Ώρα

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ : ΣΥΡΙΑ, ΚΟΥΡΔΟΙ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΙΣΡΑΗΛ

Εναντίον όλων φαίνεται να στρέφεται πλέον η Άγκυρα, τυφλωμένη είτε από μία οθωμανικών διαστάσεων κρίση μεγαλείου είτε από μία τρομακτική γεωπολιτική πλάνη…
Αφορμή για αυτή την παρατήρηση είναι οι αποφάσεις του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της χώρας (MGK) οι οποίες δείχνουν το παράλληλο σύμπαν στο οποίο κινείται η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της γειτονικής χώρας. Το MGK συνήλθε για ακόμα μία φορά, υπό τη προεδρία του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ με σκοπό να συνοψίσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη κρίση με τη Συρία.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε, η Άγκυρα επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της αναφορικά με τον τρόπο απάντησης στην Δαμασκό ενώ υπογραμμίσθηκε πως η Τουρκία υποστηρίζει την αλλαγή ηγεσίας στη γειτονική χώρα, καθώς και τον εκδημοκρατισμό της. Πέραν όλων των παραπάνω το συμβούλιο φρόντισε να κρατήσει όλα τα μέτωπα ανοιχτά, αφού δήλωσε πως θα καταπολεμήσει την «τρομοκρατία» εννοώντας τον αγώνα των Κούρδων για ελευθερία, καθώς και θα προχωρήσει και σε έρευνες για υδρογονάνθρακες μαζί με τους αχυρανθρώπους του στη βόρεια Κύπρο.


Είναι λογικό η Άγκυρα, ενώ στην ουσία ετοιμάζεται για πολεμική εμπλοκή με τη Συρία να αποφασίσει να συνεχίσει τη προκλητική της στάση στην Ανατολική Μεσόγειο; Ακόμα και να δεχτούμε πως η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη εξασφάλισης μίας συμφωνίας με τους Κούρδους, πριν προχωρήσει η ίδια, ή με… δυτική παρέα, σε ένα πλήγμα κατά της Συρίας, η επιμονή της αναφορικά με την ΑΟΖ πως εξηγείται;

Πολύ απλά, δυστυχώς, η μόνη λογική απάντηση για το θέμα είναι πως όλα αυτά που συμβαίνουν στη Συρία δεν αποτελούν για την Τουρκία το πρόσχημα για να πουλήσει εξυπηρέτηση στη Δύση έτσι ώστε να λάβε «αντίδωρο» στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεν θα σταματήσουμε από το «defence-point.gr» να το γράφουμε και να το φωνάζουμε πως κάθε κίνηση πλέον της Αθήνας και της Λευκωσίας θα πρέπει να σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να εξουδετερωθούν οι τουρκικές ορέξεις από την αρχή.

Το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει η Τουρκία είναι πολύ επικίνδυνο τόσο για τη περιοχή, και την παγκόσμια ειρήνη όσο όμως και για την ίδια, αφού, όπως είναι γνωστό, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν αρέσει σε κανέναν η ύπαρξη ενός τόσο μεγάλου «μαντρόσκυλου» το οποίο θα νομίζει πως μπορεί να δαγκώσει ακόμα και τον αφέντη του…

ΠΗΓΗ : http://www.defence-point.gr

ΚΟΥΒΕΛΗΣ : ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.


Οι πρώτοι τριγμοί στην κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι ήδη γεγονός πριν καν την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή: Ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης με δήλωσή του επέκρινε τον Α.Σαμαρά για το περιεχόμενο της επιστολής του προς τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας ότι 
 
«Η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών» και πως όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός προς τους ηγέτες των κρατών-μελών, περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».

Επιπλέον, χαρακτήρισε "ιδιαίτερα ανησυχητικό" ότι απουσιάζει, όπως είπε, από την επιστολή η λέξη-κλειδί "επαναδιαπραγμάτευση", "όπως, δυστυχώς, απουσίαζε και από την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ των δεύτερων εκλογών".

"Η προτροπή ότι «βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του προγράμματος», αποτελεί σαφή και πλήρη υποβάθμιση των καταστροφικών επιπτώσεων του δεύτερου Μνημονίου", συμπλήρωσε.
Ο κ. Βουδούρης ανέφερε ακόμη ότι "είναι κοινή παραδοχή πλέον και κυρίως λαϊκή καθολική απαίτηση να αλλάξει η λογική της απορρύθμισης του ιδιωτικού τομέα εργασίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, ακόμη και εκεί που δεν ωφελεί τη δημοσιονομική προσαρμογή" και κατέληξε τονίζοντας ότι "απαίτηση της κοινωνίας είναι η απαγκίστρωση από τις δυσμενείς δεσμεύσεις του μνημονίου. Σταδιακή βέβαια, αλλά συγκεκριμένη και σταθερή".

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ο Α.Σαμαράς συμπεριφέρεται όντως σα να μην έχει αλλάξει τίποτα από την προ της 6ης Μαΐου κυβέρνηση και βέβαια έχει ξεχάσει το 18,85% που είχε πάρει το κόμμα του σ'εκείνες τις εκλογές. Θεωρεί ότι το 29,65% που πήρε στις 17 Ιουνίου του δίνει το δικαίωμα να μιλάει για συνέχιση Μνημονίου.

Δεν τον έκαναν σοφότεροι οι περιπέτειες των πρώτων ημερών της κυβέρνησης και επιδεικνύει μια εικόνα ενός εξαιρετικά συστημικού ηγέτη, ο οποίος δεν διστάζει να τοποθετήσει ως επικεφαλή του κρίσιμου υπουργείου Οικονομικών ένας εκπρόσωπο ενός καταδικασμένου, πολλάκις από τους πολίτες συστήματος.

Είναι σαφές ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι το ποσοστό της 17ης Ιουνίου το έλαβε γιατί απέναντί του βρισκόταν ένας ανώριμος ΣΥΡΙΖΑ που στην πραγματικότητα δεν ήθελε να κυβερνήσει, τώρα.

Όπως και το βράδυ των εκλογών "σφυρίζει" αδιάφορα στο άκουσμα της λέξης "επαναδιαπραγμάτευση". Θεωρεί το κυβερνητικο σχήμα αρκετά ανθεκτικό.
Η δήλωση Βουδούρη, είναι μόνο η αρχή. Οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το "πουλόβερ" που λέγεται ΔΗΜΑΡ έχει αρχίσει ήδη να ξηλώνεται. Πολύ σύντομα ο Φ.Κουβέλης ή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή θα μείνει με μία σκελετωμένη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ ήταν από την αρχή της ύπαρξής της η εφεδρεία ή ο "δούρειος ίππος" του Μνημονίου, μόνο που αυτοί είναι ρόλοι μιας 
χρήσεως...  

Μέχρι τα Χριστούγεννα ή το αργότερο πριν βγει ο χειμώνας, το σκηνικό θα έχει ξεκαθαρίσει σε όλα τα επίπεδα: Αν υπάρχει περίπτωση ελληνικής διάσωσης και αν η χώρα οδεύσει σε νέες εθνικές εκλογές την άνοιξη και πάλι...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΡΙΑ : ΟΙ Η.Π.Α. ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά" όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης. 

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέρονα. χωρίς μαλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλοον το αντίθετο.
Δηλαδή θα βρεθεί στην μέση σε μία αναμέτρηση για την οποία όλος ο πλανήτης κρατά ήδη την ανάσα του.

Αν η Μόσχα, αποφασίσει "να τραβήξει  το σχοινί" που όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί, τότε είναι πιθανόν η Αθήνα να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δίνει έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για να κτυπούν στόχους ρωσικού συμφέροντος στην Συρία!

Πρόκειται για μία επανάληψη του σκηνικού του 2003 όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράκ, χωρίς την ύπαρξη προγενέστερης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οπότε είχε τεθεί επιτακτικά θέμα νομιμοποίησης της χρήσης της βάσης της Σούδας. Τότε η κυβέρνηση Σημίτη είχε εγκρίνει την χρήση της βάσης, αλλά τότε δεν υπήρχε ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας. Ποιος να διαμαρτυρηθεί το 2003; Ο Σαντάμ Χουσεΐν;

Τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περιπεπλεγμένα από στρατηγικής άποψης: Θα δωθεί έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μέσα, αεροσκάφη και πλοία να χρησιμοποιήσουν την ελληνική βάση στο πλευρό της ... Τουρκίας και σε βάρος των συμφερόντων της ομόδοξης Ρωσίας;

Αλλά και σε βάρος της ύπαρξης, περίπου 2,5 εκατ. Ελληνοθρόδοξων και καθολικών Χριστιανών, τους οποίους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι "θα περάσουν με μαχαίρι" οι φανατικοί ισλαμιστές που χρησιμοποιούνται από τους δυτικούς για να εκδιώξουν το καθεστώς και να ελέγξουν την Συρία;

Πάντως ήδη την εβδομάδα των εκλογών (13 Ιουνίου)  άρχισαν να καταπλέουν στην Σούδα (φωτό α' σελίδας) "τα πρώτα βιολιά" του αμερικανικού Σόλου, όπως το Los Angeles-class επιθετικό υποβρύχιο USS Annapolis (SSN 760) στο πλαίσιο ανάπτυξής του στον 6ο Στόλο

Εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη ληφθεί: Η βάση της Σούδας θα παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση αμέσως μόλις ζητηθεί αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο Θεός βοηθός (λέμε εμείς)...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ : Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Έγκυρες πληροφορίες μας, μας ενημερώνουν πως με απολογίες, σε ρυθμούς χελώνας, κινούνται πλέον οι εφέτες-ειδικοί ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί έχουν αρχίσει να καλούν σε...
απολογίες πρόσωπα, κυρίως από τον κύκλο των χρηματιστών, οι οποίοι είχαν... εξυπηρετήσει τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας, Μιχάλη Χριστοφοράκου, περνώντας από τις εταιρείες τους διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία κατά την κατηγορία φέρονται ότι τελικά χρησιμοποιήθηκαν για τη δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του Οργανισμού.

Μέχρι σήμερα όσοι έχουν απολογηθεί παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ όπως όλα δείχνουν μέχρι να εκδοθεί βούλευμα για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη θα μεσολαβήσουν πολλοί ακόμη μήνες. Η πρώτη δίκη θα αφορά την περίφημη σύμβαση του ΟΤΕ για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του, ενώ παραμένει ανοιχτή και η δεύτερη μεγάλη δικογραφία που συνδέεται με τα μαύρα ταμεία της Siemens για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I.

Βέβαια, όπως επισημαίνουν νομικοί και δικαστές, όποτε και αν γίνει η δίκη για την υπόθεση της Siemens, η εκδίκασή της θα διεξαχθεί στη βαριά σκιά της απουσίας τόσο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος νομίμως διαμένει στο Μόναχο ύστερα από την απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου περί της μη έκδοσής του στη χώρα μας, αλλά και της... εξαφάνισης του υπ΄αριθμόν 2 κατηγορούμενου Χρίστου Καραβέλα, ο οποίος επί χρόνια είχε διαχειριστεί τα μεγαλύτερα ποσά για λογιαριασμό της γερμανικής εταιρείας.

Εχει όμως σημασία, πως αυτές τις ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από τη διοίκηση του ΟΤΕ η επίτευξη της οριστικής συμφωνίας με τη γερμανική Siemens, ίσως και μέχρι αύριο το απόγευμα με την οποία θα κλείνει και το σκάνδαλο που αφορά τις Προγραμματικές συμφωνίες του 1997.

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο κορυφώθηκαν στις αρχές Απριλίου οπότε και οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του περασμένου Μαίου!!!

Η ανησυχία και ο πανικός που κάποια στιγμή κυριάρχησαν ελέω...Τσίπρα και πιθανής εκλογής ΣΥΡΙΖΑ, αντικαταστάθηκαν γρήγορα με ανακούφιση και πανηγυρισμούς μετά και το αποτέλεσμα της 17 Ιουνίου και έτσι ο κύριος Τσαμάζ-ΟΤΕ- και ο κ. Σικέλης -ΣΗΜΕΝΣ- αποφάσισαν να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα και σε αυτό το κομμάτι, το πιο ουσιαστικό ίσως του σκανδάλου ΣΗΜΕΝΣ.

Με αυτό τον τρόπο κλείνει και το άλλο καρκίνωμα που ακούει στο όνομα Προγραμματική Συμφωνία ΙΝΤΡΑΚΟΜ και έτσι αποδεσμεύεται και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενόψει και της επικείμενης απόβασης του τελευταίου στον ΟΠΑΠ .

Με αυτόν τον τρόπο, τέλος, διαψεύδεται για μια ακόμα φορά ο Πρωθυπουργός της χώρας μας όταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε δηλώσει στο Νίκο Χατζηνικολάου, πως ναι μεν επετεύχθει η συμφωνία με τη ΣΗΜΕΝΣ εντούτοις η υπόθεση του ΟΤΕ θα παραμείνει ανοικτή...

Παναγιωτης Αποστολου

ΠΗΓΗ : http://anti-ntp.blogspot.com

ΤΣΙΠ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ : ΠΕΡΑΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ.......

Σήμερα πέρασε από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ και ισχύει από 1-1-2013 ο νόμος OBAMA CARE, ο νέος υγειονομικός νόμος του Ομπάμα, που απαιτεί από όποιον θέλει να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει από 1-1-2013 μέχρι 31-112-2014 να έχει ενταχθεί στο νέο σύστημα, που είναι αυτό που απαιτεί εμφύτευση μικροτσίπ.
O νόμος του Ομπάμα, δεν απαιτεί απλά να βάλει κάποιος το μικροτσίπ, όποιος δεν το βάλει θα είναι παράνομοςκαι θα του επιβάλεται σε πρώτη φάση πρόστιμο και βέβαια θα πεθαίνει στο ....
δρόμο σαν το σκυλί. Χωρίς βέβαια τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορείς να εργάζεσαι, ουσιαστικά στην Αμερική δεν υπάρχεις.
Επίσης επιβάλει και την ευθανασία σε ασθενείς που έχουν δύσκολο "χειρισμό"  ή που είναι μεγάλοι σε ηλικία και "καταλαμβάνουν ένα κρεββάτι αδίκως". Εκείνο που επίσης προβλέπει είναι η υιoθέτηση της "υγιεινής διατροφής". Τι είναι αυτό; Οι κρεατόμαζες και τα εγγεκτιμένα άλευρα του CODEX ALIMENTARIUS;
Από ότι βλέπετε, επειδή ο αριθμός σημόσιας ασφάλισης στην Αμερική (social security number), είναι οπυσιαστικά και ο αριθμός ταυτότητος του καθενός, μέσω της υγείας θα έρθει και το τσιπ που θα γίνει και πορτοφόλι και θα λύσει δήθεν και  το θέμα της φοροδιαφυής.
Έτσι θα το περάσουν στην Ευρώπη και βέβαια θα το περάσουν για πλάκα στους ανίδεους του λεγόμενου τρίτου κόσμου.
Χωρίς το τσιπ θα είσαι παράνομος και δεν θα μπορείςε να αγοράσεις ή να πουλήσεις τίποτε.
Ιδού λοιπόν η ρόδος, ιδού και το πήδημα μεγαλοχριστιανοί μου που λέγατε ότι το χάραγμα στο χέρι είναι οι κακές πράξεις και το χάραγμα στο μέτωπο είναι οι κακές σκέψεις.
Φίλοι και φίλες
σας το λέω ακόμη μία φορά.
Στον αόρατο πνευματικό πόλεμο με το κακό, δεν υπάρχουν άμαχοι.
Θα είστε ή με τον Χριστό, ή με τον Διάβολο.
Λυπάμαι που μέσα στα τόσα που έχετε στο νου σας σας φορτώνω και αυτό, αλλά αυτό ίσως είναι και εκείνο που μπορεί να ξεφορτώσει το μυαλό μας από τις στημένες έννοιες του ψεύτικου και μάταιου αυτού κόσμου.
Τα μάτια ανοικτά κι ελληνορθόδοξα.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
Υ.Γ.
Secτion 2521, Page. 1000 – The government will establish a National Medical Device Registry,
a class II device that is implantable. (Είπατε τίποτα;)

ΠΗΓΗ : http://anti-ntp.blogspot.com

ΡΟΔΟΣ : ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΑΣ....

Ο κατάπλους στη Ρόδο της ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου εντάσσεται στο πλαίσιο της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, εξ αιτίας των γεγονότων στη Συρία και την ένταση με την Τουρκία, στον όχι (μόνο) για την ανάπαυση του πληρώματός της.  

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και αντιτορπιλικά που αποτελούν την «ομάδα μάχης» του αεροπλανοφόρου «Αϊνζενχάουερ» , που αναμένεται να καταπλεύσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η εν λόγω Ομάδα μάχης, θα «σπάσει’ στα δύο και το ένα τμήμα της θα παραπλέει νότια της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αεροπλανοφόρο, το δεύτερο της κλάσης Nimitz, είχε αναπτυχθεί στην ίδια περιοχή και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 για περίοδο και πάλι περίπου έξι μηνών, όπου αντικατέστησε το USS Theodore Roosevelt (CVN-71). Εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από το USS Ronald Reagan (CVN-76) και για ένα διάστημα και το USS Abraham Lincoln (CVN-72).

Η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να διατηρούν σε αυτήν δυο αεροπλανοφόρα, ή έστω ένα για το διάστημα της αντικατάστασης.

Η συγκέντρωση τόσο ισχυρής ναυτικής δύναμης στην ευρύτερη πειροχή Κρήτη –Ρόδος – Κύπρος, συνδέεται με σενάριο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, όπου συνεχίζεται ο εμφύλιος. Φαίνεται άλλωστε όι υπάρχει συμφωνία και με την Ρωσία, πλοία της οποίας ήδη βρίσκονται εν πλω για τον ίδιο σκοπό.

Το αεροπλανοφόρο «Αϊνζενχάουερ» έχει δύναμη κρούσης 90 μαχητικών αεροσκαφών και προσωπικό 5.500 αξιωματικούς και ναύτες.


ΠΗΓΗ : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ : ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.....

Έξαλλοι έγιναν χθες στην Κουμουνδούρου, όταν έμαθαν ότι δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή» παρουσίαζε απόσπασμα συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην αριστερή τουρκική εφημερίδα Bir Gun, υποστηρίζοντας ότι με το απόσπασμα αυτό,
ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρόεδρο Χριστόφια για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Το θέμα περιήλθε σε γνώση της Κουμουνδούρου μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα από το «αδελφό» -και κυβερνών- κυπριακό κόμμα ΑΚΕΛ. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια οργίλη ανακοίνωση κατά της εφημερίδας «Σημερινή» και έδωσε mot a mot το μεταφρασμένο απόσπασμα της συνέντευξης Τσίπρα, στο οποίο, φυσικά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Δημήτρη Χριστόφια και τα βάζει με την Τουρκία και την κυβέρνηση Ερντογάν…

matrix24

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
μετά σου λέει γιατί υπάρχουν Κύπριοι που μισούν την Ελλάδα...........
 Όλοι ξέρουμε τη στάση του συ.ριζ.α. απέναντι στα εθνικά μας θέματα και
αν ασχοληθεί και με το κυπριακό ο τσίπρας ζήτω που καήκαμε...........

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Την έντονη αντίδραση της Χρυσής Αυγής προκάλεσε η μη απόδοση της θέσης του ζ' αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιό της, Πολύβιο Ζησιμόπουλο. Στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος γίνεται λόγος για συνταγματική εκτροπή...
και προαναγγέλλεται προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρει τα εξής:
«Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων.
Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας».

ΠΗΓΗ : fimotro.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ( Π.Ε.Ο.Φ. ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

Σκληρές αλήθειες για το αληθινό πρόσωπο μέρους της ελληνικής ελίτ παρουσιάζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.), με αφορμή την επίσκεψη του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων,  Ντ. Μπαχτσελί.
Επισημαίνοντας την απαράδεκτη έγκριση του ελληνικού κράτους για την είσοδο του Μπαχτσελί στην Ελλάδα και την πλήρη με κάθε σημασία της λέξης απουσίας οποιασδήποτε ανακοίνωσης κατά αυτής της επίσκεψης από τα “προοδευτικά” κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς οι Κύπριοι διαδήλωσαν για το αυτονόητο, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην παρουσία ενός ηγέτη ενός ακραίου πολιτικού
κόμματος στην Ελλάδα. 
Οι Κύπριοι διαδηλωτές βροντοφώναξαν την αντίθεση τους στην παρουσία του ανθέλληνα Μπαχτσελί στην Ελλάδα και πιθανόν αυτή να ήταν και η εξήγηση γιατί οι προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς δεν ενοχλήθηκαν από την παρουσία ενός ακραίου Τούρκου εθνικιστή. Μήπως τελικά ο ελληνικός εθνικισμός είναι ο κακός εθνικισμός και τουρκικός ο καλός εθνικισμός, μήπως….. ;
Ακολουθεί η ανακοίνωση
Για ακόμη μια φορά, έπεσαν οι μάσκες και είδαμε το αληθινό πρόσωπο του Ελληνικού καθεστώτος.
Αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην επίσκεψη του φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όχι μόνο επειδή είναι σώφρον ένα κράτος που λέγεται ελληνικό να μην επιτρέπει την είσοδο στη χώρα μας ενός εγκληματία δολοφόνου Τούρκου εθνικιστή, αλλά και επειδή δεν πρόκειται να κλείσουμε το στόμα μπροστά στην υποδούλωση, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται η τακτική πολλών Ελλήνων.
Ενώ λοιπόν, εμείς, ως Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.), συγκεντρωθήκαμε στις 10 το πρωί της 28ης Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά ενάντια στην επίσκεψη του αρχηγού των επεκτατικών Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί, οι εντολές που δόθηκαν στην «ελληνική» αστυνομία ήταν ξεκάθαρα για επίθεση κι όχι για ασφάλεια. Με το που συγκεντρωθήκαμε απέναντι από το προξενείο της ντροπής, μας είπαν πως δεν επιτρέπεται να είμαστε εκεί και να μετακινηθούμε γύρω στα 100 μέτρα μακριά.
Από πότε η ελευθερία του λόγου ποινικοποιείται; Όταν αρνηθήκαμε να φύγουμε απ’ το σημείο οι εντολοδόχοι υπάλληλοι του βαθέως τουρκικού κράτους μας επιτέθηκαν με τις ασπίδες και τα χημικά τους.
Φυσικά, στο πλάι των εχθρικών αστυνομικών δυνάμεων φαίνεται να βρίσκονται τα κόμματα και η εξουσία του τόπου αφού δεν είδαμε και πολλή αντίθεση στην προκλητική επίσκεψη του ιμπεριαλιστή Μπαχτσελί.
Δεν είδαμε κανέναν αριστεριστή ή αντιεξουσιαστή να εναντιώνεται στην περιοδεία του φασίστα Γκρίζου Λύκου, αλλά κάποιοι όταν δουν ελληνική σημαία ουρλιάζουν για τον εθνικισμό που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία.
Εμείς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι καλέσαμε στη συγκέντρωση τον απανταχού ελληνισμό, τους Κούρδους και τους Αρμένιους.
Δεν καλέσαμε κανένα πολιτικό κόμμα να διαδηλώσει μαζί μας και είναι υποχρέωσή μας να αναφέρουμε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν στη δική μας συγκέντρωση και καμία σχέση δεν έχουμε μαζί τους, όπως φυσικά με κανένα κόμμα εντός και εκτός κοινοβουλίου.
Άλλωστε αυτοί έχουν τα έδρανα της βουλής ως βήμα.Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη στάση του ελλαδικού κράτους και των εντολοδόχων του για τη στάση που κράτησαν ενάντια στον αυτόνομο ελληνικό λαό που δικαίως διαδήλωσε κατά της περιοδείας του ανθέλληνα φασίστα Μπαχτσελί. Δεν θα γονατίσουμε.
Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις, ενάντια στην κατοχή της Κύπρου και όλων των ελληνικών εδαφών. Υψώνουμε πύργο ατίθασο απέναντι σε όσους μας θέλουν υπόδουλους και ραγιάδες, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την ελευθερία του λαού και του τόπου μας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΡΙΑ : ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Με την προώθηση μιας ολόκληρη τεθωρακισμένης Tαξιαρχία, της 17ης, εξοπλισμένης με εκσυχρονισμένα άρματα μάχης Τ-72 (πρόσθετη θωράκιση βελτιωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός, νέα συστήματα επικοινωνιών κλπ), απάντησε η Συρία στην κίνηση της Τουρκίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στα σύνορα και στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί για "τουρκική ετοιμότητα έναρξης επιχειρήσεων". Την ίδια στιγμή ολόκληρο το 3ο Σ.Σ. του συριακού Στρατού βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστο μέρος των συριακών ενόπλων δυνάμεων έχει εμπλακεί στις συγκρούσεις με τους αντάρτες, καθώς οι ισλαμιστές είναι εντοπισμένοι σε δύο-τρεις πόλεις (Χομς, προάστεια Χαλεπίου, Χάμα) και η μεγαλύτερη δύναμη τελεί σε αναμονή για πιθανές επιθέσεις από το Ισραήλ ή την Τουρκία.

Συνολικά περίπου 170 άρματα μάχης προωθήθηκαν βόρεια του Χαλεπίου, κάπου 30 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης. Το 3ο Σ.Σ. έχει συνολικά περί τα 1500 άρματα μάχης από τα 4.500 που υπηρετούν στον συριακό Στρατό, αλλά συγκεντρώνει τα περισσότερα εκσυγχρονισμένα αφού αξιόμαχα θεωρούται περίπου 3.000 άρματα.

Η περιοχή είναι στην ζώνη ευθύνης του 3ου Σώματος Στρατού, το οποίο αποτελεί την "αφρόκρεμα¨των συριακών ενόπλων δυνάμεων αφού πέρα από το γεγονός ότι καλύπτει τα σύνορα με Τουρκία και Ιράκ, συγκεντρώνει και τις εφεδρικές δυνάμεις σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ, ενώ έχει υψηλή εκαπίδευση και εξοπλισμό για εξαπόλυση χημικών και βιολογικών επιθέσεων.

Αιχμή του είναι η 5ης Τ/Θ Μεραρχία και επίσης έχει άλλες τρεις Τ/Θ Μεραρχίες την 6η, την 8η και την 11η.

Ακόμα έχει τέσσερις ανεξάρτητες μεραρχίες Πεζικού, δέκα ανεξάρτητες αερομεταφερόμενα συντάγματα ειδικών δυνάμεων, δύο ανεξάρτητες ταξιαρχίες πυροβολικού, δύο αντιαρματικάς ταξιαρχίες, ενώ συγκεντιρώνει τα περισσότερα βαλλιστικά συστήματα του συριακού Στρατού και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξίζει να προσεχθεί είναι οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοιι SS-21 Scarab, Scud-B/C/D με ακτίνα από 300 μέχρι 800 χλμ. και οι μη κατευθυνόμενες ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς FROG-7 που αποτελούν ισχυρά "ψυχολογικά" όπλα και όχι μόνο.

Επίσης το 3ο Σ.Σ. επιχειρεί τους 6+ τετραπλούς εκτοξευτές P-800 αντιπλοϊκών βλημάτων cruise τους οποίους προσπάθούσε να εντοπίσει το καταρριφθέν τουρκικό RF-4E, καθώς και πολλούς άλλους μιρκότερους σχηματισμούς. Η συνολική του δύναμη είναι περί τις 70.000 προσωπικό.

Αυτός είναι ο βασικός σχηματισμός ο οποίος στέκεται απέναντι στον τουρκικό Στρατό, αλλά ελέγχει και τους Ρ-800 που είναι πονοκέφαλος για τους ΝΑΤΟϊκούς. Με τέσσερις Τ/Θ μεραρχίες, έστω χωρίς την αιχμή της τεχνολογίας σε ότι αφορά το υλικό του (το ίδιο ισχύει και για τις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται απέναντί του, αφού το σύνολο των τουρκικών LEO2A4 είναι αναπτυγμένα στο μέτωπο του ... Έβρου!) αποτελεί έναν αντίπαλο που δεδομένης και της ύπαρξης δεκάδων βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων Ρώσων "συμβούλων", είναι απόλυτα αξιόμαχος.

Το γεγονός ότι έχουν αφιχθεί στην βόρεια πλευρά των συνόρων τα εκσυγχρονισμένα Μ60 Sabra με πυροβόλο 120 χλστ. δείχνει ότι ο τουρκικός Στρατός ξέρει ότι τα άρματα μάχης θα αποτελέσουν έναν κρίσιμο παράγοντα στην επικείμενη (;) σύγκρουση...


ΠΗΓΗ : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ 23 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


"Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες" στην Βουλή τα καθεστωτικά κόμματα: Κενή μένει η θέση του τέταρτου αντιπροέδρου καθώς ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος δεν εκλέχθηκε καθώς συγκέντρωσε μεν 41 ψήφος (23 περισσότερες από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής), αλλά χρειαζόταν 75 ψήφους ο απόστρατος αξιωματικός των καταδρομών για να γίνει αντιπρόεδρος.

Πλέον μιλάμε για "κολοβό" προεδρείο, για ένα Κοινοβούλιο που περιφρονεί ηλιθίως το 7% των Ελλήνων πολιτών και βέβαια από εδώ και πέρα ότι και να κάνει η Χρυσή Αυγή μέσα στην Βουλή, δικαιολογημένο θα είναι και εν ονόματι του ελληνικού λαού. Όπως την περιφρόνησαν, έτσι έχει διακίωμα και αυτή να τους περιφρονήσει εμπράκτως.
Είναι τόσο "νάνοι" οι πολιτικοί, ειδικά της λεγόμενης κεντροδεξιάς που δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που έρχεται δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν υποκρινόμενοι ότι δεν υπάρχει.

Ήδη εμφανίστηκαν 23 βουλευτές "συμπαθούντες" προς την Χρυσή Αυγή, οι οποίοι αδιαφόρησαν για τις αυστηρές εντολές των κομμάτων τους και υπεψήφισαν τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της Χρυσής Αυγής και έρχονται και άλλα με τα οποία θα τρίβουν τα μάτια τους...
Τελικά με 235 ψήφους υπέρ εξελέγησαν οι τρεις αντιπρόεδροι από τη ΝΔ, ο Γιάννης Τραγάκης (στην επιτροπή των εξοπλισμών είχε αθωωσει τον Άκη), ο Αθ.Νάκος και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης (τα πεπραγμένα του σε σειρά υπόθεσεων που αποτέλεσαν αντικείμενο εισαγγελικών ερευνών είναι γνωστά...).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με 227 ψήφους ο Γιάννης Δραγασάκης, από το ΠΑΣΟΚ με 228 ψήφους ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (σοβαρός και έντιμος πολιτικός...) και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 225 ψήφους η Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα,

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟ 2012 : 30 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Με τη σημερινή δολοφονία ενός 82χρονου στο Παγκράτι μετράμε ήδη 30 δολοφονίες Ελλήνων (στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων ανθρώπων) από τις αρχές του χρόνου, σε μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία η οποία συντελείται με ένα  προδοτικό πολιτικό και λοιπό σύστημα εξουσίας να μην έχει χύσει ούτε δάκρυ, έστω και υποκρισίας.
Πιο συγκεκριμένα οι αδίστακτοι λαθροεισβολείς μπήκαν στο σπίτι του 82χρονου και αφού τον έδεσαν, του φίμωσαν το στόμα με χαρτί υγείας. Στη συνέχεια του πήραν τα χρήματα της σύνταξής (1.100 ευρώ) του είχε σηκώσει λίγο πριν από τράπεζα και τον άφησαν δεμένο και φιμωμένο στην είσοδο του σπιτιού όπου ο ηλικιωμένος πέθανε από ασφυξία.
Οι κάτοικοι τ5ης περιοχής ανέφεραν πως λίγο αργότερα είδαν δύο σκουρόχρωμους ένα ψηλό και ένα πιο κοντό να φεύγουν τρέχοντας από το τόπο του εγκλήματος.
Με τη δολοφονία αυτή οι Έλληνες οι οποίοι έχουν μαχαιρωθεί, πυροβοληθεί, στραγγαλιστεί χτυπηθεί μέχρι θανάτου φτάνουν τους 30 μόνο το 2012. Την ίδια ώρα το απίθανο αυτό αριστερό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει θέσει ούτε καν τον προβληματισμό του με κάποια ανακοίνωση για τα 30 αυτά θύματα, υπερασπιζόμενο με απίστευτη μανία κάθε λαθροεισβολέα αυτής της χώρας. Οι «προτάσεις» του γνωστές και έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές (νομιμοποιήσεις, ιθαγένεια, σύνταξη και άλλα τρελά) και όλα αυτά σε εγκληματίες που έχουν εισβάλλει στη χώρα.
Η λέξη ντροπή απλά χάνει τη σημασία της.
Από την άλλη η ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον  το μέρος αυτής που εξακολουθεί και αντιδρά σε αυτή την γενοκτονία –στο υπόλοιπο έχει διαγνωσθεί κλινικός μαζοχισμός-   περιμένει τις εξαγγελίες της ΝΔ για «ανακατάληψη των πόλεων» και εκδίωξη των λαθροεισβολέων να γίνουν πραγματικότητα. Στην περίπτωση όμως που οι εξαγγελίες αυτές –λόγω των μαζοχιστικών αγκιστρώσεων κυρίως της ΔΗΜΑΡ - δεν γίνουν πράξεις, τότε η οργή, έστω αυτού του μικρού κομματιού της κοινωνίας το οποίο εξακολουθεί και αντιδρά- θα είναι μεγάλη και σφοδρή. Αναμένουμε.

Έτσι η αναθεωρημένη λίστα των δολοφονηθέντων Ελλήνων έχει ως εξής:
13 Ιανουαρίου
Ρέθυμνο: 74χρονη γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη αφού είχε πρώτα βιαστεί. Δράστες Ρουμάνος και κάτοικος Ρεθύμνου
19 Ιανουαρίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 17χρονου Πομάκου και 16χρονης Βορειοηπειρώτισσας από 5 αλλοδαπούς γύφτους μουσουλμάνους. 
23 ΙανουαρίουΑυλίδα: 67χρονος Έλληνας δολοφονείται από αλβανούς μαφιόζους-καθάρματα  με Καλάσνικοφ 
23 Ιανουαρίου
Σχηματάρι. Έλληνας  57χρονος οδηγός ταξί βρίσκεται  νεκρός μέσα στο όχημά του με αναμμένη τη μηχανή, σε αγροτικό δρόμο κοντά στην εθνική οδό. Το θύμα έφερε τραύματα στο λαιμό από μαχαίρι. Δράστης ρουμάνος.
24 Ιανουαρίου
Βούρβουρα Αρκαδίας: 77χρονος δολοφονείται από τέσσερις αλβανούς, «οικονομικούς μετανάστες»
13 Φεβρουαρίου
Κρηνίδα Σερρών: Δολοφονία 72χρονου με στραγγαλισμό από Βούλγαρο
2 Μαρτίου
Ιωάννινα: Ηλικιωμένος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στην Δημόκορης Πωγωνίου Ιωαννίνων. Οι δράστες πιθανόν έχουν διαφύγει στην «φίλη» χώρα Αλβανία
10 Μαρτίου
Κοζάνη: 50χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ βρίσκεται δολοφονημένος. Δράστες δύο «οικονομικοί μετανάστες»-λαθροεισβολείς:  Αλβανός 29 ετών, Ρουμάνα 49 ετών
28 Μαρτίου
Άγιος Στέφανος Αττική: 45χρονος πεθαίνει στο σπίτι του από καρδιακή προσβολή ύστερα από την επίθεση τριών ληστών. Οι αλλοδαποί δράστες δεν έχουν συλληφθεί.
17 Μαρτίου
Άραχθος Ιωάννινα: Έλληνας βιοπαλαιστής ο Αστέριος Γιοβανούδης οδηγός φορτηγού 36 ετών βρίσκεται δολοφονημένος κοντά στη γέφυρα του Αράχθου. Πρόκειται περί απαγωγής και δολοφονίας.
22 Μαρτίου
Ηράκλειο: Δολοφονία αφού είχε προηγηθεί βιασμός της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη στο χωρίο Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο. Δράστες δύο κτήνη από τη Ρουμανία πατέρας και γιός 45 και 18 ετών. Να σημειωθεί ότι στην απολογία τους εμφανίστηκαν εντελώς ψυχροί και αμετανόητοι.
24 Μαρτίου
Βόλος: Δολοφονία 84χρονης στο χωριό Ανάβρα του Αλμυρού στο Βόλο. Οι δράστες, αλλοδαποί κατά την Αστυνομία διαφεύγουν.
26 Μαρτίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 78χρονου στο  στον οικισμό Μεσόκωμο Ζαγκλιβερίου. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από αλλοδαπούς
16 ΑπριλίουΓρεβενά: Δολοφονία 78 λαχειοπώλη στο Καρπερό Γρεβενών: Δολοφόνος αλβανός
20 Απριλίου
Ηλεία: Δολοφονία 84χρονου στο δήμο Ζαχάρως. Το θύμα είχε βασανιστεί από τα αλβανικά κτήνη που συνέλαβε η αστυνομία. Ο άτυχος ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα ενώ ήταν ημίγυμνος, φιμωμένος και με τα πόδια δεμένα, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα από τον τρόμο και τα χτυπήματα!
Να σημειωθεί πως δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με τα κτήνη αυτά (48 και 28 ετών), αντίθετα οι ίδιοι είπαν πως απλά είχαν ακούσει ότι είχε λεφτά στο σπίτι του.
Προσοχή: Όποιοι κάνουν το έγκλημα και διαδίδουν πληροφορίες για ύπαρξη χρημάτων σε σπίτια ηλικιωμένων ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για το υποψήφιο θύμα. Κάποιος λαθραίος εισβολέας θα το ακούσει και θα τους σκοτώσει.
23 Απριλίου
Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονία 49χρονου Έλληνα από 44 αλβανό στα Αλώνια Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας
2 Μαΐου
Ιωάννινα: Δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανά κτήνη (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα.
19 Μαΐου
Πάτρα: Δολοφονία Θανάση Λαζανά από Αφγανούς
27 Μαΐου
Πήλιο: Δολοφονία 81χρονης με σκοπό τη ληστεία στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Οι δολοφόνοι της προκάλεσαν σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδήγησαν στο θάνατο της άτυχης γυναίκας.
Στην προηγούμενη αναφορά μας δεν είχαμε τα νεότερα στοιχεία.
Γράφαμε τότε:
«Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς  

Τελικά και όπως προέκυψε δολοφόνος ήταν ένας (μεγάλη έκπληξη) 55χρονος αλβανός.
Από σχετικό δελτίο Τύπου:
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 55χρονου Αλβανού εξέδωσαν οι αρχές, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία, καθώς φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας 81χρονης στις 27 Μαΐου, στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, από τον Ανακριτή του Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Εισαγγελέα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας.
Ο δράστης αναζητούμενος ως ύποπτος για τη διάπραξη της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας είχε εντοπισθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, την επόμενη του εγκλήματος ημέρα, κατά το χρόνο που προσπαθούσε μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής να διαφύγει από την χώρα μας.
Μετήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κρατούνταν στα πλαίσια εφαρμογής σε βάρος του διαδικασίας διοικητικής απέλασης δεδομένου ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.
Μετά την έκδοσή του εντάλματος σύλληψης συνελήφθη στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας και θα προσαχθεί αρμοδίως.
2 Ιουνίου
Καισαριανή: Δολοφονία 30χρονου και σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του από συμμορία με Καλάσνικοφ. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται αλλοδαπούς από πρώην σοβιετική δημοκρατία.
3 Ιουνίου
Λαμία: Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται 74χρονος που δέχθηκε επίθεση αλλοδαπών λαθροεισβολέων στο σπίτι του
4 ΙουνίουΚαβάλα: Δολοφονία 77χρονου ύστερα από ειδεχθή βασανισμό. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς
8 Ιουνίου
Πάτρα: Δολοφονία της συνταξιούχου δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου. Κατακρεουργήθηκε με 20 μαχαιριές με σκοπό τον βασανισμό πριν την δολοφονήσουν κόβοντας της το λαιμό. Οι εκτιμήσεις των τοπικών αστυνομικώ9ν αρχών κάνουν λόγο για αλλοδαπούς.
13 Ιουνίου
Ρέντη: Δολοφονία του Σπύρου Πουκαμισά από αγνώστους με σκοπό τη ληστεία, η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ
18 Ιουνίου
Κορινθία: Τέσσερα άτομα γύρω στις 03:30 με 04:00 τα ξημερώματα, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι που διέμενε ένας 82χρονος, μαζί με την 92χρονη σύζυγό του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο άνδρα χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, το οποίο βρήκαν και πήραν από το σπίτι, ενώ παράλληλα χτύπησαν και τραυμάτισαν την 92χρονη σύζυγό του. Ο 82χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
18 Ιουνίου
Θέρμη, Θεσσαλονίκη: Νεκρός 60χρονος από άγνωστους
21 Ιουνίου
Ρόδος Άγρια δολοφονημένη 61χρονη
21 Ιουνίου
Κομοτηνή: Δολοφονημένη 84χρονη από αγνώστους στο σπίτι της.
28 Ιουνίου
Παγκράτι: Δολοφονία 82χρονου από λαθροέποικους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ : ΕΞΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

 Eνώ η εγχώρια δουλική ελίτ προσπαθεί να πείσει τα νέα παιδιά να εγκαταλείψουν τη χώρα παραδίδοντάς την για πάντα στους λαθρομετανάστες (αυτός είναι ο σκοπός γιατί έτσι ελπίζουν στο οριστικό τέλος του Ελληνισμού, αλλά θα βγουν γελασμένοι) δεν τους λένε σε ποιόν υποτιθέμενο εργασιακό παράδεισο να καταφύγουν τα παρακάτω που θα δείτε είναι δημοσιευμένα από το περιοδικό lifo και είναι σοκαριστικά γιατί φοβόμαστε μήπως τα δούμε και εδώ. 

Ελπίζουμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί θα πράξουν το καθήκον τους πρώτα για τους Έλληνες πολίτες και δεν θα δούμε κάτι που γίνεται στην Ισπανία ολόκληρη αστυνομία  να δουλεύει σαν φοροεισπράκτορας για τοκογλύφους των τραπεζών.



Πετώντας νερό, αβγά και κροτίδες στους αστυνομικούς αντέδρασαν οι περίοικοι σε περιοχή  στο Οβιέδο, όταν εκείνοι ήρθαν συνοδεία δικαστικών κλητήρων για να κάνουν έξωση σε οικογένεια που αδυνατούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο.



  
 Εξω από το σπίτι είχαν μαζευτεί μέλη της οργάνωσης «Stop Deshaucios», «Σταματήστε τις εξώσεις» που προσπάθησαν να προστατεύσουν τους ιδιοκτήτες.














17 άνθρωποι συνελήφθησαν στα επεισόδια που έγιναν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Jorge Lamb, ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο ζούσε από το 2004 μαζί με τη σύζυγο του και την 5 μηνών κόρη του.
 



Είχαν, με τη βοήθεια της οργάνωσης, αποφύγει ήδη μια έξωση τον περασμένο Απρίλιο αλλά οι δανειστές επανήλθαν με τη βοήθεια των αρχών.




Μετά από τρείς ώρες διαμαρτυρίας οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στα φορτηγά της αστυνομίας.  Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τραγούδια όπως "Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη", "ο αγώνας συνεχίζεται", ή άλλα για τις τράπεζες.

Έπεσαν αβγά, κροτίδες και νερά στην αστυνομία που επιχείρησε δύο φορές για να σπάσει τον κλοιό και τελικά τα κατάφερε. 

Οι διαδηλωτές συμφώνησαν να συνεχίσουν την διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία της Cajastur, της τράπεζας που κατέχει την υποθήκη του Χόρχε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ : ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ....

Ο Εκπροσωπος του Ολι Ρεν είπε οτι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα για το αν θα μπει και το ΔΝΤ στην Κύπρο και οτι οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν από το Eurogroup, που θα γίνει στις 9 Ιουλίου. Πως όμως πιέζουν την Κύπρο; Αρχικά, χθες η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας, τοποθετώντας τα ομόλογα σε σκουπίδια, “junk”. Έτσι, έβαλε τέλος στις οποίες συζητήσεις της Λευκωσίας με τη Ρωσία.
Τώρα, έρχεται η ΕΚΤ να πει οτι δεν μπορει να δεχθεί ως εγγυήσεις τα κυπριακά ομόλογα, εξαιτίας της χαμηλής διαβάθμισης, που είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο!

Όμως, η Ελλάδα που έχει πολυ χαμηλότερη αξιολόγηση από την Κύπρο έχει το πράσινο φως από την ΕΚΤ να γίνονται δεκτά τα ομόλογα της ως εγγυήσεις. Μόνο για λίγες μέρες δεν τα έκανε δεκτά, όταν μας έβαλαν στην αξιολόγηση χρεοκοπίας λόγω του PSI και επανηλθε.

Να θυμίσουμε, οτι αυτός ήταν ο μόνος ίσως, τρόπος να εκδιωχθεί η Ελλάδα απο το ευρω, δηλαδή να σταματήσει η ΕΚΤ να δέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα, κάτι που δεν το έκανε ποτέ! Τώρα, γιατί το κάνει στην Κύπρο; Είναι “προσωρινό” μέχρι να αποδεχθεί όλους τους όρους του πακέτου;

Το δάνειο μάλλον θα ανέρχεται στα 10 δις ευρώ, που είναι 7 δις για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και συγκράτηση που ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ και άλλα 3 δις για τις τράπεζες.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ


Μια εξαιρετική απόφαση, τόσο σε πρακτικό όσο και σε επίπεδο ηθικής αναγνώρισης έλαβε και εφάρμοσε άμεσα ο νέος υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος:
Στα πλαίσια της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, υπέγραψε σήμερα, απόφαση που αφορά στην παροχή δικαιώματος δωρεάν εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης στους μόνιμους κατοίκους των νήσων Καστελόριζου, Γαύδου και Αγαθονησίου από τα στρατιωτικά νοσοκομεία: 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αντίστοιχα.
Και μόνο το γεγονός ότι συνδέει τους ακρίτες με τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ένα τόσο σημαντικό τομέα της ζωής τους, είναι πολύ έξυπνη κίνηση. Καλά ξεκίνησε ο Πάνος. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΘΡΑΚΗ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤOΝ ΑΡΧΗΓO ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ


Έναν σαφώς ανεπιθύμητο και επικίνδυνο επισκέπτη θα έχει η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα: Την Τετάρτη αναμένεται στην Θράκη ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, του κόμματος MHP, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί! 
Ακούγεται ως φάρσα το ότι επιτρέπουν την είσοδο του συγκεκριμένου πολιτικού στην Ελλάδα, καθώς οι "Γκρίζοι Λύκοι" πέραν της ρητορικής τους και των δεδομένων θέσεων υπέρ του εδαφικού ακρωτηριασμού της Ελλάδας, ευθύνονται και για την δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού στην Κύπρο.
Στην πρωτάκουστη περιοδεία του-ενίσχυση των εξτρεμιστών της μειονότητας στο Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, αλλά και στις περιοχές που κατά τους νεοοθωμανούς αποτελούν "ζωτικό χώρο" και "στρατηγικό βάθος" του παντουρκισμού, δηλαδή την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη.

Εμείς έχουμe μια απορία: Αν υπάρχει φαιά ουσία στο κρανίο αυτών που ενέκριναν την συγκεκριμένη επίσκεψη. Και βέβαια δεν είναι δικαιολογία το ότι είχαμε εκλογές και ήταν ακεφαλο το υπουργείο Εξωτερικών. Πρώτον  δεν ήταν "ακέφαλο", υπήρχε ο Π.Μολυβιάτης και δεύτερον για να εγκριθεί τέτοια επίσκεψη δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να διαθέτει ισχυρή πολιτική ηγεσία το ΥΠΕΞ, αλλά γραφειοκράτες με ισχυρή πολιτική βλακεία με τάσεις εθνικής προδοσίας. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Εκτός και αν είναι ... παγίδα για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι "Γκρίζοι Λύκοι" κατά του Ελληνισμού και άλλων εθνικών ομάδων (Αρμένιων, Κούρδων, Ασσύριων κλπ) στην Τουρκία και την Κύπρο!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ(ΜΙΝΕΪΚΟ) : ΦΕΥΓΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

Η τελευταία κόντρα του Γιώργου Παπανδρέου με τον Βενιζέλο,  έγινε με αφορμή την μη υπουργοποίηση των Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη. Προφανώς αυτό ήταν η αφορμή για να ραγίσει το γυαλί της σχέσης του ΓΑΠ με το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που όπως όλα δείχνουν οι Παπανδρέου ετοιμάζονται να αποχωρήσουν οριστικά από την Ελλάδα-τουλάχιστο ο Αντρίκος και ο Γιώργος.
Ο πρώτος ζήτησε ετήσια άδεια από το Πανεπιστήμιο όπου διδάσκει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν την έλαβε γιατί είχε εξαντλήσει πρόσφατα μια αντίστοιχη. Όσο για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό τις τελευταίες μέρες δηλώνει ότι βρήκε δουλειά στη Γαλλία και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

ΠΗΓΗ : http://www.kourdistoportocali.com

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :

δηλαδή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα πλέον να οδηγηθεί έστω μόνο ο γαπ σε δίκη;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ.... : ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ....

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή…». Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και ενόψει της ορκωμοσίας τους οι φαντάροι της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή…», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο. Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο της εκπαίδευσης έφτασε τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Σφύριξε τρεις φορές από μακριά, όμως οι φαντάροι τον αγνόησαν. Πλησίασε πιο κοντά και φώναξε «σταματήστε». Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον λοχία και του είπε ότι υπάρχει διαταγή, η οποία έχει απαγορεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι. Η πράξη του διοικητή δυσαρέστησε τους φαντάρους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στους αξιωματικούς της Μοίρας.

Φ. Φραγκούλης: Η οδηγία του ΓΕΣ λέει το αντίθετο

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πράξη του διοικητή της 162ης Μοίρας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης.

«Υπάρχει οδηγία που καλεί όλες τις μπάντες των ενόπλων δυνάμεων να παίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι στις παρελάσεις. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο εν λόγω διοικητής διέκοψε το τραγούδι», δήλωσε ο κ. Φραγκούλης.

Πηγή: thestival.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :

όσο χτυπάνε τον Έλληνα στον πατριωτισμό του, στα ήθη και τα έθιμά του , στις παραδόσεις και την ιστορία που έχει εδώ και πάνω από 3.000 χρόνια, τόσο θα πεισμώνει και θα ενώνεται με τους συμπατριώτες του, και θα ξεχαστούν τα διάφορα εσωτερικά μίση γιατί απλούστατα με κάτι τέτοιες τακτικές προσπαθούν ορισμένοι απατεώνες να εξαφανίσουν τα έθνη από τη γη και ο Έλληνας ποτέ δεν θα το δεχτεί αυτό αφού την ιστορία του δεν μπορεί κανείς να του την πάρει........

ΚΥΠΡΟΣ : ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η Ρωσία συμφώνησε να δανειοδοτήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για ένα ποσό χαμηλότερο των περίπου πέντε δισεκατομμυρίων που είχε αρχικώς αιτηθεί. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, αν και λεπτομέρειες για το επιτόκιο δανεισμού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.



Αναμένονται αντιδράσεις από κυπριακής πλευράς καθότι η είδηση που μεταδίδεται από ρωσικές πηγές δεν έχει ακόμα αναπαραχθεί εκτενώς από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη αν και το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην είδηση...


ΠΗΓΗ : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΑ : ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ/ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΙΡΑΝ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα η κρίση στην Συρία και όλες οι ελπίδες για αποτροπή μιας ακόμα χειρότερης εξέλιξης εόιναι στις συζητήσεις Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν στους G20. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή όλου του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μεταδίδει ότι αποφασίστηκε να διεξαχθεί μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν πρόκειται να λάβουν χώρα στην Συρία με την συμμετοχή των συριακών ενόπλων δυνάμεων, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο.

Συνολικά 90.000 προσωπικού, 400 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και 900 άρματα μάχης πρόκειται να λάβουν μέρος σε αυτά τα γυμνάσια. Ήδη έχει ζητηθεί άδεια από την Αίγυπτο για την διέλευση 12 κινεζικών πλοίων στα τέλη Ιουνίου με κατεύθυνση την Ταρτούς.

Προφανώς η ρωσική δύναμη που πρόκειται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη θα εμπλακεί στην άσκηση η οποόια βέβαια είναι μοναδική: Εκτός του ότι πρώτη φορά αναπτύσσονται ρωσικά στρατεύματα στη Μ.Ανατολή και η Κίνα είναι η πρώτη φορά που στέλνει, επίσης στρατεύματα.
Αναφορικά με την αποστολή των κύριων ρωσικών μονάδων (έχουν προηγηθεί άλλες μικρότερες μονάδες) στην Συρία ο υποστράτηγος V. Gradusov σύμφωνα με το Ιντερφάξ, δήλωσε ότι «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας που βρίσκονται στην Συρία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουμε από την ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο».

Μάλιστα αναφέρεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποτελούμενες από μονάδες Spetznatz, GRU και πεζοναύτες θα έχουν και αεροπορική κάλυψη που σημαίνει ότι επιβεβαιώνετι ακι η πληρφορία του defencenet.gr οτι ρωσικά μαχητικά θα μετασταθμεύσουν στην Συρία αφού το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου, το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα.

Όλα τα παραπάνω είναι σε απάντηση της προσπάθειας των δυτικών να επιβάλλουν no-fly-zone στη Συρία κατά το πρότυπο της Λιβύης, κάτι που έχει προκαλέσει την κάθετη αντίδραση της Ρωσίας η οποία είναι αποφασισμένη "να τραβήξει το σχοινί".
Πάντως ελπίζεται ότι Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν θα βρούν μία μέση λύση και θα αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση γιατί διαφορετικά ολα είναι ανοιχτά (και η Ελλάδα πολύ κοντά σε όλα αυτά...).
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΡΩΣΙΑ : ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ταξίδεψε σαν φάντασμα από την Αγία Πετρούπολη στη Συρία και αφού πέρασε από τον Πειραιά έδεσε στη Ραβέννα, πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό φορτηγό «Professor Katsman» δεν θα είχε τραβήξει την προσοχή των μυστικών υπηρεσιών και των μέσων ενημέρωσης εάν το φορτίο του δεν ήταν πυρομαχικά και όπλα που παραδόθηκαν στις δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Ταρτούς, στη Συρία, μεταξύ της 26ης και της 27ης Μαΐου.

Προηγουμένως, στα ανοικτά της Κύπρου, ο καπετάνιος έσβησε το transponder για να μην εντοπιστεί το στίγμα του πλοίου.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα», το πολεμικό υλικό που θα ξεφόρτωνε στη συνέχεια στο Ταρτούς είχε παραχθεί από τη Rosobonexport, τη ρωσική βιομηχανία οπλικών συστημάτων.
Το ίδιο το πλοίο ανήκει στον Βλαντίμιρ Λίσιν, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι πρόκειται να παραδοθεί νέο φορτίο όπλων στη Δαμασκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπασάρ αλ Ασαντ ζητά επιθετικά ελικόπτερα για να συνεχίσει την επιχείρηση καταστολής κατά της αντιπολίτευσης και να περιορίσει τις δικές του απώλειες. Φυσικά δεν είναι γνωστό ποιος και πότε θα παραδώσει το επόμενο φορτίο.
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Tο «Professor Katsman» απέπλευσε στις 27 Μαΐου με κατεύθυνση τον Πειραιά. Εμεινε στη ράδα του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας περίπου 22 ώρες. Οι ελληνικές Αρχές είχαν ενημερωθεί από νατοϊκές πηγές για το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε το πλοίο. Στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρέθηκε στις 30 Μαΐου και έπιασε στο λιμάνι του Πειραιά για ανεφοδιασμό καυσίμων.

Οι λιμενικές Αρχές, ύστερα από σχετική πληροφορία που έλαβαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας για το πιθανό φορτίο που μετέφερε το πλοίο, προχώρησαν σε έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Σαλαμίνα. Οπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού «το πλοίο βρέθηκε κενό φορτίου, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του και έτσι δόθηκε η άδεια αναχώρησής του».

Το πλοίο βρισκόταν υπό συνεχή νατοϊκή παρακολούθηση ύστερα από την πληροφορία πως μπορεί να μετέφερε όπλα με τελικό προορισμό τη Συρία. Τις υποψίες των νατοϊκών δυνάμεων ασφαλείας ενίσχυαν οι κινήσεις του καπετάνιου, ο οποίος έδινε λανθασμένες αναφορές της θέσης του μέσω τους συστήματος ΑΙS, το οποίο είναι το διεθνές σύστημα καταγραφής της θέσης και της πορείας κάθε εμπορικού πλοίου μέσω δορυφορικής εκπομπής.

Το ΝΑΤΟ αν και ενημέρωνε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για τις κινήσεις του «Professor Katsman» δεν ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος εν πλω του ύποπτου πλοίου. Αυτό ζητήθηκε όμως από το Λιμενικό όταν το πλοίο βρέθηκε στη ράδα του Πειραιά.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΡΩΣΙΑ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ

Δύο ρωσικά πολεμικά πλοία είναι έτοιμα να πλεύσουν προς τη Συρία, μεταφέροντας μονάδες πεζοναυτών που θα έχουν επισήμως αποστολή να προστατεύσουν τους Ρώσους πολίτες που ζουν στη χώρα.Όμως επί της ουσίας η αποστολή αυτή δείχνει την αυξανόμενη ανησυχία της Μόσχας για το μέλλον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ. Την είδηση για την αποστολή των Ρώσων μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα πλοία θα μεταφέρουν έναν απροσδιόριστο αριθμό πεζοναυτών για την προστασία των Ρώσων στη Συρία και την εκκένωσή τους από το Ταρτούς εάν είναι απαραίτητο.
Το Ιντερφάξ μετέδωσε ότι καθένα από τα πλοία μπορεί να μεταφέρει 150 πεζοναύτες και από 12 άρματα μάχης.
«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», δήλωσε ο υποστράτηγος V. Gradusov σύμφωνα με το Ιντερφάξ.
"Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουμε από την ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο».
Τα τμήματα των πεζοναυτών θα έχουν και αεροπορική υποστήριξη.
Η Συρία είναι σύμμαχος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, και αποτέλεσε ένα σημαντικό πελάτη της σοβιετικής και ρωσικής βιομηχανίας όπλων τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, αποκτώντας αεροσκάφη, μαχητικά ελικόπτερα, πυραύλους και τεθωρακισμένα οχήματα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.
Για άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στη Συρία λένε οι ισραηλινοί
Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafiles μεταδίδει ότι σύμφωνα με ιρανική πηγή προγραμματίζεται μεγάλη άσκηση Ρωσίας-Κίνας και Ιράν στη Μέση Ανατολή,στην οποία θα συμμετέχουν 90.000 άνδρες, 400 αεροσκάφη και 900 άρματα μάχης!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Κίνα έχει ζητήσει ήδη από την Αίγυπτο να περάσουν από το Σουέζ 12 πλοία της που θα πλεύσουν στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς.
onalert

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ : ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στην ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να προχωρήσει άμεσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος το βράδυ των εκλογών. «Μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση, την εβδομάδα αυτή, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας...
κοινοβουλευτικής μας ομάδας, θα ανακοινωθούν όλες οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ανασύσταση της παράταξης» είπε στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, σημειώνοντας ότι «όλα θα γίνουν όπως αξίζει στην ιστορική διαδρομή, το πολιτικό εύρος, τις αξιακές ευαισθησίες και την προοπτική της παράταξης».

Πληροφορίες των Νέων αναφέρουν πως στο πλαίσιο της ανασύστασης του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προχωρήσει σε αλλαγή της ονομασίας, θα ζητήσει να γίνει έλεγχος των οικονομικών και θα επανασυγκροτήσει όργανα, τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Στόχος του είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 33
εκλεγμένων βουλευτών. Στη νέα ηγετική ομάδα θα μετέχουν έμπειρα, αλλά και νεώτερα στελέχη που θα δουλέψουν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ήδη ο κ. Βενιζέλος έχει προαναγγείλει άνοιγμα προς τη Δημοκρατική Αριστερά. Το κατά πόσο η προσπάθεια αυτή βρει ανταπόκριση, και σε ποιο βαθμό, εκτιμάται πως θα εξαρτηθεί και από την
πορεία της συνεργασίας στο κυβερνητικό σχήμα που σχεδιάζεται.

ΠΗΓΗ :  fimotro.blogspot.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ : ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ '' ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ ''

Για τα ποσοστά του ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής καθώς και για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός και υποψήφιος Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Μπέζος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό mou», ο κ. Μπέζος τόνισε ότι «η απώλεια του ΚΚΕ είναι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να φανταστώ ότι πήγε αλλού. Η εμμονή του ΚΚΕ στο δεν συμμετέχω πουθενά του στοίχισε. Δεν είναι καιροί να λέμε δεν συμμετέχω και κάθομαι και πετροβολώ. Δεν είναι απάντηση αυτή, δεν είναι καιροί για τέτοιες πολυτέλειες».

Σε ερώτηση για την άνοδο του ποσοστού της Χρυσής Αυγής, ο διάσημος ηθοποιός αφού ξεκαθάρισε ότι «είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο», υποστήριξε ότι «προτάσσει μια συμπεριφορά που είναι πάρα πολύ δυναμική και η οποία εκφράζεται και με ακρότητες».
Στη συνέχεια απάντησε θετικά στην ερώτηση του παρουσιαστή για το αν το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη μέτρησε υπέρ του κόμματος. Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Αλλιώς θα υπήρχε μια απώλεια, θα έλεγε κανείς ότι αυτή η συμπεριφορά καταδικάζεται. Το χαστούκι δεν σημαίνει ότι κάποιος χτύπησε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει ότι χτυπάει κάτι κατεστημένο που τόσο καιρό ενοχλεί».

«Θα μου πείτε ότι αυτή η μετάφραση είναι απλοϊκή. Απλοϊκή – ξεαπλοϊκή, αυτό πιάνει καρπό σε ορισμένους», συνέχισε. Μάλιστα, πρόσθεσε πως «η δυναμική της Χρυσής Αυγής δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη», διευκρινίζοντας πως εννοεί το ποσοστό της που είναι σχεδόν 7%.
«Ελέγχεται, όμως, αυτό, θέλω να πω θα μπουν στη Βουλή αυτοί οι άνθρωποι, θα ελεγχθούν με τον τρόπο τους, με την στάση τους», κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΣΕΒ : ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΕΡΙ ''ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ''


Aκόμα και ο ΣΕΒ απορρίπτει την λογική Σαμαρά "Θα σεβαστούμε το Μνημόνιο" και ζητά επαναδιαπραγμάτευση! Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρός του Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι   

«Βρισκόμαστε στην επείγουσα ανάγκη να διαπραγματευτούμε ξανά το μέλλον μας, έχοντας εξαντλήσει τις ανοχές των πολιτών και τα περιθώρια των εταίρων μας.
»Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας, που υποδεικνύει το αποτέλεσμα των εκλογών, θα κριθεί από την πολιτική και διαχειριστική επάρκεια την οποία θα επιδείξει στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, από την ικανότητά της να πείσει τον λαό ότι ο δρόμος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων είναι η μόνη έξοδος από την κρίση, αλλά και από την αποτελεσματικότητά της στη σύναψη μιας νέας εθνικής συμφωνίας με μία Ευρώπη που κι αυτή ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει.
»Μόνο έτσι θα αρθεί οριστικά η αβεβαιότητα σε σχέση με την ευρωπαϊκή μας πορεία», κατέληξε ο Δ. Δασκαλόπουλος.
Που σημαίνει ότι "Αν δεν πετύχουμε επαναδιαπραγματευθούμε, αν δηλώσουμε σεβασμό στο Μνημόνιο, χανόμαστε"!

Μήπως είναι και ο ΣΕΒ "αντιευρωπαϊστής"; Όχι, είναι ρεαλιστές και γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά τα περί "Σεβασμού των υπογραφών και του Μνημονίου" που είχε χθες ο Α.Σαμαράς και ανέδειξε πρώτο το defencenet.gr οδηγούν με σαφήνεια στην πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, καθώς αυτά που υπέγραψε τον Φεβρουάριο ο Α.Σαμαράς και οι λοιποί συνεταίροι του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, οδηγούν με ασφάλεια στην καταστροφή της χώρας.
Ακούνε στη Συγγρού; 

Χθες με την φράση "Θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους προς το εξωτερικό" ο Α.Σαμαράς έδωσε το καθαρά "μνημονιακό" στίγμα της κυβέρνησης που θέλει να φτιάξει και ξέχασε πολύ γρήγορα τα όσα έλεγε περί "επαναδιαπραγμάτευσης" και "αλλαγής της συνταγής" του Μνημονίου. Απλά είπε "Να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας νέες πολιτικές".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΚΟΠΙΑ : ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

χουν "ξεφύγει" στα Σκόπια! Δεν φτάνουν τα κακόγουστα αγάλματα του Αλέξανδρου και του Φιλίππου, τώρα ζητάνε και ... πράκτορες για να κατασκοπεύουν την Ελλάδα! Με αγγελία στις τοπικές εφημερίδες η Υπηρεσία Πληροφοριών των Σκοπίων, αναζητά … πράκτορες που να ομιλούν απταίστως την ελληνική, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να χρησιμοποιηθούν ως κατάσκοποι στην Ελλάδα!

Η αγγελία μπήκε στην εφημερίδα «FOCUS», με τίτλο : «Ζητούνται εθελοντές για κατασκοπία στην Ελλάδα», και βέβαια δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από τονισμό του αλυτρωτισμού που επιδεικνύει η κυβέρνηση Γκουέφσκι κατά της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, τα Σκόπια αυτοεπαίρονται επειδή το Ινστιτούτο Τυποποίησης της χώρας έγινε πλήρες μέλος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηλεκτροτεχνικής, ως «Μακεδονία».

«Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ότι τα προϊόντα μας θα έχουν μια διεθνή σφραγίδα ποιότητας ως χώρα προέλευσης τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Οικονομικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Πεσέφσκι.

Η χώρα προέλευσης αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,  παρά τις ελληνικές αντιρρήσεις. ένα μεγάλο μπράβο στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΝΗΜΟΝΙΟ : ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ......

Το τέλος των ψευδαισθήσεων: Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφουν στην Ελλάδα οι "τρεις άγγελοι του σκότους", ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, δια των αντιρποσώπων τους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ. Σε επικοινωνία που είχαν πριν λίγο με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ ου αναμένεται να παίξει ρόλο σε οικονομικό υπουργείο, το αργότερο μέχρι την μεθεπόμενη Παρασκευή θα έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα προκειμένου να συσκεφθούν με το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.


Ο επίσημος τίτλος της επισκεψης είναι "ενδιάμεση αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου". Η ουσία η άμεση εφαμρογή των εισπρακτικών μέτρων ύψους 14,5 δισ. και η εφαμοργή του προγράμματων των μειώσεων του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000.

Κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού ναι, μεν ο Φ.Φράγκος αρνήθηκε να πρωθήσει την μείωση κατά 20% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, αλλά ο διάδοχός του είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσει το ίδιο εθνοκεντρικά και πατριωτικά.

Μάλιστα οι της τρόϊκας ενημέρωσαν τον συνομιλητή τους ότι "Έχει καθυστερήσει η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -2016, όσο και του Προϋπολογισμού 2013 και από την στιγμή που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα δεν αναμένεται η εκταμίευση της χρηματοδοτικής στήριξης εντός του Αυγούστου"! Εκβιασμός με το "καλημέρα" λοιπόν!

Σημειώνεται πως η αξιολόγηση της τρόικας θα κρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και βέβαια εκεί βρίσκεται και το "μυστικό" της (επιτυχημένης) προσπάθειας της εγχώριας οικονομικής ελίτ να φέρουν στην εξουσία και πάλι μνημονιακή κυβέρνηση, εκμετελλευόμενοι βέβαια και την διάσπαση των αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Και για να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία για το τι μας έρχεται και για το ποια αξία είχαν τα προεκλογικά τσιτάτα περί "επαναδιαπραγμάτευσης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ευθαρσώς ότι «Η ουσία των μεταρρυθμίσεων δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να σχηματιστεί θα πρέπει να τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν με την Ευρώπη». Μάλιστα έθεσε κια ζήτημα ταχύτητας στις αποφάσεις «Με τις εκλογές, ωστόσο, χάθηκε χρόνος και πρέπει να αναφερθούμε στο τι σημαίνει αυτό για τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε.

Το μόνο που συζητούν είναι αυτό που είχαν προσφέρει από τον Μάρτιο: Ένα χρόνο παραπάνω ως περιθώριο προσαρμογής. Δηλαδή αντί για γρήγορο, τώρα προτείνουν αργό θάνατο...

defencenet

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 : ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ....

Εκπλήξεις, αρκετές αλλαγές και ανατροπές είχε η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, με αλλαγή σκυτάλης σε 10 εκλογικές περιφέρειες
Η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 21 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες.
Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ χάνει οκτώ έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 13 έδρες, η Χρυσή Αυγή τρεις έδρες, η ΔΗΜΑΡ δύο έδρες και το ΚΚΕ καταγράφει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.
Ωστόσο αρκετά είναι τα ονόματα που μένουν εκτός Κοινοβουλίου. Πρόσωπα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρωτοκλασάτα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί μένουν εκτός Βουλής.
Αναλυτικά:
Στην Α’ Αθηνών από πλευράς ΝΔ μένουν εκτός, ο κ. Θανάσης Πλεύρης, ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης, ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο κ. Μανώλης Αγγελάκας.
Στην ίδια περιφέρεια από το ΠΑΣΟΚ χάνουν τις έδρες τους η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρ. Παπαουτσής, ο κ. Νάσος Αλευράς, ο κ. Παύλος Γερουλάνος.
Από το ΣΥΡΙΖΑ μένει εκτός ο κ. Γιάννης Μπαλάφας.

Στη Β’ Αθηνών, τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός είναι του κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές, της κ. Τάνιας Ιακωβίδου του κ. Απόστολου Ανδρεουλάκου κ.α.
Σε αυτήν περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν θα είναι στη νέα Βουλή. Ανάμεσά τους, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, η κ. Αθηνά Δρέττα, ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, η κ. Μιλένα Αποστολάκη, ο κ. Δημήτρης Ρέππας, ο κ. Γιάννης Βούρο, ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας, η κ. Άννα Νταλάρα, ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο κ. Γιώργος Καστρινάκης και η κ. Άννα Βερούλη.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα μπουν τελικά στη Βουλή ο ηθοποιός κ. Παύλος Κοντογιαννίδης, καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Μανώλης.
Στην Α’ Πειραιώς το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή, ενώ η ΝΔ εκλέγει δύο και ο ΣΥΡΙΖΑ έναν.
Στη Β’ Πειραιώς από τη ΝΔ μένουν εκτός ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο κ. Τάσος Μητρόπουλος, ο κ. Γιώργος Ανατολάκης κ.α.
Από το ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμένη περιφέρεια δεν θα είναι στη νέα Βουλή ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο κ. Γρ. Νιώτης και ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης.
Στο υπόλοιπο Αττικής μένουν εκτός από τη ΝΔ ο κ. Αθ. Μπούρας, ο κ. Νίκος Καντερές, ο κ. Πέτρος Δούκας.
Από το ΠΑΣΟΚ εκτός μένουν ο κ. Παντελής Ασπαραδάκης, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο κ. Αντώνης Λιάρος.

Στην Αιτωλοακαρνανία τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός είναι του κ. Βερελή , του κ. Μακρυπίδη και της Σοφίας Γιαννακά.
Από το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν θα μπουν στη Βουλή η κ. Εύα Καϊλή, η κ. Χρύσα Αράπογλου και ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης.
Στο Λασίθι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν «πράσινο», το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε βουλευτή με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί τελικά ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ.....

Με την φράση "Θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους προς το εξωτερικό" ο Α.Σαμαράς έδωσε το καθαρά "μνημονιακό" στίγμα της κυβέρνησης που θέλει να φτιάξει και ξέχασε πολύ γρήγορα τα όσα έλεγε περί "επαναδιαπραγμάτευσης" και "αλλαγής της συνταγής" του Μνημονίου. Απλά είπε "Να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας νέες πολιτικές". Με αυτό το σαφές, στο εσωτερικό και εξωτερικό μήνυμα, ότι θα σεβαστεί το Μνημόνιο που εξαθλίωσε και εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό κάλεσε τα λοιπά κόμματα να συμμετάσχουν στην κυβέρνησή του. Από αύριο ο Χ.Ράϊχνεμπαχ, ο Π.Τόμσεν και οι άλλοι απίθανοι εκπρόσωποι των δανειστών πιάνουν δουλειά, αν βέβαια γίνει δυνατό να σχηματιστεί μια τέτοια μνημονιακή κυβέρνηση.

Δυστυχώς, μετά από έναν σκληρό αγώνα του ελληνικού λαού, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών κατά του Μνημονίου, εκλέχθηκε πρώτο ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός δηλώνει τη βραδιά της νίκης του ότι "Θα σεβαστεί το εθνοκτόνο Μνημόνιο". Δυστυχώς ούτε ο Α.Σαμαράς, ούτε η ηγετική ομάδα της ΝΔ έγιναν σοφότεροι μετά απ'όλα αυτά.

Ετοιμάζονται λοιπόν τα νέα εισπρακτικά μέτρα των 14,5 δισ. οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, η ανεργία η υποανάπτυξη, η ύφεση κλπ...

Ας δούμε ολόκληρη την δήλωση του Α.Σαμαρά:

“O ελληνικός λαός ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία και την παραμονή μας στο ευρώ. Ψήφισε τις πολιτικές που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη και δικαιοσύνη στον έλληνα πολίτη. Δεν θα υπάρξουν άλλες περιπέτειες, δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις που συμμερίζονται τους στόχους αυτούς να μετέχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει ανάπτυξη, θα σεβαστούμε την υπογραφή και τις δεσμεύσεις της χώρας, το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια. Οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους, θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό. Είπαμε την αλήθεια στον λαό και μας άκουσε.

Υπόσχομαι ότι θα τιμήσω πλήρως την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι έλληνες, θα δουλέψουμε μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να συμπληρώσουμε την οικονομική πολιτική με ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στόχος μας είναι να βγούμε από την κρίση με κοινωνική συνοχή με δουλειές, με δικαιοσύνη και ασφάλεια. Εμείς τηρούμε ότι είπαμε η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί. Η ΝΔ ήταν και είναι δύναμη ευθύνης”.

ΠΗΓΗ : defencenet.gr




ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;;;;;









ΤΣΙΠΡΑΣ : ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολύ ηπιότερος σε σχέση με το ύφος και την στρατηγική που ακολούθησε την προεκλογική περίοδο, ο Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του πριν από λίγο από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Κουμουνδούρου ξεκαθάρισε ότι θα παίξει τον ρόλο της ισχυρής...
αντιπολίτευσης και υπενθύμισε ότι ο λαός καταδίκασε δυο φορές το μνημόνιο. Γενική εντύπωση; Στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι είχαν πιστέψει ότι θα γίνουν κυβέρνηση την επομένη των εκλογών!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :

ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;;;;;;;;

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 : ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ 18-50 ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των exit poll του ANT1, οι ηλικίες 18 εως 50 έβγαλαν τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή αφήνοντας πίσω τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,8 και ακολουθεί η ΝΔ με 22,7..

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 : ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΛΛΟΙΩΝΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Συνελήφθη η εκλογική αντιπρόσωπος της Ν.Δ. στο 128ο εκλογικό τμήμα στα Γαλανέϊκα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr η συγκεκριμένη κυρία αλλοίωνε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της Ν.Δ. ωστόσο έγινε αντιληπτή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψή της.
newpost.gr

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΖΕΦΡΥ ΜΙΝΕΪΚΟ : ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.......

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
Μπαίνει στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς με καταμετρημένο το 37% των ψήφων στην Αχαΐα το ΠΑΣΟΚ είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό πάνω από 14% και έτσι ο πρώην πρωθυπουργός θα μπει στη Βουλή. Στην πρώτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 31% και ακολουθεί η ΝΔ με 25%.


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;;;;

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε κυβέρνηση όπου θα μετέχει και το ΣΥΡΙΖΑ.. Σε διαφορετική περίπτωση δεν προτίθεται να συνεργαστεί με την ΝΔ. Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Τραγικοί!

ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 : ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Οριστικά επτακομματική Βουλή δίνουν τα τελικά exit polls, με οριακή πρωτιά της ΝΔ που τις δίνει 127 έδρες με το bonus των 59 εδρών. Ακολουθεί, σύμφωνα με τα exit polls o ΣΥΡΙΖΑ με 27% – 28,4% και 72 έδρες. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 32 έδρες και 11%-12,4%. Τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου καταλαμβάνοντας, σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις, 21 έδρες με ποσοστό 6,8% – 7,8%. Έπειτα, πέμπτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με οριακή διαφορά και 19 έδρες και ποσοστό 6,5-7,1%.

Τις δυο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Δημοκρατική Αριστερά με 16 έδρες και 5,8% – 6,6% και τέλος το ΚΚΕ που καταγράφει σημαντική απώλεια δυνάμεων και 13 έδρες με ποσοστά 4,8% – 5,6%.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.....

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ : ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ

Άρον-άρον τρέχουν οι Έλληνες να αγοράσουν καραμπίνες και κάθε είδους όπλο προκειμένου να προστατευτούν από το ολοένα και αυξανόμενο κύμα της εγκληματικότητας.
Το περιστατικό στην Παιανία, όπου ένας 24χρονος σκότωσε με καραμπίνα έναν Αλβανό ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του, ήταν απλώς η αφορμή για να βγει στην δημοσιότητα η τάση των πολιτών να μην εμπιστεύονται την Αστυνομία και να θέλουν οι ίδιοι να προστατεύσουν την περιουσία τους.
Η Αστυνομία λέει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε...
ένα απέραντο οπλοστάσιο, καθώς πλέον τα όπλα δεν κυκλοφορούν μεταξύ των κακοποιών στοιχείων αλλά εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες έχουν στην κατοχή τους μία καραμπίνα, σύμφωνα με το iefimerida.gr

Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. περισσότερα από 1.700.000 καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα είχαν αγοραστεί και δηλωθεί στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα έως το τέλος Μαΐου. Το τρομακτικό όμως είναι πως μόλις 233.000 είναι καταγεγραμμένοι σε κυνηγετικούς συλλόγους πως χρησιμοποιούν τα όπλα τους για κυνήγι.«Αυτό δείχνει πως περίπου 1,5 εκατομμύριο όπλα βρίσκονται σε κατοικίες αλλά και καταστήματα πολιτών μόνο και μόνο για αυτοπροστασία» γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Σε όλα αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται και όλοι όσοι κατέχουν όπλα παράνομα, και τα όπλα που διακινούνται στην μαύρη αγορά.

Οι διαδικασίες για να προμηθευτεί κάποιος ένα κυνηγετικό όπλο είναι τόσο απλές, όσο το να αγοράζει κανείς ένα μοτοποδήλατο! Πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, συμπληρώνει μία απλή υπεύθυνη δήλωση, παίρνει μία γνωμάτευση από έναν γιατρό πως δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα, αγοράζει το όπλο του, και στην συνέχεια το δηλώνει στην Αστυνομία, η οποία ελέγχει και το ποινικό μητρώο του κατόχου.
Ωστόσο η Αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διότι ελάχιστοι από όσους είναι κάτοχοι όπλων, είναι γνώστες της χρήσης τους, καθώς είναι ανειδίκευτοι και χωρίς εξάσκηση.

ΠΗΓΗ :  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ....ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;;;;


Συγκεκριμένες πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, ανάλογο με αυτό του Αυγούστου του 2007 διερευνούν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται και νέες εστίες ανάβουν από το "πουθενά".
Η συγκεκριμένη κατάσταση οδήγησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκο νε ενεργοποιήσει το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ. Όλα αυτά την στιγμή που οι ενέργειες και πράξεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μ.Όθωνος) έχει αφήσει την χώρα, χωρίς τα ρωσικά πυροσβαστικά ελικόπτερα που στις προηγούμενες χρονιές είχαν σηκώσει το βάρος της "στοχευμένης" αεροπυρόσβεσης.
Με δεδομένη την αδυναμία της Πυροσβεστική και του ΥΠΡΟΠΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν δράση: Το σύνολο των εναέριων μέσων που μπορούν να πετάξουν και να προσφέρουν στην αεροπυρόσβεση ή στην εναέρια επιτήρηση, χερσαίες δυνάμεις σε προσωπικό και οχήματα και οι στρατιωτικές επικοινωνίες έχουν διατεθεί για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Την ίδια στιγμή η Διακλαδική Διεύθυνηση Στρατιωτικών Πληροφοριών, και ομάδες της ΕΥΠ, ερευνούν συγκεκριμένες καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, που μόνο άσχετο δεν φαίνεται να είναι με τις αυριανές εκλογές, όπως είχε συμβεί και το 2007.

Η σύμπτωση είναι πραγματικά "σατανική...
Οι πολίτες παρακαλούνται να καταγγέλλουν στις αρχές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση και ενέργειες αγνώστων που πέφτουν στην αντίληψή τους. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Σε ποιες περιοχές "καίγεται ο τόπος":
 
Η μεγάλη φωτιά της Αττικής είναι στην Παλαιά Φώκαια, η οποία εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στη θέση Δροσιά Κερατέας, κοντά στον οικισμό Συντερίνα, χωρίς ωστόσο, προς το παρόν να κινδυνεύουν σπίτια αλλά προληπτικά εκκενώθηκε το Γηροκομείο Κωνσταντινουπολιτών. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία αδυνατούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά λόγω των ισχυρότατων ανέμων

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή άλλη μια πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας, εκεί όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε τον οικισμό Βιγκλάφια, όμως οι πυροσβέστες απομάκρυναν τη φωτιά.

Αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής με δώδεκα οχήματα, υδροφόρες του δήμου, κάτοικοι της περιοχής και τέσσερα αεροσκάφη που κάνουν συνεχής ρίψεις νερού. Η φωτιά καίει καλλιέργειες και χορτολιβαδική έκταση χαμηλής βλάστησης.

Όπως είπε στο δελτίο της ΝΕΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, η φωτιά εκτείνεται σε έκταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Το ένα κύριο μέτωπο κατευθύνεται προς την θάλασσα, στην Παλαιά Φώκαια, και το άλλο προς την περιοχή του Μεγάλου Πεύκου και εν συνεχεία πάλι προς τη θάλασσα.

Η φωτιά ξεκίνησε από χωματερή και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε δασική έκταση. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούν για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για αύριο την Κυριακή και δίνουν και τηλέφωνα και γι αυτή την περίπτωση…

Συγκεκριμένα σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς τις επόμενες ώρες τίθενται οι περιοχές:

- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

- Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

- Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

- Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

- Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΝ.ΚΑ.(ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ) : ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ(ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ)

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr/
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:

1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.
2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.