Ώρα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Άρθρο», ο Πάνος Καμμένος υπόσχεται να παλέψει για να εμποδιστεί η πλήρης παράδοση της χώρας στους δανειστές και προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, που θα λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης ανθρώπων από την αριστερά ως τη λαϊκή δεξιά.

Στόχος της νέας πολιτικής κίνησης θα είναι η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, μέσω ενός μετώπου αντίστασης στο μνημόνιο, και η παροχή εναλλακτικής λύσης. «Στο Γοργοπόταμο συναντήθηκαν ο ΕΔΕΣ, ο ΕΛΑΣ και οι βρετανικές δυνάμεις για την αποτίναξη του γερμανικού ζυγού από την Ελλάδα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα», σημειώνει, εξαιρώντας από αυτή την προσπάθεια τις δυνάμεις που δεν δέχονται τις δημοκρατικές αρχές.

Διαχωρίζει τη θέση του από τη «νέα σχολή της κωλοτούμπας», καθώς στα 19 χρόνια της παρουσίας του στη Βουλή «ό,τι λέει το εννοεί». Από τα «βέλη» του δεν ξεφεύγει η Νέα Δημοκρατία, για την οποία υποστηρίζει ότι έχει γίνει «ουρά του ΠΑΣΟΚ». «Με αυτή τη ΝΔ εγώ δεν έχω καμία σχέση», τονίζει.

Ερωτώμενος για τις νέες εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας, ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για έναν πρωθυπουργό «εντολοδόχο της Goldman Sachs», ο οποίος εκτελεί εντολές «για τις οποίες δεν έχει λάβει εντολή ούτε αυτός ούτε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του» από τον ελληνικό λαό. «Αυτό που γίνεται είναι συνταγματική εκτροπή (...) Βεβαίως και υπάρχει κατοχή», σημειώνει.

Για το Μνημόνιο ο Πάνος Καμμένος έχει τοποθετηθεί από τον Μάιο του 2010, «λέγοντας ότι αυτό το μνημόνιο είναι η αρχή της εισόδου της χώρας σε μια εποχή απώλειας της εθνικής κυριαρχίας». Καταλογίζει στην πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου «σχέδιο», το οποίο «εξυφάνθηκε από εκείνους που συνεδριάζουν σε κλειστές λέσχες, μέλος των οποίων ήταν και ο τότε πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ». Υπενθυμίζει την αποκάλυψη του Ντομινίκ Στρος Καν για προσχεδιασμένη ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, καθώς και τα σχέδια των κερδοσκόπων «με την αλλαγή του Τ3-Τ10 και την αγορά ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για συντονισμένες δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού περί ναυαγίου με αποκορύφωμα την τελευταία του δήλωση περί δημοψηφίσματος. Όλα αυτά ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας, βεβαίως εντασσόμενο σε ένα ευρύτερο σχέδιο που αφορά το σύνολο των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης χαρακτηρίζει «προδοτική πράξη» και ξεκαθαρίζει ότι όπως δεν είχε «λαϊκή εντολή» για να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, θεωρεί «άκυρα τα μέχρι σήμερα ψηφισθέντα μέτρα, διότι δεν έχουν ψηφιστεί με πλειοψηφία που προβλέπει την παραχώρηση έστω και μέρους της εθνικής κυριαρχίας. Από εδώ και πέρα οτιδήποτε γίνεται -συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν γίνει μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου- είναι άκυρο, αντισυνταγματικό και παράνομο».

Ακόμα περισσότερο, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο η νέα δανειακή σύμβαση να συνοδεύεται από εμπράγματες ασφάλειες, όπως η παραχώρηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, «που είναι και ο στόχος των δανειστών-τοκογλύφων». «Αν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση παραχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής, της δημόσιας περιουσίας με βάση το αγγλικό δίκαιο, με την παραίτηση από την ασυλία του κράτους και παράλληλα ο ορυκτός πλούτος της χώρας θα έχει παραδοθεί. Τη στιγμή που το Ισραήλ και η Ρωσία μας προτείνουν την εκμετάλλευση των πετρελαίων της νοτίου Κρήτης και αντί γι' αυτό εμείς πάμε να δώσουμε εγγύηση για να τα διαχειριστούν αυτά οι Γερμανοί τοκογλύφοι, εδώ συντελείται πράξη εθνικής μειοδοσίας».

Στο ερώτημα «πότε πρέπει να γίνουν εκλογές», ο Πάνος Καμμένος απαντά ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια «παλλαϊκή αντίδραση και άμυνα» από όλους τους Έλληνες, «από όλους όσοι δέχονται την επίθεση σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο». Για τα εκλογικά σενάρια προειδοποιεί: «Όταν θα εισπράξουν οι συνέταιροί τους τα χρήματα των CDS, κάνοντας ένα πιστωτικό γεγονός και αφού υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση παραχώρησης εμπράγματης ασφάλειας για δάνεια τα οποία δε χρωστούμε και τα οποία δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε, τότε θα πάμε σε εκλογές. Αλλά τότε θα είναι αργά».

ΠΗΓΗ:NEWS_BOMB

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

Το ξέσπασμα του ηθοποιού για τους πολιτικούς, την εκκλησία και τα πρόσωπα του lifestyle. Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και όταν η κουβέντα έφτασε στην οικονομική κρίση, ο ηθοποιός τα είπε έξω από τα δόντια. «Γιατί να μιλάς για το ΚΚΕ, έχει....
γίνει το ΚΚΕ σαν την εκκλησία«, είπε θυμωμένος και πονεμένος μιας και έζησε τα χρόνια της χούντας και την στέρηση της ελευθερίας του.
«Το lifestyle παράγινε στην Ελλάδα. Εμείς το πληρώσαμε αυτό, χάσαμε τις αξίες. Δεν ξέρεις τι είναι ο Σεφέρης και ξέρεις ένα πνευματικά πορνίδιο που βγάινει στα μέσα!», είπε μεταξύ άλλων, ενώ παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έχει πάρει στο παρελθόν μαύρα χρήματα.
 

ΥΓ
δείτε το βίντεο ΕΔΩ



REUTERS: ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........

Εικόνες Αργεντινής «βλέπει» για την Ελλάδα του μέλλοντος το Reuters. Σύμφωνα με δημοσίευμα η Ελλάδα θα ζήσει στιγμές ανάλογες με την Αργεντινή όταν χρεοκόπησε. Η χρεοκοπία της Αργεντινής πριν από μία δεκαετία πυροδότησε σοβαρές ταραχές και συγκρούσεις, προκάλεσε απώλειες....
ανθρώπινων ζωών και σοκαριστικές εικόνες με πολίτες να ορμούν στα καταστήματα για πλιάτσικο και να σπάνε τράπεζες. Η προοπτική αυτό το σενάριο τρόμου να επαναληφθεί, αυτή τη φορά στην Ελλάδα, απασχολεί την Ευρώπη καθώς το σενάριο παραμένει ανοιχτό, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.
Στην καλύτερη περίπτωση, εάν οι ιδιώτες πιστωτές αποχωρήσουν από εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους μία άτακτη χρεωκοπία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για κάποιες μέρες για να δώσει στην Αθήνα το χρόνο να αποφύγει την απόσυρση κεφαλαίων διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες πως οι δανειστές δεν θα εξαφανιστούν. Στη χειρότερη περίπτωση, εάν κάνουν πίσω και οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να βυθιστεί σε παρατεταμένο τραπεζικό πάγωμα κεφαλαίων, πιθανές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, βία και αυτό που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος έχει ονομάσει την «κόλαση» της εξόδου από το ευρώ.
 

Σχόλιο ιστολογίου:
μπορεί κάποιος να μου πει από τη στιγμή που μπήκαμε στο δντ πόσες φορές,φωστήρες σαν το reuters και την cia,μας έχουν ενημερώσει για ενδεχόμενο μπάχαλο και επεισόδια τα οποία πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα επειδή ''μπορεί να χρεοκοπήσουμε''......
έχουν φάει τα μαλλιά της κεφαλής τους όλοι αυτοί οι ''πολιτισμένοι'' μου φαίνεται...
δεν μπορούν να καταλάβουν πως,παρ όλες τις ανέχειες που περνάμε, καταφέρνουμε να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας και δεν συμπεριφερόμαστε σαν ζώα...τί να πει κανείς....
θεωρώ πως το πολύ πολύ αυτό που θα γίνει, ΑΝ και ξανά λέω ΑΝ μας χρεοκοπήσουν μέσα σ αυτές τις μέρες, είναι να γυρίσουμε στα χωριά μας και να ασχοληθούμε με τα περιβόλια μας.......
άλλωστε από πότε οι Έλληνες ήταν άνθρωποι ΄΄μεγαλο-αστοί'';;;;;; όλοι μας από κάποιο χωριό έχουμε καταγωγή.........

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ''ΚΑΝΑΛΙ 1''

Με όλους και για όλα τα έβαλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος,  ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Κανάλι 1»  χαρακτήρισε «Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαρθολομαίου» αυτό που έρχεται, μετά το οποίο τα κόμματα της....




συγκυβέρνησης θα επιδιώξουν την προσφυγή στις κάλπες. «Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ακριβώς το 48ωρο που έρχεται διότι από ότι φαίνεται είναι το 48ωρο και το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαρθολομαίου. Βλέπω ετοιμάζονται να παραδώσουν τα πάντα εντός 48ώρου» ισχυρίστηκε για τη σημερινή κυβέρνηση και τα κόμματα που  την απαρτίζουν, ειδικά στην περίπτωση που ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Ο ίδιος δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για «κυβέρνηση των δοσιλόγων».  «Δεν είναι κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση παράδοσης της χώρας, κυβέρνηση των δοσίλογων»ανέφερε, ενώ προειδοποίησε τους αρχηγούς των τριών κομμάτων ότι θα εκληφθεί σαν προσπάθεια επιβολής δικτατορίας μια τέτοια προσπάθεια και ότι θα αντιμετωπιστούν  σαν «εισβολείς»!   «Αν αποφασίσουν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων να εκδώσουν τη χώρα μας, τις γυναίκες και τις μητέρες μας θα τους το επιτρέψουμε; Δεν έχουν τέτοια δικαιοδοσία στον Ελληνικό Λαό» ισχυρίσθηκε για την ακρίβεια.

Προειδοποίησε ακόμα    τους βουλευτές των κομμάτων: «εάν προχωρήσουν σε συνταγματική εκτροπή και ψηφίσουν τέτοιου είδους σύμβαση που δεν δικαιούνται από το Σύνταγμα να ψηφίσουν θα είναι και εκείνοι υπεύθυνοι για εσχάτη προδοσία».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με τους οικονομικούς εισαγγελείς, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να τους απαξιώσουν.

Τέλος, ζήτησε να δημιουργηθεί ένα «μέτωπο»  που να αποτρέψει την «παράδοση» της χώρας και ισχυρίσθηκε ότι μιλάει με όλους τους πολιτικούς χώρους για το ενδεχόμενο συνεργασίας, εκτός από την «Χρυσή Αυγή» και την Άκρα Επαναστατική Αριστερά.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

MΕΡΚΕΛ: ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ......

Την αποτυχία τόσο της διεθνούς κοινότητας όσο και της ελληνικής κυβέρνησης να λάβουν μέτρα σταθεροποίησης της κρίσης χρέους παραδέχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, αμφισβητώντας ανοικτά για πρώτη φορά την ορθότητα της στρατηγικής που...
εφαρμόστηκε στο πρόβλημα της Ελλάδας.
Σε συνέντευξή της σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, τη γαλλική Le Monde, τη γερμανική Süddeutsche Zeitung, τη βρετανική The Guardian, την ιταλική La Stampa, την ισπανική El Pais και την πολωνική Gazeta Wyborcza, η καγκελάριος της Γερμανίας παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σε συνδυασμό με την επιβολή μέτρων λιτότητας απέτυχε στην πράξη οδηγώντας στην επιδείνωση της κρίσης εντός της Ευρωζώνης.
Δημοσιονομικό σύμφωνο
Ενώ, όμως, εξέφρασε αμφιβολίες για την ορθότητα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν ως τώρα στην Ελλάδα, η κα. Μέρκελ εμφανίστηκε αταλάντευτη ως προς το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο εντός της Ευρωζώνης που προωθεί το Βερολίνο.
«Δεν υπάρχει κανένα νόημα να δίνουμε περισσότερα χρήματα, χωρίς να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της κρίσης», δήλωσε σχετικά η καγκελάριος της Γερμανίας
Παράλληλα, απέκλεισε για άλλη μια φορά τα ευρωομόλογα, αφήνοντας όμως «ανοιχτό παράθυρο» για την έκδοσή τους στο μέλλον, όταν φανούν τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζει η Ευρώπη.
Γερμανοί τεμπέληδες
Αναφερόμενη στο μοντέλο ανάπτυξης στην Ευρώπη, η Μέρκελ υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να αποδυναμωθεί η Γερμανία, αλλά τουναντίον οι αδύναμες οικονομίες της περιφέρειας θα πρέπει να προσπαθήσουν να βελτιωθούν.
Μάλιστα, επιχείρησε να αποκηρύξει τα παλαιότερα στερεότυπα περί «τεμπέλικου Νότου» και «εργατικού Βορρά», καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν και Γερμανοί τεμπέληδες».

ΠΗΓΗ:ΦΙΜΟΤΡΟ

.........σχόλιο ιστολογίου: μήπως αποτύχανε όχι επειδή εμείς ως λαός είμαστε διαφορετικοί σε νοοτροπία και απρόβλεπτοι,αλλά επειδή οι συγκεκριμένοι πολιτικοί που έχουμε είναι τόσο ανίκανοι που φοβούνται να εφαρμόσουν αυτά που (τυφλά) ψηφίζουν;;;; ειδικά που τώρα καταλάβανε πως αποκλείεται να ξανά μπουν στην βουλή όταν και αν γίνουν εκλογές τα πράγματα έγιναν χειρότερα...................
...............εκτός βέβαια αν αυτά που λέει αυτό το εξώγαμο του αδόλφου είναι ακόμη ένας τρόπος εκβιασμού: αρχίστε να κάνετε αυτά που ψηφίζετε αλλιώς δεν σας δίνω μία......
.........άντε να δούμε.....

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ 12 ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην τσάρο της Οικονομίας.
    Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις μαιμουδιές στα στατιστικά στοιχεία, τις δηλώσεις Προβόπουλου ότι δεν  ήταν αναπόφευκτη η ένταξή μας στο ΔΝΤ και τις δηλώσεις Σημίτη για μοιραίο πολιτική λάθος , όλα δείχνουν ότι είναι αναπόφευκτη η  συγκρότηση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για να ..
ερευνήσει τι έγινε και μπήκαμε στο μνημόνιο και στο βάθος να αχνοφαίνεται το ειδικό δικαστήριο.
Ας δούμε τους 12 λόγους που χρειάζεται η εξεταστική επιτροπή και ζητούν απαντήσεις

1*Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Ντ. Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ εν αγνοία των Ελλήνων, την ...........
ώρα μάλιστα που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν.»


2* Ο Στρος Κάν δήλωσε σε γαλλικό κανάλι ότι είχε πει τότε στον κ. Παπανδρέου πως δεν θα δέχονταν στην ΕΕ το ΔΝΤ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε να το διευθετήσει.


3* Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση σε όλο τον κόσμο και έλεγε πως πρέπει να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. Προεξόφλησε δηλαδή τον κίνδυνο χρεοκοπίας με δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα σε χρόνο που το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα παρέμενε ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.


4*Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου όταν εξελέγη ήταν να δώσει κίνητρο σε όσους ποντάρουν σε ασφάλιστρα κινδύνου επί της ελληνικής χρεοκοπίας καθώς αντί να χρειάζεται να «κλείσουν» θέσεις σε τρείς ημέρες, όπως ίσχυε μέχρι τότε, τους έδωσε χρόνο 10 ημερών με το περίφημο Τ+10 που θεσμοθέτησε η Τράπεζα της Ελλάδος.


5*Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε από τον κ. Παπανδρέου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που δεν είχε εκλεγεί με σταυρό στις εθνικές εκλογές αλλά με την λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που έγιναν νωρίτερα.


6* Ακολούθως τοποθετήθηκαν σε όλα τα κρίσιμα πόστα στελέχη που προέρχονταν από την Goldman Sachs. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ και ο Παπαδόπουλος του ΤΤ εργάζονταν στην Goldman Sachs.


7* Ο Γεωργίου είναι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τον αφορούν άμεσα οι καταγγελίες περί φουσκώματος του ελλείμματος με εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζουμε ότι ενέταξαν τα χρέη των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη και ότι υπολόγισαν τα περιουσιακά στοιχεία πολλών ΔΕΚΟ με τιμές του 80΄. Φούσκωσαν τα χρέη των νοσοκομείων κ.α.

Όλα αυτά και άλλα πολλά λογιστικά τερτίπια είναι που ερευνά η δικαιοσύνη και έστειλε το φάκελο στη Βουλή καθώς οι υπάλληλοι που κάνουν τις καταγγελίες υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν προσωπικώς τον Γ. Παπανδρέου για τις πιέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου.

8* Το ότι οι κ.κ. Παπανδρέου δεν έπαιρναν μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας ως τα μέσα Φεβρουαρίου είναι γνωστό και ιστορικά καταγεγραμμένο .

9* Καταγεγραμμένο ιστορικά είναι επίσης ότι αντί να παίρνει μέτρα για την οικονομία, μοίραζε επιδόματα επιβαρύνοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα που τελικά το έφθασε πάνω από 15%.

10* Ακύρωσε σειρά εισπρακτικών μέτρων και η υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν πολλαπλάσια των προηγούμενων τριμήνων. Ταυτόχρονα, πληρωμές που επρόκειτο να υπαχθούν στο 2010, μετατέθηκαν για το 2009 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.

11* Παράλληλα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν πολλές δημόσιες και καταγεγραμμένες συναντήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς κερδοσκόπους , τον Τζόρτζ Σόρος, και φυσικά με την Goldman Sachs.

12* Ακόμη, αγνοήθηκαν επιδεικτικά όλες οι πηγές χρηματοδότησης της χώρας. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που άρχισε η άνοδος στο κόστος δανεισμού το ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια δεν εξασφάλισε το σύνολο των ετήσιων αναγκών της χώρας. 

ΠΗΓΗ:ΤΑ ΧΑΛΙΑ

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

.....................
...........................
................................για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Την αποχώρηση του από τη ΝΔ προαναγγέλλει με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει, να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Αφήνει ανοιχτό μάλιστα το ενδεχόμενο να προχωρήσει...

στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον κ. Καμμένο, είπε ότι δεν συμφωνεί με τις κινήσεις αυτές.

Παράλληλα, απαντώντας στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, που ζήτά κυβέρνηση συνεργασίας και μετά τις εκλογές, δήλωσε «με ποιο ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστούμε;».

ΠΗΓΗ:ΦΙΜΟΤΡΟ

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 4.152 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

Το υπουργείο οικονομικών δημοσίευσε στο διαδίκτυο μία λίστα με τα ονόματα 4.152 μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, την οποία μπορείτε να την δείτε πατώντας  ΕΔΩ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ''DOWNLOAD'';;;;;;;

«Ρολά» κατεβάζει αύριο το Ίντερνετ που θα κάνει την πρώτη του απεργία ever, με αποτέλεσμα γνωστές ιστοσελίδες να μείνουν κλειστές! Ο λόγος; Ένα νομοσχέδιο που θα ψηφίσει το αμερικανικό Κογκρέσο! Γνωστές ιστοσελίδες, όπως η Wikipedia, έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα....




συμμετάσχουν στην απεργία και θα κατεβάσουν τους διακόπτες, ενώ πολλοί ιστότοποι έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους για την ρύθμιση, που θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να θεωρεί το streaming χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου, ως έγκλημα.

Εκτός από την Wikipedia, θα σιγήσουν κι άλλες ιστοσελίδες όπως το Reddit (για 12 ώρες) και το Cheezburger Network όπου φιλοξενούνται αρκετά sites όπως το Failblog.

Ο νόμος SOPA (Stop Online Piracy Act – «Σταματήστε την πειρατεία στο Ίντερνετ») πρόκειται να συζητηθεί το προσεχές διάστημα και στη Βουλή των Κοινοτήτων με σκοπό την ψήφιση του. Υπέρ του, πάντως, έχουν ταχθεί παραγωγοί περιεχομένου, όπως μουσικά και κινηματογραφικά στούντιο, τονίζοντας ότι η πειρατεία βλάπτει τα έσοδα τους.

ΠΗΓΗ: http://www.trelokouneli.gr

Ο ΒΑΡΥΣ ΚΑΙΡΟΣ, Η ''ΝΕΑ'' ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Αγαπητοί αναγνώστες και επισκέπτες,
 εκτός από κοινωνικά/οικονομικά/εθνικά περνάμε και καιρικά τον πιό βαρύ χειμώνα που έζησε ποτέ η χώρα τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια.......
  Για το δεύτερο επιβεβαιωνόμαστε από τις θερμοκρασίες που επικρατούν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Φλώρινα όπου σήμερα το θερμόμετρο έδειξε -24 βαθμούς κελσίου.
Επείσης σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας,ακόμα και στη Λήμνο, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας...
 Και σαν να μην μας έφτανε η βαρυχειωνιά,έχουμε και τον ψυχολογικό πόλεμο της κυβέρνησης
Και σήμερα είχαμε πολλά και διάφορα δημοσιεύματα τα οποία έλεγαν πως η χώρα πάει για χρεοκοπία....Ως παράδειγμα θα φέρω την Sunday Post,αγγλική εφημερίδα αν θυμάμαι καλά,η οποία έλεγε πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σε 10 εβδομάδες.....Εκτός από αυτό υπήρξε και πάλι αναφορά για τη δραχμη και μάλιστα τα νέα για το προηγούμενό μας νόμισμα πήγαν ένα βήμα παρπαπέρα.
Τι εννοώ:
Καθώς έκανα ΄΄μια βόλτα΄΄ στο διαδύκτιο βρήκα στο ιστολόγιο Ας Μιλήσουμε Επιτέλους, ένα άρθρο το οποίο ανέφερε πως υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία μιας ΄΄νέας΄΄ δραχμής η οποία θα εξαρτάται από το αμερικανικό δολλάριο και στην ουσία το δολλάριο θα είναι το νέο εθνικό μας νόμισμα για τα πρώτα 5 χρόνια μετά την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ.Ύστερα θα γίνει κανονικά η κυκλοφορία της ΄΄νέας΄΄ δραχμής..Αυτό βέβαια είναι ένα σχέδιο για μία ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση των Η.Π.Α. στην Ευρώπη σε περίπτωση βέβαια που και άλλες χώρες φύγουν από το ευρώ............Ουσιαστικα δηλαδή αν πραγματοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο τότε θα γίνουμε και επίσημα ένα οικονομικό προτεκτοράτο των Η.Π.Α. και φυσικά θα βρισκόμαστε κάτω από τον πλήρη έλεγχο της περίφημης FED.............
  Εκτός από αυτά είχαμε την Κυριακή το απόγευμα μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ''αγανακτισμένων'' έξω από τη βουλή...Το αποτέλεσμα;;;;; Βγήκαν τα ΜΑΤ και τους εξαφάνισαν στο πι και φι......... Και μετά λέμε ότι έχουμε δημοκρατία..... Μία δημοκρατία που αποτελείται κυρίως από τους ''αγωνιστές'' του πολυτεχνείου............Ακόμη και ο Παπαδόπουλος θα ζήλευε αυτήν τη δημοκρατία που έχουμε τώρα..............Τί να πεις.....
 Επιπλέον είχαμε και πάλι επισόδεια στα σύνορα στον Έβρο καθώς Τπύρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ στους συνοριοφύλακες και από το πεισόδειο ένας δουλέμπορος τραυματίστηκε.
Ακόμη, στο ΠΑΣΟΚ ακούγεται πως ο μινέικο θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος και γενικά έχουν μπει σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών....Αυτό το αναφέρω γιατί έχω μία απορεία: αν δεν γίνουν οι εκλογές του πασόκ αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται και οι εθνικές εκλογές;;;;;;δηλαδή πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να γίνουν οι πολυπόθητες για το λαό βουλευτικές εκλογές;;;;;;;;;
Tέλος, η Ρωσία κάνει στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο Ιράν, και τελικ'α η κοινή στρατιωτική άσκηση Η.Π.Α.-Ισραήλ δεν θα γίνει.......το τελευταίο,σύμφωνα με ορισμένους αποτελεί δείγμα πως οι αμερικανοί προετοιμάζονται για την έναρξη του πολέμου με το Ιράν...Η Διαμαντοπούλου εξέφρασε έμμεσα την επιθυμία της να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος(μην ξεχνάμε ότι ανήκει στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ) και στη Βέροια άρχισαν τα συνεργεία της Δ.Ε.Η. να κόβουν το ρεύμα σε απλήρωτους λογαριασμούς-λόγω του χαρατσιού βέβαια- παρόλα αυτά η κίνηση πολιτών της πόλης πήγαινε και το ξανά έβαζε στα νοικοκυριά που τους το έκοβαν.........

ΥΓ
Για το άρθρο σχετικά με τη ''νέα'' δραχμή πατήστε EΔΩ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.......


ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Η υπαγωγή μας (αν γίνει) στο Βρετανικό δίκαιο και οχι στο Κοινοτικό, σημαίνει με απλά λόγια οτι αν δεν έχουμε χρήματα να εξοφλήσουμε τους δανειστές μας τότε μπορούν με προσφυγή τους να αποκτήσουν όποια δημόσια περιουσία θέλουν! Μιλάμε δηλαδή...
για ξεπούλημα του ελληνικού κράτους! Ας ελπίσουμε να μην υπαχθούμε εκει γιατί θα χάσουμε εκτός απο την κυριαρχία μας και τον πλούτο μας.

ΑΠΟ ΤΟ:http://greekspy.blogspot.com/

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: 62% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ

Mειώνονται συνεχώς τα ποσοστά εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου και προσωπικά στον ίδιο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue, το 62% των ερωτηθέντων δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Στην ίδια ερώτηση πριν από περίπου ένα μήνα τα ποσοστά εμπιστοσύνης...
και μη εμπιστοσύνης προσωπικά στον πρωθυπουργό ήταν περίπου τα ίδια. Και είναι ακόμα αρχή. Μόλις δυο μήνες κυβέρνησης Παπαδήμου. Φαντασθείτε τι έχει να γίνει τον Μάρτιο...

ΠΗΓΗ:ΦΙΜΟΤΡΟ

Σχόλιο ιστολογίου:
.....το 36% των ερωτηθέντων ή είναι ανύπαρκτοι και τους βάζουν για να κρύψουν το 100%, ή είναι οι άνθρωποι που έχουν οφέλη από την συγκεκριμένη κυβέρνηση......

Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ.......

Από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στη συγκρότηση παράνομης ισλαμικής αστυνομίας προχωρούν ακραίοι μουσουλμανικοί θύλακες στο κέντρο της Αθήνας, για την επιβολή της Σαρία, του θρησκευτικού νόμου του Ισλάμ, κάτω από τη μύτη των επίσημων ελληνικών Αρχών!

Φανατικοί μουσουλμάνοι, ορμώμενοι από τα δεκάδες ανεξέλεγκτα αυτοσχέδια τζαμιά που λειτουργούν σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας, εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την ανέχεια των συμπατριωτών και ομοθρήσκων τους αλλά και την παράλυση του κράτους, οργανώνουν ομάδες «εφαρμογής του ισλαμικού Δικαίου», μετατρέποντας την Αθήνα σε Καμπούλ, κατά την έκφραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το έδαφος για μια τέτοια κίνηση ήταν πρόσφορο εδώ και καιρό. Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, εκτιμάται ότι οχτακόσιες χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται στην Αθήνα,
το 20% έως 30% εκ των οποίων θεωρείται ως «εξαιρετικά δύσκολο να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία». Άτομα με διαφορετική θρησκεία και κουλτούρα από της χώρας που τα φιλοξενεί, περιθωριαποιημένα από την πρώτη στιγμή που πατούν το πόδι τους στην Ελλάδα, εντάχθηκαν εξαρχής σε ακραίες ομάδες, που κυριολεκτικά λαθροβιούν στην πρωτεύουσα. Και τώρα είναι η στιγμή που οι ομάδες αυτές αισθάνονται «δυνατές», ώστε να εκδηλώσουν τη διαφορετικότητά τους, επιθυμώντας να εφαρμόσουν στην επικράτειά μας ήθη, έθιμα και κανόνες του τόπου τους.
Τι σηματοδοτεί, όμως, η επιβολή της Σαρία; Καταρχάς, για το Ισλάμ είναι ο μόνος νόμος που διέπει την κοινωνική συμπεριφορά αλλά και την ιδιωτική ζωή του πιστού. Το ακάλυπτο πρόσωπο μιας γυναίκας ή η αίτηση διαζυγίου από την πλευρά της
- πράγματα αυτονόητα για το δυτικό πολιτισμό - είναι αδιανόητα για έναν πιστό του Ισλάμ. Κι αν η μοιχεία, η κλοπή ή η προσβολή της προσωπικότητας συνιστούν υποθέσεις που οδηγούνται στα δικαστήρια για το δυτικό κόσμο, για τους πιστούς του Μωάμεθ τέτοιες υποθέσεις λύνονται λιγότερο... περίπλοκα, μέσω της Σαρία αλλά και του τρόπου με τον οποίο την ερμηνεύει ο καθένας... Αυτό, λοιπόν, το θρησκευτικό - εθιμικό Δίκαιο επιθυμούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα του 2012 οι ακραοι μουσουλμάνοι.

Επιθέσεις από ουαχαμπίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», οι πρώτες εξορμήσεις της ισλαμικής αστυνομίας για την επιβολή της Σαρία το τελευταίο διάστημα έγιναν σε περιοχές γύρω από την Ομόνοια, στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Κολωνό και στην Κυψέλη. Κάποιοι από τους λιγοστούς πλέον επιχειρηματίες και εμπόρους που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας προχώρησαν σε σχετικές καταγγελίες, καθώς έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες περιστατικών βίας εις βάρος αλλοδαπών. «Δέκα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όταν έκλεινα το μαγαζί, είδα μια ομάδα τεσσάρων αλλοδαπών να διαπληκτίζεται με ένα ζευγάρι επίσης αλλοδαπών», μας αφηγείται ο κ. Κώστας Λ., ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών. «Σε διάστημα δευτερολέπτων, οι δύο έπιασαν τον άνδρα πισθάγκωνα, ενώ οι άλλοι δύο επιτέθηκαν στη γυναίκα και μ’ ένα πανί
προσπαθούσαν να της καλύψουν το πρόσωπο. Εγώ και δύο ακόμα καταστηματάρχες αρχίσαμε να φωνάζουμε, φοβούμενοι ότι πήγαιναν να την απαγάγουν. Ο ένας μας πήρε, μάλιστα, τηλέφωνο την Άμεσο Δράση. Οι επιτιθέμενοι, όταν μας άκουσαν, άφησαν το ζευγάρι φωνάζοντας και τράπηκαν σε φυγή. Δύο μοτοσικλέτες κι ένα περιπολικό έφτασαν γρήγορα, το ζευγάρι, όμως, ήθελε να φύγει. Με το ζόρι τούς κρατήσαμε μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί. Με τα πολλά, μάθαμε πως ήταν από το Μπανγκλαντές και κάποιοι συμπατριώτες τους είχαν ενοχληθεί από το “δυτικό” τρόπο ζωής τους. Ωστόσο, ούτε μήνυση ήθελαν να καταθέσουν ούτε να πουν περισσότερα. Οι αστυνομικοί έδειχναν να το καταλαβαίνουν. “Έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλα παρόμοια περιστατικά. Ψευτοιμάμηδες και τέτοιοι τύποι τούς φοβερίζουν κι αυτοί προσπαθούν να κρύβονται, δεν θέλουν να καταθέσουν εις βάρος τους’ μας είπαν».
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», εμπνευστές και οργανωτές αυτής της επιχείρησης είναι άτομα που ανήκουν στο λεγόμενο Ουαχαμπισμό, τον ακραίο κλάδο των σουνιτών, που πιστεύουν στην κατά γράμμα εφαρμογή του Κορανίου και της Σούνα, της αρχικής παράδοσης, δηλαδή, στην ερμηνεία των λόγων του Μωάμεθ. Τα τελευταίο χρόνια παρεισέφρησαν στο σύνολο των αυτοδιαχειριζόμενων τζαμιών του κέντρου, αν και από κάποια - κυρίως αραβικά - οι επικεφαλής κατόρθωσαν να τους αποβάλουν. Παράλληλα, οι ίδιοι άνθρωποι ρίχνουν ευθύνες και στην ελληνική Πολιτεία, που δεν φρόντισε να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς για τους βασικούς ελληνικούς νόμους αλλά και να ελέγξει τη δραστηριότητα ορισμένων εξτρεμιστών.

ΠΗΓΗ:ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ''ΧΡΥΣΟ'' 99 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99

Ρεπορτάζ : Μάκης Αποστόλου
(από την Ημερησία)
Το ράλι της διετίας 1998-1999 θεωρείται από πολλούς ως αποτέλεσμα των μεγάλων προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί για την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ (η οποία έγινε πραγματικότητα την 1/1/2001). Στον αντίποδα, η...
κατάρρευση της αγοράς από τα τέλη του 2009 μέχρι σήμερα αποτελεί, για μερίδα αναλυτών, μια προεξόφληση ακόμη και της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη! Άλλωστε, τα κοινοτικά κονδύλια ύψους αρκετών δισ. ευρώ που έδωσαν νέα δυναμική στην οικονομία αλλά και στις εταιρείες τις προηγούμενες δεκαετίες, έχουν πλέον περιοριστεί στο ελάχιστο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ελλάδα να επιστρέψει στην Ε.Ε. μέρος του Γ' ΚΠΣ το οποίο δεν αξιοποιήθηκε κατάλληλα.
Στα της χρηματιστηριακής αγοράς, τα πάλαι ποτέ πανίσχυρα blue chips του '99 (κυρίως οι τράπεζες) αποτιμώνται σήμερα σε τιμές που αντιστοιχούσαν τότε στις αποτιμήσεις των χειρότερων περιφερειακών «χαρτιών». Στις υπόλοιπες κεφαλαιοποιήσεις και στους τίτλους που μεσουρανούσαν το 1999, πλειοψηφία έχει παύσει να διαπραγματεύεται στο ταμπλό, είτε λόγω αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων είτε λόγω συγχωνεύσεων και εξαγορών...
Χάθηκε η... αξία
Το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών μετετράπη (το Σεπτέμβρη του 2002) σε Χρηματιστήριο Αθηνών μπορεί να αποτελεί μια απλή εταιρική διαδικασία, το σίγουρο είναι πάντως ότι οι... αξίες όλων σχεδόν των εισηγμένων επιχειρήσεων έχουν χαθεί...
Η υποχώρηση άλλωστε της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. από τα επίπεδα των 212,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το φθινόπωρο του '99, κάτω ακόμη και από τα 25 δισ. ευρώ σήμερα, επιβεβαιώνει της...πλήρους απαξίωσης το αληθές. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι οι περίπου 585.000 κωδικοί που έκαναν κίνηση σε μηνιαία βάση (επί συνόλου 1,1 εκατ. κωδικών) το 1999, έχουν μειωθεί σήμερα στους...25.000-30.000. Και αντίστοιχα ο ημερήσιος τζίρος από το 1,8 δισ. ευρώ (!) «κατρακύλησε» σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ στο ξεκίνημα του τρέχοντος έτους. Η «φούσκα» της αγοράς είχε ξεκινήσει να σκάει από τα τέλη του 1999 με μια πτωτική πορεία που κράτησε μέχρι την άνοιξη του 2003 (και την υποχώρηση κάτω από τις 1.500 μονάδες) για να ακολουθήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ανοδικό ράλι που οδήγησε το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 5.300 μονάδες στα τέλη Οκτωβρίου του 2007.
Το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης όμως, με αποκορύφωμα τη χρεοκοπία της Lehman Bro-thers τον Οκτώβριο του 2008, επανέφερε και πάλι την αγορά κάτω από τα επίπεδα των 1.500 (το Μάρτιο του 2009). Στη συνέχεια, το Χ.Α. εκμεταλλεύθηκε την ανάκαμψη των διεθνών αγορών σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 100% μέσα σε επτά μήνες περίπου, ωστόσο η ελληνική κρίση που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2009 έδωσε τη «χαριστική βολή» στο σύνολο των εισηγμένων εταιρειών και την εγχώρια οικονομία γενικότερα.
Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στη χρηματιστηριακή «φρενίτιδα» του 1999, είτε έχουν εξαφανιστεί από τον επιχειρηματικό... «χάρτη» (μεταξύ πολλών οι Πουλιάδης, Αλλαμανής, Μπατατούδης, Ζούλοβιτς, Ψωμιάδης, Φάις, Ανδρουλιδάκης, ο μακαρίτης Λαναράς κ.ά.), είτε βρίσκονται μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» (π.χ. Αθανασούλης, Πανούσης, Μαΐλλης κ.ά.) με τις εταιρείες τους να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μετοχές της «χρυσής» διετίας 1998-1999, όπως π.χ. οι Μακεδονικά Κλωστήρια (Stabilton), Νηματεμπορική, A-A Holdings, Ιντερσάτ, Θεμελιοδομή, Hitech, Εργάς, Προμότα, Ξιφίας, Σιγάλας, Γνώμων (Έμπεδος), Fanco, Πουλιάδης, Δυναμική Ζωή, Ινφορμάτικς, Δάριγκ, Θεσσαλική, Αλυσίδα κ.ά. έχουν μπει στο «χρονοντούλαπο» της εγχώριας χρηματιστηριακής ιστορίας ως «σκελετοί» τους οποίους, χιλιάδες επενδυτές που έχασαν τις περιουσίες τους δεν έχουν ξεχάσει ακόμη και σήμερα.
Ιδια... τύχη δεν αποκλείεται να έχουν, αργά ή γρήγορα, και οι περισσότεροι από τους 25 τίτλους, των οποίων έχει ανασταλεί η διαπραγμάτευση στο ταμπλό (π.χ. Κλωνατέξ, Ατλάντικ, Εικόνα-Ήχος, Betanet, Ασπίς Πρόνοια, Αφοί Μεσοχωρίτη κ.ά.). Στην επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται ακόμη 44 μετοχές, οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης για οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζουν οι εταιρείες. Πρόσφατη έρευνα της Deloitte αναφέρει ότι 153 εισηγμένες εταιρείες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αιτηθούν την υπαγωγή τους στο... περίφημο άρθρο 99, εκ των οποίων οι 28 αντιμετωπίζουν «πολύ υψηλό κίνδυνο» υπαγωγής τους στο άρθρο, οι 65 «αυξημένο προς υψηλό», ενώ 60 εισηγμένες εμφανίζουν «χαμηλό προς αυξημένο» κίνδυνο. Πριν από μερικές ημέρες, η Μάρακ Ηλεκτρονική έγινε η 19η εισηγμένη που θέλησε να κάνει χρήση του πτωχευτικού κώδικα, υποβάλλοντας αίτηση που θα συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι τη χρονιά που έφυγε την ίδια... «οδό» ακολούθησαν 7 εισηγμένες (Νεώριο Σύρου, Εικόνα & Ηχος, Alter, Alapis, Πετζετάκις, Τεγόπουλος, PC Systems), ενώ το 2010 αντίσοιχα αιτήματα για υπαγωγή στο άρθρο 99 είχαν υποβάλει 8 εταιρείες (Microland, Αφοί Μεσοχωρίτη, Ελληνικές Ιχθ/γειες, Εδραση Ψαλλίδας, ΣΑΟΣ, Ατλάντικ, Ridenco).
Μπορεί η συγκεκριμένη νομική διαδικασία να δημιουργήθηκε το 2007 με... «αγαθές προθέσεις» προκειμένου να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία διάσωσης στις «προβληματικές» εταιρείες, ωστόσο μέσα στην κρίση βρέθηκε να χρησιμοποιείται από κάποιους επιχειρηματίες για να... βγάλουν από πάνω τους όσο το δυνατόν περισσότερα «βάρη» και να αποφύγουν τις συνέπειες των νόμων εξασφαλίζοντας γι' αυτούς μια... ιδιότυπη δικαστική «ασυλία». Σε επίπεδο κλάδων, Λιανεμπόριο, Κατασκευές, Πληροφορική και ΜΜΕ εμφανίζονται να έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Πληροφορική, η «ρίζα» των προβλημάτων εντοπίζεται στο «πάγωμα» των κοινοτικών πόρων. Για το Λιανεμπόριο, η αιτία των χιλιάδων «λουκέτων» που έχουν μπει στον κλάδο είναι η καθίζηση της ζήτησης όπως άλλωστε και για τον τομέα των media, ο οποίος «πληρώνει» ακριβά και τη δραματική συρρίκνωση των διαφημιστικών εσόδων (λόγω και των μεγάλων «κανονιών» στον τομέα της διαφήμισης).
Ρευστότητα
Το πρόβλημα μεγεθύνει και η παντελής έλλειψη ρευστότητας, με τις τράπεζες να έχουν κλείσει τις «κάνουλες» της χρηματοδότησης λόγω των τεράστιων επισφαλειών -που «απαιτούν» τα ολοένα αυξανόμενα καθυστερούμενα δάνεια και το επικείμενο μεγάλο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων- αλλά και της... φυγής καταθέσεων ύψους 65 δισ. ευρώ την προηγούμενη διετία. Αν το haircut στα ομόλογα φτάσει το 60%, οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες πρέπει να αναμένονται σε 18-20 δισ. ευρώ, εφόσον βέβαια δεν προκύψει κάποια αρνητική έκπληξη από τα tests της Blackrock.
Για το είδος των κεφαλαιακών ενισχύσεων, οι αναλυτές της Merit Securities θεωρούν επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με συνδυασμό προνομιούχων και κοινών μετοχών.
Μετοχές της «χρυσής» διετίας 1998-1999, όπως π.χ. οι Μακεδονικά Κλωστήρια (Stabilton), Νηματεμπορική, A-A Holdings, Ιντερσάτ, Θεμελιοδομή, Hitech, Εργάς, Προμότα, Ξιφίας, Σιγάλας, Γνώμων (Έμπεδος), Fanco, Πουλιάδης, Δυναμική Ζωή, Ινφορμάτικς, Δάριγκ, Θεσσαλική, Αλυσίδα κ.ά. έχουν μπει στο «χρονοντούλαπο» της εγχώριας χρηματιστηριακής ιστορίας.
Για περισσότερους από 25 τίτλους έχει ανασταλεί η διαπραγμάτευση στο ταμπλό (π.χ. Κλωνατέξ, Ατλάντικ, Εικόνα-Ήχος, Betanet, Ασπίς Πρόνοια, Αφοί Μεσοχωρίτη κ.ά.).
Στην επικίνδυνη ζώνη είναι ακόμη 44 μετοχές, οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης για οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζουν οι εταιρείες.
Το 2011 την «οδό» του «άρθρου 99» ακολούθησαν 7 εισηγμένες (Νεώριο Σύρου, Εικόνα & Ηχος, Alter, Alapis, Πετζετάκις, Τεγόπουλος, PC Systems), ενώ το 2010 αιτήματα για υπαγωγή είχαν υποβάλει 8 εταιρείες (Microland, Αφοί Μεσοχωρίτη, Ελληνικές Ιχθ/γειες, Εδραση Ψαλλίδας, ΣΑΟΣ, Ατλάντικ, Ridenco).

ΠΗΓΗ:ΦΙΜΟΤΡΟ

JUMBO:ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΟΥΝ Η ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ Η ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΑΡΟΣ;;;;;;;;;

ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΟΥ... ...ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.... ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ...ΣΥΝΝΕΦΑ. «Για να μπορέσει η ανάπτυξη να ξεκινήσει πρέπει να θεσπιστεί και να...
ενεργοποιηθεί ένα εξειδικευμένο τμήμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στελεχωμένο με ικανούς, ταχύτατους και "ιδεολογικά προσκείμενους" στην ανάπτυξη δικαστές, το οποίο θα εκδικάζει εντός εβδομάδων τις προσφυγές». "Αν σήμερα μιλάνε κάποιοι για ανεμογεννήτριες, δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γίνει όλη η Μακρόνησος ένα πάρκο ανεμογεννητριών, αντί να αποτελεί το νησί των εγκαταλελειμμένων χαλασμάτων (...). Να δοθούν, λοιπόν, απεριόριστες χρήσεις γης χωρίς δυνατότητα του συστήματος να εκβιάσει και να πουληθούν άμεσα στους ξένους, να έρθουν να επενδύσουν (...) γιατί να μη νοικιαστούν - ή και να πουληθούν ακόμη - η Μακρόνησος και η Γυάρος;". «Εχει καμία σημασία το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Μακρονήσου; Σημασία έχει η Μακρόνησος να δίνει πλούτο στον ελληνικό λαό [...] Αλλάζει η ζωή του ανθρώπου αν ο Ολυμπος ήταν στην ιδιοκτησία των Γερμανών (...);». «(...) αν δίναμε την Ακρόπολη στη διαχείριση των Ιαπώνων, να είστε σίγουρη ότι θα λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα (...). Η Ακρόπολη είναι ένα προϊόν που θα έπρεπε να δουλεύει ακόμα και την Πρωτοχρονιά». - Μια τέτοια κίνηση δεν θα σας έθιγε ως Ελληνα; «Το αντίθετο. Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα (...)». Τα παραπάνω είναι από συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» της 7-8/1/2012 και συγκεκριμένα στο «Οικονομικό Ενθετο Business Stories», σελ. 12 -13.
Ο συνεντευξιαζόμενος, ο οποίος ζητά να πουληθούν άμεσα νησιά, να πουληθεί η Μακρόνησος και η Γυάρος, να γίνει ο Ολυμπος ιδιοκτησία των Γερμανών, να τεθεί το «προϊόν» Ακρόπολη στη διαχείριση των Ιαπώνων και όλα αυτά στο όνομα της «ανάπτυξης», την οποία θα διασφαλίζουν «ιδεολογικά προσκείμενοι» δικαστές (και ουχί λοχίες...), δεν είναι άλλος από τον αξιότιμο κύριο Απόστολο Βακάκη. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη των «Jumbo».

ΠΗΓΗ: http://anti-ntp.blogspot.com

MΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΚΤΑΣ...........

«Μεγάλη προσωπικότητα» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας τον πρώην τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που απεβίωσε χθες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η δράση του δεν ήταν η καλύτερη για τον κυπριακό λαό. Πρόσθεσε ότι ο.....




Ντενκτάς «ήταν συνεπής στο όραμα του για διχοτόμηση, η οποία ωστόσο δεν είναι αποδεκτή». Αυτή είναι ώρα θρήνου για τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους της Τουρκίας, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στον οποίο διαβίβασε συλλυπητήρια και πρόσθεσε ότι θα έχει επικοινωνία και με τον γιο του Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς να ήταν ένας από τους πιο ακραίους Τουρκοκύπριους σε ότι αφορά την προοπτική λύσης του Κυπριακού, σημείωσε ωστόσο ότι εκτελούσε αποφάσεις της Άγκυρας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς υπήρξε μια προσωπικότητα, «η οποία σημάδεψε αρνητικά τη νεότερη ιστορία της Κύπρου».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ανακοίνωσε ότι στην κηδεία του Ραούφ Ντενκτάς την ερχόμενη Τρίτη θα παραστούν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και άλλοι Τούρκοι επίσημοι.
 

ΥΓ
το μόνο που μπορεί να γραφτεί από τη μεριά του παρόντος ιστολογίου είναι οι λέξεις 
ντροπή και αίσχος..................
αδέλφια από την Κύπρο υπομονή.........

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ............#2

Το υπερεθνικιστικό καθεστώς του Γκρούεφσκι, έπεισε τους γείτονες, ότι για όλα φταίει η Ελλάδα. Δηλητηριάζει κάθε μέρα την κοινή γνώμη της χώρας του που βρίσκεται πλέον στα όρια της γενικής παράνοιας και καταφεύγει σε γραφικές, ακραίες ενέργειες, όπως η παρακάτω:
Στην πόλη Vevčani της FYROM, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, διοργανώνεται κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά (στις 13 Ιανουαρίου δηλαδή) παρέλαση καρνάβαλων και άλλες εκδηλώσεις με παγανιστικά χαρακτηριστικά, που παραπέμπουν στην αρχαιότητα, το γνωστό στη FYROM vevcani carnival .








Στη χθεσινή παρέλαση, η μικρή κωμόπολη των 2.500 κατοίκων, γέμισε με την παρακάτω αφίσα:

Είναι "κηδειόχαρτο" της Ελλάδας, το οποίο λέει:
Καλά νέα
Ξαφνικά, μετά από μια παρατεταμένη αναταραχή, μείναμε χωρίς τον αγαπημένο μας γείτονα,  την πρώην Τουρκική επαρχεία HELL-ASS ( (Greece, Hellas, Ellada, Yunanistan ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται. Ήταν 181 ετών.
Γεννήθηκε το 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - Πέθανε το 2011 (Χάγη)
Οι τεθλιμένοι συγγενείς: Ευρωπαική Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία, Αίγυπτος, Χατζημαρκάκης, Borjan Jovanovski, Vladimir Milcin, Branko Gerovski, Biljana Sekulovska και υπόλοιποι.Την αφίσα, εκτός από τις κολώνες, την περιέφεραν με τον τρόπο που βλέπετε:

                                               
                                 






  


Στο τέλος έκαψαν και το φέρετρο της Ελλάδας

















                  






  







 ο Πρόεδρος της "Δημοκρατίας" της FYROM, Γκιόργκι Ιβάνωφ και ο Πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά των συζύγων τους
και ο πρώην Πρόεδρος της FYROM, Μπράνκο Τσρβένκοβσκι ήταν στο Vevčani 

Καλώς ήλθατε λοιπόν στην πόλη Vevčani της FYR(OM)........

ΠΗΓΗ:ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Είχε κι ένα θετικό η ελληνική χρεοκοπία: Μπορεί να σώσει τον πλανήτη από μια μείζονα "θερμή" κρίση! Το προγραμματιζόμενο εμπάργκο στις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου φαίνεται ότι θα καθυστερήσει κατά έξη μήνες, τουλάχιστον, εξαιτίας των αντιρρήσεων που εξέφρασε η Ελλάδα αφού κανείς άλλος δεν μας δίνει πετρέλαιο με ανοικτή πίστωση! Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ζητήσαμε από την Ε.Ε. "Να μεσολαβήσει μια μεταβατική περίοδος έτσι ώστε να καταστούν δυνατές άλλες εναλλακτικές προσβάσεις στις διεθνείς αγορές του πετρελαίου".
Αυτό έκανε γνωστό επίσημος της ΕΕ, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του με πρόσβαση στις συνομιλίες που διεξάγονται.
«Από ότι αντιλαμβάνομαι οι Έλληνες προσβλέπουν σε μια καθυστέρηση επιβολής του εμπάργκο κατά  12 μήνες, και οι 6 μήνες συνιστούν μια καλή συμβιβαστική λύση», δήλωσε ο  Nigel Kushner,ο οποίος είναι δικηγόρος με έδρα το Λονδίνο και ασχολείται με θέματα διεθνούς εμπορίου αλλά και τη νομική υφή του εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες λένε στην υπόλοιπη ΕΕ “Εάν συμφωνήσουμε μαζί σας τότε τι αντάλλαγμα μας δίνετε;” Η Ελλάδα που ως γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ελλείμματος και χρέους, αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο με πίστωση», συμπλήρωσε ο Βρετανός δικηγόρος.
Η Γαλλία η Γερμανία αλλά και η Βρετανία πιέζουν για την άμεση εφαρμογή εμπάργκο, ή το αργότερο σε τρεις μήνες, οι επιφυλάξεις όμως της Ελλάδας, της Ιταλίας αλλά και της Ισπανίας πρόκειται μάλλον να οδηγήσουν σε εξάμηνη αναβολή.
Το εμπάργκο το οποίο πρέπει να γίνει  αποδεκτό και από τις 27 χώρες της ΕΕ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανου6αρίου μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών. Την αναβολή εκτός της Ελλάδας φαίνεται πως έχει ζητήσει και η Ιταλία έτσι ώστε να μπορέσει να δι9ευθετήσει την π-ώληση αποθεματικών  αποθέματα της μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας πετρελαιοειδών Eni SpA (ENI).
Πάντως το εμπάργκο στα πετροχημικά υπο-προϊόντα πρόκειται να αρχίσει νωρίτερα περίπου στους τρεις μήνες από τη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ.
Η σημασία της καθυστέρησης του εμπάργκο θεωρείται από διεθνούς αναλυτές ως μεγάλης σημασίας, η οποία απομακρύνει, έστω και προσωρινά τον κίνδυνο ρήξης στον Κόλπο. Αυτό γιατί η Τεχεράνη δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως σε οποιαδήποτε επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές του πετρελαίου της θα απαντήσει με αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ.
Κάτι τέτοιο όμως θα άνοιγε τους «ασκούς του Αιόλου» καθώς οι ΗΠΑ με τη σειρά τους έχουν δηλώσει πως μια τέτοια κίνηση παρεμπόδισης της διεθνούς ναυσιπλοίας είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.
Το Ιράν με τη σειρά του έχει προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αμερικανικά αεροπλανοφόρα ή σκάφη του Ναυτικού στον Κόλπο και το ντόμινο των εξελίξεων μπορεί να είναι καταιγιστικό. Βάσει αυτών η απόσταση μέχρι την ολοκληρωτική ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται είναι ελάχιστη.
Έτσι η στάση της Ελλάδας στην αναβολή του εμπάργκο μπορεί απλά να δώσει μια παράταση –αγωνίας μεν- παράταση δε στην σοβούσα κρίση στον Κόλπο. 

ΠΗΓΗ:DefenceNet

BΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;;;;;;;;;;

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ανακοίνωσης της ίδρυσης ενός αλβανικού εθνικιστικού κόμματος με ακραία ανθελληνικό προσανατολισμό; Το καταστατικό και οι διακηρύξεις του εν λόγω κόμματος, η -επικείμενη- ίδρυση του οποίου έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό προκαλούν ανησυχία και χρήζουν άμεσης ενεργοποίησης από την ελληνική πλευρά, σε περίπτωση που ευσταθούν οι πληροφορίες που δημοσιεύει σε άρθρο του του blog prionokordela και το οποίο έχει ως εξής:
Νέο κόμμα στην Αλβανία, που θα δημοσιοποιήσει την ιδρυτική του διακήρυξη στους επόμενους μήνες θεωρεί πως Αλβανία είναι η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά! Σύμφωνα με την «Κάτοψη», η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, που υπάρχει ως εθνικιστικός σύλλογος με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης κ. Σπαχίου, διεκδικεί τη μισή Ελλάδα.
Ακούστε κι αυτό. Τα μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας, αποκαλούν τους Έλληνες «αιμοσταγείς γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!
Αναλυτικότερα, αναφέρουν: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η Τσαμουριά βρίσκεται το νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας!
Θα παρακολουθούμε τη σοβαρή αυτή υπόθεση και θα σας ενημερώνουμε για τις όποιες εξελίξεις...

ΠΗΓΗ:DefenceNet

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ REAL FM

Κάλεσμα του κ. Καμμένου μέσω του realfm 97.8 σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που λένε «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση και στην υπαγωγή της χώρας στο αγγλικό δίκαιο με τον πρώην υπουργό να μιλάει με σκληρά λόγια για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά:

«Άλλαξε στάση η ΝΔ και μάλιστα οβιδιακά όταν αποφάσισε να στηρίξει τον Παπαδήμο. Δηλαδή τον Παπακωνσταντίνου που αλλοίωσε τα στοιχεία. Δηλαδή την απόφαση του υπουργείου Άμυνας που πάει να πληρώσει τα υποβρύχια και ας λέει άλλα ο Αβραμόπουλος» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ εάν υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Ο Σαμαράς έχασε την ευκαιρία να ηγηθεί αυτής της αντι-μνημονιακής πολιτικής. Συμβιβάστηκε όταν οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ παρακάλαγαν να πάρουν υπουργεία, οι κατ' επάγγελμα υπουργοί» τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ομάδα των «πέντε» που κίνησαν διαδικασίες εντός βουλής για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας πριν από την επιλογή του κ. Παπαδήμου.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν τοκογλύφοι που «μαλώνουν ένα άτακτο παιδί» και σημείωσε πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να στραφεί σε άλλες γεωστρατηγικές συμμαχίες με ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ αφού πολλές εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να κάνουν έρευνες για πετρέλαιο με δικά τους έξοδα νοτίως της Κρήτης.

Για το θέμα των CDS επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να δίνει στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα και επέμεινε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου εργάζεται σε εταιρεία που «ποντάρει στην κατάρρευση της χώρας» ωστόσο για τον Γ. Παπανδρέου τόνισε: «Εγώ τον πολέμησα όταν ήταν στην εξουσία, τώρα τον κλοτσάνε όλοι όσοι τον έγλυφαν όλο το προηγούμενο διάστημα»....




 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ REAL FM 97.8 EΔΩ





ΠΗΓΗ:Real.gr

TΣΙΠΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ........

Κόντρα γύρω από θέμα της ανταγωνιστικότητας και τον κατώτατο αλλά και τους 13ο και 14ο μισθό είχαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει....




σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα εργασιακά και μάλιστα επιτέθηκε στον κ. Παπαδήμο τονίζοντας του ότι δεν έχει εκλεγεί από τους πολίτες: «Σκέφτεστε κε πρωθυπουργέ να προχωρήσετε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τον κατώτατο μισθό; Πως θα υπογράψετε; Σας θυμίζω ότι δεν είστε εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, είστε εκλεγμένος πρωθυπουργός από τον βουλευτές».

Ο κ. Παπαδήμος, παίρνοντας το λόγο, μίλησε για ραγδαία απώλεια ανταγωνιστικότητας που χαρακτηρίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και υποστήριξε ότι για αν ανακάμψει η οικονομία πρέπει να αυξηθούν οι εξαγωγές: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης αυτό συνδέεται εν μέρει με την ύφεση. Συνδέεται όμως και με την αδυναμία της χώρας να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα. Κανείς δε μπορεί να είναι αδιάφορος σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα».

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση ενθαρρύνουν το διάλογο των κοινωνικών εταίρων και αναμένουν τις αποφάσεις τους: «Πρέπει να δοθεί χρόνος στους εταίρους να διαβουλευτούν. Όσο διαρκεί, η κυβέρνησης δε μπορεί και δε θα πάρει θέση. Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την έκβαση του διαλόγου και με το βλέμμα στην προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων».
 

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

O ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Η ΛΟΥΛΟΥ

Σκληρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εξαπέλυσε μέσα από την ραδιοφωνική του, εκπομπή στον Real fm, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Είπε πολλά και ενδιαφέροντα, ωστόσο, ιδιαίτερη αξία είχαν όσα άφησε να εννοηθούν. Ο Τράγκας, έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «Λουλού του Μαξίμου» τον Παπαδήμο, δείχνοντας ότι έχει αποφασίσει να οδηγήσει στα άκρα την δημοσιογραφική του, κριτική, απέναντι σ’ ένα άκρως προκλητικό πρωθυπουργό, που νομίζει ότι είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε για αρκετό καιρό τον ίδιο και την παρέα του.

Α.Π.Θ.:ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ/ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ/Γ.Γ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ/ΑΙΓΑΙΟΥ

 Αγαπητοί αναγνώστες και επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου σήμερα θα γράψω για τρεις ειδήσεις που μου κίνησαν εκτός από ενδιαφέρον και προβληματισμό σε προσωπικό επίπεδο
 Πρώτα θα ήθελα να αναφερθώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί  λοιπόν δόθηκε άδεια σε μουσουλμάνους φοιτητές του πανεπιστημίου -κυρίως Σενεγαλέζους- να χρησιμοποιήσουν το χώρο του φουαγιέ της αίθουσας τελετών για να προσευχηθούν κατά τη διαρκεία του σημερινού 24ώρου.Ως εδώ καλά. Όμως υπάρχει η εξής απορία: από τη στιγμή που κάθε παρασκευή δίνεται χώρος στους μουσουλμάνους φοιτητές για να προσευχηθούν μέσα στη θεολογική σχολή από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας της γιατί έπρεπε να δεσμευτεί και ο χώρος του φουαγιέ για ένα εικοσιτετράωρο;;;;;;;(τόσο κρατάει η προσευχή).Ακόμα πως είμαστε σίγουροι ότι ο χώρος δεν θα χρησιμοποιηθεί και από εξωπανεπιστημιακούς και τελικώς σε τί αποσκοπεί η δημιουργία ενός πανεπιστημιακού χώρου σε χώρο τέλεσης θρησκευτικών λειτουργιών;;;;;;;; Μήπως με αυτήν την ενέργεια πάμε για την ανέγερση τζαμιού και στη Θεσσαλονίκη;;;;;;; Βέβαια από την απόφαση μέχρι την έμπρακτη πραγματοποίηση θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη απόσταση γιατί απλούστατα δεν είμαστε τελείως κοιμησμένοι όπως πολλοί θα ήθελαν......τέλος πάντων......
  Η δεύτερη είδηση που με έκανε πραγματικά να μείνω κατάπληκτος ήταν ένα άρθρο από το ιστολόγιο KΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ σχετικά με το μάθημα θρησκευτικών στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. Σύμφωνα με το άρθρο λοιπόν το μάθημα των θρησκευτικών (το οποίο ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά και σχεδιάζεται να εφαρμοστεί την επόμενη χρονιά) αλλάζει και του δίνεται περισσότερο ένας θρησκειολογικός/ιστορικός χαρακτήρας.Στα πλαίσια λοιπόν του νέου τρόπου διδασκαλίας αυτού του μαθήματος, για την Γ΄Δημοτικού το πρόγραμμα σπουδών προβλέπει την: Επίσκεψη σε ναό/συναγωγή ή τέμενος. Ύστερα, στην ΣΤ' Δημοτικού έχουμε -σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα σπουδών: Επίσκεψη σε συναγωγή/συνομιλία με ραβίνο. Και η κατάσταση συνεχίζεται και στην Α' Γυμνασίου όπου υπάρχει μάθημα με τίτλο: 
«Μπαίνοντας σε μια συναγωγή / σε ένα τζαμί (προσανατολισμός, σχήμα, χώροι, επίπλωση, φωτισμός, διακόσμηση)»...................
  Για το τέλος άφησα την είδηση που αφορά τη γενική γραμματεία Μακεδονίας και Θράκης γνωστή και ως πρώην Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης.Αυτή η υπηρεσία λοιπόν ύστερα από κυβερνητική απόφαση από σήμερα παύει να λειτουργεί μαζί με άλλους κρατικούς φορείς που χαρακτηρίζονται ως άχρηστοι με λίγα λόγια. Αμέσως η πρώτη μου σκέψη ήταν μάλλον η ίδια με σας: Πάνε να διαγράψουν τη λέξη Μακεδονία από παντού.....................δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και το ξεοδοχείο Μακεδονία Παλάς πάει για κλείσιμο και το μόνο που μένει είναι μου φαίνεται να αλλάξουν και το όνομα <<Μακεδονία>> και από το αεροδρόμιο της Συμπρωτεύουσας.........τί να πει κανείς.... το καλό(;) πάντως είναι πως πολλοί από τον χώρο της ΝΔ αντέδρασαν με αυτήν την απόφαση και ο ίδιος ο Σαμαράς  δεσμεύτηκε πως όταν γίνει πρωθυπουργός θα ξανά-λειτουργήσει η γ.γ. Μακεδονίας-Θράκης.....Αμέσως καταλαβαίνει κανείς πως το είπε μπας και στρέψει την κοινή γνώμη υπέρ του,αλλά δεν πιστεύω πως το κατάφερε.Θα μου πεις πως εκμεταλλεύτηκε τον σαματά που έγινε στο διαδύκτιο και άρπαξε την ευκαιρία για να κάνει δηλώσεις αλλά από τη στιγμή που δέχτηκε να συνεργαστεί στην κυβέρνηση της, υποτιθέμενης ,σωτηρίας της χώρας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις οι οποίες δεν του δίνουν την αυτοδυναμία.....
 Αυτά για σήμερα, και θα τα ξανά πούμε!!!!!!!!!!!!

ΥΓ
τα ίδια και για τη γ.γ. Αιγαίου........ειλικρινά δεν μπορώ να γράψω άλλο.........μου φαίνεται πως πρέπει να κάνουμε πράξη τις κατάρες σε μερικούς......

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΗ ΛΕΞΗ: ΝΑΖΙ

Η εβραϊκή κυβέρνηση του Ισραήλ κατέθεσε νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο στο οποίο αναφέρεται η απαγόρευση της λέξης Ναζί και των παραγώγων της με ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες για τους παραβάτες του νομοσχεδίου και την επιβολή προστίμου 25 χιλιάδων δολαρίων. Ο κατατεθείς νόμος αναφέρεται στη ναζιστική γενοκτονία των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και απαγορεύεται κάθε αναφορά της λέξης, φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής που περιέχει σύμβολα όπως η σβάστικα, εκτός από τις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.


ΠΓΗ:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ/ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΒΑΝΟΥ

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 04:00 περίπου, εντοπίστηκε και συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, αλβανός υπήκοος, ο οποίος κινούνταν παράνομα εντός της Μονάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), μετά τη σύλληψη, ο άγνωστος άνδρας, παραδόθηκε στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό εισόδου λαθρομετανάστη σε κύριες εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως η 112 Πτέρυγα Μάχης που συγκεντρώνει το σύνολο των μεταγωγικών αεροσκαφών, των ΑΣΕΠΕ και των ελικοπτέρων Έρευνας & Διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2008 συνελήφθη άτομο επίσης αλβανικής υπηκοότητας να φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης Αράξου, έδρα τις 116 Πτέρυγας Μάχης, την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή διοικητηρίου και υπόστεγου συντήρησης για την υποδοχή των F-16 Block 52+ Adv. της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΡΜΑΔΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ FIR

Σε αιφνιδιαστική δέσμευση μιας περιοχής περί τα 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, στο στόμιο της εξόδου της Αδριατικής, προχώρησε σήμερα το πρωί το ρωσικό Ναυτικό με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και άλλα πέντε από τα συνολικά οκτώ πλοία της συνοδείας του να κατευθύνονται τώρα στην περιοχή αυτή.
Η ΝΟΤΑΜ από την Ελλάδα κατόπιν του ρωσικού αιτήματος εκδόθηκε ενωρίς το πρωί και η δέσμευση αφορά μια περιοχή μεταξύ των FIR Eλλάδος-Λιβύης-Ιταλίας, αλλά γίνεται στο σύνολό της εντός του ελληνικού FIR και για τις ώρες από 10.00 το πρωί σήμερα μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.
Τις στιγμές που γράφονται οι γραμμές αυτές το ρωσικό αεροπλανοφόρο βρισκόταν στο λιβυκό FIR προερχόμενο από την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Επίσης, κίνηση παρουσιάζουν προς δυσμάς και τα υπόλοιπα τρία σκάφη του ρωσικού στόλου που είχαν μείνει στην Συρία.
Η δεύσμευση της περιοχής αφορά αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή Su-33, Su-25 και ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων. Θα αφορά σενάρια εναέριας προσβολής του Admiral Kuznetsov, αντιμετώπισης υποβρύχιου κινδύνου κλπ.
Για άλλη μία φορά δεν ζητήθηκέ η συμμετοχή στην άσκηση ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων, κάτι που ακόμα και τυπικά μέχρι σήμερα γινόταν στο πλαίσιο των γνωστών ασκήσεων "Passex" που πραγματοποιούν με τις δυνάμεις του κράτους εντός του FIR στο οποίο ασκούνται... Η μετωπική σύγκρουση της Μόσχας με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου, φαίνεται, καλά κρατεί...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΟΚΕ

Xάρτης της Ε.Ε. "ξέχασε" τα ελληνικά νησιά. Αποτελεσματική παρέμβαση του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αίτημα διαμαρτυρίας που απηύθυνε ο Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Ν.Δ. Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την απουσία των ελληνικών νησιών από τον χάρτη της Ε.Ε. στο ημερολόγιο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) για το έτος 2012, δικαιώνοντας ..
με αυτόν τον τρόπο την άμεση αντίδραση του βουλευτή και των προσπαθειών που κατέβαλε για την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων με σκοπό την απόσυρση και επανέκδοση του επίμαχου ημερολογίου.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κος Herman Van Rompuy, με έγγραφη επιστολή του προς τον κ. Καράογλου τον ευχαριστεί για την ενημέρωση που έλαβε επί του θέματος, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος που υπογραμμίζει ο βουλευτής στην επιστολή διαμαρτυρίας που του απέστειλε. Αναφέρει, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν έχει δει το εν λόγω ημερολόγιο, ενώ καταλήγει με τη βεβαιότητα ότι η ΕΟΚΕ ως αυτόνομο σώμα της Ε.Ε. θα αναλάβει την ευθύνη της έκδοσής της και θα επιμεληθεί του θέματος. 
Η ΕΟΚΕ από την πλευρά της με επιστολή της Αντιπροέδρου της κας Anna Maria Darmanin διαμήνυσε ότι η παράλειψη οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, γεγονός ωστόσο που δεν υποβιβάζει τη σοβαρότητα του θέματος εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για τυχόν προβλήματα που ανέκυψαν από την παράλειψη αυτή. Και για το λόγο αυτό μόλις ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κος Staffan Nilsson έδωσε εντολή να τυπωθούν νέα ημερολόγια, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν όλα τα ελληνικά νησιά, ενώ δεσμεύεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. 
Την ίδια στιγμή ο κ. Καράογλου, που είχε θέσει το θέμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο καταθέτοντας άμεσα γραπτή ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Χωρίς νησιά η Ελλάδα στο ετήσιο ημερολόγιο της ΕΟΚΕ» (Αρ. Πρωτ. 2795/14.12.2011), ενημερώθηκε εγγράφως ότι το Υπουργείο Εξωτερικών μόλις έλαβε γνώση του θέματος ζήτησε από την ΕΟΚΕ να αποσύρει και να επανεκδόσει το ημερολόγιό της με την ακριβή απεικόνιση του συνόλου της ελληνικής επικράτειας. 
Στο πλαίσιο αυτό και το Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε τη διαβεβαίωση της Αντιπροέδρου της ΕΟΚΕ ότι έχει δοθεί σχετική εντολή για την επανεκτύπωση όλων των εκδόσεων του ημερολογίου με τις απαραίτητες διορθώσεις του ελληνικού χάρτη. Επίσης δεσμεύτηκε να αποστείλει τη νέα διορθωμένη έκδοση του ημερολογίου σε όλους τους παραλήπτες της προηγούμενης έκδοσης, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύεται από την πλευρά του να παρακολουθήσει την εξέλιξη των διαδικασιών υλοποίησης του αιτήματος. 
 
ΠΗΓΗ:ΤΑ ΧΑΛΙΑ 
ΥΓ
για το θέμα πατήστε εδώ

ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ...ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ
Σε λίγο θα μας πουν να παρακαλάμε να μας σώσει η τρόικα...
Το ΔΝΤ πιστεύει ότι η συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση της ελληνικής οικονομίας, έχει κάνει το σχέδιο της τρόικας της να σώσει την Ελλάδα παρωχημένο και κατά συνέπεια απειλεί περαιτέρω τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας αναφέρει το Der Spiegel.  Το ΔΝΤ εκτιμά σήμερα ότι η οικονομία θα
συρρικνωθεί κατά 6% του ΑΕΠ αντί του 3% που είχε αρχικά προβλεφθεί. Κατά συνέπεια ένα εσωτερικό σημείωμα του ΔΝΤ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είτε η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τις περικοπές της και οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να κάνουν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κουρέματος από το 50% προβλέπεται επί του παρόντος ή τα κράτη του ευρώ θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά τις πιστώσεις τους.
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα μέσω νομοθετικών μέτρων, αναφέρει ο ελληνικός τύπος. Υπό εξέταση είναι οι νομικές δεσμεύσεις για τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς, και οι κανονισμοί για τις διακοπές ή τις πληρωμές μπόνους, πράγμα που σημαίνει στην πράξη κατάργηση του 14ου μισθού.
Με την κίνηση αυτή, παρακάμπτοντας τη Βουλή και χωρίς να χρειάζεται τη συγκατάθεση των κοινωνικών φορέων, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να ικανοποιήσει μία από τις βασικές προϋποθέσεις που όρισε η τρόικα σε επιστολή της προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΠΗΓΗ:ΤΑ ΧΑΛΙΑ

1727 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ...............


Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η χώρα και η ελληνική κοινωνία στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και στο Μνημόνιο: 1727 Έλληνες, πολλοί από αυτούς, επιχειρηματίες, αυτοκτόνησαν, σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με την προηγούμενη διετία! Τα στοιχεία κατατέθηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου.
Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτοκτονίες παρουσιάζεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.
Συγκεκριμένα, από το 2009 έως και την 10η Δεκεμβρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα έχουν σημειωθεί 1.727 αυτοκτονίες. Το 2009 ο αριθμός τους ανήλθε σε 507, το 2010 παρουσίασαν αύξηση κατά 22,5% και ανήλθαν σε 622, ενώ τους 11 μήνες του 2011 οι αυτοκτονίες ανήλθαν σε 598.

Το έγγραφο κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι .

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική το 2009 ανήλθαν σε 158, το 2010 σε 178 και το 2011 σε 198

Στη Θεσσαλονίκη το 2009 σε 55, το 2010 σε 98 και το 2011 σε 97

Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη το 2009 σε 30, 2010 39 και 2011 30

Κεντρική Μακεδονία το 2009 σε 34, το 2010 σε 42 και το 2011 σε 25

Δυτική Μακεδονία το 2009 σε 9 το 2010 σε 11 και το 2011 σε 15

Ηπειρος το 2009 σε 16, το 2010 σε 18 και το 2011 σε 16

Θεσσαλία το 2009 σε 32 το 2010 σε 56 και το 2011 σε 46

Στερεά Ελλάδα το 2009 σε 34 το 2010 σε 28 και το 2011 σε 25

Πελοπόννησος το 2009 σε 41 το 2010 σε 45 και το 2011 σε 36

Δυτικής Ελλάδα το 2009 σε 32 το 2010 σε 41 και το 2011 σε 41

Νησιά Ιονίου το 2009 σε 12 το 2010 σε 10 και το 2011 σε 8

Νησιά Βορείου Αιγαίου το 2009 σε 5 το 2010 σε 12 και το 2011 σε 13

Κρήτη το 2009 σε 37 το 2010 σε 30 και το 2011 σε 39 



ΠΗΓΗ:DefenceNet

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - KAI ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Και πάλι μαζί σας μετά από 6 μέρες να γράψουμε σεχτικά με τα τεκταινόμενα των ημερών.....
Αλλά να μου πεις άλλαξε τίποτα;;;;;;;;;; Αν εξαιρέσουμε την αλλαγή των ημερών και της θερμοκρασίας τίποτα το ιδιαίτερο εκτός βέβαια από την παρέμβαση για ακόμα μία φορά του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μίλησε σχετικά με τη δημιουργία ενός κινήματος το οποίο θα είχε χαρακτήρα αντιμνημονιακό και στο οποίο θα συμμετείχαν και διάφορα πρόσωπα εμβέλειας όπως ο Γλέζος.....
 Η μεγαλύτερα ''πατάτα'' όμως από όλες που μπορούσε να συναντήσει ο Έλληνας στην τηλεόραση είναι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.....Και αυτό ουσιαστικά γίνεται από τότε που ήρθε το 2012...
Πάντα οι πρώτες ειδήσεις που λέγονται περιληπτικά,σε μέσες άκρες,είναι οι εξής:
  1. Αγωνία καθώς σε λίγες μέρες έχουμε το νέο συμβούλιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ./ θέμα ηγεσίας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  2. Ο Παπαδήμος λέει πως τα πράγματα είναι άσχημα και θα πάμε σε χρεωκοπία αν δεν πάρουμε νέα μέτρα
  3. Νέα φορολογικά μέτρα τα οποία είναι εις βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων
  4. Δεν θα γίνουν αυξήσεις(αυτό αφορά οπουδήποτε και πάντα-εδώ πχ αυτήν τη χρονική στιγμή λένε για τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η.)
  5. Διάφορα οικονομικά λαμόγια πανευρωπαϊκής και διεθνούς εμβέλειας λένε πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει(εδώ κολλάνε και τα δημοσιεύματα των ''έγκυρων εφημερίδων όπως η new york times η bild κτλ)
δεν νομίζω να ξέχασα τίποτα άλλο.........
 Τέλος πάντων,εκτός βέβαια από την τρέλλα που μπορεί να σε πιάσει αν παρακολουθείς τα δελτία ειδήσεων που προβάλλονται στις τηλεοράσεις,είχαμε και τον κουλούρη με το eye-liner να πρωταγωνιστεί στο γνωστό πλέον σκηνικό με τους αστυνομικούς και τον ίδιο να μην συμορφώνεται με τον Κ.Ο.Κ. και στο τέλος να φεύγει και με το αμάξι του στέλνοντας έναν νεαρό αστυνομικό στο νοσοκομείο. Ευτυχώς διάστρεμμα έπαθε το παλληκάρι τη γλύτωσε με διάστρεμμα,αλλά αυτό που μένει είναι πως όποιος έχει διατελέσει βουλευτής αυτόματα γίνεται υπερμάγκας των πάντων,ειδικά αν ήταν υπουργός ο κουλούρης τώρα οι αστυνομικοί που τον σταμάτησαν για να τον γράψουν θα βρίσκονταν σε καμιά ακρητική περιοχή με μετάθεση.......
 Κλείνοντας θα ήθελα να γράψω για ακόμα μία φορά για τους ''φίλους'' μας τους Τούρκους....
Από που να πρωτοξεκινήσει κανείς. Τέλος πάντων, θα ξεκινήσω από το ευχάριστο. Εγκρίθηκε η λειτουργία ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο.Θα μου πεις,μα καλά τώρα που τους διώξανε σχεδόν όλους τους Έλληνες με συστηματικές διαδικασίες από τη δεκαετία του '60 θα αφήσουν να λειτουργεί ελληνικό σχολείο;;;;;; Τί να πει κανείς.......
Επίσης ένα τούρκικο ελικόπτερο τη Δευτέρα πέρασε κανονικά και πέταξε πάνω από τη Ρω........έτσι απλά σαν να μη συμβαίνει τίποτα έγινε παραβίαση και πέρασαν πάνω από μία νευραλγική περιοχή της Ελλάδος,και φυσικά τη χαρακτηρίζω νευραλγική γιατί απλούστατα έτσι την κατάντησαν οι άστοχοι-για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς-χειρισμοί των πολιτικών μας
Τέλος θα σας πω και μία είδηση από τον καλλιτεχικό χώρο. Ναι καλά διαβάσατε...
Το Φεβρουάριο λοιπόν κάνει πρεμιέρα και στη Μ. Βρετανία και στις Η.Π.Α. η τούρκικης παραγωγής ταινία σχετικά με την άλωση της Κωνσταντινούπολης......Το μόνο που έχω να σχολιάσω -γιατί και πολυ ασχολήθηκα- είναι πως δεν θέλω να πιστεύω ότι τη συγκεκριμένη ταινία θα την φέρουν σε κάποιον κινηματογράφο στην Ελλάδα ή ακόμα χειρότερα μήν τη δούμε να παίζει σε κανένα κανάλι σε κανα 2 χρόνια................

ΥΓ
σύμφωνα με εκθέσεις η περίφημη τούρκικη οικονομία που πάει τόσο καλά δεν είναι παρά μία φούσκα που μπορεί και να σπάσει ακόμα και μέσα σε αυτήν τη χρονιά

Αυτά προς το παρών,θα τα ξαναπούμε!!!!!!!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

H.Π.Α.-ΙΡΑΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ;;;;;;;;


Σε οριστική ένοπλη ρήξη φαίνεται πως βαίνει το Ιράν με ΗΠΑ-Ισραήλ και πιθανώς και με ευρωπαϊκές χώρες ύστερα από την καταρχήν συμφωνία που κατέληξαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο
Στην είσοδο των Στενών του Χορμούζ έχει συγκεντρωθεί μια εντυπωσιακή αμερικανική αεροναυτική δύναμη, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συναντήσει καμία σοβαρή αντίσταση από τις αντίστοιχες ιρανικές δυνάμεις σε περίπτωση που έχουμε "θερμή" κλιμάκωση.
Η Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου CVN USS John C. Stennis αποτελούμενη από το καταδρομικό USS Antietam (CG-54) κλάσης Ticonderoga, τα αντιτορπιλικά USS Wayne E. Meyer (DDG-108), USS Dewey (DDG-105), USS Kidd (DDG-100), USS Milius (DDG-69) κλάσης Arleigh Burke και την φρεγάτα USS Jarrett (FFG-33) κλάσης Oliver Hazard Perry, αποτελούν μία δύναμη πυρός που απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ιρανικό Ναυτικό
Με τρεις παλιές φρεγάτες βρετανικής ναυπήγησης και μία μικρή φρεγάτα εγχώριας ναυπήγησης δεν αποτελεί απειλή για το αμερικανικό Ναυτικό. Mεγαλύτερη απειλή είναι οι πύραυλοι επακτίου αμύνης που έχουν τοποθετηθεί στα νησιά Αμπού Μούσα στο στόμιο του Κόλπου.
Tην είδηση για το εμπάργκο επιβεβαιώνει και το CNBC ενώ και το Bloomberg, επικαλούμενο τηλεφωνική δήλωση του εκπροσώπου της ΕΕ Μάικλ Μαν, κάνει λόγο για συμφωνία των Ευρωπαίων για εμπάργκο των ιρανικών πετρελαίων.
Το Ιράν έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως τυχόν επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου θα προκαλέσει την άμεση αντίδρασή του. Και η αντίδραση αυτή θα είναι ο αποκλεισμός των στενών του Χορμούζ.
Κάτι τέτοιο έχει δηλώσει και ο αρχηγός του ιρανικού Ναυτικού ο οποίος μάλιστα έχει τονίσει πως το Ιράν είναι σε θέση να αποκλείσει τα στενά πολύ εύκολα, καθώς επιχειρησιακά –όπως δήλωσε ο ναύαρχος Habibollah Sayyari – η επιχείρηση αποκλεισμού δεν αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για το Ιράν.
Το σκηνικό της οριστικής ρήξης συμπληρώνεται από τις δηλώσεις της εκπροσώπου του 5ου Στόλου ανθυποπλοίαρχου Rebecca Rebarich είχε σημειώσει για τις απειλές του Ιράν για αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ ότι το «αμερικανικό Ναυτικό είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει κακόβουλες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο»
Ήδη αμερικανικά μαχητικά F/A-18E/F περιπολούν εντός του Κόλπου στα όρια του ιρανικού FIR.
Για να γίνει το όλο σκηνικό ακόμη πιο ζοφερό μόλις πριν λίγες ώρες το ιρανικό ειδησιογραφικό πρακτορείο Fars ανακοίνωσε πως το Ιράν αποφάσισε πως κανένα πολεμικό πλοίο οποιασδήποτε χώρας δεν θα μπορεί να εισέρχεται στον Κόλπο εκτός αν έχει λάβει την άδεια του Ιράν.
Η βασική ιδέα του νομοσχεδίου είναι ότι για να εισέλθει κάποιο πολεμικό πλοίο στον περσικό κόλπο θα πρέπει να έχει την άδεια του Ιράν διαφορετικά τα πλοία του ιρανικού Ναυτικού θα το εμποδίσουν.
Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την  πραγματοποίηση των μεγαλύτερων  στρατιωτικών ασκήσεων στην ιστορία των Αμερικανο-ισραηλινών σχέσεων οι οποίες προγραμματίζονται για την Άνοιξη.
Στο μεταξύ μεγάλη αμερικανοϊσραηλινή άσκηση ξεκινά άμεσα. Ο αντιπτέραρχος Frank Gorenc διοικητής της αμερικανικής Αεροπορίας που σταθμεύει στην Ευρώπη (USAFE) επισκέφτηκε το Ισραήλ και οριστικοποίησε τις τελευταίες λεπτομέρειες που προβλέπουν μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη στο Ισραήλ αρκετών χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών όπως έχει γίνει γνωστό.
Η κλίμακα της επικείμενης άσκησης είναι άνευ προηγουμένου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα διεθνή ΜΜΕ και οι αμερικανικές δυνάμεις πρόκειται να εγκαταστήσουν κέντρο διοίκησης στο Ισραήλ, όσο και να μεταφέρουν στοιχεία του αντι-βαλλιστικού συστήματος THAAD τα οποία θα ενεργήσουν από κοινού με τα αντίστοιχα ισραηλινά Iron Dome και Arrow.  

ΠΗΓΗ:DefenceNet

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

EΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΗΡΘΕ ΜΗΠΩΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ;;;;;


O «σκληρός» Ντμίτρι Ρογκόζιν, διορίστηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τομέα ευθύνης την άμυνα, την ασφάλεια της χώρας έναντι εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών και την αμυντική βιομηχανία σε μία τοποθέτηση που θα έχει σαφές αντίκτυπο και στις «γκρίζες» ελληνορωσικές σχέσεις των δύο τελευταίων ετών.
Η τοποθέτηση δείχνει ότι η Μόσχα, θα σκληρύνει την γραμμή της απέναντι στο ΝΑΤΟ και την Δύση γενικότερα, μετά την απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν  θα είναι υπεύθυνος για τα θέματα άμυνας, στρατιωτικής διπλωματίας, και αμυντικών βιομηχανιών, άρα θα είναι υπεύθυνος και για τις ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις που έχουν πληγεί καίρια την τελευταία διετία. Κατά την θητεία του στο ΝΑΤΟ τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες αξιωματούχους και αξιωματικούς που υπηρετούσαν σε θέσεις με τις οποίες ερχόταν σε επαφή.
Ακόμα και το 2008 όταν με αφορμή της γεωργιανή εισβολή στην Ν.Οσετία και Αμπχαζία και την ρωσική απάντηση που ακολούθησε, οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας ήταν στο ναδίρ, ο Ν.Ρογκόζιν εξακολουθούσε να έχει ανοικτούς διαύλους με τους Έλληνες ομολόγους του για τους οποίους πίστευε ότι η κοινή ορθόδοξη πίστη Ελλήνων και Ρώσων διαφοροποιούσε την ποιότητα των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.
Ο νέος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε την θέλησή του να ανταπεξέλθει των καθηκόντων του έκανε αναφορά στην ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας, στην περαιτέρω αναδιοργάνωση των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και στην προσπάθειά του να «μην πάει ούτε ένα ρούβλι χαμένο» στον συγκεκριμένο τομέα.
O N. Ρογκόζιν, μέχρι σήμερα μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας  στο ΝΑΤΟ θεωρείται ο πιο «σκληρός» σε ότι αφορά τις πολιτικές του θέσεις από τους εν ενεργεία Ρώσους αξιωματούχους, απέναντι στη Δύση, έχοντας απειλήσει ευθέως με πόλεμο το ΝΑΤΟ στην περίπτωση που το 2008 τολμούσε να επέμβει στην Γεωργία.
Σε μία πρόσφατη ομιλία του υποστήριξες ότι «Ανεξαρτήτως του είδους του πολιτικού συστήματος που θα έχει η Ρωσία, αν θα είναι  αυτοκρατορικό, κομουνιστικό ή δημοκρατικό, το «δυτικό μπλοκ» δεν πρόκειται να αλλάξει την άποψή του για περιορισμό της Ρωσίας εντός των συνόρων της και για περικοπή των γεωπολιτικών φιλοδοξιών της».
Ο Ν.Ρογκόζιν, είναι φανατικός οπαδός της στρατιωτικής διπλωματίας και είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα νιώσουμε στην Αθήνα αυτή την πολιτική.
Η ύπαρξη του διδύμου Β.Πούτιν στην προεδρία και Ν.Ρογκόζιν στην αναπληρωτή πρωθυπουργό, (με τον Ν.Μεντβέντεφ πρωθυπουργό), θα αλλάξει πολλά πράγματα στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως η ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.
Πληροφορίες από την Μόσχα, αναφέρουν ότι από τον ερχόμενο Μάρτιο θα τεθεί επί τάπητος εκ νέου η συμφωνία προμήθειας των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL, η οποία είχε "παγώσει" με αναγνώριση από την ρωσική πλευρά των οικονομικών δυσκολιών που περνούσε η χώρα.
Eπίσης ανοικτό παραμένει το θέμα της προμήθειας νέων SHORADS θέμα το οποίο από μόνη της η ελληνίκή πλευρά έχει εγείρει προς την Ρωσία. Στην Μόσχα θεωρούν ότι το 2012 η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο από ποτέ την Ρωσία, τόσο σε αμυντικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και ετοιμάζονται να προσαρμόσουν την πολιτική τους ανάλογα...

ΠΗΓΗ: DefenceNet

H AΡΧΗ ΤΟΥ 2012.....

 Ξημερώνει η 3η μέρα του περιβόητου 2012.......
 Η χρόνια δεν μπήκε καθόλου καλά από πλευράς ειδήσεων. Και όταν λέω ειδήσεις δεν εννοώ τα γεγονότα που δημοσιεύονται στα δελτία, αλλά η τακτική της τρομοκρατίας σχετικά με τη χρεωκοπία της χώρας και για τα νέα μέτρα που περιμένουν στα 10 βήματα τη μικρομεσαία τάξη, δηλαδή σχεδόν όλο τον πληθυσμό της Ελλάδος...
 Τα δελτία ειδήσεων βρίσκονται στον χαβά τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η βραδιά της παραμονής της πρωτοχρονιάς.Ακόμα και εκείνη τη μέρα, στο τελευταίο δελτίο ειδήσεων του χρόνου -ανεξαρτήτως τηλεοπτικού σταθμού- το μόνο θέμα που παιζόταν ήταν οι αναλύσεις σχετικά με τα νέα μέτρα όπως πχ. τον νέο τρόπο φορολόγησης των μικρομεσαίων και σχετικά με τις δηλώσεις περί δραχμής που έκανε και ο -γνωστός και άξιος για *******- Προβόπουλος, και όλα αυτά επαναλαμβάνω γινόντουσαν την τελευταία μέρα του χρόνου. Δηλαδή σε καμία περίπτωση να μην γιορτάσουμε έστω και για λίγες ώρες με τις οικογένειές μας την αλλαγή του χρόνου με λίγη χαρά στο πρόσωπό μας. Όχι. Πρέπει ακόμα και την τελευταία στιγμή να έχουμε στο νου μας πως χρωστάμε ένα υπέρογκο παράνομο ποσό σε τόκους κυρίως σε κάτι λαμόγια σαν τον Σόρος κτλ.....
 Ε όχι ρε πούστη  μου αυτό δεν είναι σωστό.......
Αυτή είναι η αντίδρασή μου τώρα που ξανά φέρνω στη μνήμη μου την στιγμή που συνειδητοποίησα πως το Σάββατο 31/12/11 τα κανάλια στις ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ αφιέρωσαν το χρόνο τους στην τρομοκρατία του ελληνικού πληθυσμού......Και δυστυχώς, απ' ότι βλέπω και εγώ ο ίδιος με τις συναναστροφές μου σε όλη τη διάρκεια των γιορτών μέχρι τώρα, τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό.........
 Αλλά αυτό δεν με νευριάζει πια τόσο πολύ όσο στις αρχές της όλης κατάστασης που είχαμε το μινέικο να μας λέει από το Καστελόριζο πως θα πάμε στο Δ.Ν.Τ., όσο οι συζητήσεις που γίνονται επί της καταστάσεως που ζούμε από τον Μάιο του 2010....
Τι εννοώ:
Από την αρχή έβγαιναν όλοι και έλεγαν πως όλο αυτό είναι μέρος ενός σχεδίου υποταγής της Ελλάδος στους τραπεζίτες κτλ κτλ κτλ......Σιγά σιγά αυτές οι αναλύσεις εμπλουτίστηκαν με γνώμες τύπου: '' πρέπει να αντισταθούμε '' - και φυσικά οι απόψεις που ολοένα και κατακλύζουν τις τηλεοράσεις και γενικά όλα τα μέσα μαζικής προπαγανδιστικής παραπληροφόρησης είναι σχετικά με μεθόδους χάρη στις οποίες θα διώξουμε την τρόικα και θα ξεπληρώσουμε το 100% του χρέους.....η τελευταία συνήθως άποψη γίνεται από κάποιον οικονομολόγο που έχει γράψει και σχετικό βιβλίο που είτε κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από την εμφάνισή του σε κάποια εκπομπή, ή το παρουσιάζει/διαφημίζει για πρώτη φορά στην εκπομπή όπου τον καλούν..............
 Προς Θεού δεν πιστεύω πως δεν πρέπει να ακούγονται και αυτές οι απόψεις, αλλά πέρα από αυτά τί γίνεται παρά πέρα;;;;;;;;Πρέπει να έχω ξανά ασχοληθεί με το θέμα και δεν θα ήθελα να σπαταλήσω πολλές γραμμές.... Θα ήθελα όμως να πω τα εξής: Τόσο καιρό που ακούγονται και αυτές οι γνώμες, οι γνώμες που υπάρχουν σε όλους τους Έλληνες που αναγκάζονται να σηκώσουν το βάρος του περίφημου αυτού δημόσιου χρέους, γίνεται τίποτα;;;;;
 Αλήθεια, τόσο καιρό βρέθηκε κάποιος για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του;;;;;;;; Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο, αν και ο Καμμένος είναι ο μόνος μέσα στη βουλή που έχει ανοίξει ανοιχτό μέτωπο με όλους και με όλα.......
Αλλά και αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετό.....Το ιδανικό για μένα θα ήταν να πάρει την πρωτοβουλία ο Καμμένος και να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα,αλλά αμέσως η ερώτηση που μας έρχεται πάνω σε αυτό το θέμα είναι για το πόσο καιρό θα τον αφήσουν οι γνωστοί ''τρομοκράτες/αναρχικοί'' ζωντανό,όλοι θυμόμαστε τί έγινε με τον Γκιόλια......
 Εκτός από αυτό βέβαια είναι και το άλλο....άντε τα λέμε που τα λέμε, αυτό είναι καλό;;;;; Κάνω αυτήν την ερώτηση επειδή προσωπικά όποτε συναντώ στο ράδιο ή στην τηλεόραση τέτοιες συζητήσεις σταματάω να παρακολουθώ.
Ο λόγος;;;;;;
Κάνουν μία τρύπα στο νερό και με τα λεγόμενά τους κάνουν τον ακροατή/τηλεθεατή να νιώθει ακόμα πιο αδύναμος μπροστά σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί από το Μάιο του 2010............τουλάχιστον αυτό είναι που πιστεύω εγώ....όπως και να 'χει παρόλο που είναι χρήσιμες αυτές οι συζητήσεις,από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος που να κάνει το μπαμ που λένε, δεν γίνεται τίποτα...
  Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια..........
...........λέτε το μεγάλο το μπαμ να γίνει αυτήν τη χρονιά;;;;;;;................και θα είναι πραγματικό αυτό το μπαμ ή νεοταξικό;;;;;;;;;;..........μην μας βρει καμιά ''αυθόρμητη'' κίνηση τύπου ''κίνημα της γουόλ στριτ'' κτλ......................
 Εν κατακλείδι δεν έχει περάσει ούτε μία βδομάδα απ' όταν μπήκε το 2012 και ο μήνας αλλά και η χρονιά μπήκαν με άσχημο τρόπο,αν όχι με τον χειρότερο δυνατό.......


εξαιτίας του Εφραίμ ακυρώθηκε μία κοινή στρατιωτική άσκηση που θα γινόταν από Έλληνες και Ρώσους στο Αιγαίο....άντε να δούμε τί θα γίνει και από εκεί....


                                   ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012