικό ράδιο Β92.
Κατά τη επίσκεψή του ο Τίτοφ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον υπουργό Εξωτερικών Ιβάν Μάρκιτς και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

H Ρωσία όπως και στην περίπτωση της Κύπρου, κάνει χρήση της μεγάλης οικονομικής ισχύος που έχει αποκτήσει, και την δύναμη του γεωπολιτικού τόξου της Ορθοδοξίας.
Σημείο καμπής αποτέλεσε η εκλογή του Τόμισλαβ Νίκολιτς στην εξουσία, στην οποία αποτυπώθηκε αυτό που κυριαρχεί, και στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή:
Ένα ισχυρό αντιδυτικό πατριωτικό ρεύμα το οποίο απορρίπτει την άνευ όρων παντοκρατορία της Δύσης, και συνιστά μια πιο εθνοκεντρική αντίληψη σε ότι αφορά την γεωπολιτική κατάσταση της χώρας.

Ακόμα και η Κροατία η οποία μέχρι πρότινος θεωρείτω "οχυρό" της γερμανικής επιρροής στα Βαλκάνια, και ιστορικός εχθρός των Σέρβων, κοιτάζει και με τα δύο μάτια πια προς Ρωσία, και έχει σε 1η φάση αποφασίσει να συμμετάσχει στο South Stream . Να προσθέσουμε σε όλα αυτά, και το Μαυροβούνιο το οποίο μοιάζει με μια επιπλέον πολιτεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αφού έχει πρακτικά αγοραστεί από το ρωσικό χρήμα. Ακόμα και η Σλοβενία που θα είναι στην ομάδα του South Stream καθημερινά δέχεται μεγάλες ρωσικές επενδύσεις.
Το παιχνίδι στα Βαλκάνια αλλάζει. Ως αποτέλεσμα της νεοαποικιακής πολιτικής που προσπάθησε να εδραιώσει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ξεκίνησε ο "χορός" των αλλαγών  με εθνοκεντρικές πλέον κατευθύνσεις. Η Ελλάδα θα είναι μέτοχος των αλλαγών αυτών;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ( ΔΝΤ ) : ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ...

Η Ουγγαρία δεν θα αποδεχτεί το δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους όρους που της θέτουν, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ιστοτόπου Facebook ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν. «Με αυτό το τίμημα και με αυτόν τον

τρόπο, η απάντηση είναι όχι. Δεν χρειαζόμαστε μια χρηματοπιστωτική εγγύηση» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δάνειο ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ που διαπραγματεύεται η Βουδαπέστη με το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες.

Ο Ορμπάν αναφερόταν στους όρους του δανείου, τους οποίους είχε δημοσιεύσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Nemzet. Μεταξύ άλλων στον κατάλογο των όρων περιλαμβάνονται η μείωση των οικογενειακών επιδομάτων, η εισαγωγή ενός κτηματικού φόρου και η κατάργηση του ειδικού φόρου των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Ορμπάν πάντως η άρνηση αποδοχής των όρων αυτών δεν συνεπάγεται και το τέλος των διαπραγματεύσεων. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Fidesz «έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συντάξει μια νέα πρόταση διαπραγματεύσεων με τον ΔΝΤ και την ΕΕ εντός των επόμενων ημερών», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ : trelokouneli.gr

ΒΕΛΓΙΟ : ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

Το κατώφλι του 40% στην πρόθεση ψήφου προσεγγίζει πλέον η εθνικιστική Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (NVA) στην ολλανδόφωνη περιοχή του Βελγίου, τη Φλάνδρα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που επικαλείται η εφημερίδα De Tijd. Η υπεροχή της

Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας γίνεται πλέον σαρωτική στο πολιτικό τοπίο της Φλάνδρας, καθώς η δημοσκόπηση αυτή την φέρει να εξασφαλίζει το 40,1% των ψήφων σε περίπτωση που γίνονταν τώρα εκλογές.

Σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί το sp.a (Φλαμανδοί Σοσιαλιστές) με 13,5% και στη συνέχεια οι Χριστιανοδημοκράτες (CD&V) με 13,4%. Από τα υπόλοιπα κόμματα, οι Φιλελεύθεροι (OpenVLD) αποσπούν το 11,6% και το υπερεθνικιστικό Vlaams Belang το 7,5%, όπως και οι Πράσινοι.

Από την άλλη μεριά, στην Βαλλονία, η πρωτοκαθεδρία των γαλλόφωνων Σοσιαλιστών (PS) παραμένει αναμφισβήτητη (31,4%), καθώς οι Φιλελεύθεροι (MR) βρίσκονται πολύ πίσω (21,1%). Φθίνουσα, τέλος, δείχνει να είναι η πορεία των γαλλόφωνων Χριστιανοδημοκρατών (cdH) που βλέπουν τα ποσοστά τους να χάνουν διαρκώς έδαφος.


ΠΗΓΗ : trelokouneli.gr

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ : ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ....

Μεγάλες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στην Τουρκία πριν από ένα χρόνο η προβολή της υπερπαραγωγής, Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, αντιδράσεις φαίνεται να προκαλεί και στη χώρα μας. Με τον τίτλο: "ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ «ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ»", ζητάει από...


το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το ΕΣΡ, την Ακαδημία Αθηνών την διακοπή της προβολής της σειράς, η Κίνηση Πολιτών ΑΡΔΗΝ. Η ανακοίνωση:

Το θράσος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Αντένα ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα εγκαινίασε την πλημμύρα των τουρκικών σήριαλ που επεκτάθηκαν ήδη στο Μέγκα και στον Άλφα, τώρα επιχειρεί ένα ακόμα βήμα: Να παρουσιάσει, με τυμπανοκρουσίες, έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Σουλεϊμάν, ένας από τους απηνέστερους διώκτες του ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, υπήρξε ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.

Αφού λοιπόν οι Έλληνες εθίστηκαν ήδη στα τουρκικά σήριαλ, ο Αντένα πραγματοποιεί ένα νέο βήμα και προβάλλει έναν από τους βασικούς οργανωτές της λεηλασίας και της υποταγής των βαλκανικών λαών στους Οθωμανούς, ως το πρότυπο για το νεοθωμανικό μέλλον που μας προετοιμάζει η ευτελισμένη ελίτ της χώρας.

Έτσι από τη μία πλευρά εθνομηδενιστές δήθεν διανοούμενοι ασκούν λοβοτομή στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, και από την άλλη τα αφεντικά της τηλε-αποβλάκωσης, μας σπρώχνουν ολοένα και βαθύτερα στον χειρότερο ραγιαδισμό.

Πρέπει να αντισταθούμε! Όπως έγινε με το άθλιο βιβλίο «ιστορίας» της ΣΤ΄ Δημοτικού, έτσι και τώρα πρέπει να απαιτήσουμε την απόσυρση του σοβινιστικού «Σουλεϊμάν»

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε καμία άλλη χώρα δεν θα διανοούνταν κανείς να προβάλει μια σειρά που εκθειάζει τον ίδιο του τον κατακτητή. Αν δεν μπορούμε να το διανοηθούμε, ας φανταστούμε τους Παλαιστίνιους να βλέπουν σήριαλ με τη ζωή του Αριέλ Σαρόν ή να παίζεται σειρά με τους έρωτες των ναζί στο Ισραήλ.

Φτάνει πια! Οι Έλληνες έχουν αξιοπρέπεια. Όπως εξεγειρόμαστε όταν μας σέρνει η Τρόικα ως επαίτες στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έτσι και αρνούμαστε να προσβάλλει έτσι την ιστορική μας μνήμη και την εθνική μας αξιοπρέπεια ο κύριος Κυριακού και το κανάλι του.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση του σωβινιστικού-νεοθωμανικού «Σουλεϊμάν» από τον ΑΝΤ1

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το ΕΣΡ, την Ακαδημία Αθηνών και τα κόμματα τα οποία αιδημόνως σιωπούν να πάρουν αμέσως θέση.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να αναλάβουμε οι ίδιοι να υπερασπιστούμε την τιμή και την ιστορία του τόπου μας.

Κλείνουμε τις τηλεοράσεις, ανοίγουμε τα μάτια μας.

ΠΗΓΗ : trelokouneli.gr